Orijinalini görmek için tıklayınız : Telefon alimi hakkinda
1500 tl gibi bir bütçem var 2.el olabilir sıkıntı yok yeterki sıfır ayarında olsun :D
İphone 5s mi yoksa lg g3 mü benim kafamdaki telefonlar bunlar.
İş gereği(hasar danısmanı) cok fazla fotograf cekiyorum suanki kullandıgım telefon htc galeri acılırken yemek yiyip geliyorum.:cool:
Casper olur ,htc olur,asus olur ,iphone olur ,samsung olur .
Tek istegim kullandıgım total 20 uygulama var bunları yükledikten sonra kum saati ,dönen yuvarlak filan görmeyeyim :D :D
Cevaplarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
5s alirsaniz kafaniz rahat olur :) sadece sarj sureniz az olur ama masa basinda oldugunuz surectede sarj etme imkaniniz vardir diye dusunuyorum. Android eskisi kadar kotu degil ama fotograf falan cekerken anlik olusan kucuk cokmeler stress sahibi yapabilir :D iphone daha iyi demiyorum ama isteklerini daha iyi karsiliyacagi kesin
onursumer
19-05-2015, 09:22
G3 sifir alirsn o paralara ki resim vs 5s den kat kat ustun
5s alirsaniz kafaniz rahat olur :) sadece sarj sureniz az olur ama masa basinda oldugunuz surectede sarj etme imkaniniz vardir diye dusunuyorum. Android eskisi kadar kotu degil ama fotograf falan cekerken anlik olusan kucuk cokmeler stress sahibi yapabilir :D iphone daha iyi demiyorum ama isteklerini daha iyi karsiliyacagi kesin
İphone ciddi bir şekilde düşünüyorum. Hem geğer kaybetmiyor telefon hemde hızlı kardeşimde 6s var oldukça memnun, dediğin gibi tek sıkıntı sarj sıkıntısı .
G3 sifir alirsn o paralara ki resim vs 5s den kat kat ustun
Abi g3 evet onada baktım . Fakat sararma problemi, kapanma problemi vs yaşayanlar varmış . Ama aklımda yani abi sağolasın.
Ek olarak ön kameranında güzel cekiyor olması lazım selfie filan falan muhabbetlere :D
serkan_2120
19-05-2015, 09:39
kardeşim 2 yıldır g2, ben 1 yıldır g3, annem babam da ilk çıktığından beri g3 beat kullanıyor, sadece g2 de bi ara ekranda sarı leke çıktı, servis garantiden değiştirdi o kadar. özellikle g2 ve g3te kasma, donma gibi bir sorun hiç yaşamadık.
SekoLive
19-05-2015, 09:40
günkut bende bi soru soraym konu kirliliği olmasn
General mobile one g4 cıkms kullanan varmı beyler bu telefonu merak ediyorm alınırı nedir :)
Shadow_Dancer
19-05-2015, 09:44
Stabilite istiyorsan ios'tan şaşma.. Iphone 5 kullanıyorum yaklaşık iki yıldır, şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım. Kişinin tercihi ile alakalı ama android alıp ilk gün kü performansıyla kullanabilmek çok zor.
C. Tesi günü ios'tan android'e geçtim, kimse bana fark yok demesin. IOS fersah fersah önde. 1500tl civarına biraz kovalayan özellikle 32gb fln bulabilirsin ki hasar danışmanı olarak senin işine en çok yarayan bu olur.
kardeşim 2 yıldır g2, ben 1 yıldır g3, annem babam da ilk çıktığından beri g3 beat kullanıyor, sadece g2 de bi ara ekranda sarı leke çıktı, servis garantiden değiştirdi o kadar. özellikle g2 ve g3te kasma, donma gibi bir sorun hiç yaşamadık.
valla işte lg aklımda ama android belli bir dönem sonra yavaşlıyor filan aklım hala ayponda :D
General mobile one g4 cıkms kullanan varmı beyler bu telefonu merak ediyorm alınırı nedir :)
sıkıntı yoook serkan abi :D
Stabilite istiyorsan ios'tan şaşma.. Iphone 5 kullanıyorum yaklaşık iki yıldır, şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım. Kişinin tercihi ile alakalı ama android alıp ilk gün kü performansıyla kullanabilmek çok zor.
aynen abi o yüzden aklımda iphone var tek sıkıntısı sarj o meretinde alısınca ona göre kullanıcaz artık . :)
iphone içinde şey deniyor güncelleme almadımı telefon at çöpe die ,bu konu hkakında bilgin varmıdır abi ?
free-hifi
19-05-2015, 09:51
Samsung Galaxy Note 3 N9005 32 GB Rose Gold Siyah Cep Telefonu 1.572,79 TL En Ucuz Fiyat (http://www.istanbulbilisim.com.tr/samsung-galaxy-note-3-n9005-32-gb-rose-gold-siyah-cep-telefonu-fiyati,122778.html)
Al hayırlı olsun :)
C. Tesi günü ios'tan android'e geçtim, kimse bana fark yok demesin. IOS fersah fersah önde. 1500tl civarına biraz kovalayan özellikle 32gb fln bulabilirsin ki hasar danışmanı olarak senin işine en çok yarayan bu olur.
elinde varmıdır abi 5s temiz :D :D imzanda gördüm şimdi .
Shadow_Dancer
19-05-2015, 09:58
valla işte lg aklımda ama android belli bir dönem sonra yavaşlıyor filan aklım hala ayponda :D
sıkıntı yoook serkan abi :D
aynen abi o yüzden aklımda iphone var tek sıkıntısı sarj o meretinde alısınca ona göre kullanıcaz artık . :)
iphone içinde şey deniyor güncelleme almadımı telefon at çöpe die ,bu konu hkakında bilgin varmıdır abi ?
Adamlar yazılıma uygun donanımla satışa sunuyorlar telefonları. Yazılım yükselttiginde donanım yetersiz kalırsa sorunlar başlıyor. Mesela iphone Eylül 2012'de piyasaya çıkmış ama şu anda gayet stabil..
elinde varmıdır abi 5s temiz :D :D imzanda gördüm şimdi .
2.el yok valla. Hep 0 :)
İphone 5 kullanıyorum 1.5 yıldır. O fiyatlara çok temiz 5s alabilirsin. G3 te alabilirsin ama artı ve eksilerini yazmışlar. 5s bir tık önde bence
fotoğraf falan çekiyosan çok kesinlikle 5s al geç. g3ün kamerası evet çok çok iyi ama iphone'daki serilik odaklama hızı hiç bi telefonda yok. yeterli ışık olmazsa g2 g3 çöp
darkmoon
19-05-2015, 10:37
telefonun amacı önemli.. android de sınırsız bedava özgürlük var.. ios da her şey sıkı denetim altında ve çoğu şey paralı..
g3 32gb 3 gb ram bende düşünüyorum ama fm radyolu olanlardan düşünüyorum sanırım türkiyeye lg nin kendi getirdiği teller trt bandrolü yüzünden fm radyosuz getirilmiş..
fotoğraf falan çekiyosan çok kesinlikle 5s al geç. g3ün kamerası evet çok çok iyi ama iphone'daki serilik odaklama hızı hiç bi telefonda yok. yeterli ışık olmazsa g2 g3 çöp
Aynen 5s kafama yattı iyice. Tek sıkıntımızda şarj olucak herhalde.
telefonun amacı önemli.. android de sınırsız bedava özgürlük var.. ios da her şey sıkı denetim altında ve çoğu şey paralı..
g3 32gb 3 gb ram bende düşünüyorum ama fm radyolu olanlardan düşünüyorum sanırım türkiyeye lg nin kendi getirdiği teller trt bandrolü yüzünden fm radyosuz getirilmiş..
Abi amacım sosyal medya kullanımı ve %80 foto cekimi ,mail atma filan :)
Sadık Özyer
19-05-2015, 10:45
5s oyle bir takilir ki akliniz cikar . Ama tabi andoride gore az , gerci note 4 gibi cihazlarda donma imkansizdir fotograf cekerken vs.
5s oyle bir takilir ki akliniz cikar . Ama tabi andoride gore az , gerci note 4 gibi cihazlarda donma imkansizdir fotograf cekerken vs.
Şu yazdıklarını biraz daha açsan sadık .
5s nasıl takılır ,ne yaparken ?5s kullanıpta donma şikayeti pek duymadım.
Peki bu fiyat aralığında kullanım amacımıda belirttim hangi telefonu tavsiye edersin ?
g2 kullanıyorum, deli gibi 5s alasım var :D :D
g2 kullanıyorum, deli gibi 5s alasım var :D :D
neden ferit aga :D
bende o bütçeyle telefon araştırıyorum sony xperia compact z3 öneririm.
neden ferit aga :D
5s saplantı oldu bende, g2 den de vazgeçmek istemiyorum, uygulama kısıtmaları ve sarj sorunum yok :D
onursumer
19-05-2015, 11:26
her telefonda sorun yaşayan insanlar var iphone dahil
g3 deki sorunlar hepsinde yok belli bir kullanıcı kitlesinde çıktıki , kimin nasıl hangi şartlarda kullandığınıda bilemiyoruz haliyle bu şekilde yorumlara bakarak elemek yanlış olur
o fiyat aralığındaki en iyi cihaz aşağı yukarı g3 zaten ozellikle 32gb lığını bulursan 3gb ram ile ya şunuda yapamıyorum diyebiliceğin hiçbirşey kalmaz
güncelleme çıktıkça yavaşlama olayıda şoyle androidde yeni sürümler hep güncel telefonlar düşünülerek çıkarılıyor haliyle artan ozellikle eski cihazlarda verimsiz oluyor
iphonede bu sadece 4s de oldu 5 de çok hissedilmedi
korkmazz
19-05-2015, 11:31
al bi note 3 yada note 4 keyfine bak derim g3 ve 5s den cok daha üstün cihazlar
5s 0 kasma.. Ama şarj çabuk biter..
aslında bütçe dert olmasa 2.el 6 alınabilir fakat akşam 8 gibi sarj bitecek bi powerbank takviyesi lazım o zaman sorun olmaz ama note 4 şuan çok dengeli bi telefon şarj ve çekim kalitesi çok güzel pshop da bile üstünde çalışılarilir kalitede çekim yapıyor malesef ios harici hiç bir telefon ömrünün son günlerine kadar sağlıklı çalışmıyor burda şu devreye giriyor bu telefonu kaç sene kullanmayı düşünüyorsun ? Yıllar boyu telefon kullanma devri malesef bitti o yüzden 3 yada 4 sene max kullanımdan sonrası size kalmış yüksek paralar vermeden f/m ve 3-4 sene sonra yenisini alacağını düşünerek seçim yap :) ben hala 5800 kullanıyorum :) çektiğim sıkıntıyı sen düşün :) ama 6s çıksın bu sefer alacağım . Birde olmuşken en iyisi olsun mantığı var:) oda ayrı bi dert
g3 16gb kullanıyorum ilk çıktığında almıştım herhangi bir sorun yok fazla uygulama kullanmıyorum donma vs yasamadım.5s'den kamera ve arttırılabılır hafıza olması avantajdır çok resım yukledıgınızde apple da kasıyor onun dısında lg 32 gb g3 almanızı tavsıye ederım 16lıklar 2gb ram 32ler 3gb 0'ları 1200-1300 sevıyesınde.Sararma vs problemle karsılasmadım fakat işlemcisi kamerasının orda sanırım ısındığını çoğu kez hıssedersınız
Samsung ve Iphone ikisini bir arada kullanan biri olarak söylüyorumki. Androidin IOS a yetişmesi için daha 10-20 fırın ekmek yemesi lazım :) Samsungu elime alasım bile gelmiyor sadece alo demek için kullanıyorum.
bende o bütçeyle telefon araştırıyorum sony xperia compact z3 öneririm.
z3 fiyatları daha yüksek diye biliyorum 1700 gbi birşeydi galiba. Ama sonyde düşünüyorum sarj olayı filan biraz daha iyimiş sonynin öyle yazıyor forumlar.
5s saplantı oldu bende, g2 den de vazgeçmek istemiyorum, uygulama kısıtmaları ve sarj sorunum yok :D
G3 mü 5s mi abi ?
her telefonda sorun yaşayan insanlar var iphone dahil
g3 deki sorunlar hepsinde yok belli bir kullanıcı kitlesinde çıktıki , kimin nasıl hangi şartlarda kullandığınıda bilemiyoruz haliyle bu şekilde yorumlara bakarak elemek yanlış olur
o fiyat aralığındaki en iyi cihaz aşağı yukarı g3 zaten ozellikle 32gb lığını bulursan 3gb ram ile ya şunuda yapamıyorum diyebiliceğin hiçbirşey kalmaz
güncelleme çıktıkça yavaşlama olayıda şoyle androidde yeni sürümler hep güncel telefonlar düşünülerek çıkarılıyor haliyle artan ozellikle eski cihazlarda verimsiz oluyor
iphonede bu sadece 4s de oldu 5 de çok hissedilmedi
Yani burdan sunu cıkarabilirmiyiz , bugün hangi androidi alırsan al 2 yıl sonra yavaş kalıcak fakat iosta böyle birşey söz konusu değilmidir ?
al bi note 3 yada note 4 keyfine bak derim g3 ve 5s den cok daha üstün cihazlar
Hocam not3 filan cok büyük cihazlar sürekli elimde telefon görüşme yap,foto çek,mail at filan birde düşürdükmü hayırlı işler :D
5s 0 kasma.. Ama şarj çabuk biter..
Tasınabilir sarjları alıcaz yanımıza :D
aslında bütçe dert olmasa 2.el 6 alınabilir fakat akşam 8 gibi sarj bitecek bi powerbank takviyesi lazım o zaman sorun olmaz ama note 4 şuan çok dengeli bi telefon şarj ve çekim kalitesi çok güzel pshop da bile üstünde çalışılarilir kalitede çekim yapıyor malesef ios harici hiç bir telefon ömrünün son günlerine kadar sağlıklı çalışmıyor burda şu devreye giriyor bu telefonu kaç sene kullanmayı düşünüyorsun ? Yıllar boyu telefon kullanma devri malesef bitti o yüzden 3 yada 4 sene max kullanımdan sonrası size kalmış yüksek paralar vermeden f/m ve 3-4 sene sonra yenisini alacağını düşünerek seçim yap :) ben hala 5800 kullanıyorum :) çektiğim sıkıntıyı sen düşün :) ama 6s çıksın bu sefer alacağım . Birde olmuşken en iyisi olsun mantığı var:) oda ayrı bi dert
min 2 sene kullanmam lazım üstünü bilmiyorum ne cıkar :D
g3 16gb kullanıyorum ilk çıktığında almıştım herhangi bir sorun yok fazla uygulama kullanmıyorum donma vs yasamadım.5s'den kamera ve arttırılabılır hafıza olması avantajdır çok resım yukledıgınızde apple da kasıyor onun dısında lg 32 gb g3 almanızı tavsıye ederım 16lıklar 2gb ram 32ler 3gb 0'ları 1200-1300 sevıyesınde.Sararma vs problemle karsılasmadım fakat işlemcisi kamerasının orda sanırım ısındığını çoğu kez hıssedersınız
sararma problemi karsısında neler yapabiliyoruz . garanti varsa servis değiştiriyormu ? ya garanti yoksa :D
Samsung ve Iphone ikisini bir arada kullanan biri olarak söylüyorumki. Androidin IOS a yetişmesi için daha 10-20 fırın ekmek yemesi lazım :) Samsungu elime alasım bile gelmiyor sadece alo demek için kullanıyorum.
şarjları ne durumda hako abi :D
lg'de sararma durumunda kesinlikle garantiden ekranı değiştiriyolar öyle bi sorun olmuyo. g2 kullanıyodum(denize düşmeden önce :D ) sararma vardı garantiden ekran değişti
onursumer
19-05-2015, 12:09
Yani burdan sunu cıkarabilirmiyiz , bugün hangi androidi alırsan al 2 yıl sonra yavaş kalıcak fakat iosta böyle birşey söz konusu değilmidir ?
aslında demek istediğim bu ureticinin elinde , ben artık donanımı yüksek bukadar cihazdan sonra bu olayın birçok markada kolay kolay yaşanacağını duşunmuyorum çünkü donanımlar artık ciddi anlamda iyi
g2 bile hala daha müthiş performansla çalışıyor 2.5 ghz snapdragon var haliyle bu işlemcinin yetersiz gelmesi zor :)
iphone 3,3gs,4,4s nasıl şuan çekilmez ise illaki her cihaz yeni yazılım çıktıkca geriye düşücek :) bu yuzden bence bu olaya çok takılma
bu arada note3 e ekranı buyuk diyorsan g3 5.5 inc :D
sony z2 veya z3 bakabilirsin ikinci el note4 bakabilirsin çok fazla seçeneğin var onceliklerini sıralayıp eleme yapman lazım :D
ben inceledim detaylıca açıkcası fiyatına gore iyi ama gerek yok yani :D
şarj olayına bence takılmayın,kişinin kullanımına ve ayarlara bağlı olarak değişir.
3G wlan sürekli açık,ekran ışığım yarının altına ayarlı ve normal kullanımda (oyun oynamıyorum) 50% ile akşam eve geliyorum.
diğer yandan 5 ilk çıktığında aldım,hala stabil çalışıyor.
pil değişim programında olmasına rağmen pilinde bir sorun yok.
eşimin ki 20% nin altına düşünce kapanıyordu,verdik gelince cozuttu ve sıfır tel ile değiştirdiler.
fanatiklik değil de, genel olarak sırf müşteri memnuniyeti sebebi ile başka markaya yönelmem.
6 plus un şarjı seleflerine göre ciddi derecede iyi.
G3 mü 5s mi abi ?
ben boyutlarının kullanılırlık açısından ideal oluşundan da 5s i tercih ediyorum, almak istememin en büyük nedeni birazda bu, gmd1 in boyutları da çok idealdi mesela.
aslında demek istediğim bu ureticinin elinde , ben artık donanımı yüksek bukadar cihazdan sonra bu olayın birçok markada kolay kolay yaşanacağını duşunmuyorum çünkü donanımlar artık ciddi anlamda iyi
g2 bile hala daha müthiş performansla çalışıyor 2.5 ghz snapdragon var haliyle bu işlemcinin yetersiz gelmesi zor :)
iphone 3,3gs,4,4s nasıl şuan çekilmez ise illaki her cihaz yeni yazılım çıktıkca geriye düşücek :) bu yuzden bence bu olaya çok takılma
bu arada note3 e ekranı buyuk diyorsan g3 5.5 inc :D
sony z2 veya z3 bakabilirsin ikinci el note4 bakabilirsin çok fazla seçeneğin var onceliklerini sıralayıp eleme yapman lazım :D
ben inceledim detaylıca açıkcası fiyatına gore iyi ama gerek yok yani :D
şarj olayına bence takılmayın,kişinin kullanımına ve ayarlara bağlı olarak değişir.
3G wlan sürekli açık,ekran ışığım yarının altına ayarlı ve normal kullanımda (oyun oynamıyorum) 50% ile akşam eve geliyorum.
diğer yandan 5 ilk çıktığında aldım,hala stabil çalışıyor.
pil değişim programında olmasına rağmen pilinde bir sorun yok.
eşimin ki 20% nin altına düşünce kapanıyordu,verdik gelince cozuttu ve sıfır tel ile değiştirdiler.
fanatiklik değil de, genel olarak sırf müşteri memnuniyeti sebebi ile başka markaya yönelmem.
6 plus un şarjı seleflerine göre ciddi derecede iyi.
ben boyutlarının kullanılırlık açısından ideal oluşundan da 5s i tercih ediyorum, almak istememin en büyük nedeni birazda bu, gmd1 in boyutları da çok idealdi mesela.
5s ve lg olayını eledim fakat şimdi sony geldi sonynin 5s klasmanı hangisidir ? f/p ilişkisinde :D
Birde 2.el 5s alınır :D :D
Onurkk06
19-05-2015, 14:43
1 senedir z2 kullanıyorum ondan önce 4s kullandım son 6 ay tam eziyet oldu ısınma takılma şarj problemi z2 yi 1 senedir sıkıntısız kullanıyorum işim gereği akşama kadar navi açık akşam 9 a kadar çıkarıyorum şarjı
1 senedir z2 kullanıyorum ondan önce 4s kullandım son 6 ay tam eziyet oldu ısınma takılma şarj problemi z2 yi 1 senedir sıkıntısız kullanıyorum işim gereği akşama kadar navi açık akşam 9 a kadar çıkarıyorum şarjı
z2 şimdi inceledim 5s ten özellik olarak daha iyi gözüküyor tabiki kağı üstünde bu gördüklerim.
Ön kamera netliği ne şekilde peki z2 nin ? 4 çekirdekli işlemcisi filan var herhalde ?
salih_560
19-05-2015, 15:25
194417894 5 s im satıyorum ilanıdq burada ...
darkmoon
19-05-2015, 15:56
android çok iyi diyemem iphone apple ios a göre üretiyor android de ise tam tersi telefon firmaları android i kendi tellerine romlarla falan uyarlamaya çalışıyor ama belli bir standartı var androidin oda uymsuzluk yaratabiliyor haliyle..
android ile ios farkını herhalde en güzel şöyle örneklendirebilirim ayak numaran 42.5 dur 41 giyersin sıkar ama yürürsün en nihayetinde sıkıntılıda olsa.. bazen durursun ayakkkabıyı çıkarır ayağını rahatlatırsın falan .. 43 numara alırsın bu seferde bol gelir doğru düzgün yürüyemessin topuğu vurur ayağından çıkmaya çalışır.
birde biri gelir tam senin ayağına özel senin ayak ölçüne göre 42.5 numaralı özel bir ayakkabı yapar rahat rahat yürürsün sorunsuz.. ios ile android bence böyle bir şey..
androidin avantajı özgürlük limitsiz sınırsız herşeyi yapabilme.. tabletlerim ios android de kullandığım app lerin çoğu yok store da olmasınada imkan yok belli nedenlerden ötürü..
yazılımcı arkadaşım demişdi app yapıyorlarmış firmalara google store a attıklarında sorunsuz hamen storeda çıkıyormuş ios yolladıklarında çoğu sefer geri yollanıyor işde burda açık var şurda gereksiz ram yiyor app düzeltin tekrar yollayın deniyormuş ..
ios stabilizasyon açısından androidin 10 yıl ilerisinde bu gerçek.. ama android de özgürlük kullanım çeşitliliği açısından ios dan 20 sene ilerde..
ios da internet gsm hat olmassa telefon fazla bir işe yaramaz.. android cihazda simcard olmasın wifi internet olmasın kullanım alanı ona rağmen çok fazla..
igo yu yükle offline navigasyon cihazı olsun.
zaten android telefonların çoğunda radyo var.. Mp3 mp4 player Fm radyo olarak karışık kullanırsın..
benim gibi retro 16 gibi bir emule yüklersiniz 300-400 tane zamanının atari salaonlarının en favori oyunlarını oynarsınız final fighat captin commando ,street fighter v.b telefon olur sana gameboy.. :)
mirror link özellikli her tür tv ( yeni nesil samsung lg tv lerin alayında artık var destekliyor yeni nesl araba teypleri bile destekliyor) mirror link özellikli kullanabilirsiniz.
wifi yada bluetooth üstünden telsiz app leri var walkie talkie yada messenger hesabı kullanabilirsiniz..
android makinenin kullanım alanı çok yaygın üstelik bunlar içinde iki telefonun aynı marka olmasına gerek yok.. iphone dışında her android telefon birbiriyle anlaşır veri bilgi alış verişi eder..
android inde hakkını yemeyelim stabil değildir dedik ama google ında iphone gibi kendi ürettiği google phone nexus ler var.. onlar saf android ve onların üstündeki andorid yazılım tıpkı iphone gibi google tarafından telefona uygun üretildi ...
Androidde stabilite istiyorsaniz htc nin m serilerini kullanin bende iki senedir m7 var.o fiyata 2.el temiz m8 alabilirsin
android çok iyi diyemem iphone apple ios a göre üretiyor android de ise tam tersi telefon firmaları android i kendi tellerine romlarla falan uyarlamaya çalışıyor ama belli bir standartı var androidin oda uymsuzluk yaratabiliyor haliyle..
android ile ios farkını herhalde en güzel şöyle örneklendirebilirim ayak numaran 42.5 dur 41 giyersin sıkar ama yürürsün en nihayetinde sıkıntılıda olsa.. bazen durursun ayakkkabıyı çıkarır ayağını rahatlatırsın falan .. 43 numara alırsın bu seferde bol gelir doğru düzgün yürüyemessin topuğu vurur ayağından çıkmaya çalışır.
birde biri gelir tam senin ayağına özel senin ayak ölçüne göre 42.5 numaralı özel bir ayakkabı yapar rahat rahat yürürsün sorunsuz.. ios ile android bence böyle bir şey..
androidin avantajı özgürlük limitsiz sınırsız herşeyi yapabilme.. tabletlerim ios android de kullandığım app lerin çoğu yok store da olmasınada imkan yok belli nedenlerden ötürü..
yazılımcı arkadaşım demişdi app yapıyorlarmış firmalara google store a attıklarında sorunsuz hamen storeda çıkıyormuş ios yolladıklarında çoğu sefer geri yollanıyor işde burda açık var şurda gereksiz ram yiyor app düzeltin tekrar yollayın deniyormuş ..
ios stabilizasyon açısından androidin 10 yıl ilerisinde bu gerçek.. ama android de özgürlük kullanım çeşitliliği açısından ios dan 20 sene ilerde..
ios da internet gsm hat olmassa telefon fazla bir işe yaramaz.. android cihazda simcard olmasın wifi internet olmasın kullanım alanı ona rağmen çok fazla..
igo yu yükle offline navigasyon cihazı olsun.
zaten android telefonların çoğunda radyo var.. Mp3 mp4 player Fm radyo olarak karışık kullanırsın..
benim gibi retro 16 gibi bir emule yüklersiniz 300-400 tane zamanının atari salaonlarının en favori oyunlarını oynarsınız final fighat captin commando ,street fighter v.b telefon olur sana gameboy.. :)
mirror link özellikli her tür tv ( yeni nesil samsung lg tv lerin alayında artık var destekliyor yeni nesl araba teypleri bile destekliyor) mirror link özellikli kullanabilirsiniz.
wifi yada bluetooth üstünden telsiz app leri var walkie talkie yada messenger hesabı kullanabilirsiniz..
android makinenin kullanım alanı çok yaygın üstelik bunlar içinde iki telefonun aynı marka olmasına gerek yok.. iphone dışında her android telefon birbiriyle anlaşır veri bilgi alış verişi eder..
android inde hakkını yemeyelim stabil değildir dedik ama google ında iphone gibi kendi ürettiği google phone nexus ler var.. onlar saf android ve onların üstündeki andorid yazılım tıpkı iphone gibi google tarafından telefona uygun üretildi ...
Darkmoon abi kusuruma bakma sakın ne güzel yazmışsın satır satır ama anlayamadım ben olayı.
Benim için yeterli olucak olan telefon günde minimum 30 poz foto çeken ,toplamda 20 tane uygulaması bulunan,2 adet oyun saklayan, ön kamerası iyi olan , şarjı az kaldığın aptallaşmayan telefondur abi.
Öyle çok aman aman bir beklentim yok. Evdeki tvyi kontrol etmesede olur kumandası var neticede :). Ve beni min. 2 yıl bu şartlar altında taşıyabilmeli ,şuan kullandığım telefon htc sensation xe . 2 belki 3 ayda bir hard reset vazgeçilmezim oldu. Şarj acıldımı donmalar,kendiliğinden kapanmalar bildiğin aykırı bir telefonum var abi kafasına göre çalışıyor.
Bu isteklerim doğrultusunda benim için en doğru seçim hangisi olucaktır.
iphone 5s ilk sırada gözüküyor
sony z2 kamera olarak 5s ten iyi ram olarak 3 gb ama android 2 yıl ne derecede idare ederiz bu düşünce kafamda hakim
başkada telefon yok zaten aklımda :D
Selam
Menüde kameraya rehbere girince tak diye açsın istiyorsa i phone alacaksın. Açıkçası ben yolda belde giderken canlı bi araba görüp de foto veya video alacaksam bendeki 2 yılı geçkin süredir kullandığım note 2'mde açılmasını bekliyorum ve sıkıyor haliyle. Ha hız bu mudur illa, kişiden kişiye değişir. Ama androidin ömrü 2 bilemedin 3 yıl sanırım çünkü başlarda kesinlikle takılmayan donmayan telefonum donmaya başladı veya arama geliyor orda donuyor vs vs. Format attım yine aynı. Etraftan duyduklarım da böyle s4 olsun note 3 olsun.
Sanırım i phone senin işini görecektir
Selam
Menüde kameraya rehbere girince tak diye açsın istiyorsa i phone alacaksın. Açıkçası ben yolda belde giderken canlı bi araba görüp de foto veya video alacaksam bendeki 2 yılı geçkin süredir kullandığım note 2'mde açılmasını bekliyorum ve sıkıyor haliyle. Ha hız bu mudur illa, kişiden kişiye değişir. Ama androidin ömrü 2 bilemedin 3 yıl sanırım çünkü başlarda kesinlikle takılmayan donmayan telefonum donmaya başladı veya arama geliyor orda donuyor vs vs. Format attım yine aynı. Etraftan duyduklarım da böyle s4 olsun note 3 olsun.
Sanırım i phone senin işini görecektir
Aynen , bu yazdıkların aslında benim aradığım özelliklerin başını çekiyor.
5s işimi görücektir o zaman .
beratyuksel
19-05-2015, 16:46
5S var mevcut kullandığım telefon 6+ almak için satmayı düşünüyorum ilgilenirsen pm beklerim
5S var mevcut kullandığım telefon 6+ almak için satmayı düşünüyorum ilgilenirsen pm beklerim
pm e gerek yok arkadasım yaz direk burdan sıkıntı olmaz :D
Yere düştümü telefon takla,kaza,boya değişen ne durumda :)
Aynen , bu yazdıkların aslında benim aradığım özelliklerin başını çekiyor.
5s işimi görücektir o zaman .
+edit :
Ama sonyde aklıma bulandırmıyor dersem yalan olur z2 ram filan 3gb varmıdır kullanan z2leri aramızda.
beratyuksel
19-05-2015, 16:51
pm e gerek yok arkadasım yaz direk burdan sıkıntı olmaz :D
Yere düştümü telefon takla,kaza,boya değişen ne durumda :)
hahahahah tramer pert yok :D
5S 16GB Silver
alındığından beli cam koruma ve kap ile kullanıldı.
yalan söylemeye gerek yok yere düştü tabiki ama dediğim gibi hiç koruma kabını çıkarmadığımdan çizik ezik yok.
dubaiden almıştım 1 sene önce kırdırma vs yok orjinal pasaport kayıtlı. ancak garantisi 1 ay sonra bitiyor.
1500 tl gibi bir bütçem var 2.el olabilir sıkıntı yok yeterki sıfır ayarında olsun :D
İphone 5s mi yoksa lg g3 mü benim kafamdaki telefonlar bunlar.
İş gereği(hasar danısmanı) cok fazla fotograf cekiyorum suanki kullandıgım telefon htc galeri acılırken yemek yiyip geliyorum.:cool:
Casper olur ,htc olur,asus olur ,iphone olur ,samsung olur .
Tek istegim kullandıgım total 20 uygulama var bunları yükledikten sonra kum saati ,dönen yuvarlak filan görmeyeyim :D :D
Cevaplarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
Lenovo vibe x2 gerçek 8 çekirdekli güzel çalışan bi telefon 1000 tl civarı tavsiye ederim. incelemelerde hep olumlu yorumlar aldı.
slowmotion
19-05-2015, 17:22
5s gold telefonum var 1400e verebilirim. 6 ay garantili olmasi lazim. Kargoyu karsilarim. Apple store garantili,ciziksiz tamirsiz
Onurkk06
19-05-2015, 17:25
Ön kamerası orta şekerli ne süper ne kötü şarjı iyi takılma sıkıntısı bu zamana kadar pek olmadı
darkmoon
19-05-2015, 17:29
Darkmoon abi kusuruma bakma sakın ne güzel yazmışsın satır satır ama anlayamadım ben olayı.
Benim için yeterli olucak olan telefon günde minimum 30 poz foto çeken ,toplamda 20 tane uygulaması bulunan,2 adet oyun saklayan, ön kamerası iyi olan , şarjı az kaldığın aptallaşmayan telefondur abi.
Öyle çok aman aman bir beklentim yok. Evdeki tvyi kontrol etmesede olur kumandası var neticede :). Ve beni min. 2 yıl bu şartlar altında taşıyabilmeli ,şuan kullandığım telefon htc sensation xe . 2 belki 3 ayda bir hard reset vazgeçilmezim oldu. Şarj acıldımı donmalar,kendiliğinden kapanmalar bildiğin aykırı bir telefonum var abi kafasına göre çalışıyor.
Bu isteklerim doğrultusunda benim için en doğru seçim hangisi olucaktır.
iphone 5s ilk sırada gözüküyor
sony z2 kamera olarak 5s ten iyi ram olarak 3 gb ama android 2 yıl ne derecede idare ederiz bu düşünce kafamda hakim
başkada telefon yok zaten aklımda :D
Bence iphone 5s al :) bizim gibi antin kuntin kullanmıyorsun gerek yok bence.. :)
yeni çıkan androidler kağıt üstünde ram vs her türlü konuda üstün zaten. ama dikkat et kağıt üstünde :) ben g2 de hatırlamıyorum akşam falan çıkarıp direk foto çekip cebime koyduğumu. beklemem gerekiyo 10 saniye falan odaklasın diye. azıcık oynatayım bi 10 saniye daha bekliyorum. ön kamerasıda anca güneşin altında olursan düzgün çeker. 5s iyidir al geç
Sarj bence IP alamamak için başlıca bir sebep şaka gibi hala 1800mha batarya kullanıyor bu devirde şarja bağımlı yaşıyorsun, yok şarj bitecek wifi kapat konum kapat komedi üstüne komedi .. IOS donmuyor diyen arkadaşlar şanslı yada bizde var gudubetlik.. Ağır olması da bence dezavantaj.. Android donma konusunda çok daha *oktan tabi.. Ama android eskisine göre daha stabil.. Neyse makale yazılır bu konuda da neticeye gelirsek; Z2 o fiyat aralığına bence gayet tatminkar olacaktır..
devil_berk22
19-05-2015, 18:48
Arkadasim sifir g3 aldi aldigina bin pisman satip iphone 6 ya gecicem diyor hic memnun degil ozellikle foto kalitesi iphone un yanindan gecmiyor
onursumer
19-05-2015, 19:49
Arkadasim sifir g3 aldi aldigina bin pisman satip iphone 6 ya gecicem diyor hic memnun degil ozellikle foto kalitesi iphone un yanindan gecmiyor
memnun olmamasını anlarımda resim kalitesinde g3 ciddi iyidir bence arkadaşının cihazında sorun var :)
Üst sınıf telefon alacak olursanız haberleşelim :)
Emre-Dylan
19-05-2015, 19:56
Sürekli fotoğraf çekiyorsanız ve stabil bir telefon istiyorsanız ben lumia 830 öneririm fotoğraf konusunda diğerlerinden farkı yok ama daha stabil ve mail v.b işlemlerde daha pratik işletim sistemine sahip tek kötü yönü var değeri çabuk düşüyor 2. el temiz 830 alabilirsiniz. 930 önerecektim ama onda şarj sorunu var 1080p çözünürlüğe sahip olduğu için bataryası 830 ve 735 modellerine bakınca biraz daha geriden geliyor. Benim önerim iphone 5s veya 6 yada lumia 830 şarj sorun olmaz diyorsanız lumia 930 kesinlikle.
Sürekli fotoğraf çekiyorsanız ve stabil bir telefon istiyorsanız ben lumia 830 öneririm fotoğraf konusunda diğerlerinden farkı yok ama daha stabil ve mail v.b işlemlerde daha pratik işletim sistemine sahip tek kötü yönü var değeri çabuk düşüyor 2. el temiz 830 alabilirsiniz. 930 önerecektim ama onda şarj sorunu var 1080p çözünürlüğe sahip olduğu için bataryası 830 ve 735 modellerine bakınca biraz daha geriden geliyor. Benim önerim iphone 5s veya 6 yada lumia 830 şarj sorun olmaz diyorsanız lumia 930 kesinlikle.
5s kafamda ok. Fakat bir abimizde huawei g7 diye bir telefon söyledi . Özelliklerine bakınca işlemci/ram filan 5s ten üstün varmıdır bu cihazı kullanan içimizde ?
Samsung Galaxy serisinden uzak dur bence, kanser etti beni. iPhone'ye çok sallardım zamanında, gereksiz diye, ama düşüncem tamamen değişti. İhtiyaçlarını karşılıyorsa 5s iyidir.
Burak Mehmet
20-05-2015, 12:06
Meslektaşım merhaba,
Eski ıphone kullanıcısı olarak android büyük rahatlıkmış.Bir daha ios mu tövbe... o paraya G3 te alınabilir Note 3 te..
G7 fena değil ama sar değeri diğer cihazlara göre yüksek. Baştada dediğim gibi 5s bütün işlerinizi görür. Lumia serisi alırsanız günlük kullanımda uygulama eksikliğini hissedersiniz. Diğer konularda iyi cihazdır. Note 3 falan sakın düşünmeyin .
Bugün itibariyle 5 ve 6 serisine zam geldi.
Android senin ihtiyacını şu an için ekonomik olarak karşılar.
G7 fena değil ama sar değeri diğer cihazlara göre yüksek. Baştada dediğim gibi 5s bütün işlerinizi görür. Lumia serisi alırsanız günlük kullanımda uygulama eksikliğini hissedersiniz. Diğer konularda iyi cihazdır. Note 3 falan sakın düşünmeyin .
sar değeri radyasyon değeri herhalde 1 ile 1.31 arasında nasıl bir fark vardır acaba g7 nin sar değeri 1.31 miş.
geceleri zaten odama sokmuyorum telefonu başka odada bırakıyorum gündüz sürekli elimde sadece ama g7 ,5s ten iyi duruyor ekran büyüklüğü vs açısından filan.
Gökhan Bilgin
20-05-2015, 13:52
İki hafta önce aldım 5s tabi 2050 vermedim :D garantiye gidip sıfır gelen telefonu aldım kutusunu ben açtım 1400 liraya aldım sanırım dahada 1 sene garantisi var böyle birşey denk getirebilirseniz memnun olursunuz diye düşünüyorum
darkmoon
20-05-2015, 14:09
huawi güzel markadır pek bilinmez o tip ikinci eli zayıf markalara giriceksen 600-700 tl lere jiayu s3 var 64 bit lik işlemcisi 3gb rami var android 5 ve üstünü destekler çok rahat.
Abi 2. eli filan pek düşünmüyorum ölene kadar kullanıcam. Sensation xe var elimde kac senelik telefon yap hesabını abi :D.
Umut melek
20-05-2015, 17:31
Kardeşim aklına gelicek her teli kullandım experia z 1 2 3 lumia 920 ve + samsung s4 5 minileri iphone 4 5 6 plus .. Lg g2 ve g3 de kullandim hatta suan g3 kullaniyorum mevcut kamerasi muazzam çekiyor hız ve sensor kabiliyeti de ck memnun eder g4 çıktı suan ama bakiyen belirli oldugu icin soylemiyorum 2 bin üstü rakamlara alınabilecek en iyi tel note edge ve g4 ... Lg G3 ten ck memnunum ekran kalitesi muazzam foto kalitesi desen video kaliyesi ztn you tube da karşılaştırma var tüm kocabaş tellerin iphone 6 plusun kamerası da muhteşem ama 5 ve s in G3 ten iyi bir yanı yok bnce butcene gore g3 al gec kardeşim kasma kitleme vs yok netlemesi ztn kullananlar söyler
meLaNchoLic
20-05-2015, 17:49
ya gel ben sana 5 veriyim paranın çoğu cebinde kalsın :D
MURAT_HLX
20-05-2015, 17:58
benim bütçem 1000 lira civarıydı birazda kamerası iyi olsun istiyodum k zoom aldım eğer kamera ön planda olacaksa k zoom derim takılma vsde yapmıyor,şuanda vatanda kampanyasıda vardı yedek batarya,16 gb hafıza kartı,koruma için arka kapak,yedek batarya şarj standı dahil.
yigitblr
20-05-2015, 18:08
z3c almalısınız bence hem boyutları ideal hemde bataryası çook iyi 2 gün götürür sizi isteklerinizi çok rahat karşılar
İzzet Göçmen
20-05-2015, 18:16
Eskidenmiş Iphone veya Samsung krallıgı :)
https://www.youtube.com/watch?v=WAgTyVYdTsM
Bütceniz yetmiyor buna ..
G2 kullanıyorum 1.5 senedir yaklasık ve 6 ayda telefon degiştiren biriydim yanı dayanamıyor malesef..
Yogun olarak Watsapp,Face,Muzik,Konusma yapıyorum bazen veri veya wifi hiç kapanmadıgı oluyor. Ekranı kırdım iç ekran hala calısmaya devam ediyor.LG den baska andorid tavsiye etmem ben heleki G4 ün MUHAKKAK ve MUHAKKAK videosunu izleyin derim.
Simdi sarjım ve cektigim 1 resmi atıcam LG ye örnek olarak.
G3 hakkındaki yorumum ise ben ısınamadım alete G2 daha iyi geliyor.
http://i.hizliresim.com/a5Go7g.jpg
http://i.hizliresim.com/Pqr5g6.jpg
Resim pixeli düşmüş olabilir upload oldugu için.