Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomobil tarihinin en büyük geri çağırması !!!

Day Walker
20-05-2015, 09:50
Araçlar için hava yastığı üreten Japon Takata firması, yaklaşık 34 milyon otomobilin hava yastığı sisteminde kusur tespit etti. Bu, milyonlarca aracın geri çağrılması anlamına geliyor.

Japon Takata firması, ürettiği hava yastıklarında sorun olduğunu bildirdi. Bu nedenle 34 milyon aracın geri çağrılması bekleniyor.

Hava yastıklarının herhangi bir sebeple açılması durumunda, içinden fırlayacak parçaların göğüs ve yüze zarar verebileceği belirtildi. Japon firması, sürücüleri şu an için ön koltukta herhangi bir yolcu taşımamaları konusunda uyardı.

Geri çağrılacak yaklaşık 34 milyon aracın, Otomobil tarihindeki en büyük geri çağırma olayı olacağı belirtiliyor.

Takata firması, Toyota, Honda, Mazda, BMW, Nissan ve General Motors gibi otomotiv şirketlerine hava yastığı üretimi yapıyor.

Özellikle Japon otomobil devlerinin olaydan olumsuz etkileneceği ifade edildi. Bu arada, ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Kurumu, Takata’ya bazı gereklilikleri yerine getirmediği nedeniyle ceza vermişti.

Otomobil tarihinin en büyük geri çağırması - Milliyet Haber (http://www.milliyet.com.tr/otomobil-tarihinin-en-buyuk-geri/ekonomi/detay/2061743/default.htm)

Day Walker
20-05-2015, 09:52
umarım Kia yoktur :)

blow07
20-05-2015, 09:59
Bizim araçlar içinde geçerli mi acaba ? :D

DR059
20-05-2015, 09:59

Yok.
Kia ve Hyundai firmasının hava yastığı üreticisi farklı.

Day Walker
20-05-2015, 10:02
Yok.
Kia ve Hyundai firmasının hava yastığı üreticisi farklı.

buna sevindim :)

darkmoon
20-05-2015, 10:02
Bmw nissan sanırım yüksek ihtimal amerika Bmw ve Amerika nissan yani avrupa değil.. Gm işin içinde varsa ynadı gülüm keten helvam Gm in bir ton kendine ait markası var.. birde onlarda mopar kültürü var ortak parça farklı araçlar ..

XoR
20-05-2015, 10:22

:hehe:

http://hakankaya.org/wp-content/uploads/2012/05/valla-cok-ipnesiniz-ibnesiniz-muhendis-bey-airbag-hava-yastigi-sisme-seklinde-komik-karikatur-1.jpg

TayfunS
20-05-2015, 10:42
Boyle durumlarda isleyis nasil oluyor peki. corolla aldim da :)

AyrtonSenna
20-05-2015, 10:48
Birşey sormak istiyorum bilmediğim için benden önceki postta sorulmuş ama aracı aldığımız yetkili bayi'mi arıyor müşterilerini yoksa müşteri kendi isteğiyle istediği yetkili servise gidip ücretsiz yaptırabiliyormu:soru:

Day Walker
20-05-2015, 10:50
Birşey sormak istiyorum bilmediğim için benden önceki postta sorulmuş ama aracı aldığımız yetkili bayi'mi arıyor müşterilerini yoksa müşteri kendi isteğiyle istediği yetkili servise gidip ücretsiz yaptırabiliyormu:soru:

şöyle oluyor. distribütör firma hangi araçların geri çağırılacağını ilgili şase no aralaıklarına göre belirliyor ve ve bayilerine gönderiyor. Bayilerde kendi müşterilerini çağırıyorlar. ancak distribütör tüm müşterilerine mesaj yada mail yoluyla bilgilendirme yapıyor.

Day Walker
20-05-2015, 10:53

http://hakankaya.org/wp-content/uploads/2012/05/valla-cok-ipnesiniz-ibnesiniz-muhendis-bey-airbag-hava-yastigi-sisme-seklinde-komik-karikatur-1.jpg

ahahahahaha :hehe:

darkmoon
20-05-2015, 10:59
bunlar amerika pazarıdır yüksek ihtimal avrupa pazarına sattıkları araçlarda yoktur diye düşünüyorum.. çünkü avrupa pazarında satılan araçların tedarikçileri çoğu çinde yada korede yada taiwan da üretim yaptırtıyor..

ayhan
20-05-2015, 11:00
8-9 ay önce yetkili servis bakım zamanında yolcu havayastığının birebir bu sebepten değişmesi gerektiğini bildirmişti..haber mi eski bilmiyorum ama bravo BMW TR ve ilgili servise önceden çalışmalara başladığı için..

Runo
20-05-2015, 11:03
Qashqai'a 113.000 TL veren arkadaşım var, şu an elinde patlamış mısırla konuyu takip ediyor.

salih_560
20-05-2015, 12:22

Sesli güldüm hahahhah :)))

aTaBeY
20-05-2015, 12:37
Valla bende geçen ay hanıma sıfır yaris aldım... Bak kafam karıştı şimdi bir sormak lazım 1.000 km olmak üzere zaten kontrole çağırdılar bakım için o arada onuda sorarım.

Octane
20-05-2015, 12:43
1.6 motor 1 serisine 110bin tl veren hıyar bir arkadaşım var. Söyleyeyim de morali bozulsun :)

Korollacı
20-05-2015, 12:46
bızde japon dedık yanlıs olmaz dedık elımızdekını avucumuzdakını corollaya yatırdıık ınsallah bızı cagırmazlar :D

painkller
20-05-2015, 13:02
ne varsa eskilerde var diyimde eski japonlar prim yapsin.

HondatugraL
20-05-2015, 13:05
Hangi yıl hangı markalarda hangı modellerınde sorun var araba. FD civic var geri çağırmazlar heralde :D

e30
20-05-2015, 13:22
Geçen hafta auris aldık.Eve dönerken şurda durayım da dondurma alayım dedim geldi arabanın teki sol arka tampona değdi yanaşırken.Şimdi birde bu çıktı ne bahtsız adamım ben :(

meLaNchoLic
20-05-2015, 14:08
Hangi yıl hangı markalarda hangı modellerınde sorun var araba. FD civic var geri çağırmazlar heralde :D

heryeriniz sorun olm ya :D bak biz fransızcılara :D dünya yansa umrumuzda değil ahdusahdua :D

2jz
20-05-2015, 17:25
Boyle durumlarda isleyis nasil oluyor peki. corolla aldim da :)

Belirli şase aralıkları sorundan etkilenmiştir. Araban o gruptaysa servis arar zaten değişim için.

Sezgin
20-05-2015, 18:23
8-9 ay önce yetkili servis bakım zamanında yolcu havayastığının birebir bu sebepten değişmesi gerektiğini bildirmişti..haber mi eski bilmiyorum ama bravo BMW TR ve ilgili servise önceden çalışmalara başladığı için..

Bunu biraz detaylandirirmisiniz BMW icin ?

S.Özcan
21-05-2015, 08:13
havayastıklarını tamamen yeniliyorsa ne güzel,
avensis için geri çağırılmıştım yakıt hattını değiştirmişlerdi, servise bıraktım ücretsiz değişimini yaptılar akşam geri aldım.

S.Özcan
21-05-2015, 08:19
20 bin Toyota servise çağırılacak, 20 bin Corolla’ya servis yolu
Toyota’nın 5 milyonluk dev geri çağırma operasyonunda Türkiyeli Toyota sahiplerine de piyango vurdu. 20 bine yakın Toyota Corolla sahibi servise çağrılacak.
Yıllar önce 1 cm’lik conta yüzünden milyonlarca aracını geri çağırmak zorunda kalan Toyota, yine dev bir kitlesel geri çağırmaya imza atıyor.
Geçmişte olduğu gibi bu kez de geri çağırmalardan Türkiye’deki Toyota sahiplerinin bir kısmı da etkilenecek.
Dünya otomotiv devinin geri çağıracağı araçların 1 miyon 360 bini Japonya’da, 1 milyon 27 bini Avrupa’da, 637 bin adedi ABD’de ve 18 bin adedi Kanada’da bulunuyor.
Türkiye’de geri çağırmadan etkilenecek Toyota sayısı ise 19.585 adet.

Toyota, toplamda 5 milyonluk geri çağırmasına Corolla ve Yaris başta olmak üzere 35 modelini dahil ettiğini duyurdu.
Herhangi kaza ya da yaralanmanın rapor edilmediğine değinen Toyota, Takata hava yastıklarını, Daicel hava yastıklarıyla değiştirerek sorunu çözecek.
Konuyla ilgili Toyota Türkiye Pazarlama AŞ şirketinden şu açıklama yapıldı:

"Toyota tarafından yapılan testlerde, belirli bir dönem aralığında üretilen araçlarda sürücü ve ön yolcu hava yastıklarının açılmasını sağlayan parçanın zaman içinde nemden etkilenebileceği ortaya çıkmıştır. Toyota, bu nedenle ortaya çıkabilecek olası bir sorunu önceden önlemek amacıyla ilgili araçların servislere geri çağırılması kararını almıştır."

Toyota’nın, dünya çapında yaptığı bu geri çağırma kampanyası yaklaşık 5 milyon aracı kapsıyor.

Türkiye’de satışa sunulan araçlardan: Mart 2003 - Mart 2007 yılları arasında üretilen Corolla ve Yaris modelleri yolcu hava yastıklarındaki, Temmuz 2003-Aralık 2005 yılları arasında üretilen RAV4, Yaris ve Hilux modelleri ise sürücü hava yastıklarındaki gerekli parçanın değişmesi için yetkili servislere çağırılacak.
Toyota, Türkiye’de de bugüne kadar tarafımıza ulaşan herhangi bir şikayet bulunmamasına rağmen, geri çağırma kapsamındaki toplam 19 bin 585 aracın sahibi ile iletişime geçecek. Yaklaşık 3-4 saat sürecek olan işlemler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek."

Kaynak: 20 bin Toyota servise (http://otomobil.mynet.com/haberler/20-bin-toyota-servise-cagirilacak-301)

Day Walker
21-05-2015, 08:49
Takata: Öne yolcu oturtmayın

ABD'de hava yastığı sorunu sebebiyle 34 milyon araç geri çağrıldı. Japon hava yastığı üreticisi Takata'nın yaptığı üretim hatası sebebiyle 34 milyon araba ve kamyon geri çağrıldı. Takata hava yastığı sorunundan dolayı ön koltuğa yolcu oturtulmaması konusunda uyardı.

Olay, ABD tarihinde herhangi bir üründeki en büyük geri çağrılma olarak tarihe geçti.

Japon firması tarafından yapılan hava yastıklarının herhangi bir sebeple açılması durumunda, içinden fırlayacak parçaların göğüs ve yüze zarar verebileceği belirtildi. Takata'nın son çağrısının 4 ilâ 5 milyar dolara mâl olacağı tahmin ediliyor.

Şirket, sürücüleri ön koltukta herhangi bir yolcu taşımamaları konusunda uyardı. Takata firması, Toyota, Honda, Mazda, BMW, Nissan, General Motors gibi otomotiv şirketlerine de hava yastığı üretimi yapıyor. Reuters, firmanın ürettiği hava yastıklarının trafik kazalarında 2 kişinin ölümüne sebep olduğunu yazmıştı.

COROLLA VE YARIS VAR
Geri çağırılan Toyota modelleri arasında Mart 2003 - Mart 2007 yılları arasında üretilen Corolla ve Yaris modelleri ve Temmuz 2003-Aralık 2005 yılları arasında üretilen RAV4, Yaris ve Hilux modelleri bulunuyor.

2008’den bu yana sırf hava yastıklarındaki problem sebebiyle 16 milyon araç geri çağrıldı. ABD Ulaştırma Bakanı Anthony Foxx da "Bütün araçlardaki hava yastıkları düzeltilinceye kadar durmayacağız" dedi.

ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Kurumu (NHTSA), Takata’ya bazı gereklilikleri yerine getirmemesi sebebiyle ceza vermişti.

burakgunay
21-05-2015, 11:12
Vay amk Gazetesi... Hava yastığı hatasından 4 5 milyar dolar...

HondatugraL
21-05-2015, 11:48
heryeriniz sorun olm ya :D bak biz fransızcılara :D dünya yansa umrumuzda değil ahdusahdua :D

söylediğine kendin bile inanamadığından basmışsın kahkayı kanka :D

TayfunS
21-05-2015, 13:10
2003 2007 corollalar cagirilacakmis yukarda dedigine gore

merttepe
21-05-2015, 14:00
Böyle bir haber var bir de :D
Toyota Recalls 1993 Camry Due To Fact That Owners Really Should Have Bought Something New By Now - The Onion - America's Finest News Source (http://www.theonion.com/article/toyota-recalls-1993-camry-due-fact-owners-really-s-50480)

KÖROĞLU
21-05-2015, 14:10
Bir firmanın başına gelecek en kötü şey. Bu haberden sonra zaten "batmış" gözüyle bakabiliriz.

Konuşulan rakamlar inanılmaz, 34 Milyon araç nedir yahu.

2015 geri çağırma listesiyle ilgili detay bilgi içeren link aşağıdadır. VİN codu (şasi) no ile sorgulama ekranı için ayrıca bir link me
Takata air bag recall list [UPDATE] (http://www.autoblog.com/2014/12/09/takata-air-bag-recall-list/)

Şasi no ile sorgulama linki: https://www-odi.nhtsa.dot.gov/ivoq/

meLaNchoLic
21-05-2015, 14:14
söylediğine kendin bile inanamadığından basmışsın kahkayı kanka :D

olm zırt pırt geri çağırıyo japonlar baksana.. bizde öylemi.. bozuksada bozuk devam kimse dert etmiyo :D

KÖROĞLU
21-05-2015, 14:16
edit olmadığından mecburi mesaj :) Bkz: Edit geri geldin :))

Şasi no ile sorgulama linki https://vinrcl.safercar.gov/vin/

Sezgin
21-05-2015, 14:57
edit olmadığından mecburi mesaj :) Bkz: Edit geri geldin :))

Şasi no ile sorgulama linki https://vinrcl.safercar.gov/vin/

Bu link amerika da ki araclari sorgulamak icin

KÖROĞLU
21-05-2015, 15:22
Bu link amerika da ki araclari sorgulamak icin

Haber linkinden alıntı yaptığım linki inceledim ama öyle bir bilgi göremedim.

Nerede yazıyor tek bir lokasyona ait sorgulama olduğu bilgilendirir misin ?

SerkanKurt
21-05-2015, 16:17
2006 model yarisim var aradım sizin aracınızda bir problem yok dediler bu konu ile alakalı?

ayhan
21-05-2015, 22:39
Bunu biraz detaylandirirmisiniz BMW icin ?

Yetkili servise aracinizi goturdugunuzde anahtarinizini her zamanki gibi servis danismani bilgisayarina taktiginda aracinizi ilgilendiren boyle bir durum var ise cihazda aksiyon uyarisi cikiyor ve servis gerekli hizmeti veriyor..

OmerRS
21-05-2015, 22:48
Takata için çok kötü haberler bunlar.

Bu işten FCA, VAG ve FoMoCo karlı çıkacaktır.