PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kentsel dönüşüm müteahhit firma

B16
20-05-2015, 20:18
46'şar daire'den oluşan 6 bloklu sitede oturuyoruz. Site 1996 yılı yapımı ve baya eski olduğu için kentsel dönüşüme giriyor. 1-2 tane firma geldi ama bizden ciddi oranda para talep edip mevcutta bulunan 100 metrekare'lik evleri küçültmek istedi. Oylama yapıldı site kabul etmedi.

Belki burdan tanıdığı olan veya bu işle uğraşan vardır. İlgilenen olursa özel mesaj yolu ile ulaşşsın evin nerde olduğunu vb. şeyleri söylerim. Teklifini hazırlar ve sunar.

Ayrıca kooperatif tarafından yapılmış siteler. Saygı ve sevgi ile andığımız kooperatif şimdi mevcut değil ve 5. kat'tan sonrası kaçak yapı (11 kat'lı her blok) ayrıca hiç kimsede kat tapusu yok. Arsa tapulu site

Runo
20-05-2015, 20:37
Bizde müteahhit firmayız çok paradan kastınız nedir bilmiyorum ama en kral daire 125 milyara çıkıyor. Metrekare küçülmesi abartılacak düzeyde olmasa bile yeni imara göre kırpık olacaktır.

B16
20-05-2015, 20:40
Bizde müteahhit firmayız çok paradan kastınız nedir bilmiyorum ama en kral daire 125 milyara çıkıyor. Metrekare küçülmesi abartılacak düzeyde olmasa bile yeni imara göre kırpık olacaktır.

Biraz kırpılmasına lafımız yok 100 değil de 90 olur ama adamlar 70 verip üzerine 60 bin tl para istediler.

huseyinturk
20-05-2015, 20:43
Arsaya yapılacak inşaat hakkı neyse, bölgedeki orana göre %50 - %55i sizindir. Sizede kat malikleri olarak bu oranı, tapularınızdaki arsa paylarına göre paylaşmak düşer. Hakkınıza düşen size az gelirse inşaat firmasının hakkına düşenden satın alırsınız. Bunda da daire bittikten sonra satılacak m² fiyatı değilde uygun bir değer esas alınır. Kim ne verirden ziyade sizin elinizde ne var onun bilincinde olun derim ben.

Runo
20-05-2015, 20:55
Biraz kırpılmasına lafımız yok 100 değil de 90 olur ama adamlar 70 verip üzerine 60 bin tl para istediler.

Ooo yersen hesabı olmuş bu :) iyi yaptınız

onursumer
20-05-2015, 21:08
bolgeye gore çok fazla kırpma oluyor , para almasalar daireden kırpmayı anlayacamda hem para hemde kırpma saçmalık olmuş

bence once güncel imarınızı araştırın ona gore teklifleri değerlendirebilirsiniz

XSi
20-05-2015, 21:33
Ooo yersen hesabı olmuş bu :) iyi yaptınız

Kardesim yanlis anlamada sen gercekten bu isi yapiyormusun?

Hic birsey gormeden, detaylari bilmeden, hesap kitap yapmadan neye dayanarak iyi yapmissiniz dedin?

Gercekten merak ettigim icin soruyorum..

Benim babamda sektorden hem mimar hem insaat muhendisi hem muteahhitligi de var, belediyeden gidip arsa ile bilgileri almadan, arsayi gormeden bisey soylemez hic.

Sen nasil fazla olmus yorumu yapabildin?

AEAlmas
20-05-2015, 21:50
Kentsel dönüşüm de daire başına en az 100 milyar veriyor bankalar bence birlik olun kendi işinizi yapın

Runo
20-05-2015, 22:05
Kardesim yanlis anlamada sen gercekten bu isi yapiyormusun?

Hic birsey gormeden, detaylari bilmeden, hesap kitap yapmadan neye dayanarak iyi yapmissiniz dedin?

Gercekten merak ettigim icin soruyorum..

Benim babamda sektorden hem mimar hem insaat muhendisi hem muteahhitligi de var, belediyeden gidip arsa ile bilgileri almadan, arsayi gormeden bisey soylemez hic.

Sen nasil fazla olmus yorumu yapabildin?

Yok estağfurullah neden yanlış anlayayım. Ben kendimi katmadan açıklamam gerekirse 45 seneden fazladır inşaat alanında aktif çalışıyoruz. İşin içine kendimi katarsam ben 21 yaşındayım ve takribi 6 seneye yakın kendi kapasitem dahilinde çoğu bilgiye sahibim sizin kadar olmasa da. Hatta yarın belediye'de toplanılan kurula eski eser bir bina dosyam girecek ve onun takibindeyim ruhsat çıkması için.

Benim elimde b16'nın verdiği herhangi bir belge yok, kendisinden talep etmedim. Sadece kabataslak bana 100 m2 bir dairenin 60m2'ye düşürülmesi makul mantıklı gelmediği için bu yorumu yaptım. 60 olmazda 80 olur 85 olur gibi. Belki bende bakabilirim arsanın durumuna ve bende aynı teklifi vermek zorunda kalabilirim, ''aa o ne asla 60 m2 olmaz'' demiyorum o yüzden, sadece elimde hiç bir veri olmadığı için garip geldi :)

Sadece 100m2 (örneğin 2+1 geniş) dairenin 60m2(örneğin 1+1 veya 2+1 görünümlü 1+1 küçük) bir daire olması bana tuhaf geldiği için fikrimi bu şekilde dile getirdim.

svtec
21-05-2015, 09:13
Arsa nekadar toplamda

mimarsertac
21-05-2015, 11:12
O dönem ki imara göre o arsaya 5 katlı yapılar çıkmış. Kaçak olarak 11 kat yapılmış. Şimdi imar 2 katına bile çıkmış olsa müteahhit bile işin içine girmese kendileri yapmaya kalksa aynı daireleri almaları pek mümkün değil gibi geliyor bana. Hadi %20-%25 yönetmeliklerinden birine girseler belki. Bu dediklerimde tamamen farazi imar durumunu görmeden bir şey dememek lazım ama bu kadar küçülme + para istenmesi çok anormal gelmedi bana.

Ome_RS
21-05-2015, 11:30
benzer konuyu bende açmıştım.
belki faydası olur buyrun;
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/194637-kentsel-donusum-yapan-insaatcilara-firsati.html

B16
21-05-2015, 11:57
Arsaya yapılacak inşaat hakkı neyse, bölgedeki orana göre %50 - %55i sizindir. Sizede kat malikleri olarak bu oranı, tapularınızdaki arsa paylarına göre paylaşmak düşer. Hakkınıza düşen size az gelirse inşaat firmasının hakkına düşenden satın alırsınız. Bunda da daire bittikten sonra satılacak m² fiyatı değilde uygun bir değer esas alınır. Kim ne verirden ziyade sizin elinizde ne var onun bilincinde olun derim ben.

2.5 Trilyon istiyor şuan ki firma daire başı 12 bin TL bir rakam düşüyor. Yüklenici firma kira yardımını devletten alın diyor ki devlet'te sanırım 750 TL veriyor aylık.
18 ay yapım süresi 3 ay ek süre (kendi uzatma hakkı) binaların boşalması vb. durumlar ile 24 ay yapsın. 1.500 TL kira da otursak 24 ay 18.000 TL yapar 12'de adamlara versek 30.000 TL yapar. Şuanki firma banka teminatı gösteremiyor.

bolgeye gore çok fazla kırpma oluyor , para almasalar daireden kırpmayı anlayacamda hem para hemde kırpma saçmalık olmuş

bence once güncel imarınızı araştırın ona gore teklifleri değerlendirebilirsiniz

Büyük firmalar girmedi maalesef. Mesela DAP geldi ben gelirsem beni kaldıramazsın fazla para isterim dedi. Şuan o kadar çok yamyam var ki kendim koştursam kesin avantası var moduna sokarlar.

Kentsel dönüşüm de daire başına en az 100 milyar veriyor bankalar bence birlik olun kendi işinizi yapın

276 daire 240'a yakın mal sahibi desek. Kan akar resmen. Yok şöyle olsun yok böyle olsun diye. En güzeli firma bana göre

Arsa nekadar toplamda

13.770.00 metre kare

FRTDI
21-05-2015, 16:49
Tapu bilgilerini ve bölgenin imar durumunu bilmeden yorum yapmak biraz talihsiz olmuş, yalnız anlattığınız gibi binaların 5. katından sonrası kaçak yapılmış ise ve şimdi yenilenme esnasında o kaçak olan dairelerde diğer imara göre kanuni olarak yapılmış dairelerle eşit tutulduğundan sizden para talep etmiş olabilirler, bende inşaat işiyle uğraşmaktayım genelde maltepe bölgesinde bizde sık karşılaşıyoruz bu tip durumlarla.