PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yay montaji?

mehmet6r
21-05-2015, 10:48
Herkese iyi günler, aracıma aldığım yayların montajını yaptırabileceğim bir yer tavsiye eder misinîz? İst- fatihte oturuyorum hergün davutpaşa(esenler) okula gidiyorum, yakın olması tercihîm. Bir de ücret ne kadar alırlar bilgisi olan söylerse süper olur?

By_C
21-05-2015, 11:18
İyi günler hocam. Genelde çoğu mekanik tamirci yapıyor, ama amortisörcülerde yaptırmanız daha doğru olur. Fiyat olarak tanıdık yerde 50TLye yaptırdım ama genelde 80-100TL civarıdır. 100TLden fazla vermeyin.

MCN21
21-05-2015, 11:21
Maslakta powershop un ustası Yasin ustayı öneririm. Hiç vurup kırmadan düzgünce söken nadir ustalardan. 1 kere nam da taktıralım dedik. Adam çekiçleye çekiçleye bir hal oldu. içimiz gitti. fiyat olarakta 100 liranın biraz üsütnde olması lazım ama son dönemden haberim yok.

mehmet6r
21-05-2015, 12:03
İyi günler hocam. Genelde çoğu mekanik tamirci yapıyor, ama amortisörcülerde yaptırmanız daha doğru olur. Fiyat olarak tanıdık yerde 50TLye yaptırdım ama genelde 80-100TL civarıdır. 100TLden fazla vermeyin.

Teşekkürler fiyat konusunda fikir sahibi oldum. Kazık yiye yiye bir hal olduk ustalardan.

Maslakta powershop un ustası Yasin ustayı öneririm. Hiç vurup kırmadan düzgünce söken nadir ustalardan. 1 kere nam da taktıralım dedik. Adam çekiçleye çekiçleye bir hal oldu. içimiz gitti. fiyat olarakta 100 liranın biraz üsütnde olması lazım ama son dönemden haberim yok.

Vallahi 100₺ ayırmıştım nam'a giderim en kötü dîyordum ama deneyiminizden sonra nam'a gitmem artık. İçim gitçeğine 1-2 hafta bekler harçlıktan keser, dediğiniz yere gidebilirim. Ama bir an önce takmak istiyorum. Teşekkürler

Yer önerilerine açığım hâla.

UmutBuran
21-05-2015, 12:49
sanko sanayi sitesinde mustafa usta var eski nam çalışanı işinizi halleder veya maslakta gezeristain şakir usta var oda halleder

mehmet6r
21-05-2015, 17:43
sanko sanayi sitesinde mustafa usta var eski nam çalışanı işinizi halleder veya maslakta gezeristain şakir usta var oda halleder

Sanko sanayiye giderim büyük ihtimal, en yakın o çünkü. Çok teşekkürler. Birde firma ismi varsa söylersen abim çok iyi olur kolay bulmak açısından

bymurat___61
21-05-2015, 19:17
ARaba hakkında bılgı vermemıssın ? ARaba ne kı ? KEndın takabılırısinde yay takmak basit bir iştir. Ama yay sıksıtırma aparatına ıhtıyacın var 30 40 aparat alır kendın yapabılırsın.

Kendın yapmanın zevklı paha bıcılemez cunku

mehmet6r
21-05-2015, 22:05
ARaba hakkında bılgı vermemıssın ? ARaba ne kı ? KEndın takabılırısinde yay takmak basit bir iştir. Ama yay sıksıtırma aparatına ıhtıyacın var 30 40 aparat alır kendın yapabılırsın.

Kendın yapmanın zevklı paha bıcılemez cunku

Araç polo6r 2014, dediğin gibi kendin yaptığın herşeyin tadı farklı oluyor.sis farı veya elektrikle alakalı birşey olsa falan neyse de ama yay montajı hakkında pek bilgim yok açıkcası.

Düzeltme: baktımda yay montajı bana göre değil, hataya gelicek birşeye benzemiyor gibi.

bymurat___61
21-05-2015, 22:20
BEnce zor deıl. HAtta ınsan kendı aracına cok cok tıtız calısır.

1- Service manuelını ındır. REplacemant kısmı vardır. Ama arac WW service manuelını bulamzasın bıle.

2- yotube da bır dunya kaynak var. YErın ve standart takımların varsa bence tahmın etttıgınden cok cok kolay iş.

onler kolay dır ama arkalar zordur. Birde değiştirdikten sonra ustaların rot ıstemez ben cıncık gıbı yaparım.Laflarına aldırıs etme guzelce bır rota gir.

mehmet6r
21-05-2015, 22:50
BEnce zor deıl. HAtta ınsan kendı aracına cok cok tıtız calısır.

1- Service manuelını ındır. REplacemant kısmı vardır. Ama arac WW service manuelını bulamzasın bıle.

2- yotube da bır dunya kaynak var. YErın ve standart takımların varsa bence tahmın etttıgınden cok cok kolay iş.

onler kolay dır ama arkalar zordur. Birde değiştirdikten sonra ustaların rot ıstemez ben cıncık gıbı yaparım.Laflarına aldırıs etme guzelce bır rota gir.
EyvAllah saolasın bilgiler, önerilern için.

UmutBuran
22-05-2015, 08:21
Efendi Oto - Mustafa Usta, sanko sanayi sitesi

mehmet6r
22-05-2015, 08:49
Efendi Oto - Mustafa Usta, sanko sanayi sitesi

Allah razı olsun abim, sağolasın

By_C
22-05-2015, 09:15
Anadolu yakasında olsa ümraniye başaran amortisöre git derim yada kendi ustama yönlendiririm ama karşıdasın. Alet edevat yoksa kendin hiç girişme derim bu arada(: Rot ayarı işine katılıyorum. Ben değiştirdikten sonra girdim bi sorun çıkmadı ama siz yinede tedbiri elden bırakmayın.

Birde dip not haftasonu sanayii ler berbta yogun oluyor hafta içi gitme imkanın varsa daha rahat edersin işini aceleye getirmezlerde hem.

Seven7
22-05-2015, 10:31
Bence de hiç kendi başına girme o işlere.
Benim de önereceğim yer Florya Beşyol Low Garage Bora abi. Fiyat olsun işçilik olsun kafadengi olsun her türlü memnun kalırsın.

Bu arada sen de mi ytü'densin?

mehmet6r
22-05-2015, 15:44
Anadolu yakasında olsa ümraniye başaran amortisöre git derim yada kendi ustama yönlendiririm ama karşıdasın. Alet edevat yoksa kendin hiç girişme derim bu arada(: Rot ayarı işine katılıyorum. Ben değiştirdikten sonra girdim bi sorun çıkmadı ama siz yinede tedbiri elden bırakmayın.

Birde dip not haftasonu sanayii ler berbta yogun oluyor hafta içi gitme imkanın varsa daha rahat edersin işini aceleye getirmezlerde hem.

Hafta içi giderim zaten haftasonu çalışıyorum, ROT işini hiç bilmiyordum teşekkürler söylediğiniz iyi oldu. (Murat abiyede tekrar teşekkürler.

mehmet6r
22-05-2015, 15:47
Bence de hiç kendi başına girme o işlere.
Benim de önereceğim yer Florya Beşyol Low Garage Bora abi. Fiyat olsun işçilik olsun kafadengi olsun her türlü memnun kalırsın.

Bu arada sen de mi ytü'densin?

EyvAllah da floryada uzak abi :), aynen yıldızdayım inşaattan sen?

by.gkn
22-05-2015, 23:43

Bende başaranı yazmaya girmiştim benden önce yazılmış. 2013 Poloma bende orada yay taktırdım iki ay önce 100tl verdim. tavsiye ederim işçilikleri çok düzgün hızlıca hallettiler.