PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vekaletle araç satış sorunu

oguzhan999
21-05-2015, 17:00
Aracım babamın üzerine ,babamda benden ayrı bir ilde ankrada , araç satışını yarın vermem gerekiyordu fakat vekalet işlemleri bugune yetişmedi ve bundan dolayıda vekaletin aslı yarın yanımda olmayacak , alıcı arkadaşta yarın satışı gerçekleştirmek istiyor , kimileri iki noter arasında vekaleti fax ve belge numaraları ile işlemin halledilebileceğini kimiside ıslak imzali aslı olmasını söylüyor , bu konuyla ilgili bilgisi olan yada durumu yaşamış arkadaşlar varmı alıcı yarın gelmek istiyor benim sözümle biletini alacak hakkına girip mağdur etmek istmiyorum , bilgilendirirseniz sevinirim,

Saygılarımla,

O.ÖKSÜZ

brs852
21-05-2015, 17:07
benim bildiğimde fax ile oluyor

pashaboy
21-05-2015, 17:28
Ankara aaşağı eğlencedeki noterde vekaletin aslını istiyor fax kabul etmiyor teknoloji kullanan noterlerde problem olmaz ama araştır..

dgoo
21-05-2015, 17:30
Resmi işlemlerde belge aslı zorunlu.
Ancak tamamıyla noterin insiyatifinde.

207_TR
21-05-2015, 18:24
neredeyse hiç bir satışımda vekaletnamenin aslını götürmedim. noterin insiyatifinde.

Berkayy
21-05-2015, 19:02
Teyit ile oluyor diye biliyorum notere kalmış bi durum bazılarida aslını istiyorlar.

hakotech
21-05-2015, 19:10
Benzer bı durum arkadasımın basına geldı..ankarada arac satıcaktı..noter imza atmamıs..elınde ruhsat yoktu..noter satıs kagıdı vardı..ıslak ımza dıye tutturdu ankara..bızde ıstanbuldakı noterı aradık..psrdon dedıler..bısey yapılamaz gelsın biri alsın burdan yollasın size dediler..bizde zamanımız yok hemen gerı donmelıyız dedık..yapacak bısey yok dedıler..ankaradakı noterı alıcı tanıyomus..bir kac rıca ve ağlamadan sonra satış oldu..kısaca noterin elınde kardeşim..kılına denk gelmessen cözer işini..

immortalboss
21-05-2015, 19:59
Aynısını 1 ay önce yaşadım.Prosüdürü anlatayım tek tek.(Noterin ağzından öğrendim.)
Önce siz bir notere gidiyorsunuz.Satış yapacağınız notere de babanız gidiyor.Noterler birbiri ile iletişime geçiyor.Siz buradan vekalet işlerini halledip diğer notere faksı gönderiyorsunuz.Bu sayede oluyor.Ancak tamamen noterin elinde.Noterler arasında anlaşma olması gerekiyor.

evolution_9
21-05-2015, 21:22
Noter tanıdıksa halleder

oguzhan999
22-05-2015, 08:25
evet abi birkaç arkadaşın ve seninde dediğin gibi noter insiyatifinde çözülüyormuş az öncede yeni bir bilgi öğrendim , artık elektronik imza gibi birşey varmış olmadı vekaleti veren noter onu yapıp direk sistemden aslı olmadan geçerliliğini onaylıyormuş bakalım deneyeceğim sizide bilgilendirirm.

B.Koçer
22-05-2015, 08:46
Sizin elinizde noter kağıdı olsa bile
satış yaptığınız noter
vekalet aldığınız noteri arıyor

bu durumda vekaletın aslı olmasa bile aslı gibidir vs iş görebilir

makif84
22-05-2015, 09:00
Benimde başıma böyle bir olay geldi.Olay tamamen noterin insiyatifinde. Aracı aldığım arkadaş vekaletle satışı yapacaktı notere gittik.vekaletin faksını çektiler iş çözüldü.Sizde satış yapmadan önce bir notere danışın birazda ağlayın,kabul ederse direk o notere gidip satışı verin.