PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Artık Aciliyeti Kalmadı Fiyat Yükseldi !

alpbodrum
22-05-2015, 08:39
Merhaba arkadaşlar,

Araç ilanlarının artık neredeyse 3 ' de 1 ' inde görmeye başladığımız durum sırayla şöyle ;

SATIŞ TEKNİĞİ

1 - Araç ilanı açılır - Başlık Seçilir ( ACİL SATILIK XXX MODEL MÜKEMMEL TEMİZLİKTE ARAÇ FIRSAT )
2- Durum yoklanır 3 - 5 favori ekler arayan olmaz ilan değiştirilir ; ( ACİL SATILIK XXX MODEL MÜKEMMEL ARAÇ FİYAT DÜŞTÜ SON 5 GÜN )
3- Favoriler artar 1 - 2 kişi arar aracın durumunu sorar sonrasında;( ACİLİYETİ KALMADI - FİYAT YÜKSELDİ MÜKEMMEL ARAÇ )

Özellikle belirtmek isterim ki ben genelde ilanlara baktığımda bu 3. adımı görüyorum bazı satıcılar sanırım sıralamayı şaşırdı ve direk 3. başlığı açmaya başladılar , belirtmek isterim ki biz bütün alıcılar gerçekten kahroluyor çok üzülüyor , ve hatta ağlıyoruz, bu çile son bulsun yapmayın. :)

B.Koçer
22-05-2015, 08:45
Sahibinden.com u boykot ediyoruz
kapatalım yıkalım
85 yasındakı amca bile kapıdaki arabasına bebekler bebeği der oldu bu duruma bir son verelim

Günkut
22-05-2015, 08:51
Burdan seslenmekle hiçbirşey olmaz. Ama bu durdurulamaz yükselişi bir şekilde durdurmaları lazım yoksa , herkez 0 araç alıcak :D

Kadyr
22-05-2015, 08:58
acil yazanların hiç birinin fiyatı düşük değil nasıl acil oluyorsa artık. zaten gerçek sıkışan galeriye bayılıyor

Evrenoz
22-05-2015, 08:59
Amerikan başkanı dahil tüm sahibinden.com yetkililerine haber salıyorum!
O başlıklar editlenecek, o fiyatlar düşecek!
Burası Techturkey, burada her şey gerçek!

Tunacan
22-05-2015, 09:20
Aynen kesinlikle çok doğru

BARR
22-05-2015, 09:28
Piyasayı yükseltenlerin yarısı forumda zaten, birçoğuda galerici oldu maaşallah.

Ranthor
22-05-2015, 09:32
2 video cekin oteki arabalari gecsin, 5 milyar pahaliya satin

alpbodrum
22-05-2015, 09:34
acil yazanların hiç birinin fiyatı düşük değil nasıl acil oluyorsa artık. zaten gerçek sıkışan galeriye bayılıyor

Çok doğru tespit.

AyrtonSenna
22-05-2015, 09:39
Sahibinden'in acileyit kalmadı arama sonuçları:D:D:D
Sahibinden sat (http://www.sahibinden.com/vasita?query_text=AC%C4%B0L%C4%B0YET%C4%B0+KALMADI )

DOHC
22-05-2015, 09:43
Burada da böyle aslında. Araba alınıyor veya önceden alınmış oluyor. Biraz zaman geçiyor, sonra fotoğraflar kısmına resimler konuyor, bir iki kanka güzel yorumlar yapıyor, 2 gün sonra araba hhoooopppppp satılık formunda...........

peyyyzz
22-05-2015, 09:51
2 video cekin oteki arabalari gecsin, 5 milyar pahaliya satin

^+1 :icon_tup:

Garajda , temizlerken iki foto çek fiyat artsın . Ama burda + olarak birde satıcının ukalalığı var , tok satıcısındır anlarım. "Detaylar telefonda verilecektir ama Ciddi alıcıysan ara ". Ya adam arayacak , soracak , bilgi alacak. Sonra ciddileşecek her şey.Açıklamada gördüğün an kapatılası ilanlar bunlar bence.

Evo34
22-05-2015, 09:55
Seçimden sonra, ikinci el piyasası fiyatlarında aşağı doğru bir trend oluşabilir...

darkmoon
22-05-2015, 10:04
formulasyonda hata var :) acil çok acil diyorlar satamıyorlar.. belliki o acil rakamında bile aracı satamamışsın sonra birde satamadığın rakamın üstüne rakam ekleyip aciliyeti kalmadı demek de ayrı bir komedi..

adam 40 bin tl diyor acil acil çok sıkışığım diyor 40 bin tl ye öyle yada böyle satılmıyor araç bir kaç ay yada hafta sonra aciliyeti kalmadı diyor 50 bin tl diyor :))

bunlardan bir şey çıkmazda şu araçlar ilana koyulurken fiyat belirleme politikaları üstüne ayrı bir konu açıp sohbet edebiliriz.. ordan bir şeyler çıkar en azından araba alıcaklar içinde yol gösterici olur.. yada forumda galerici arkadaşlar varsa bazı ederi olmayan değeri omayan araçlara ederinden değerinden misli misli yüksek rakamlar çekmelerinin nedenini öğrenmiş oluruz yani mantıklarını öğrenmiş oluruz.

s7158
22-05-2015, 10:09
Forumdaki olay şöyle:

1) Amcadan teyzeden alınır.
2) Detaylı temizliği yapılır (son teknoloji ürünlerle) (Bol fotolu)
3) Özenli bir şekilde iki üç kıçı kırık modifiyesi yapılır (Tabi bunlarda bol fotolu)
4) Prof fotoları çekilir.
5) Gideri olan arabaysa iki rolle çıkar gücü ispatlanır.
6) Proje değişikliğinden 10 lira üzerine satışa çıkar.

darkmoon
22-05-2015, 10:14
birde folyo çekip 10 bin 20 bin ekleyip üç beş photoshoplu resimler ekleyip satmaya çalışanlar var..
ben şahsen folyolu aracı hayatta almam.. sanayide folyosu sökülürken boyasıda gelmiş komple boyaya girmiş range de gördüm a5 de gördüm e coupe de gördüm..

GökhanO
22-05-2015, 10:15
Forumdaki olay şöyle:

1) Amcadan teyzeden alınır.
2) Detaylı temizliği yapılır (son teknoloji ürünlerle) (Bol fotolu)
3) Özenli bir şekilde iki üç kıçı kırık modifiyesi yapılır (Tabi bunlarda bol fotolu)
4) Prof fotoları çekilir.
5) Gideri olan arabaysa iki rolle çıkar gücü ispatlanır.
6) Proje değişikliğinden 10 lira üzerine satışa çıkar.

Bunların hiçbiri ilegal degil, sorun satanda da degil, alanda bence. Almayın kardesim :) arz-talep meselesi bu kadar basit :D

altugkocer
22-05-2015, 10:20
Bunların hiçbiri ilegal degil, sorun satanda da degil, alanda bence. Almayın kardesim :) arz-talep meselesi bu kadar basit :D

+ sonsuz :D. Sonuçta hepimiz beyni olan, düşünebilen insanlarız. Sen sırf jant, kaplama vs. var diye piyasadaki fiyatının çok çok üstünde bir fiyatta alıyorsan bu konuda kimse bir şey yapamaz.

BARR
22-05-2015, 10:26

Aynen.

Memlekette bu kadar keriz olduğu sürece genç galericiler ceplerini doldurmaya devam eder.

darkmoon
22-05-2015, 10:38
sizce alan varmı.. size verilmeye çalışılan izlenim acaba satılıyor alıyorlar kardeşim izlenimi olmasın..

DOHC
22-05-2015, 10:47
Birde araba 100k TL diyelim, adam yazıyor ilana "95k TL gördü".
Bana ne kardeşim...............

chatlaxs
22-05-2015, 10:48
Aciliyeti kalmayanlar listesinden :)

http://image5.sahibinden.com/photos/43/19/13/big_208431913rmj.jpg

Ome_RS
22-05-2015, 11:01
1 deli kuyuya taş atıyor sonra ilan vermek isteyen satıcı ilandan önce piyasa yoklaması diye diğer ilanlara bakıyor durum nedir diye. bakarken başlıklar dikkatini çekiyor ve mantıklı geliyor. hoop aynı başlık. böyle böyle bu tip başlıkları daha çok görmeye başlıyoruz.
bu arada arkadaşlar herkes bir serzenişte.
10a alıyo iki makyaj yapıo 15e satıyor die. al sende yap yasak mı yaptıgı yoo.
bence burda biraz cekememzlik var ulan ibne bulmus arabayı iki bızıkladı arabada fena oldu ama çok para bee.
yetmiyorsa para alma ozaman bak sen başka bul sen temizle sende sat.
dip not:
bugune kadar neredeyse sattıgım tüm arabalardan zarar ettim yaptıklarım hep üzerinde gitti :)
ama bazen böyle görünce imrenmiyor değilim. önce yadırgıyorum sonra diyorum buda ekmek parası almış satıyor kime ne.

SerkanYazgan.
22-05-2015, 11:08
sizce alan varmı.. size verilmeye çalışılan izlenim acaba satılıyor alıyorlar kardeşim izlenimi olmasın..

Tabi ki var. Adamlar sıfırından fazla fiyat çekiyor 2. el araca. Yeni kasa leonlar buna en güzel örnek. Demek ki satıyorlar, halkımız cahil. 50 bin 60 bin para verip sıfırının fiyatına bakmıyor onu geçtim aracındaki donanımı dahi bilmiyor.

özcan07
22-05-2015, 11:11
Aciliyeti kalmadı varsada birde şu başlığa orjinal yazıp 1 parça 2 parça değişen var yazanlar ne olacak başlıkta orjinal açıklamada değişenli oluyor

Emre Ekrem
22-05-2015, 11:16
Seçimden sonra, ikinci el piyasası fiyatlarında aşağı doğru bir trend oluşabilir...

Türkiye'de imkanı yok, aksine artar bile.

yagizs
22-05-2015, 11:28
hatasız boyasız yazarlar boya çıkar,

başlıkta acil derler, açıklama da keyfe keder satılıktır takas olur yazarlar...

illegal alıp satıcıları şikayet etmek lazım maliyeye şöyle bir vergiye tabii olsunlar biz de rahat edelim onlar da rahatlasınlar ülkeye bi faydaları dokunsun

omco
22-05-2015, 13:28
Tabi ki var. Adamlar sıfırından fazla fiyat çekiyor 2. el araca. Yeni kasa leonlar buna en güzel örnek. Demek ki satıyorlar, halkımız cahil. 50 bin 60 bin para verip sıfırının fiyatına bakmıyor onu geçtim aracındaki donanımı dahi bilmiyor.

Harfi harfine katılıyorum. Bir tanıdığımız kızına 0 fiyatına 9 binde leon tdi aldı. Arabada koltuk ısıtma olduğunu bile bilmiyorlardı :D

alpbodrum
22-05-2015, 13:30
Dün bir araç için konuştuk geçen konuşma şöyle

Ben ; Abi aracında değişen yoksa motorunda , şanzımanda sorun yoksa kefilsen araç benim pazartesi geliyorum.
Satıcı ; Değişen yok , ben baktırdım yok dediler benden önce olduysa onu bilemiyorum sen gel bak yinede !
Ben ; Abi değişen varmı yokmu ? Yok demiştin.
Satıcı ; Yani ben yok diyorum ama 2. el araç sonuçta.
Ben ; Tamam abi ben gelip detaylı ekspertiz yaptıracağım , Motorunda , şanzımanında ses yok, sorun yok değilmi ?
Satıcı ; Valla bence yok, ama sende 2. el araç alıyorsun unutma.

Ulan bu nedir ya 2. el alıyoruz diye pert araba mı alacağız , illa her aldığımız arabaya motor şanzıman mı yaptıracağız , 2. ellerin içinden temizini seçiyoruz işte. Biz sorunlu aracı satacak oldukmu alan beddua etmesin diye eksiklerini yaptırırız. Millet aracı sorun çıkardımı zarar etmemek için başkalarına kaktırmaya çalışır. Telefonda ettiği cümleninde 2 lafı allahın izniyle , hayırlısıyla inşallah ,çok şükür rabbime. O inançlı görünüp özünüzde inanmadığınız Allah sizi bir çarpacak göreceksiniz...

Kadyr
22-05-2015, 13:30
hatasız boyasız yazarlar boya çıkar,

başlıkta acil derler, açıklama da keyfe keder satılıktır takas olur yazarlar...

illegal alıp satıcıları şikayet etmek lazım maliyeye şöyle bir vergiye tabii olsunlar biz de rahat edelim onlar da rahatlasınlar ülkeye bi faydaları dokunsun
Yılda 3 satıştan sonra maliyeye takılıyor galiba

mertxx
22-05-2015, 13:51
Ben en çok GTI VTS VTI RS RC piyasasına tav oluyorum...

barakuda26
22-05-2015, 13:56
Bi janta bi presli yaya araba alan gençlerimiz olduğu sürece bu piyasa zaten düşmez. Alıcı almassa satıcı mecbur düşürecek fiyatı. Talep olduğu sürece hertürlü ilan başlığı görürüz.

ferroo
22-05-2015, 14:04
Ozellikle corciler cok iyi bilirim bundsn 2 sene once stock 1.7 ler 10 12 arasydi ve suanki araclarlardan daha temizdi adam bi yazilim attiriyo bi press bi far karartma 22 bin hayirli isler:))

mert_can 41
22-05-2015, 15:18
Ben ilan verenlerden çok ilana bakıp arayanların bazılarının yaşadığı kafayı merak ediyorum 2 yerli araba parası istiyosun diyo aradığı araba bmw e90 lci bir tanesi akşam 10 da arar satıldı derim niye ilanı kaldırmıyosun diye hesap sormaya kalkar şukadar param var hayalim bu araba cart curt der tamam gel verelim diyorum ses seda yok bir gün birini çağrıp dövecem araç başında bakim ne zaman sinir kırizleri yaşatıyolar bana he bu aradz gerçek alıcılara gram sözüm yok yanlış anlaşılmasın cebinde parası olmayıpta muhabete arayanlara. Gıcığım

delta0o
22-05-2015, 15:25
yeni moda da pıyasası bıraz daha zayıf olan araçların pıyasasını yukseltme çabaları ornek : astra gsi

stayfun
22-05-2015, 16:20
Burada eleştirilen piyasanın(pejolar,hondalar,vb.) yarısından çoğu yine buradaki kişilerce alınıp,satılıyor.Yani kime kimi anlatıyorsunuz,kimle dalga geçiyorsunuz bence bir düşünün.

erhanarici18
22-05-2015, 16:29

aynen öyle cahil çok
bayiye gidip sıfır fıyatını sormuyo sitedeki en yüksek fiyatı baz alıyo

brave
22-05-2015, 16:37
Bu işi abartanlar çok çoğu kesimde arabam göz önünde olsun piyasa yapım davasında'lar...

İzzet Göçmen
22-05-2015, 17:03
Bide ACİL SATILIK yazıyor baslıkta, Acıklamada Takasta olur yazıyor :D Baslıklar cogaltılır.

Mpower94
22-05-2015, 17:09
Onlar konuşur TECHTURKEY yapar....

Jam
22-05-2015, 17:47
Yurt dışına çıkacağım için arabaya gerek kalmadı garajda yatmasını istemiyorum acil para lazım takas olabilir ... ***** sitenin en büyük klişelerinde top 10 oynar bu muhabbet :D

Slmcnsl
22-05-2015, 18:19
Yurt dışına çıkacağım için arabaya gerek kalmadı garajda yatmasını istemiyorum acil para lazım takas olabilir ... ***** sitenin en büyük klişelerinde top 10 oynar bu muhabbet :D

İşte bunlar hep beyin göçü:)

beratyuksel
22-05-2015, 18:47
gerçekten bundan 2 sene önce 2004 model 206ların otomatiklerinden satın alacaktık bakıyorduk 16-17lerde geziyorlardı sonra bir anda 22-23lere çıktı.

noldu arkadaş 2013'den 2015'e geleceğimize, 2005'e falan geri mi düştük ki arabanın modeli falan yükselip fiyatı arttı?

meLaNchoLic
22-05-2015, 19:20
e34 piyasasınıda sallamaya başladılar ufaktan :D ulan tam bi arabaya niyetleniyom 3 gün sonra piyasa fırlıyo :D

alpbodrum
22-05-2015, 20:24
İşte bunlar hep beyin göçü:)

Ahahaha :) + 10000

ErkanCanS
22-05-2015, 20:34
Aralarinda anlasip 2 aydan beri duran ilanlarini 10-20 lira arttiranlara ne demeli :) Bunlarin buyuk cogunlugu forumda bu konuyu okuyordur sizden ricam yapmayin etmeyin :)

alpbodrum
22-05-2015, 20:44
Aralarinda anlasip 2 aydan beri duran ilanlarini 10-20 lira arttiranlara ne demeli :) Bunlarin buyuk cogunlugu forumda bu konuyu okuyordur sizden ricam yapmayin etmeyin :)

Daha iyi işte, yapanlar varsa görsün, Türk halkı olarak yemiyoruz. Hayır tam inanıcam bir gülme geliyor .

http://2.bp.blogspot.com/-8jdWs9DiDPU/US_jYcsYjMI/AAAAAAACKGg/SK-ZfkZB0X0/s1600/z.jpg

Kadyr
22-05-2015, 20:50
forumdanda bu ıslerı yapan var zaten al sat vs . dusuk fıyata alıp pıyasasına satmaya calıssan neyse dıcezde daha ustune satmaya calısılınca abartı oluyor. kısacası herkes yapıyor.

atituti
22-05-2015, 21:22
piyasa bir sene içinde eski haline dönecek arkadaşlar merak etmeyin :) özellikle son 1.5-2 aydır takip ediyorum ufak ufak düşüşler başladı , sıfırının üzerinde bir fiyata ikinci el araç alan kişiler hakkında yorum yapmak istemiyorum ülkenin durumu bu diyip geçin sizde.

Tayfun.O
22-05-2015, 21:26
Şahin doğan parasına yazanlara hastayım.
Adam da 70 model hurda kıvamına gelmiş 90 km/h artık göremeyecek Merso-Bmw var. Şahin Parasına Merso- Bmw yazıyorlar ya tavım ona

alpbodrum
22-05-2015, 22:16
Şahin doğan parasına yazanlara hastayım.
Adam da 70 model hurda kıvamına gelmiş 90 km/h artık göremeyecek Merso-Bmw var. Şahin Parasına Merso- Bmw yazıyorlar ya tavım ona

Şahin parasına şahinden kötü Bmw :) Oda iyiymiş

Burak K.
22-05-2015, 22:36
Aldığın arabanın fiyatının düşmesi bi tek bende var galiba. :D Hangi arabayı alsam çok değil 1-2 ay sonra fiyatları düşüyor. :D Varsa fiyatının düşmesini istediğiniz araba bi el atayım hemen. :D

İbrahim33
22-05-2015, 22:40

eskiden ilan arama kısmına acil yazıp , sıkışanları yakalamaya çalışırdım. ama durum son 1 senedir falan aynen dediğin gibi acil yazanlar daha pahalı neredeyse. bende araba.com gibi dandik sitelerden veya sahibinden de tarihe göre arama yapıp şahıstan boyasız arabaları kovalıyorum. 1 hafta 10 günü geçmiyor arabanın satılması :D

bu arada :D araç bana aittir. açıklamadaki numara da benim :D

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-boyasiz-hatasiz-orjinal-mukemmel-temizlikte-dizel-ford-fiesta-214004846/detay)

0zan
22-05-2015, 22:59
ben "aracı bilen bilir" ifadesini tek geçerim;

Bilen madem biliyorsa; satılık olduğunu da bilir gelir senden alır, gelip almıyorsa gerçekten vardır bir bildiği,

Biz bilmeyen sade vatandaş olarak ne yapacağız, talip olabilmek için 3 gün googleda dirsek mi çürütelim?

Yahut tamam bilenlerdeniz, bu sefer de paramız yetişmiyor,, biliyor olmamızın yapıcı bir etkisi olacak mı duruma :)

İbrahim33
22-05-2015, 23:04
bilen bilir ifadesine kısmende olsa katılıyorum ben. bende multiair bravo turbo sport vardı. arabayı o kadar çok bilmeyen öküz vardı ki anlatamam. o yüzden bilen bilir ifadesine pek takılmam :)

Mutu
22-05-2015, 23:20
e34 piyasasınıda sallamaya başladılar ufaktan :D ulan tam bi arabaya niyetleniyom 3 gün sonra piyasa fırlıyo :D

Twi alalım sana, boeing edition. =)

Tayfun.O
22-05-2015, 23:23
Şahin parasına şahinden kötü Bmw :) Oda iyiymiş

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-sahin-parasina-mercedes-199255291/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bu-paraya-bedava-213337070/detay)

Demi bunlar çok iyi :)

Yigit-Y
22-05-2015, 23:23
Merhaba arkadaşlar,

Araç ilanlarının artık neredeyse 3 ' de 1 ' inde görmeye başladığımız durum sırayla şöyle ;

SATIŞ TEKNİĞİ

1 - Araç ilanı açılır - Başlık Seçilir ( ACİL SATILIK XXX MODEL MÜKEMMEL TEMİZLİKTE ARAÇ FIRSAT )
2- Durum yoklanır 3 - 5 favori ekler arayan olmaz ilan değiştirilir ; ( ACİL SATILIK XXX MODEL MÜKEMMEL ARAÇ FİYAT DÜŞTÜ SON 5 GÜN )
3- Favoriler artar 1 - 2 kişi arar aracın durumunu sorar sonrasında;( ACİLİYETİ KALMADI - FİYAT YÜKSELDİ MÜKEMMEL ARAÇ )

Özellikle belirtmek isterim ki ben genelde ilanlara baktığımda bu 3. adımı görüyorum bazı satıcılar sanırım sıralamayı şaşırdı ve direk 3. başlığı açmaya başladılar , belirtmek isterim ki biz bütün alıcılar gerçekten kahroluyor çok üzülüyor , ve hatta ağlıyoruz, bu çile son bulsun yapmayın. :)

Fiyat uymuyorsa ALMA
Sanki millet başlığa bakarak araba alıyor.: )
Gereksiz Konu Açma. Vol. 831334922

DOHC
23-05-2015, 06:34
Fiyat uymuyorsa ALMA
Sanki millet başlığa bakarak araba alıyor.: )
Gereksiz Konu Açma. Vol. 831334922

Konuların gerekliliğine sen mi karar veriyorsun?
Düz, sıradan, rütbesiz bir üye olduğuna göre sen karar vermiyorsun.
Gereksiz yorum yapma, konuyu beğenmediysen yazma olsun bitsin. Vol 831334923.

Korollacı
23-05-2015, 06:57
bıde bel altı temızlık boyası muhabbetı var bende buna ayar oluyorum :D tamam arabadır surtme olur cıtırdan kaza yaparsın parca degısme olmaz 1 veya 2 parca boyanır. ama kım temızlık adı altında arabasını boyatır kı kardesım. belden assagı dıyorlar bıde arayıp soruyorsun tavan harıc boyalı dıyor. benım bıldıgım arabanın belı kapı kolundan altıdır. ayrıca ***** sıtedekı butun audıler slıne bmwler mteknık mersolar amg :D

alpbodrum
23-05-2015, 08:59

Yarası olan gocunur demek istemiyorum ama fikir ayrılıkları olacak elbette :) Sıkıntı yok o yüzden. Vol : 1 :)

serci
23-05-2015, 09:05
bıde bel altı temızlık boyası muhabbetı var bende buna ayar oluyorum :D tamam arabadır surtme olur cıtırdan kaza yaparsın parca degısme olmaz 1 veya 2 parca boyanır. ama kım temızlık adı altında arabasını boyatır kı kardesım. belden assagı dıyorlar bıde arayıp soruyorsun tavan harıc boyalı dıyor. benım bıldıgım arabanın belı kapı kolundan altıdır. ayrıca ***** sıtedekı butun audıler slıne bmwler mteknık mersolar amg :D

Ben boyattım mesela :) Hiç kaza falanda yapmadım sadece rengi soluk 20 yıllık boya diye tavan hariç komple boyattım..Dürüst insanı bulmak mesele

Kadyr
23-05-2015, 09:06
taş izi olur cart curt olur sürtme olur boyatılır zatende hepsi temızlık amaclı yazmıs o baska

darkmoon
23-05-2015, 09:57

belden aşağı demek zaten tavan yan direkler hariç komple boyalı demekdir yani tavan hariç boyalı demekdir.. temizlik boyası olan bir şey yalnız bir gerçek.. misal 10 yaşındaki araçda sürtme, taş izi, dal izi ,zamanla kuş pisliklerinden oluşan kalıcı lekeler bunun gibi onlarca etkenden ötürü araba boya istiyebiliyor..

darkmoon
23-05-2015, 10:08
birde ek olarak bir değil ama özellikle çok eski yada boyası solmuş araçda iki üç parça boya çok fena sırıtır boya farkı bağırır.. o yüzden genelde komple bel altı boyarlar.

Korollacı
23-05-2015, 10:10
eskı arabalar ıcın demek ıstememıstım. eskı arabada olur normaldır. bakıyorsun araba 10 veya 15 yasında kaportası boyası cok canlı o arabanın boyası yıpranmıstır temızlık amaclı boyanır. ama adam arabayı resmen kazalı halden toplamıs 1 yasında veya 2 yasındakı araba ıcın temızlık boyası yapıldı dıyor. edıtorler bu ılan ısıne gercedkten el atması lazım resmen bıcok araba sımsarı vatandası boyle dolandırıyor.

alpbodrum
23-05-2015, 10:18
Bu arada farkettiyseniz eskisi gibi boyaya takanların sayısı gitgide azalıyor , çünkü artık başka çare kalmadı mesela biz 2004 - 2005 de vti ararken boyasızını arıyorduk 2010 larda değişensizini aramaya başladılar , şimdilerde büyük kazası olmasın güzel gitsin yeter diye aranıyor.

Bana kalırsa boyalı araç almak daha mantıklı Örnek olarak Bmw 5.30 D Boyasızı 85 Bin TL iken aynı modelde Bel altı boyalısı ve değişensiz 73 - 75 Bin tl şimdi Boyasızı aldığınızda sizde başına birşey gelirde boyatırsanız ortalama 10 - 12 Bin tl + Komple boyatma ücreti 15 Bin tl gibi bir zararınız olacak. Boyalısını almak bu açıdan bakınca daha mantıklı. ( Eğer sulu boya fırçasıyla boyanmamış düzgünse tabi)

Korollacı
23-05-2015, 10:46
hala daha var oyle boya takıntılı ınsanlar. bı akrabamız aracını satıyor aracta 850 tl hasar kaydı var autokıngte gocuk duzeltme ve 1 parca boya yapılmıs. yok neden oyle oldu yok orjınallıgı gıttı yok efendım bılmem ne demeye basladı dedım abı sız gıdın sıfır arac alın anca ıcınız rahat eder..

Yigit-Y
23-05-2015, 10:51

Saçma bulduğum her konuya bunu yazmaktayim

O basliklara bakarak araba bakanlar varsa bu isten hicbirsey anlamayanlardir.

Yarası olan gocunur demek istemiyorum ama fikir ayrılıkları olacak elbette :) Sıkıntı yok o yüzden. Vol : 1 :)

Benim herhangi bir yaram yok.
Herkes kendi malını çiçek zanneder
Başlığa bakarak araba alan kimse yoktur.
Konu o yüzden saçma geldi bana
Adam babasının sözüne inanmiyor yazilanami inanacak bu devirde öyle mallar oyle develer kaldimi yapmayin ya :)

darkmoon
23-05-2015, 11:04
avrupada boyalı araba boyası taze yeni diye daha derli.. bizde daha değeri düşük. kafamız her şekil avrupalıdan ters çalışıyor..

alpbodrum
23-05-2015, 11:35
avrupada boyalı araba boyası taze yeni diye daha derli.. bizde daha değeri düşük. kafamız her şekil avrupalıdan ters çalışıyor..

Avrupada boyanan araç ile bizim hasan emminin boyadığı araç aynı değil abi o yüzden. Adam bir araç boyamış bildiğin portakal kabuğu.

barakuda26
23-05-2015, 18:52
Boyalı olması renk ayırmıyosa pek zaten sorun teşkil etmez güzel boyandığı taktirde. Mesele bizim insanımızın büyük çoğunluğunun insanları kandırmaya aldatmaya çalışması. Gerçekten küçük bi hasardan çizikten dahi boyanmış olsa insan şüphe ediyo acaba?? diye..

oabayram
23-05-2015, 20:07
Piyasayı yükseltenlerin yarısı forumda zaten, birçoğuda galerici oldu maaşallah.
Buyuk bir alkis. Katiliyorum.

meLaNchoLic
24-05-2015, 02:01
Twi alalım sana, boeing edition. =)

onunda piyasasını uçurdular kanka yaa yoksa önce ona niyetlendiydim :D e34 candır diyorum bu aralar airbus spec :D

XSi
24-05-2015, 10:24
Avrupada boyanan araç ile bizim hasan emminin boyadığı araç aynı değil abi o yüzden. Adam bir araç boyamış bildiğin portakal kabuğu.

Komple boyali astram vardi hem boya masrafi cebimden cikmisti hemde arabayi dusuk fiyattan satabilmistim.

Daha sonra komple boyaya ihtiyac olan

Peugeot 106 - 98 model
Opel vectra - 95 model

İkisinide uygun fiyattan ( normal fiyat - boya masrafi)

Satabildim hemde 1 ay icinde hatta vectrayi 1 haftada sattim :)

İsin icine komple boya girince, her arac masum olmayabiliyor,

neden komple boya?
taklami atti, buyuk kazami yapti?

Herkesin aklina bu sorular geliyor.

O yuzden arabayi boyatmadan satmak daha kolay.

Aci ama gercek :)

mehmetRS
24-05-2015, 11:47
98 model peynir tenekelerine sırf üzerinde sktrboktan bir deri branda var yada 250 liraya yayları presletilmiş hatta 400 500 lira verilip kendi amortisörlerinden coilover adı altında ayarlanabilir bir sistem yapılmış diye 20 bin lira para yazılan bir piyasada ne yazılsa boş.
Gecen gün facebookta bir yoruma fikir yazma gafletinde bulundum, açtılar ağızlarını yumdular gözlerini :D
neymiş efendim dolar yükselmiş, herşey yükselmiş, ikinci el piyasasıda bu yüzden yüksekmiş, bunu yazan adam renault 19 aracına 18 20 bin arası fiyat yazan adam. Arabayı alırken dolarla almış sanki, yada iki ay bindiği süre zarfında aldığı yedek parcanın fiyatı 50 liradan, dolar fırladı diye 250 lira olmuş sanki..

Lee-on!
24-05-2015, 11:51
Cok iyi hatırlıyorum corsa aradığımda aylarca arabasiz gezdim sirf bu forumdan birinden alayim tanidik olsun diye ama bekledigimizle kaldim. +2yuzbin stock arabalara bile 17 18 den aşağı fiyat veren pek yoktu. Ben de mecbur 6 saat yol yapip antalyadan almak zorunda kaldim. Cok şükür iyi ki de almisim. Simdi o arabayı burdan biri olarak ben aldim topladim yukledim. Simdi benden, tt ciyim diye 18den asagiya +2yuzbindeki aracini bırakmayan adam, kendisininki gibi dunyayi dolasmamis yüklü araci aynı paraya birakmami da beklemesin. Araba alirken tt bu fikri bende cok guzel oluşturmuştu. 35 bin liralik araca 65 istendigini gördüm ben burda. Arada ayni araçtan bi arac parasi daha var. O sitedeki sahin dogan tarzi araclari geciyorum orta ust sinif ilanlarin cogu bu forumdan çıkıyor. O yuzden onceki postlarda da arkadaşın söylediği gibi kimi kime anlatıyorsunuz olmuş olay...

darkmoon
24-05-2015, 12:23
yazmıyım yazmıyım dedimde :) .. yok falanca almış pahalıya yok filanca satmış pahalıya tek tük ekstrem örneklemeler dışında ki onlarında sorsan geçerli nedenleri vardır.. şu anda pazarda araba satışları durma noktasında.. otocenter yanındaki otomall karşıdaki bostancı göztepe hattındaki galericiler caddesi hepsini gezdik araba bakmak için.. hepsinin elinde arkadaki bahçelerinde depolarında garajlarında gırtlağına kadar araba dolu.. ve hepsi piyasaların durgunluğundan gem vuruyordu en azından bizim araba bakmaya girdiğimiz galeriler..

kişisel ilanlara gelince benim kendi favorilerimde 2013 den beri satılamayan en az 10 araç var.. ama matematik belli o fiyatları isteen insanlar 3 senedir satamıyorsa o fiyatlara o fiyat denkleminde aynı rakamları isteyen diğer satıcılarında satmasına olanak yok..

Tabii ilan verenlerde artık prof olmuş devamlı ilanları tarihlerini ve resimlerini çoğu güncelliyor.. favori ilanlarım konusuna girin orda bile devamlı aynı araçlar dönüp dönüp duruyor.. bazı ilanlar 5-6 ay yayından kaldırılıyor biraz unutulsun diye yeni fotolar çekilip tekrar konuluyor.. mesela o tip aracı takip edenler yazıyor o konuda 5-6 ay önce şu fiyattan satılığa koymuşdu satamamış tekrar şu fiyattan ilana koymuş falan diye..

pazarın gerçeği bu..

alpbodrum
24-05-2015, 12:51
Geçen ay s2000 almaya niyetlendim, 2-3 yıl önce kimsenin yüzüne bakmadığı 50-60 Liraya satılmayan araçlar 100 Bin olmuş , arıyorum 38 bin hasar kaydı çıkıyor teşekkür ederim hasarı çokmuş diyorum birde fırça atıyorlar sen S2000 den anlamıyorsun bu hasar normal aracın 380 lirası gibidir diyorlar. Bu aracın piyasasını bu kadar yükseltenlere helal olsun diyorum adamlar klüp olarak anlaşıp hadi beyler herkes aracının fiyatını 20 yukarı çeksin dedi. S2000 e benziyor diye 93 Model delsoller bile gaza gelip 30 - 35 lere fırladılar.

ErkanCanS
24-05-2015, 15:01
Bu araba topluluklarına sızabilen biri ufak ufak broker olabilir heralde :)

Lee-on!
24-05-2015, 21:07
Geçen ay s2000 almaya niyetlendim, 2-3 yıl önce kimsenin yüzüne bakmadığı 50-60 Liraya satılmayan araçlar 100 Bin olmuş , arıyorum 38 bin hasar kaydı çıkıyor teşekkür ederim hasarı çokmuş diyorum birde fırça atıyorlar sen S2000 den anlamıyorsun bu hasar normal aracın 380 lirası gibidir diyorlar. Bu aracın piyasasını bu kadar yükseltenlere helal olsun diyorum adamlar klüp olarak anlaşıp hadi beyler herkes aracının fiyatını 20 yukarı çeksin dedi. S2000 e benziyor diye 93 Model delsoller bile gaza gelip 30 - 35 lere fırladılar.

Hic sorma hocam 2007 kataloğu vardı bir ara s2k nin anahtar teslim fiyati 80kusur bindi. Simdi 120 isteniyor. Del sol ayrı bir yara. Corsa alirken niyetlenmiştim bir ara, bu forumdan bir arkadaşın araci ki yüklü tertemiz araçtı 19du da para denklestirip alamamistim. Sonra ünal turan reyiz saolsun bi el atti piyasayi +30 a çekti. Şimdi del sol de kalmadi alinacak...

Kadyr
24-05-2015, 21:26
yazmıyım yazmıyım dedimde :) .. yok falanca almış pahalıya yok filanca satmış pahalıya tek tük ekstrem örneklemeler dışında ki onlarında sorsan geçerli nedenleri vardır.. şu anda pazarda araba satışları durma noktasında.. otocenter yanındaki otomall karşıdaki bostancı göztepe hattındaki galericiler caddesi hepsini gezdik araba bakmak için.. hepsinin elinde arkadaki bahçelerinde depolarında garajlarında gırtlağına kadar araba dolu.. ve hepsi piyasaların durgunluğundan gem vuruyordu en azından bizim araba bakmaya girdiğimiz galeriler..

kişisel ilanlara gelince benim kendi favorilerimde 2013 den beri satılamayan en az 10 araç var.. ama matematik belli o fiyatları isteen insanlar 3 senedir satamıyorsa o fiyatlara o fiyat denkleminde aynı rakamları isteyen diğer satıcılarında satmasına olanak yok..

Tabii ilan verenlerde artık prof olmuş devamlı ilanları tarihlerini ve resimlerini çoğu güncelliyor.. favori ilanlarım konusuna girin orda bile devamlı aynı araçlar dönüp dönüp duruyor.. bazı ilanlar 5-6 ay yayından kaldırılıyor biraz unutulsun diye yeni fotolar çekilip tekrar konuluyor.. mesela o tip aracı takip edenler yazıyor o konuda 5-6 ay önce şu fiyattan satılığa koymuşdu satamamış tekrar şu fiyattan ilana koymuş falan diye..

pazarın gerçeği bu..
o galeriler nie satamıyor acaba. hem leş arabalar km dusurulmus bılmem ne cart curt hem yuksek fıyat. bugun kartal oto pazarına gıttım. bıreysel satıcı tek tuk.arabaların coguda haşat. temiz pek araba yok.

alpbodrum
25-05-2015, 08:13
Hic sorma hocam 2007 kataloğu vardı bir ara s2k nin anahtar teslim fiyati 80kusur bindi. Simdi 120 isteniyor. Del sol ayrı bir yara. Corsa alirken niyetlenmiştim bir ara, bu forumdan bir arkadaşın araci ki yüklü tertemiz araçtı 19du da para denklestirip alamamistim. Sonra ünal turan reyiz saolsun bi el atti piyasayi +30 a çekti. Şimdi del sol de kalmadi alinacak...

İşin kötü tarafı 93 Model araç birtane sağlam Byg plaka kalmıştı temiz Okan BAYÜLGEN den çıkan araç ek ön tampon falan olan, oda kayboldu , sonra bir baktım ne kadar Del sol varsa hepsi ön tampon eki yaparak araya karışmış. Fotoğraflardan bile arabaların kaportadaki dalgası belli oluyor , kimbilir yanına gitsen ne facia ile karşılaşacaksın. Delsol olayı bitmiştir benim için.

alpbodrum
25-05-2015, 08:16
Şimdi en nefret ettiğim olayda şu ; 2. Araç ilanı açmış adam. "Araçta yaşı itibariyle boya vardır , Boya takıntısı olan gitsin sıfırını alsın." Ya ne dandik bir yazıdır bu senin aracının modelinde kilometresinde boyasız olan araçta var adam belki onu arıyor. E tabi sen boyalı arabaya boyasız araba parası istediğinden adamın kafası karışmıştır. Benim boya takıntım yok ama boyasız almak isteyen var herkes özgür yani arkadaş !!!

Kadyr
25-05-2015, 08:26
boya takıntısı olan aramasın dıyorlarya zaten ne arıcam kodugumun malı seni

jr1905
25-05-2015, 08:52
Araba almakta satmakta hep sıkıntı. 2012 de 1.4 corsa almıştım 11bin liraya yaklaşık 1 sene fln bindim. O ara fiyatları patlamıştı hatırlarsanız 3k corsaların 14.250 den internete koydum her arayan arabada bir sıkıntı mı var neden fiyatı düşük dedi 2 gün sonra fiyatı 15 e yükselttim aynı günde 14bine sattım. Sonra 2001 polo aldım onu satarkende benzer şeyler yaşadım. Normalde her sene 2.el arabaların fiyatları düşmesi gerekirken yükseliyor. Sahibinden.com gibi sitelerin etkinliği bu şekilde devam ederse 2. el arabalarda bi standart olması imkansız bence.

aqustic
25-05-2015, 09:07
S2000 ler coşmuş.Hep 100 bin üzeri.Parayı dolara,altına değil de S2000'e yatırmak daha mantıklı

B.Battal
25-05-2015, 14:33
"bebekler bebeyi" diye bir gerçek var.

Forumdan ziyade kişisel sosyal medya hesaplarında bol fotoğraflı paylaşımlar, bol keseden pohpohlamalar, sonrasında itelemece

Piyasayı yükselten bu zihniyet malesef kendi alım gücünü düşürdüğünün farkında değil.

SekoLive
25-05-2015, 14:39
bu ilanlara sokakdaki dilenciler gibi bakıyorum (gerçekden aciliyete verip sonra fiyatı yükseltenler varsa onlar üstüne alınmasın)

onlarında anlayamıyorm hangisi ihtiyacdan hangisi gerçekden dileniyor bunlarında

gerçekden aciliyetten mi satıyo yoksa keyifden blöf yapıp piyasamı kızıstırıyor anlamak güc