Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbulpark F1'e geri dönüyor!
İstanbulpark F1'e geri dönüyor!
İstanbul Park'da hazırlıklar tamam. Bu yıl biri Cliocup, biri Caterhamcup biri de Porschecup olmak üzere 5 yarış başlıyor. Formula 1 ise sırada.
İstanbulpark F1'e geri dönüyor!
Türkiye'de 7 kez yapılan dünyanın en büyük motorsporları etkinliği Formula1’in ardından adeta sessizliğe gömülen ve 2 yıl önce Intercity tarafından yıllığı 10 milyon liraya kiralanan İstanbul Park geri dönüyor.
İntercity Yönetim Kurulu Başkanı ve pistin söz sahibi Vural AK, Otoajanda’ya iki yıl önce açıkladığı yol haritasının son durumunu anlattı.
“İddia ediyorum, 2 yıl içinde F1’i Türkiye’ye kendi olanaklarımla ve 100 bin seyirciyle geri getireceğim.” diyen Ak, dünyada F1 yarışları için tüm ülkelerin para ödediğini, ilk kez Hükümet desteği olmadan bir ülkede yarış yapılacağını iddia etti.
Türkiye’de yapılan en son Formula1’i 20 bini yabancı olmak üzere 25 bin kişinin izlediğini hatırlatan Ak, “Bu görülmemiş derecede düşük bir rakam. Ben en az 80 bin izleyici getireceğim. Formula 1’in bir ayağı en geç 2 yıl içinde Türkiye’de koşulacak” dedi.
Formula 1 yarışlarının motor sporlarının zirvesi olduğunu hatırlatan İstanbul Park Pisti'nin işletmecisi Vural Ak, Türkiyedeki motor sporları izleyicilerinde henüz bu seviyede bir kültürün oluşmadığını ve bu yüzden de bu zirvedeki etkinliğin küçümsendiğini öne sürdü.
F1'in sahibi Bernie Ecclestone ile görüşmeye devam ettiklerini dile getiren Ak, "Bu yarışın yapıldığı 21 ülke 26 milyon dolarla 90 milyon dolar arasında bir rakamı Hükümetler F1 şirketine ödüyorlar. Bir yarışı 1 milyar kişinin televizyonlardan izlediğini hatırlatmak isterim. Bizim böyle bir fırsatı kaçırmamamız gerekir. Bunu yeni Hükümete bir kez daha aktarmayı planlıyoruz. Ama hiç bir Hükümet desteği de olmasa biz bunu getireceğiz."
Formula 1 Türkiye matematiği
Türkiye'de yapılan Formula 1 yarışlarını yıllık ortalama 20 bin yabancının bilet aldığını. buna 3500 kişilik F1 takımlarını da kattığınızda ortaya 110-120 milyon dolarlık bir bilanço çıktığını öne süren Vural Ak, "23.500 yabancı uçaklarla Türkiye'ye geliyor. 5-7 gün kalıyorlar. Otellerde kalıyorlar, restoranlara gidiyorlar, taksiye biniyorlar, araç kiralıyorlar vb. Bunların harcamalarından elde edilen KDV geliri 20 milyon dolar civarında. Bu bile bu işi desteklemeye yeterli bir rakam. 1 milyar insanın üç gün boyunca o ülkenin dünya televizyonlarında adının geçmesi, reklamının yapılması da üstüne bonusu. Değmez mi?" diyor.
Bu en önemli motor sporları etkinliğinin tüm masraflarını kendisinin üstleneceğini açıklayan Vural Ak, İstanbul Park pistinin tam gaz yarış dünyasına geri döndüğünü söyledi.
20 bin köpeğe yemek alanı yaptı
İstanbul Park Pisti’ne yönelik planlarını açıkladığı iki yıl önceki ilk toplantıdan sonra neler yaşadığını sorduğum Ak, ilk yılın “Pisti yeniden adam etmekle geçtiğini” açıkladı.
İstanbul’un ve Türkiye’nin en büyük köpek toplama merkezine komşu olduklarını dile getiren Ak, “Orman tarafımızda 20 bin köpek yaşıyor. Bunları aç olduğu zaman sorun oluyor. Pistin etrafındaki tellerin altını kazıp, piste giriyorlardı. Bazıları da pistin tellerini kesip, girmelerini kolaylaştırıyordu. 1000 civarında köpek yakalayıp, dışarı çıkardık. Telleri yeniledik, büyüttük. Köpekler için ormanda bir alan hazırladık, orayı su yalakları ve yemek bölümleri yaptık. Her gün oraya bir kamyonet mama ve yemek bırakıyoruz. Burası pist, burada köpek olmaz. Köpekleri çok severiz ama pistte hem yarışçının hem de kendilerinin ölümüne neden olabilirler” dedi.
İSTANBUL PARK'I 450 METRE KAZDI, SU ÇIKMADI
2.2 milyonmetrekare alana sahip İstanbul Park Pisti’nde su olmadığını, herşeyi taşıma su ile yaptıklarına dikkat çeken Ak, “Bir sürü yerde sondaj yaptırdık. 450 metreye kadar indik. Su çıkmadı. Buna rağmen binlerce ağaç diktik, her yeri çim yaptık. Taşıma suyla yapıyoruz bunları”
Elinde puro ile Türk F1 Pilotunu seyredecek
Rüyalarından birinin bir Türk pilotun F1’de yarışması olduğunu söyleyen Ak, “Eğer bir gün olursa ki yapacağımız etkinliklerden böyle bir pilotun ortaya çıkmasını sağlayacağız. İşte o zaman o yarışta ben puromu yakıp, seyredeceğim. Pisten atarlar ama olsun tv’den seyrederim” dedi.
Üç yerli yarış, 8 haftalık maraton
İstanbul Park pistinde bu yılın ilk yarışı Clio Cup olacak. 25 Cilo bu nedenle satın alındı ve özel yarış donanımlarıyla donatıldı. Bu otomobiller iin 50 pilotluk seçim başlıyacak. 4 bin civarında başvuru bekleniyor. Hiç yarışmamış amatörlere yönelik olacak. 8 hafta koşlacak. Pilotlar önceden eğitilecek. İçlerinden Türkiye’nin belki de ilk F1 pilotu çıkacak.
İkinci yarış Cateram Cup olacak.
450 kg ağırlığında 180 beygirlik 2.0 litre motorlu 50 Caterham ithal eden İntercity, b araçların 20’sini safkan spor otomobil olarak donatmış. BU kupada deneyimli, daha önce yarışmış, bütçesi kısıtlı pilotlar yarışacak.
Üçüncü yarış Porsche Sportscup Istanbul
Her biri 3.8 lt haciml 475 beygir gücündeki 22 adet Porsche GT3’den oluşan Türkiye’nin en hızlı pilotlarının yarışacağı üst düzey bir etkinlik olacak. 22 pilot, 7 haftada 14 yarış koşacak. raçların her biri 475 bin euro ve bu araçlar İntercity tarafıdan satın alındı. Kısa süre içinda Türkiye’de olacak.
Ağustosta Endurance geliyor
İngiliz firmayla anlaşan İnterciy, Ağustos ayında bu şirketle organize ettiği 12 saatlik dayanıklılık yarışına sahne olacak. Türkiye’den İntercity Porschecup Team adına 5 araç ve 20 pilot ile Borusan Motor Sports takımının katılacağı 50 takımlık yarışa katılacak. Yarışın son 2 saati karanlıkta koşulacak. Vural Ak, Bu pistte ilk kez gece yarışı yapılacağını, bunun heycanlı dakikalar yaratacağını belirtiyor.
Ekimde Dünya Ralli Şampiyonası
Geçen yıl koşulan Dünya Ralli Şampiyonası yine bu yıl koşulacak. Ekim ayında yapılacak yarışa sahne olacak İstanbul Park, geçen yılki yarışta en iyi pist puanlarını almayı da başarmış.
İstanbul Park’a Avrupa’nın en büyük araba pazarını kuruyor
Bu arada Vural Ak, bir başka planını pistin 2.2 milyon metrekarelik arazisinin uygun bir bölümünde açık oto pazarı kurmak olduğunu 2 yıl önce açıklamıştı. Kısa süre içinde tamamlanacak 10 bin araçlık 150 bin metrekarelik oto pazarını açacak. 4 bin aracı İntercity’nin satışa çıkaracağı oto pazarına 20 TL’ye gireleilecek. İçeride ekspertiz hizmetinden notere, yiyecek içecek alanlarından galerilere özel 25 araçlık bölemlere kadar pek çok bölüm bulunacak.
Milyon dolarlık aracın 4 testçisinden bir oldu
Bu arada Vural Ak, 15 gün önce Güney Fransa’daki Paul Ricard Test Pistine konuk oldu. Burada McLaren’in yeni süper spor otomobili P1 GTR’ı kullandı. Yakında Vural Ak’ın McLaren Türkiye Distribütörü olduğunu duyarsak şaşırmayalım.
Aracın İngiltere fiyatı 2 milyon paund. Bu rakama vergiler dahil değil.
Dun Cat Cup icin ongorusme yaptim,daha bir cok sey olucak,Vural Bey'e buradan tekrar tebrikler....
Güzel haberler bunlar... Bizlere de büyük pay düşüyor...
63owen63
23-05-2015, 13:39
İstanbul Park pistinde bu yılın ilk yarışı Clio Cup olacak. 25 Cilo bu nedenle satın alındı ve özel yarış donanımlarıyla donatıldı. Bu otomobiller iin 50 pilotluk seçim başlıyacak. 4 bin civarında başvuru bekleniyor. Hiç yarışmamış amatörlere yönelik olacak. 8 hafta koşlacak. Pilotlar önceden eğitilecek. İçlerinden Türkiye’nin belki de ilk F1 pilotu çıkacak.
Heyecan yarattı. Vural Ak, hakikaten yaralara derman olacak umudlar saçıyor, hepimizin içinde ki 'ulan bi tane adam çıksa yapsa ' dedigimiz şeyleri gerçekleştirmeye yönelik herşeyi yapıyor , inşallah herşey motorsporları adına çok daha güzel olur,Allah yardımcısı olsun.
Grimlord
23-05-2015, 13:40
ne güzel ya,başvuracak kişiler için ben bile heyecanlandım,şahsen ben yarış izleyip pilotlar yerine sevinen biriyim
inşallah güzel işler,güzel insanlar çıkar,ileride bizi temsil edecek kişiler olur
Dun Cat Cup icin ongorusme yaptim,daha bir cok sey olucak,Vural Bey'e buradan tekrar tebrikler....
Abi özel değilse katılım ücreti ne kadar? :)
Bi de bu pist şampiyonalarına katılımda Pro lisans isteniyor mu?
drivertech
23-05-2015, 14:04
Tam destek bende yarış organizasyon olursa ordda olurum ülkemiz temsil ediliyor yalnız bırakmamak gerek.
Silence45
23-05-2015, 15:36
Bu konu hakkında daha detaylı bilgi yok mu acaba? Ne gibi şeyler gerekiyor?
YunuscanVg
23-05-2015, 19:22
''İstanbul Park pistinde bu yılın ilk yarışı Clio Cup olacak. 25 Cilo bu nedenle satın alındı ve özel yarış donanımlarıyla donatıldı. Bu otomobiller iin 50 pilotluk seçim başlıyacak. 4 bin civarında başvuru bekleniyor. Hiç yarışmamış amatörlere yönelik olacak. 8 hafta koşlacak. Pilotlar önceden eğitilecek. İçlerinden Türkiye’nin belki de ilk F1 pilotu çıkacak.''
bende merak ediyorum nasıl başvuru yapabılırız
Biletimi hemen alırım. :)
oabayram
23-05-2015, 19:57
Hicmi hukumet destegi yok ☺ï¸
F1 için gelen yerli seyirci sayısı 5,000 hepimiz serseri boş beleş işler peşinde koşan insanlar olarak görülüyoruz. Malesef memleketteki otomobil sevdalıları severleri bu gözle görülüyor.
Herşeyin hayırlısı çok emek var çok fazla emek var.
Abi özel değilse katılım ücreti ne kadar? :)
Bi de bu pist şampiyonalarına katılımda Pro lisans isteniyor mu?
Malesef suan soyleyemem....
Ama bır cok pılot ıcın olanak lar gelıcek. Aslında cok ayrıntı var ama soylıyemıyorum,yetkılı kısı Bugra,o ancak yazarsa ben devamını getırırım. Ama su kesın;eglence katsayısı 10'a katlanıcak....
Low-Rider
23-05-2015, 22:03
VA'nın ilerleyen hükümet desteği alacağını tahmin ediyorum önümüzdeki dönemde..
Emre İlbi
23-05-2015, 22:06
Vural bey, ülkemiz için büyük bir şans şüphesiz,
ayrıca taşıma suyuyla, yaptıkları işler muhteşem, söylenecek söz yok
Pisti ilk aldığı zamanlardaki röpörtajının sözlerini bir bir yerine getiriyo. Hakkaten helal olsun büyük bi sorumluluk. Destek olmaya devam :)
f1 gelir gelmesinede ikinci sene birdaha olmaz :) bizim kültürümüzde otomobilin ve hobinin yeri yok , zaten bu hükümet milletin bilmemneresini bilmemne yaptıgı için insanlarda hobiye yada keyife ayıracak ne enerji var nede para var
ugurcan52
24-05-2015, 01:23
Basık arabadan ses sistemınden araç men edılen bır ulkede yaşadığımız göz onunde bulundurulursa bunlar bızım ıcın cok önemli şeyler ; Allah yardımcısı olsun ...
Kuralina uygun modifiye ve arac kullanimi oldukca bu men yada ceza isleri azalicaktir.
Mesela bu aksam saat 2 gibi 2. Kopru yolu Atasehir-Umraniye arasi roll yapan 106 honda vs araclar,4 luleri yakip 4 seriti birden yavaslatiyor ve arkadan gelen araclar 100-130 arasi geliyor! Hadi o durdu yada yavasladi ya onun arkadindaki ve arkasindaki? Cmtesi aksami,yol hala kalabalik,ya 1 saat daha bekle yada baska yere git arkadas. Ama sihirli 4'lu yandimi olay bitiyor,arkadaki yavaslasin. Arkadaki vak vaklar nereden bilsin roll var yavaslayin... Tas dusebulug-ayii cikabulug-rollcu cikabulug.....
İsin dahada garibi hepsinin on ve arka sisler acik,ana farlari kapliydi... Racon heralde yada sis farini acmayanlari klube almiyorlar. Xenonda bagli olmali ki ondekinin ve karsidan gelenin iyice gozunu delelim...(bu tiplere uzunu dayiyorum,abi niye uzunu aciyorsun diyenede;sislerini acmissin bende sis var diye uzunlari actim diyorum,akilli olanlar pardon diyor)
E sonra polis sundan bundan aracimi men etti :( Hatta eminim kurunun yaninda yas bile yanmistir,duzgun yapilan is bile ceza yiyor...
Kisaca;otomobil kulturumuz neyin nasil olucagini ve olmasi gerektigini bize gosteriyor...
Kuralina uygun modifiye ve arac kullanimi oldukca bu men yada ceza isleri azalicaktir.
Mesela bu aksam saat 2 gibi 2. Kopru yolu Atasehir-Umraniye arasi roll yapan 106 honda vs araclar,4 luleri yakip 4 seriti birden yavaslatiyor ve arkadan gelen araclar 100-130 arasi geliyor! Hadi o durdu yada yavasladi ya onun arkadindaki ve arkasindaki? Cmtesi aksami,yol hala kalabalik,ya 1 saat daha bekle yada baska yere git arkadas. Ama sihirli 4'lu yandimi olay bitiyor,arkadaki yavaslasin. Arkadaki vak vaklar nereden bilsin roll var yavaslayin... Tas dusebulug-ayii cikabulug-rollcu cikabulug.....
İsin dahada garibi hepsinin on ve arka sisler acik,ana farlari kapliydi... Racon heralde yada sis farini acmayanlari klube almiyorlar. Xenonda bagli olmali ki ondekinin ve karsidan gelenin iyice gozunu delelim...(bu tiplere uzunu dayiyorum,abi niye uzunu aciyorsun diyenede;sislerini acmissin bende sis var diye uzunlari actim diyorum,akilli olanlar pardon diyor)
E sonra polis sundan bundan aracimi men etti :( Hatta eminim kurunun yaninda yas bile yanmistir,duzgun yapilan is bile ceza yiyor...
Kisaca;otomobil kulturumuz neyin nasil olucagini ve olmasi gerektigini bize gosteriyor...
Doğru noktaya dikkat çektiğiniz için teşekkürler. Her şeyden önce başka bir kişinin aracı kullanmasını etkileyecek durumlarda değişiklikler, özellikle de aracına uygun olmayan aydınlatma sistemi kullanıp denk gelenleri fotoğraflayıp bilgileriyle BİMER'e şikayet ediyorum. Bunu yapmak zorunda hissettim. Çünkü bir gezi dönüşü tek gidiş-gelişli bir yolda iki kızım, eşim ve ben varken ciddi bir kazaya sebep veriyorlardı. Araç normal farlarında kullandığı farları sislere de kullanmış. 4 tane kaynak ışığı kadar kuvvetli ışık ile şarampole yuvarlanıyordum, kıl payı kurtulduk. Çünkü hiç bir şey görünmüyordu. Farlar ile ilgili ciddi yaptırım olmalı.
Ayrıca İstanbul Park'ın geri dönüşü harika olacak. Teşekkürler Vural AK.
Kupalar icin hazirliklarimiz tam gaz devam ediyor hummali bir calisma temposu icinde yeni arac parkimiz olusuyor Caterham lar cliolar Porscheler gercekten Turkiyede yeni bir sayfa aciliyor. Omp nin Turkiye distribitoru olduk bu arada malzeme ihtiyaclariniza da cozum sunabiliyoruz . Degerini bilmek destek olmak hepimize kazandiracaktir.
Ilerleyen zamanlarda detaylar ortaya ciktikca tek tek hepsini paylasacagim simdilik sunu soleyebilirim. Araclar stogumuza girdi . Bir marka haric oda uretimde 2 aya kalmaz gelir . Icinde pistgunlerinin de oldugu motorsikletinde oldugu Caterham, Clio , Porsche Cuplarin da oldugu haftasonlari hayal edin. Vural abi hayal ettigimiz bu manzarayi pek yakinda ortaya koyacak. Takipte kalin :)
Tr'de sevilmesini istiyorlarsa önce düzgün kanaldan yayınlasınlar yarışları.
merttepe
24-05-2015, 21:18
Şu istanbul park başta olmak üzere, pistleri ve bu organizasyonları tekrar canlandıran herkese helal olsun.
F1 in geri gelmesi tabikide cok guzel ama F1 olucak diye eski gunler gibi olursa pist bize kapatilir karantina bolgesi gibi olursa ise yaramaz .Bugra sagolsun herkesin hayalini gerceklestirdi . Hem F1 olsun hem Bugra Pist gunlerine devam etsin , yoksa biz o piste cikamayacaksakMichael Schumacher tekrar ayaga kalksin orda gazlasin ( ins kalkar ve gazlar ) bize pek faysadi yok
ufuksaracci
05-06-2015, 01:21
Pistin karantina bölgesi olmasının sebebi mantar kafalı Bernie değil miydi ? Bence şimdi ki yönetim çok başarılı. Nasıl ki dünyanın diğer pistlerinde track days vb. organizasyonlar düzenlenebiliyorsa, F1'in buna engel olacağını düşünmüyorum .
O zaman pistin isletmesi ona verilmisti,karantina degil kiralanmasi pahaliydi. Hos simdide pahali ama isletmeci uzum yiyor....
http://f1turkish.net/vural-ak-f1-icin-son-imzaya-kaldik/
Öyle her başlığa inanmayın F1' in Türkiyeye mimimum geleceği tarih 2018 👍
ghibli06
04-10-2015, 08:54
Öyle her başlığa inanmayın F1' in Türkiyeye mimimum geleceği tarih 2018 ��
bilgi içeriden mi?
Öyle her başlığa inanmayın F1' in Türkiyeye mimimum geleceği tarih 2018 ��
Hangi ay olduğunuda öğrenebilirmiyiz ona göre pisti hazır edelimde ayıp olmasın ?
Vural ak yarışa girebilmek için ülkenin ödemesi gereken 13,5 milyon doları Devlet ödesin geri kalan diğer harcamalar organizasyon dahil biz karşılarız dedi..Hükümet kuramayan bu insanlar f1 i getirmek için çaba sarfederler mi? 13,5 milyon dolar verse muhalefet karşı çıkmaz mı :))
Seçimden sonra siyasi kaos ortamında hiçbir salak f1 nolucak demez değil mi?? O ara f1 gündeme bile getirilemez.. O 13,5 milyon doları muhalefet çevirir çevirir pkk ya getirir.. Hangi f1 pistinin olduğu ülkede terör var şuan? Yok.. Zaten 2016 takvimi hazır.. Hükümet 2016 de kurulsa bütün Türkiye problemlerini çözse işte o zaman 2017 de takvime gireriz. Buda imkansız gibi birşey. Birileri maymun iştahlılık yaptı pisti yaptı etti vs vs sonra ilgilenmedi bile. Kupa törenine kktc başbakanı geldi zamanında..
Not: Bu 13,5 milyon dolar tabi geçtiğimiz iki senelik mevzu fiyat artmıştır. Net fiyat vural ak Aldığı oumlu sonuçla ortaya çıkar.
Hangi ay olduğunuda öğrenebilirmiyiz ona göre pisti hazır edelimde ayıp olmasın ?
Buğra abi alemsin :) Sabah sabah iyi geldi :)
Malesef ayıp olacak bianchi kazasından sonra hemen hemen iniş çıkışlı pistleri hepsi revizeden geçti . İstanbul parkı böyle kabul etmeyecekler zaten. Al hemen kazma küreği eline 8. Virajdan sonraki şikana vur.. Hayırlı işler kızıl kurt.
Malesef ayıp olacak bianchi kazasından sonra hemen hemen iniş çıkışlı pistleri hepsi revizeden geçti . İstanbul parkı böyle kabul etmeyecekler zaten. Al hemen kazma küreği eline 8. Virajdan sonraki şikana vur.. Hayırlı işler kızıl kurt.
Fia ve geçenlerde pistimizi inceliyen Charlie Whiting'den ( FIA Formula 1 Yarış Direktörü, Güvenlik Delegesi, yarış başlatıcısı ve F1 Teknik Departmanı başkanı. ) iyi bilen arkadaşlarımız olmasa bizde sanıyoruz ki lisansımız var kahretsin çok üzgünüz ...
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:RWSbOpYdgWAJ:https://www.fia.com/file/26950/download%3Ftoken%3Dm-SsZJDC+&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr
2016 takvimi açıklandı Turkiye yoktu listede... Gelsinde ne zaman gelirse gelsin... Hiç bir yarışa gidememiştim içimde kalmıştı...:(
Future of Turkish Grand Prix venue in the balance
Istanbul Park, widely regarded as one of the best modern style Formula 1 venues, is awaiting news on its fate amidst reports that it will either host a returning Turkish Grand Prix or will suffer the ignominy of being turned into a used car lot.
The circuit, which hosted the Turkish Grand Prix from 2006 until 2011 and was famous for its Turn 8 – which although fringed with acres of runoff was regarded as a real challenge by many drivers – cost almost $300m to build and has a capacity of 155,000. But Istanbul Park failed to attract the crowds and it fell off GP the calendar in 2012. It has been reported in the Turkish press that car rental company Intercity has signed a 10-year lease and plans to sell 25,000 cars from the site, which could now be called Istanbul Park Auto Market.
However, it seems there is still a chance that the circuit could escape this fate as Intercity chairman Vural Ak has now had talks with Formula 1 supremo Bernie Ecclestone and has stated that the track ‘still has a grade 1 FIA licence’ and could therefore return to the calendar ‘in the future’. Ak added that the talks had gone well and there was only the final hurdle of approval by the Turkish government to be cleared, which would have to wait until after the Turkish election at the beginning of November. ‘The Turkish government should approve the race because it’s an international activity,’ said Ak. ‘For this reason, we are waiting for the election.’
Istanbul Park was designed by F1’s favoured track designer, Hermann Tilke, who included a number of ‘error generator’ corners, while there were also turns based on famous corners from other circuits, such as Spa’s Eau Rouge and Monza’s Parabolica. The circuit has also hosted MotoGP and the DTM in the past.
özetle Intercity demiş ki seçimleri bekliyoruz. kısmet nasip fıtrat hayırlısı :heyoo:
Elimizde mucevher var ama bu kadar boklandigi bir ulke yoktur...
Tebrikler...
onursumer
04-10-2015, 13:27
vural ak aldıktan sonra en azından atıl durumdan kurtuldu ciddi derecede değerlendirilmeye başlandı en basitinden biz kendi aracımız ile çıkabildik , ilerde değeri anlaşılırsa gereken ilgi artarsa çok daha iyi olucaktırda kim bilir nezaman
Pistin işletmesi Türkiye'de mevcut koşullar içinde olup olabilecek en iyi firmada. Firma sahibi offroad kökenli, herhalde 20 yıllık sporcu. Bu işin spor kısmını da bilen; seven adamlardan.
Bizim millet çalışmaz, kahvede kağıt oynar ama milyar dolar cirolu şirketleri, ülkeleri eleştirmeye bayılır. Pist de bu coğrafyada bundan boklanıyor.
Kısa ve öz; pist için mevcut durumda bundan iyisi olamaz. Bekleyip göreceğiz, umarım İstanbul Park'ta tekrar F1 seyrederiz.
Elimizde mucevher var ama bu kadar boklandigi bir ulke yoktur...
Tebrikler...
aa hayret biz kendimizi eziklemeyi hiç sevmeyiz halbuki :)
Oyle malesef.... Hep kuyu kazalim.
Maalesef 2016'da da takvimde değiliz.
http://turkiyef1.com/haberler/39662/fia-yenilenmis-2016-f1-takvimini-acikladi.html
Vural ak yarışa girebilmek için ülkenin ödemesi gereken 13,5 milyon doları Devlet ödesin geri kalan diğer harcamalar organizasyon dahil biz karşılarız dedi..Hükümet kuramayan bu insanlar f1 i getirmek için çaba sarfederler mi? 13,5 milyon dolar verse muhalefet karşı çıkmaz mı :))
Seçimden sonra siyasi kaos ortamında hiçbir salak f1 nolucak demez değil mi?? O ara f1 gündeme bile getirilemez.. O 13,5 milyon doları muhalefet çevirir çevirir pkk ya getirir.. Hangi f1 pistinin olduğu ülkede terör var şuan? Yok.. Zaten 2016 takvimi hazır.. Hükümet 2016 de kurulsa bütün Türkiye problemlerini çözse işte o zaman 2017 de takvime gireriz. Buda imkansız gibi birşey. Birileri maymun iştahlılık yaptı pisti yaptı etti vs vs sonra ilgilenmedi bile. Kupa törenine kktc başbakanı geldi zamanında..
Not: Bu 13,5 milyon dolar tabi geçtiğimiz iki senelik mevzu fiyat artmıştır. Net fiyat vural ak Aldığı oumlu sonuçla ortaya çıkar.
Şu 2. Sayfada bana ileri geri konuşan vatandaşlara birisi 2017 f1 takvimine bakmasını söylesin.. Schumacher ve hakkineni 10 sene önce izleyip ben f1 i izliyorum takip ediyorum demesinler.. Teşekkürler..
ghibli06
07-09-2016, 07:36
Şu 2. Sayfada bana ileri geri konuşan vatandaşlara birisi 2017 f1 takvimine bakmasını söylesin.. Schumacher ve hakkineni 10 sene önce izleyip ben f1 i izliyorum takip ediyorum demesinler.. Teşekkürler..
2. sayfada kimse F1 2016 ya da 2017 de gelir demedi ki? sen 2018 den önce gelmez dedin bizler de bu bilginin kaynağını sorduk...
Bi iki vatandaş bilgi içeriden mi ? Tarihi de söyle hazırlık yapalım demişler ya. 2019 a yapabilirler :)
ghibli06
07-09-2016, 08:34
Bi iki vatandaş bilgi içeriden mi ? Tarihi de söyle hazırlık yapalım demişler ya. 2019 a yapabilirler :)
bilgi içeriden mi diye soran benim, tarihi soran da Buğra pistin idarecisi... burda yazan herkes er ya da geç F1 in tekrar gelmesini bekleyen kişiler...
Şu ileri geri kısmına bi örnek versene bakıyım ?
bilgi içeriden mi diye soran benim, tarihi soran da Buğra pistin idarecisi... burda yazan herkes er ya da geç F1 in tekrar gelmesini bekleyen kişiler...
Anladım ben TV başında teknik direktöre talimat verenlerden bu kardeşimiz. Heyecanlı biraz :D
ghibli06
07-09-2016, 14:30
Anladım ben TV başında teknik direktöre talimat verenlerden bu kardeşimiz. Heyecanlı biraz :D
10 sene önce Schumi ve Hakkinen izlemiş adamsın o nedenle Formula1 takip ediyorum diyemezsin :)
not: bu cümle ne demek gerçekten anlamadım biri bize moruk dedi sanırım; artık siz susun devir 18 lik Max'in devri diyor herhalde arkadaş :)
Arkadaş F1 pilotu falan herhalde :D
F1 pilotu dalan değilim de :) ataşehirde çıkarız. Denk araçlarla.
Mesela bilgi içeriden mi? Herhalde bernie den haber aldım demedim..Hazırlık yapmayı bekleyen abimiz Vural Ak ın elinde değil malesef. Her siyasi kaos ta bu tarih ileri gidecek demek istedim. Hakkinen konusu haklısınız. Adam 2001 de emekli oldu. Siz ne kadar takip ediyorsanız bende en az okadar takip ediyorum. Dalgaya vurulacak bi muhabbet değil benim dediğimi önce siz makaraya vurdunuz. Sizin gibi bende çok isterim gelsin. Ancak bizim yaşadığımız bu ülke koşullarında derbi maç bile erteleniyorsa gerisini siz düşünün.
Yok abi o kadar da değil. Ama kumanda fırlattığım çok oldu :)
ghibli06
07-09-2016, 19:49
F1 pilotu dalan değilim de :) ataşehirde çıkarız. Denk araçlarla.
Mesela bilgi içeriden mi? Herhalde bernie den haber aldım demedim..Hazırlık yapmayı bekleyen abimiz Vural Ak ın elinde değil malesef. Her siyasi kaos ta bu tarih ileri gidecek demek istedim. Hakkinen konusu haklısınız. Adam 2001 de emekli oldu. Siz ne kadar takip ediyorsanız bende en az okadar takip ediyorum. Dalgaya vurulacak bi muhabbet değil benim dediğimi önce siz makaraya vurdunuz. Sizin gibi bende çok isterim gelsin. Ancak bizim yaşadığımız bu ülke koşullarında derbi maç bile erteleniyorsa gerisini siz düşünün.
bilgi içeriden mi derken pas attığım kişi Buğra idi, şu anda aramızda Vural Ak'a en yakın kişi o, ondan daha fazla bilgi sahibi olma ihtimalimiz yok, her gününü pistte ve Vural Ak'ın organizasyonlarında geçiren bir kişi mümkün olduğunca olumlu şeyler yazmaya çalışırken bir anda '2018 den önce mümkün değil' yazınca, içerideki adam cevap versin anlamında yazdım ama bir tek sen ters anladın sanırım...
bilgi içeriden mi derken pas attığım kişi Buğra idi, şu anda aramızda Vural Ak'a en yakın kişi o, ondan daha fazla bilgi sahibi olma ihtimalimiz yok, her gününü pistte ve Vural Ak'ın organizasyonlarında geçiren bir kişi mümkün olduğunca olumlu şeyler yazmaya çalışırken bir anda '2018 den önce mümkün değil' yazınca, içerideki adam cevap versin anlamında yazdım ama bir tek sen ters anladın sanırım...
Şu şekilde özetleyeyim Intercity İstanbul Park'ın satış ve pazarlama sorumlusuyum. Yani mesleğim işim ve tabi ki hayatım pist ...
Ama ben bile senin gibi kesip atacak kadar net basamadım konunun üzerine ubn :D
Valla ben de kamu da çalışan bir işçiyim. İşinize karışmak gibi olmasın ama 2017 de de olmayacağını atarak değil düşünerek söyledim. Sonuçta forumdayız herkes fikrini paylaşıyor. Nitekimde dediğim de oldu. Hem olmayacak diyorum ve olmuyor sonra sen atarak konuşmuşsun diyosunuz.
ghibli06
24-10-2016, 18:33
Valla ben de kamu da çalışan bir işçiyim. İşinize karışmak gibi olmasın ama 2017 de de olmayacağını atarak değil düşünerek söyledim. Sonuçta forumdayız herkes fikrini paylaşıyor. Nitekimde dediğim de oldu. Hem olmayacak diyorum ve olmuyor sonra sen atarak konuşmuşsun diyosunuz.
tamam da sen bize 'bu iş 2016'da en geç 2017'de hallolur!' diyen kişiyi göster de biz de ona soralım...
tamam da sen bize 'bu iş 2016'da en geç 2017'de hallolur!' diyen kişiyi göster de biz de ona soralım...
Bence uzamasın bu konu sonuçta herkes istiyor. Belkide açık alana 400-500 tl bilet ücreti verebilecek kadar özleyen çok insan var aramızda.
Terör ve padişahlık varken f1 neyine be ülkem :):)
Mehmet Gazihan
12-04-2017, 20:49
Formula 1 Cumhurbaşkanlığı himayesine alındı (http://m.yenisafak.com/spor/formula-1-cumhurbaskanligi-himayesine-alindi-2642512)
Başta sn. Cumhurbaskani’ mız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere formula1 yarışlarını ülkemize getirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Mehmet Gazihan
13-04-2017, 03:06
CB himayesi ne demek. Tosfed devre dışı mı kaldı anlamadımki
Degıl,maddı kaynak aktarılıcak demek ve sahıplenme ıcgudusu.
Soyle dusun;benımmm vayandasım,benım bakanım,benım ulkem,benım F1 yarısım,benım askerım vs gıbı....
olivera7
19-06-2017, 22:28
Az once twitterda f1 in resmi hesabinda atilan tweette 2018 calendar'da turkiye gozukmuyor acaba iptal mi oldu 2018 ?
F1 türkiye geri döneceğini kim söyledi :)
olivera7
19-06-2017, 22:43
F1 türkiye geri döneceğini kim söyledi :)
Konunun adi o yaw :D
Konunun adi o yaw :D
F1 patronumu dedi ?
:)
Nerde bu konuyu açan vatandaş? yada bilgi içeriden mi diyen ağır dalga geçtiğini sanan yanki arkadaş..
ufuksaracci
27-04-2018, 23:03
Resmen heyecan yaptım ya. Tv yayınlamaya başladığından beri hemen hemen her yarışı babamla birlikte izleriz, resmen bizim baba oğul rituelimiz. Ben yanlış hatırlamıyorsam 1 yarış hariç tüm İstanbulpark yarışlarını yerinde izledim ama bir kere bile babamla izleyemedim, bir türlü denk getiremedik. Babam 70 yaşına geldi umarım babamla bir yarışı İstanbulpark'ta izleyebiliriz.
Ne F1 i arkadaş
Ülke kol piston çıkarmış bloktan :D
kiraccemal
30-04-2018, 13:14
İstanbulparkta yarış yapılmasını heyecanla bekleyenlerdenim konu ile ilgili Cumhurbaşkanlığına bile yazı göndermişliğim vardır.
ghibli06
30-04-2018, 15:48
Nerde bu konuyu açan vatandaş? yada bilgi içeriden mi diyen ağır dalga geçtiğini sanan yanki arkadaş..
oo yanki benim, buyur???
Day Walker
30-04-2018, 19:18
2018 in en iyi hortu oldu bu :hehe:
ghibli06
30-04-2018, 19:22
2018 in en iyi hortu oldu bu :hehe:
Ama bu eleman hala anafikri anlamamis :) 2018 den once gelmez diye oyle bir otorite edasiyla konustu ki, su an pistin sorumlusu olan arkadasimiz nam-i diger 'icerdeki' uyemizden mi bu bilgi o bile bu konularda bu kadar otoriter yazmiyor dedik, sanirim dun Azerbaycan'daki 'Allah Korusun' yazisini gorup kosup hortlatmaya gelmis :)
Day Walker
30-04-2018, 19:51
Ama bu eleman hala anafikri anlamamis :) 2018 den once gelmez diye oyle bir otorite edasiyla konustu ki, su an pistin sorumlusu olan arkadasimiz nam-i diger 'icerdeki' uyemizden mi bu bilgi o bile bu konularda bu kadar otoriter yazmiyor dedik, sanirim dun Azerbaycan'daki 'Allah Korusun' yazisini gorup kosup hortlatmaya gelmis :)
:) bencede yarışı izleyip gaza gelenlerden
Azeride bile var bizde neden yok :D
Bu saatten sonra bırakın adamların ülkede bırakın F1 yarışı yapmasını, gelip lunaparkta çarpışan araba kullanırlarsa öpün başınıza koyun. :D
Sene 2019 ve hala Türkiye takvimde yok.
https://i.hizliresim.com/pnZopr.jpg (https://hizliresim.com/pnZopr)
ghibli06
18-08-2020, 10:18
ef186 BUğra hocam nedir son durum? okuyup okuyup heyecanlanıyoruz dış basında :)
rahmitanir
18-08-2020, 10:21
Bugün aşağıdaki haber düştü ve seyircili diyor.
Formula 1, 9 yıl aradan sonra ‘seyircili’ olarak Turkiye’de (https://www.haberturk.com/formula-1-9-yil-aradan-sonra-seyircili-olarak-turkiyede-2776016-spor)
Formula 1, 9 yıl aradan sonra ‘seyircili’ olarak Turkiye’de (https://www.haberturk.com/formula-1-9-yil-aradan-sonra-seyircili-olarak-turkiyede-2776016-spor?utm_source=twitter&utm_medium=articleshare&utm_campaign=website)
:D
Day Walker
18-08-2020, 13:17
Haber kaynağı Fatih Altay'lı olunca inanasım gelmedi :D
Sn. Bakanım en yakın kaynak sizsiniz :hehe:
rahmitanir
18-08-2020, 13:22
Hemen maliyet hesaplarına başladık bizim arkadaş grubunda. bu sene için seyircili olacak olan Rusya GP'nin 3 günlük izleme bilet ücreti F1'in kendi sitesinde 52€ diyor, ki beklediğimden çok daha ucuz.
İstanbul Park da inş bu mertebelerde olursa, inş yerinden izleme şansımız olur.
SerkanKurt
18-08-2020, 13:25
Kesin bilgiyse güzel. Gidilir.
Formula 1 "seyircili" olarak tekrar Turkiye’de - Bloomberg HT (https://www.bloomberght.com/formula-1-seyircili-olarak-tekrar-turkiyede-2262428)
İnandırıcı gelmedi ama bi umut işte
ghibli06
18-08-2020, 14:02
http://www.techturkey.com/forum/motorsporlari/203455-istanbulpark_f1e_geri_donuyor_-5.html#post8674445
Hemen maliyet hesaplarına başladık bizim arkadaş grubunda. bu sene için seyircili olacak olan Rusya GP'nin 3 günlük izleme bilet ücreti F1'in kendi sitesinde 52€ diyor, ki beklediğimden çok daha ucuz.
İstanbul Park da inş bu mertebelerde olursa, inş yerinden izleme şansımız olur.
TLye çevirince korkuyor insan :(
serkansozen
18-08-2020, 14:36
Süper haber gözümüz aydın..
Gerçek gerçek...
Arkadaşım yabancı kaynaklarda birkaç yerde görmüş ama emin olamamış.
O arada haberler gelmeye başladı. Biz allah allah falan derken Fatih Altaylı'nın haberde de ortaya çıktı.
Hatta adam yayın yaparken birileri yayına bağlanıp durumu teyid ediyor ve kesin tarih falan da veriyor.
Kasım'da olacak, gününe kadar falan yazılmış.
Bakalım, hayırlısı olsun. Pist boşa gitti diye çok sövülüyor ediliyordu. Döviz gelsin diye yapmak istediler herhalde :)
Formula 1, 9 yıl aradan sonra ‘seyircili’ olarak Turkiye’de (https://www.haberturk.com/formula-1-9-yil-aradan-sonra-seyircili-olarak-turkiyede-2776016-spor?utm_source=twitter&utm_medium=articleshare&utm_campaign=website)
Şimdi bu gülüş , haber doğru çocuğu koyduk gülüşü mü
Yoksa , la bi git saçma sapan konuşma gülüşü mü. :D
Canselmo
18-08-2020, 17:15
En garanti haber kaynağı... bombayı attı ortaya inanılım mı şu an napıyoruz beyler :D
ahmet3425
18-08-2020, 17:56
bu fatih altaylı bizi mi koparıyor acaba hiç güvenemiyorum bu adama :)
individual
18-08-2020, 18:09
tek yarışlık mı yoksa bir sonraki senelerdede gelicekmi ?
Low-Rider
18-08-2020, 18:48
TLye çevirince korkuyor insan :(
TR'de 3 günlük 52 euro olsun , bence gayet makul :)
Daha pahalı olur diye düşünüyorum ben.
Carmageddon
18-08-2020, 19:30
Çok güzel bir haber. Elimizden geldiğince dolduralım pisti de önümüzdeki yıllar içinde yerimiz garanti olsun.
ardicli2000
18-08-2020, 22:09
Valla barcelona ya göre çok zevkli olur yarış
O kadar zevksiz pisti kim niye tasarlar bilmiyorum...
Umuyorum gerçektir, 50-60 euro bazinda da fiyatlandırma yaparlarsa full dolar sanırım
zamanında tam olarak dolmadı, bugünün ekonomik şartlarında daha az katılım olur diye düşünüyorum.
cembasmaci
19-08-2020, 08:26
F1 Experiences | Calendar of Events (https://f1experiences.com/calendar-of-events)
Official olarak bilet alınabilecek pistler burada. Henüz 2020 takviminde gözükmüyor. Ara ara bakmak lazım...
Rockford
19-08-2020, 08:35
bugra abi yazmıstır belki diye geldim ama gülüp kacmıs. fatihemi güldü yoksa dogruladımı emin olamadım :)
Buğra abi aydınlat bizi
Konuşma ve açıklama yapmamız gizlilik söleşmesi nedeniyle mümkün değil, birkaç güne Yeni basın açıklaması ile herşey açıklanmış olur.
Bu arada 30 Ağustos yaklaşıyor, siz şimdiden asın Bayrakları :)
OnurÖzden
19-08-2020, 14:13
Konuşma ve açıklama yapmamız gizlilik söleşmesi nedeniyle mümkün değil, birkaç güne Yeni basın açıklaması ile herşey açıklanmış olur.
Bu arada 30 Ağustos yaklaşıyor, siz şimdiden asın Bayrakları :)
https://www.youtube.com/watch?v=jRkwcNUOG_A
Abicim seviliyorsun, saygılar :)
Vural Ak bir geçenlerde spoiler vermişti.
13-14-15 Kasım'da Türkiye'de oluyormuş.
Tekrar hayırlı olsun.
rahmitanir
25-08-2020, 11:54
Seyirci konusu belli mi ef186 ?
golgeoyunu03
25-08-2020, 12:29
ve gerçek oldu
mikelazi
25-08-2020, 12:40
hayırlısı olsun
hayırlı olsun. Ama sanırım sadece bu sene..
Hayırlı olsun. Yine güzel bir organizasyon yapacağımıza eminim. Dikkat çekip özel sektörden de destek alırsa önümüzdeki seneler için devamını görürüz inşallah
https://i.hizliresim.com/z7GbwZ.jpg (https://hizliresim.com/z7GbwZ)
Otto_Skorzeny
25-08-2020, 13:23
İnşallah seyircili olur
https://i.hizliresim.com/z7GbwZ.jpg (https://hizliresim.com/z7GbwZ)
Canselmo
25-08-2020, 13:28
yesss beee
SerkanKurt
25-08-2020, 13:31
Mercedes de instagramdan yayınladı.
Rockford
25-08-2020, 13:44
seyircilimi olacak acaba bi kac haftaya netleşicek deniliyor.
beleştepe vs varsa ordan da izleriz seyircisiz yarışsa :)
Gokmen Erbas
25-08-2020, 16:01
iki hafta olsaydi keske bizim de :)
mikelazi
25-08-2020, 18:25
işte müjde diye buna derim :)
Low-Rider
25-08-2020, 19:34
Hayırlı olsun, çok sevindirici.
İnşallah uzun seneler izleyebiliriz ülkemizde.
JumboAli
25-08-2020, 21:56
bugra abi bize İş ver . Şaka bi yana toplu bi organzisyon yapalım ben bugra abiye whatsapptan yazmıstım pist arazisine geceden sızıp fenerbahceli rambo gibi izleyesim var yarışı Bilal abiden bir kaç komando tüyosu almam lazım ��
JumboAli
25-08-2020, 22:11
Amin , amin
misery1903
26-08-2020, 09:20
Şu an diğer yarışlar seyircisiz bildiğim kadarıyla, şu an havalar sıcak, insanlar açık havayı tercih edebilirken artan korona vakaları havalar soğuyunca kasımda ne olur bilemiyoruz tabi.
burakburn
26-08-2020, 09:30
hayırlı olsun , bugün popüler yabancı müzik yayını yapan radyoda seyircili düzenleneceğini söylediler
https://eksiup.com/images/42/26/oi417187jhdp.jpg
kiraccemal
26-08-2020, 23:33
seyircili olursa mutlaka gideceğim organizasyon. Yıllardır heyecanla bekliyordum hatta yurt dışına izlemeye gitme planları yapıyordum. Dualarımız kabul oldu ayağımıza geldi. Heyecanla gün sayıyorken seyircisiz olması ciddi bir üzüntü yaratacaktır.
Not: Organizasyonda görev verilmesi halinde 3 gün boyunca her türlü gönüllü görev alabilirim yetkili ağabeylerimize de buradan seslenmiş olayım :)
kiraccemal
26-08-2020, 23:34
Seyircili olursa mutlaka gideceğim organizasyon. Yıllardır heyecanla bekliyordum hatta yurt dışına izlemeye gitme planları yapıyordum. Dualarımız kabul oldu ayağımıza geldi. Heyecanla gün sayıyorken seyircisiz olması ciddi bir üzüntü yaratacaktır.
Not: Organizasyonda görev verilmesi halinde 3 gün boyunca her türlü gönüllü görev alabilirim yetkili ağabeylerimize de buradan seslenmiş olayım
seyircili olursa mutlaka gideceğim organizasyon. Yıllardır heyecanla bekliyordum hatta yurt dışına izlemeye gitme planları yapıyordum. Dualarımız kabul oldu ayağımıza geldi. Heyecanla gün sayıyorken seyircisiz olması ciddi bir üzüntü yaratacaktır.
Not: Organizasyonda görev verilmesi halinde 3 gün boyunca her türlü gönüllü görev alabilirim yetkili ağabeylerimize de buradan seslenmiş olayım :)
Böyle bi imkan varsa YsN ile bizde gönüllü olabiliriz.
yapılıp ilk geldiğinde yazıdaki gibi durumların olduğu ifade edilmiş doğrudur değildir bilmiyorum.olduysada umarım bu sefer olmaz
Ege Cansen: Formula-1 hortumu – Sozcu Gazetesi (https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/ege-cansen/formula-1-hortumu-5996538/?utm_source=yazarlar&utm_campaign=diger_yazilar&utm_medium=diger)
burakburn
27-08-2020, 09:10
Görevli olmak için tosfed e kayıtlı gözetmen olmanız gerekmekte ve bildiğim kadarıyla bu organizasyon için kontenjan doldu
Salı gününü bekleyin, kulaklarınıza inanamayacaksınız.
Attım sisi kaçtım :)
Arkadaslar.bilet satisi olursa elden veya ozelden bilgilendiriseniz sevinirim..bende cok izlemek istiyorum
bugra abi bize İş ver .
bu kısımla ilgili ciddi olabilirim ben aslında :)
JumboAli
28-08-2020, 14:12
Kalbim dayanmayacak sanırım
TECHTURKEY üyelerine ücretsiz 3 günlük kombine :D :D
arabasızadam
30-08-2020, 15:45
Kasım ayında yarışlar iklimi sıcak ülkelerde olmuyor muydu kasımda İstanbul iklimi f1 için uygunmudur.
bu yıl amerika kıtasındaki tüm yarışlar iptal olduğu için, İtalyada Türkiyede bahreynde vs ek yarışlar eklendi.
Tropik fırtına dışında Sıcaklık sorun değil f1 için
rahmitanir
01-09-2020, 10:22
Biletleri nereden alıyoruz şimdi?
burakburn
01-09-2020, 10:24
ilk ağızdan Vural Ak yarış seyircili olacak dedi, hadi bakalım hayırlı olsun :)
Rockford
01-09-2020, 10:30
abi hakkaten efsane bir haberdi
günlük 30lira nedir ya
biletler acıklansın direk ordayım 3 gun
ben yayını kaçırdım. günlük 30 lira mı dediler gerçekten?
biletler çıkar çıkmaz almak lazım
Bilet 30 tl hayırlı olsun
melihyilmaz
01-09-2020, 10:42
Link (https://tr.motorsport.com/f1/news/resmi-turkiye-gp-seyircili-yapilacak/4866603/?ic_source=home-page-widget&ic_medium=widget&ic_campaign=widget-1)
3 güne 90 lira bilet fiyatı. O pisti yıkarlar:hahaha:
Bilet fiyatları gerçekten sembolik olmuş..Satış açıklanacağı zaman kaçırmazsam 2 gün giderim :)
edemirbas
01-09-2020, 10:57
Valla bu kadar beklemiyordum, 3 gün git gel, gerekirse de doblonun arka koltukları söker arabada yatarım yine ordayım :D
Asıl soru ; Biletler ne zaman ve hangi platform üzerinden satışa çıkacak ?
nereden alabiliyoruz biletleri ben intercity istanbul park ın sitesinde herhangi bir ibare göremedim satışla ilgili
Bilet satışları haftaya dendi.
Flood olacak ama daha önce giden arkadaşlara sormak isterim, hangi tribünden almak lazım? Finish düzlüğünde çok bir viraj görülmüyor sanırım.
JumboAli
01-09-2020, 11:45
Buğra abiden deataylı acıklama gelicektir , abi 30 liralık biletlere Techturkey kontejyanı yapabilirsen çok buyuk kolaylık olur tribun biletlerini f1 ticketten alıcaz , 30liralaro başka bi platformdan sanırım Bugra abi yonlendirmeni bekliyoruz
rahmitanir
01-09-2020, 11:46
Normalde tek gün gelmeyi planlıyordum ama V weekend ile birleştirileğini söyleyince Vural Bey, hemen 2 günlük plan yaptım.
Şimdiden otel rezervasyonumu yaptım. Ama biletlendirme ile ilgili kafamda soru işareti var, ef186 Buğra abi yardımcı olursan sevinirim:
Cumartesi günü seansında, F1 bileti almadan V weekend dahilindeki gösteri alanına girebilir miyiz?
Ya da Cumartesi günü için açık alan, pazar günü için tribün bileti alabilir miyiz?
cabrioleter
01-09-2020, 12:39
gelmek farz oldu..
ferrari tişörtleri yazlıkların içinden çıkarıp giymek de farz oldu..
flama alabileceğimiz bi yer olacak mı ya da dışarıda nerden bulabiliriz ferrari bayrağı?
33 tshirt'lerimiz ile bekliyoruz
Ülkemize hayırlı olsun.
Bilet için haber bekliyoruz :)
Helal olsun valla. Emeği geçen herkese tebrikler. İnşallah başka serilerin de gelmesine vesile olur.
günlük 30TL olarak biletlerin bir kısmı satılacağı söylendi. Canlı yayını izleyemedim dışarıda olduğumdan. 90TL çok iyi valla. satışa başlayınca sistemi kilitleyeceğiz anlaşılan :)
olur da seyircisiz olursa iade söz konusu olur mu?
Buğra abiden deataylı acıklama gelicektir , abi 30 liralık biletlere Techturkey kontejyanı yapabilirsen çok buyuk kolaylık olur tribun biletlerini f1 ticketten alıcaz , 30liralaro başka bi platformdan sanırım Bugra abi yonlendirmeni bekliyoruz
TechTurkey tribunu yapalim :D
MetalliHead
01-09-2020, 16:22
2 ay içinde önce Wrc (18-20 eylül) sonra da F1. 2020'nin en güzel haberi oldu.
Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.
Bilet bedava. Covid dönemine denk gelmesi kötü. Umarım güzel önlem alınır kalabalıkta sıkıntı yaşanmaz.
JumboAli
01-09-2020, 17:37
Tam olarak aklımdan geçen o ��
Tam olarak aklımdan geçen o ��
Valla alsan dert almasan dert. Gitsen dert gitmesen dert.
.::ARAFTAYIM CUMBO::.
JumboAli
01-09-2020, 18:56
Valla alsan dert almasan dert. Gitsen dert gitmesen dert.
.::ARAFTAYIM CUMBO::.
Ölümüne sevda nın hakkını vericez
Hızlı bir bilgi geçeyim,
Açık alanların biletleri günlük 30 tlye denk gelecek şekilde (3x30=90TL), kısa süre satışta kalacak sonrasında normal fiyatından satılmaya devam edecek.
Tribün biletleri de aynı zamanda satışa çıkacak ve hepsi aynı bilet satış şirketinden satışa sunulacak. Bu noktada şuan fiyatları açıklamamakla birlikte tribün biletleri açısından da dünyanın en uygun fiyatlı biletlerini sunacağız.
Bugünden sonra F1 çok pahalıydı gidemedik diyen kimseye inanmayın, F1 ile ilgili atıp tutmak artık okadar kolay olmayacak....
Hızlı bir bilgi geçeyim,
Açık alanların biletleri günlük 30 tlye denk gelecek şekilde (3x30=90TL), kısa süre satışta kalacak sonrasında normal fiyatından satılmaya devam edecek.
Tribün biletleri de aynı zamanda satışa çıkacak ve hepsi aynı bilet satış şirketinden satışa sunulacak. Bu noktada şuan fiyatları açıklamamakla birlikte tribün biletleri açısından da dünyanın en uygun fiyatlı biletlerini sunacağız.
Bugünden sonra F1 çok pahalıydı gidemedik diyen kimseye inanmayın, F1 ile ilgili atıp tutmak artık okadar kolay olmayacak....
Bugra abi adamsin :) Yalnizca bilet satis platformunu kesfetmek kaldi geriye.. Umarim kacirmayiz. Elinize saglik.
Bugra abi adamsin :) Yalnizca bilet satis platformunu kesfetmek kaldi geriye.. Umarim kacirmayiz. Elinize saglik.
Aynen onu diyecektim
Açık söyliim, canlı yayını izleyene kadar süper egolu şovlu bir yayın bekliyordum Vural Bey'den. (bire bir bildiğim birisi değil)
Ama gelen aptalca ve polemik çıkartacak şekilde olan sorulara o kadar güzel ve elit bir şekilde cevap verdi ki..
İyi ki İntercity dedim yani :)
Başarılarınız daim olsun! Kazasız belasız atlatılsın şu yarış, sonrasında her sene olur İnşallah :)
Parti kur oy verelim Vural baba :D
Biletler için inşallah önce bizim haberimiz olur:) korono morona dinlemem maskeyi takıp gideruk
2 ay içinde önce Wrc (18-20 eylül) sonra da F1. 2020'nin en güzel haberi oldu.
Biletixten baktım ama biletler çadırdan alınıyor gibi anladım
Bilginiz var mı?
JumboAli
02-09-2020, 10:51
Hızlı bir bilgi geçeyim,
Bunlar bizim komutanım
bilet satılacak platform we satışa çıkacağı gün hakkında ipucu almamız mümkünmü acaba? :):)
kiraccemal
03-09-2020, 00:39
bilet fiyatları ucuz olsun dedik ama bu kadar da ucuz olmasaydı iyiydi. F1 sevende sevmeyende gelecek, ipini koparan orada olacak (çevremde duyuyorum alakasız insanlar bile gideriz diyorlar) ve en büyük korkum da, ilgisiz alakasız insanlar yüzünden bizlere bilet kalmama durumu. Elbette tribünden izlemek istiyoruz ama açık alanda da olsa orada 3 gün boyunca bulunmak büyük heyecan.
MetalliHead
03-09-2020, 08:26
Biletixten baktım ama biletler çadırdan alınıyor gibi anladım
Bilginiz var mı?
Maalesef bilet konusunda bir bilgim yok.
bilet fiyatları ucuz olsun dedik ama bu kadar da ucuz olmasaydı iyiydi. F1 sevende sevmeyende gelecek, ipini koparan orada olacak (çevremde duyuyorum alakasız insanlar bile gideriz diyorlar) ve en büyük korkum da, ilgisiz alakasız insanlar yüzünden bizlere bilet kalmama durumu. Elbette tribünden izlemek istiyoruz ama açık alanda da olsa orada 3 gün boyunca bulunmak büyük heyecan.
Formula 1 i takip etmeyenlerin bile ilgsini çekip sonrasında takipçisi olmasını istiyorlar. bence mantıklı bir haraket, dediğiniz doğru öyle hafta sonu etkinliği olsun diye gelen çok olur fakat, Formula 1 in Türkiye de ileriki yıllarda talep görmesi için böyle bir fiyatlandırma akıllıca olmuş.
ben bütçem dahilinde alacağım 2-3 bilet. Sırf destek olmak amaçlı.
Gitmeyi corona sebebiyle düşünmüyorum.
Zaten şahsen Televizyondan izlemek daha hoşuma gidiyor :D (2006-2007'de alev almıştım tribünde :D )
Padok zaten uçak parası olur diye tahmin ediyorum hahaha :D
bir virajı görüp diğerlerine hakim olamam diye tahmin ediyorum, o yüzden bilet desteği yapacağım sanırım sadece.
JumboAli
03-09-2020, 09:55
Paddock 2 gunluk 4.480dolar sanırım , strateji kesinlikle ileriye donuk hedefler dogrultusunda bence . Sahile gidip mangal yapmak yerine f1 izlemeye gelen adamında merakı vardır zaten ucuz diye gelmez kimse.
Paddock 2 gunluk 4.480dolar sanırım , strateji kesinlikle ileriye donuk hedefler dogrultusunda bence . Sahile gidip mangal yapmak yerine f1 izlemeye gelen adamında merakı vardır zaten ucuz diye gelmez kimse.
Bana hediye Paddock alsana 2 kişilik sana burger yaparım.
cuneytturkoglu
03-09-2020, 19:55
Biletler satışa çıkarsa nerden satışa çıkar hangi tarihlerde satışa çıkar ve sadece normal biletmi olacak özel izleme bölgesi için satış olacakmı?
Ana trıbun keyıflı olur.
Tabı paddok yada garaj ustu bıletler acayıp olur.
Gercı 2. dalga cok hızlı yayılırsa ucus yasakları baslar. Sadece bıze kalırsa F1,belkı oralar ucızlayabılır.
Cok guzel oldu cokkk,ınsallah devamı gelır.
JumboAli
04-09-2020, 00:12
https://i.hizliresim.com/aLn4ow.jpg (https://hizliresim.com/aLn4ow)
her şey güzel geçsin de, yine çökerler zaten birileri falan çıkar biz yaptık nası yaptık çokomelle yaptık eti pufla yaptık diye :)
dün ki bazı tedbirler sonrası seyircisiz olması bence muhtemel.. dünya'da ve avrupa'da yine patlak veriyor gibi..
Ama inşallah satışa çıkar biletler bir an evvel..
Maalesef bilet konusunda bir bilgim yok.
Yanlış bilgi.
Edit yanlış alıntı yapmışım :)
Biletler satışa çıktımı, bilen war ise yardımcı olabilir mi?
Sti_Ozan
09-09-2020, 12:56
Ben de takipteyim ama güncelleme göremedim. Bilgisi olan var mı?
JumboAli
09-09-2020, 20:29
BekliyoreUz
individual
09-09-2020, 20:49
Tarih ve bilet satışı ile ilgili bir gelişme olduğunda buğra abi ilk bize haber verir unutmaz bizi :)
KenBlock
10-09-2020, 19:49
11 Eylülde Satışa açılacağı söyleniyor ..
Kaynak: Turkiye Grand Prix'si biletleri yarın satışa cıkıyor! (https://tr.motorsport.com/f1/news/turkiye-grand-prixsi-biletleri-yarin-satisa-cikiyor/4871686/)
Yarın biletler ile ilgili sorularınızın yanıtları sosyal medya da dahil her yerde sizlerle olacak arkadaşlar.
Caner B.
11-09-2020, 08:53
Bilet bekliyoruz hazırız :D
https://twitter.com/buzzspor/status/1304329273638088704
Şöyle bir şey çıktı karşıma. Buna yakın olur olur sanırım fiyatlar.
Bugün saat 12:00’da biletix üzerinden başlıyormuş satış
https://i.ibb.co/KsRJVFG/7-E3-EA5-A8-E637-4-F0-D-AB1-C-D2-BEC0-F92992.jpg (https://ibb.co/QHz4Yrc)
rahmitanir
11-09-2020, 10:55
Bugün saat 12:00’da biletix üzerinden başlıyormuş satış
https://i.ibb.co/KsRJVFG/7-E3-EA5-A8-E637-4-F0-D-AB1-C-D2-BEC0-F92992.jpg (https://ibb.co/QHz4Yrc)
Bu tribun tanimlamalarini gorselli olarak binde paylasilsa ef186 ?
ufak bir düzeltme.. 15 Eylül salı günü satışa çıkıyormuş..
JumboAli
11-09-2020, 11:18
Turn 8 hangi tribun oluyo acaba
cabrioleter
11-09-2020, 11:20
Turkiye GP bilet fiyatları acıklandı, biletler Biletix uzerinden satışa sunulacak! (https://tr.motorsport.com/f1/news/turkiye-gp-bilet-fiyatlari-aciklandi-biletler-biletix-uzerinden-satisa-sunulacak/4872142/)
hadi hayırlısı..
///Mpower
11-09-2020, 11:54
neyin nerede olacağı pist üzerinde gösterilen bir görsel yayınlansa harika olur
Turkiye GP bilet fiyatları acıklandı, biletler Biletix uzerinden satışa sunulacak! (https://tr.motorsport.com/f1/news/turkiye-gp-bilet-fiyatlari-aciklandi-biletler-biletix-uzerinden-satisa-sunulacak/4872142/)
hadi hayırlısı..
Türkiye'de covid yayılma ücretleri :)
hangi tribün neresi nasıl görecegiz bulamadım
neyin nerede olacağı pist üzerinde gösterilen bir görsel yayınlansa harika olur
https://www.parcacix.com/blog/wp-content/uploads/2018/11/3.jpg
İnternette böyle bir görsel var ama güncel hali bu şekilde midir bilmiyorum
Canselmo
11-09-2020, 13:42
tek günlük alım yok mu ? bu fiyatlar 3 günlük kombineymiş.. sadece pazar gelecekler için bir fiyat yada düzenleme olacak mı ?
Alacağız allahın izniyle de platinium neresi mesela? Bunun içinde salı gününü bekleyecekmiyiz?
JumboAli
11-09-2020, 16:36
Muhakkak vardır , bende sadece pazar gelebilcem
Biletler 3 günlük satılmakta arkadaşlar. Salı günü öğlen 12'de satışta olacak inşallah.
Tek günlük satış olmayacak mı?
Üzdü :(
Tribünlerin pist üzerinde nerede olacağı görselle tanıtılırsa yararlı olur. Beklemedeyiz :D
Arkadaşlar, abiler tribün yerler görsel olarak paylaşıldı İntercity instagram sayfasında. Sizce en keyifli, en aksıyonlu tribün neresi olur ? Avantaj dezavantajlar nelerdir ? Ona göre bilet alacağım.
Low-Rider
11-09-2020, 20:05
Pist günleri instagram sayfasında tribün görseli yayınlandı.
Rockford
11-09-2020, 20:35
gecis için 11in sonu ve 1.viraj iyi muhtemelen bunlardan birinde bilet alıcam bakalım acıklansın bilet fiyatları. 3gun ordayım her türlü :)
Covid onlemleri tribunlerde olacak mi? Herkes iç icemi olacak yoksa koltuklar arasi mesafe korunacak mi?
Rockford
11-09-2020, 20:55
normalde gönül pahalıyı akıl uygun fiyatlıyı seçer bende farklı oldu biraz.
gönül 11in sonu silver7 diyor. akıl start finişin sonu gold3 diyor.
goldun arkasında fan zone var ne gibi etkinlikler olacak acaba orada bellimi bugra abey ef186
Otto_Skorzeny
12-09-2020, 11:01
Yalan olduk herhalde, İstanbul Valiliği yasaklamış etkinlikleri vs. Formula'ya özel bir şey olur mu acaba?
egsoz sesi var mı araçlarda bi ara yasak gelmişti
egsoz sesi var mı araçlarda bi ara yasak gelmişti diye hatırlıyorum.
Bro, tek günlük alamıyoruz bileti onu anladık :)
Peki şu fiyat listesinde bi kampanya dönemi fiyatları bir de normal dönem fiyatları var. 15 eylül günü kampanya fiyatları üzerinden mi %50 indirim olacak :)
Bir de Gold Platinum falan bizi bozar ama Sevdayı götürmezsem o da beni bozar :) :) tecrübene göre hangi silver dan bilet almalıyız
Bro, tek günlük alamıyoruz bileti onu anladık :)
Peki şu fiyat listesinde bi kampanya dönemi fiyatları bir de normal dönem fiyatları var. 15 eylül günü kampanya fiyatları üzerinden mi %50 indirim olacak :)
Abi kampanyalı fiyatlar 15’inde satılacak olan fiyatlar diye anladım ben. Bunlardan indirim olmayacak
Nerde %50 indirim o zaman :) :)
O konu bende de soru işareti :D
Otto_Skorzeny
13-09-2020, 11:02
Biletleri aldik diyelim sali gunu, valilik bu yasagi kaldirmazsa kasima kadar nolucak abi? ef186
Nerde %50 indirim o zaman :) :)
50ye varan indirimlerle şeklinde açıklandı Muştum, rakamlar gayet makul ***** :) şiir gibi yazdım maşallah :)
Biletleri aldik diyelim sali gunu, valilik bu yasagi kaldirmazsa kasima kadar nolucak abi? ef186
Biletix'ten bir bilet aldığınızda olduki etkinlik gerçekleşmedi ne oluyorsa aynı şey olur. Kesintisiz iade edilir.
biletix.com’dan QR Kod ile yapılacak her işlemde %25, toplamda 25 TL indirim! (https://www.worldcard.com.tr/kampanyalarimiz/world-kampanyalari/biletixcomdan-qr-kod-ile-yapilacak-her-islemde-25-toplamda-25-tl-indirim/s-23/c-14067/90000146684)
Worldcard sahibi iseniz %25 indirim ile DH ölücülüğünün dibine vurabilirsiniz :)
Öpüyorum kıllı yanacıklarından :)
Hangi silverdan alalım bileti dadlum fikir ver
Öpüyorum kıllı yanacıklarından :)
Hangi silverdan alalım bileti dadlum fikir ver
Bir sekiz yedi sıralaması bence güzel gibi
En son 8 de idim. En son kazayı canlı izlemiştim tam önümüzde filan çok iyiydi :)
O kaza yarışın kaderini canlı görmek mükemmeldi
Silver 7,8 yarış boyunca
Silver 1 sadece yarış başındaki aksiyon için tercih edilebilir
Silver 8 bence makul yerler arasında ilk sıraya yazardım
JumboAli
14-09-2020, 08:18
Buğra abicim eşit bilet fiyatları olan silver lar arası shuttle gibi birşey olacakmı silver 3 ve 4 için soruyorum
motor sesi varmı araçlarda eskisi gibi. bi ara yasak gelmişti.
JumboAli
14-09-2020, 11:10
motor sesi varmı araçlarda eskisi gibi. bi ara yasak gelmişti.
Gelmiş geçmiş en hızlı arabalar suankiler fakat düşük hacim turbo beslemeli oldukları için eskisi gibi yırtıcı ses yok
ardicli2000
14-09-2020, 11:46
En son 8 de idim. En son kazayı canlı izlemiştim tam önümüzde filan çok iyiydi :)
O kaza yarışın kaderini canlı görmek mükemmeldi
Silver 7,8 yarış boyunca
Silver 1 sadece yarış başındaki aksiyon için tercih edilebilir
Silver 8 bence makul yerler arasında ilk sıraya yazardım
Pist tersine dönülse 8 numaralı tribün Platinum falan olurdu herhalde. :)
ardicli2000
14-09-2020, 11:48
Gelmiş geçmiş en hızlı arabalar suankiler fakat düşük hacim turbo beslemeli oldukları için eskisi gibi yırtıcı ses yok
Sırf maksimum hızı düşürmek için motor hacmini düşürmüş baya kısıtlama getirmişlerdi.
Bu yıl Mercolar tüm pistlerde rekor kırıyor.
Seneye 3000 devir daha gelecek. Ayrıca Aerodinami de oldukça fazla gelişme bekleniyor.
Hızlar ne olacak merak ediyorum.
Büyüyen jant tan mı vuracaklar acaba. Gerçi lastik çapı ne olacak bilgim yok.
Buğra abicim eşit bilet fiyatları olan silver lar arası shuttle gibi birşey olacakmı silver 3 ve 4 için soruyorum
Her bilet numaralı koltuğa ait, tribünler arası geçiş yok neyazık ki.
Otto_Skorzeny
14-09-2020, 14:50
Biz 3 arkadas gold 1den almayi dusunuyoruz, silver 1,7,8 i ovmus herkes. Bosuna mi para vermis oluruz gold1 e?
Rockford
14-09-2020, 15:00
Biz 3 arkadas gold 1den almayi dusunuyoruz, silver 1,7,8 i ovmus herkes. Bosuna mi para vermis oluruz gold1 e?
yok abi gold her zaman golddur silver da cazip gelebilecek tek yer 7 o da 11in sonu bu pistteki güncel araçlarla en kolay geçiş yapılabilesi yerlerden biri oldugu için. bir de 1.virajdaki silver1 di sanırım yine orası da hem geçiş imkanı olarak hemde start aksiyonunu izlemek için iyi ve ekonomik bir tribün.
Goldun üstü kapalı, ana tribün bloğunda.
Day Walker
14-09-2020, 16:10
Goldun üstü kapalı, ana tribün bloğunda.
Platinium aldım söyleyin fetele getir götürümü yapsın :D anca bi işe yarar :hehe:
Yetişebilirsem Silver 8'den alacağım bende, yer kalır umarım :)
rahmitanir
14-09-2020, 17:28
İzmir Alfa Egebtayfa olarak silver 5'teyiz. Su an icin 6 aile gelecegiz gibi duruyor.
edemirbas
14-09-2020, 19:36
Otopark ucretli mi?
biletix yarın muhtemelen bir çökme yaşayacak :D
ChtArdARSL
14-09-2020, 22:00
Insanlarr f1 ac zannedersin @eridor harici konu acan yok,tartisan yok ama herkez hasta :))
JumboAli
14-09-2020, 22:56
Bir arkadas youtube da şöyle bir video yapmış tribun yerleri ile alakalı belki faydası Intercity İstanbul Park Safety Car Lap (Tribünlerin Konumlarını Gösterme Amaçlıdır) - YouTube (https://youtu.be/KTuDHOC3PhQ)
emresener
14-09-2020, 23:02
Şemsiye ve sandalye alınmayacakmış açık alana saçma değil mi ?
Ömer Musaoğlu
14-09-2020, 23:23
Sayfa yenilemekten bi hal oldum ��
Şemsiye ve sandalye alınmayacakmış açık alana saçma değil mi ?
Değil.
Sandalye alınacak, bilet sayfasını açtığımızda okursunuz. Şemsiye uçup piste gelebilir o nedenle alınmıyor bu riski kim olsa almaz...
Sayfa yenilemekten bi hal oldum ��
Öğlen 12 de başlıyor satış, bence sabah f5 e devam :)
Ömer Musaoğlu
14-09-2020, 23:35
Abi heyecandan hiç dikkat etmemişim satış saatine ��
Black_Eagle
15-09-2020, 07:04
Platinum biletlerin ekstrası ne oluyor. Stadlardaki gibi koltuklar farklı mı ve koltuk arkalarında herkesin kişisel tv ekranı falan mı oluyor
JumboAli
15-09-2020, 07:05
Platinum biletlerin ekstrası ne oluyor. Stadlardaki gibi koltuklar farklı mı ve koltuk arkalarında herkesin kişisel tv ekranı falan mı oluyor
Hurma ikrami varmış