PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : colt czt mi 206 rc mi?

GökhanÖzkan
25-05-2015, 19:28
Merhabalar..
Bu iki araç arasinda kaldik.. biri n/a biri turbo... czt 7-8 tane ilanda war iyi midir kotumudur kullanislimidir araci kullanmis degiliz cewremizdede ornegi yok malesef.. kronik sorunu varmi yakiti nasildir? (Performans /yakit oranina gore)
Diger taraftan n/a arac almak 2.0 litre czt den artilari eksileri nelerdir?
Ikisi arasinda tercih yapilirken nelere dikkat etmek lazim?
Biri tasarimiyla zamaninda cok şık buldugumuz bi arac spor koltuklari sesi vs digeri ise japon + turbo?? Butce ortalama 27-28.000 tl..
siz olsaniz bu ikisi arasinda nasil bir tercih neye gore yapardiniz yardimci olursaniz sewinirim aekadaslar..

pejocan
25-05-2015, 19:32
tartışmasız tabiki czt kardeşim...bu kadar sağlam ve hızlı olduğunu bilseydim daha önceden alırdım...2 aydır biniyorum memnun kaldım....

63owen63
25-05-2015, 19:40
Kesinlikle czt alırdım ben de, 206'dan çokça performanslı ve keyiflidir.

aga81
25-05-2015, 19:56
kesinlikle czt dp egsoz yazılım gıbı ufak malıyetlı masrafla çok guzel yuruyor o yururu rc de yakalamak ıcın malıyet kat kat ustune cıkıyor

HKN737
25-05-2015, 20:38
ikisinede bak hangisine gönlün ısındıysa onu al ;)

MCN21
25-05-2015, 21:08
Bende czt tercih ederdim en azından duruşuyla dışarıda fazla bulunmayan bir araç. Ve bence japon > fransız :D ufak tefek işlemlerde güzel sonuçlar alınıyor + olarak yanlış hatırlamıyorsam colt un içide ciddi anlamda geniş.

samara
26-05-2015, 08:37
Bencede Czt :) Ufak tefek masraflarla iyi yürütülebilen bir araç

huse_inn
26-05-2015, 09:20
ilanlardaki bi çok czt sahibini tanıyorum bendede var dı KA czt şimdi plakası değişti merak ettiiğin araçlara seni bizzat tanıstırırım :)

dragon07
26-05-2015, 09:34
czt çok hızlıdır onu biliyorum

gökberk
26-05-2015, 09:37
İki aracı da çok beğeniyorum.. Fakat tercihim CZT olurdu.

ykavcioglu
26-05-2015, 11:08
kurcalanmamış RC bulursam tercihim olurdu.
ben 206'yı seviyorum çünki

gakko
26-05-2015, 13:50
bence de czt daha keyifli olur

tnc
26-05-2015, 14:41
czt iyidir.

wekoo
26-05-2015, 14:52
kesilikle 206 rc olurdu tercihim... düşünmeden hemde.

canozgur106
26-05-2015, 18:43
207rc'yi almadan önce çok bakmıştım Czt ye kesinlikle ve kesinlikle czt al derim 206rc çok yakar ve o oranda gitmez..

Suleyman
26-05-2015, 19:26
CZT :icon_tup::icon_tup:

Schumi
29-05-2015, 00:46
Düzde çok hızlı gidiyor. CZT alın. Çok keyifli. Dünyadaki bütün yollar dümdüz çünkü. He birde az yakıyo. Yollar düz demiş miydim?

Bu konuyu göreli çok oluyor hiçbirşey yazmayacaktım. Aşağıdaki videoyu görünce yazmadan edemedim. CZT'yi sürüş olarak ancak 206 VAN ile kıyaslarım.

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/203709-czt-207-rolling-kaza.html

MertSerhanÖ.
29-05-2015, 01:02
Şimdi tüm deneyimlerimi burda tüm samimiyetimle ve tarafsız bir şekilde yazıyorum

CZT'ye hem sahip oldum hemde çok sayıda elimizden geldi geçti.Stock,Yüklü bir çok. CZT Stockken çok performanslı bir araç değil.Stock sağlıklı 106,206 ayarında falan gidiyor.Yakıt 5 ileri olduğundan biraz fazla kimse az demesin bana :)
Bu araçlara yazılım yapıp basınç açtığınız zaman belli bir km sonra kaçınılmaz sonu olan karper peyniri şeklinde ki kol'larını malesef eğiyor.Fazla basınç açmasak bişi olmaz diye bişi yok bir çok kez denedik oluyor abi..Yol tutuş denilen bir şey yok.Fren yok.Birde esp yi küçük bir sistem yapıp iptal ediyorsunuz tutmasın daha iyi yürüsün diye o zaman tamamen Tofaş kuş serisine bağlıyor.Ayrıca denilebilir ki forged yapıp binelim,evet mantıklı ama malesef kapak açan czt'yide pek sağlıklı görmüyorum,sorunları bitmiyor bi şekilde.Ha yapılsa cidden olur ama henüz tam olarak sonuçlanmış bi örnek yok.İyi yanlarına gelirsek stock alınıp safe mod roll,viraj falan kovalamadan binilebilir.Ama sırf onun içinde şu güncel fiyatlarını vermek komik geliyor :)

206 RC'ye sahip olmadım fakat en fazla vakit geçirdiğim araçlardan biridir.Stockken tatmin eden bir araç değil,özellikle jantları bitiriyor önlere en basit işlem teneke takmadığınız sürece devir çevirmekte gerçekten zorlanıyor. RC'nin en güzel ilacı,en safe reçetesi kesinlikle 17/77 kısa şanzuman,yazılım,filtre kiti ve egzoz.İnanılmaz kaderi değişiyor kısa ve yazılımdan sonra.Ve ciddi çok fazla keyifli oluyor,özellikle emme manifoldunun çıkarttığı ses çok iyi.Kısa şanzumandan sonra zaten fazla yakmakta olan araç 90 km hızda 5.viteste yüksek devirlerde kaldığı için iyice artıyor.500 liraya 990 km yol yaptık.Biz tükendik o vazgeçmedi içmeye.:)Koltukları çok güzel ama geri kalan yerlerin gti'dan pekte bi farkı yok.Yol tutuş czt'ye göre daha iyidir.Fakat fiyatları artışa uğramış araçlardan biridir.

Bence iyi düşünmelisiniz,ve ne olursa olsun hangisi olursa olsun iyice baktırıp almalısınız:) Şimdiden hayırlısı olsun.

Erdem K.
29-05-2015, 09:02
yol tutuşunun ve frenlerinin kötü olduğunu duyduğumdan, ve önyargım olan Mitsubishi parça fiyatlarından ötürü, doğru sebeplerden midir bilemiyorum ama iki seçenek arasında 206 RC'yi tercih ederdim...

mannerboy
29-05-2015, 09:08
kaza videosundan sonra kesinlikle 206 rc diyorum :) yukarda arkadaş yazmış zaten rcnin reçeteyi emme kelebek polish 17/77 ile keyifli oluyor.fakat gti ile alakası yok kadranı koltukları airbag sayısı fren disklerinin büyüklüğü arka bağımsız süspansiyon.206 rc pejonun torsiyon babında arka takım olarak en gelişmiş aracıdır gti ile rcnin farkı oldukça fazla çamurluk spoiler egzos ucu far vs vs

mikelazi
29-05-2015, 14:55
czt kesinlikle 206rc gibi duramaz yol tutamaz.

Alper134
29-05-2015, 16:43
son zamanlarda internette dolaşan bi CZT ve 207 rc rolling sonunda kaza videosu var o videoyu izledikten sonra colt czt kesinlikle tavsiye etmem kimseye..

gökberk
29-05-2015, 16:52
O videoya göre CZT tercih edilmeyecekse varsın edilmesin zaten :)

canozgur106
29-05-2015, 20:22
O videoya göre CZT tercih edilmeyecekse varsın edilmesin zaten :)

Doğru tespit..

alpbodrum
29-05-2015, 20:47
İkisinide kullanın , kalbinizin sesini dinleyin , spor otomobil alıyorsunuz çok tutulanı alsanız bile siz mutlu olmadıktan sonra bir anlamı olmayacaktır.

ykavcioglu
29-05-2015, 22:35
İkisinide kullanın , kalbinizin sesini dinleyin , spor otomobil alıyorsunuz çok tutulanı alsanız bile siz mutlu olmadıktan sonra bir anlamı olmayacaktır.
Kesinlikle öyle

alihan_27
30-05-2015, 01:58
Rc ciddi manada üzerinde çalışılmış bir araç. Yol tutuş, süspansiyon, fren kalitesi,direksiyon tepkisi, yol bildirimi yönünden çok başarılı. Czt zorlayarak kullanma şansım olmadı. Ama turbo motor olması dışında rc'den daha iyi olacağını düşünmem.
Ayrıca benim gözümde para tayyara yetmiyorsa clio rs ve 206 rc; keyifli son atmo araçlar. Tadına bakılmalı.

KMR2-GT
30-05-2015, 08:41
videoda o tepkilerle 206 nın kaza yapmayacagı kesinmiyidi.tek olaya bağlamayın bence:)

imkan varsa ikisinide bı kullanıp karar vermek lazım.mesela ben hondaciyim dibine kadar. vtı kullanıyorum ama clıo rs bana göre daha keyifli :)

YavuzNaz
30-05-2015, 09:52
czt kesinlikle yol tutan bir araç değil onu bir defa söyleyeyim, videodaki kazada ise sürücü frenlere asıldığı sırada yol eğimine düşüp frenleri kitliyor ve hakimiyeti kaybediyor, biraz tecrübesizlik, biraz aracın zayıflığı yoldan çıkmasını imkan sağlamış, Czt aracının rüzgar direnci çok fazla aracın önünden tutun arka tarafına kadar yüksek ve sert hatlara sahip, belli bir hıza ulaştığında duvar olup kalıyor, Rc gerek donanım gerekse atmosferik olarak hissettirdiği çok daha keyif verici, yol tutuşu, frenleri ve aracın hakimiyet kabiliyeti çok daha başarılı, sürücünün verdiği tepkiyi çok güzel yansıtan bir araç. Benim tercihim 206 Rc olurdu.

mcitir
05-06-2015, 11:06
İki aracıda 1 seneye yakın sahip oldum.206 nın müthiş bi yakıt tüketimi var özellikle araca az yaktırmayı bilirim ama bunu 206 da yapamadım ama görsel olarak ve sürüş keyfi 206 da cok daha iyi.Koltuklar iç aksam başarılı.Czt düzde iyi giden bi araç ama kesinlikle coilover şart yüksek hıza çıkınca tedirgin ediyor insanı iç aksamı vasat ama sağlam bi araç ayrıca yakıt tüketimide gayet iyi makul seviyede.Umarım bu bilgiler işinize yarar.

vtec26
05-06-2015, 15:18
NA sevdigim icin rc alirdim heralde. Czt daha guncel duruyor kasa olarak ama top gibi degisik bi kasa :D.
Imkan varsa ikisinide test edin. Rc czt den daha cok yakacaktir diye tahmin ediyorum :)

Bu arada sanki hic rc ler kaza yapmiyomus gibi videoya aldanmayin. Kaza yapan yuzlerce aractan birinin icinden video cekilmis sadece :)

opamp
05-06-2015, 16:04
czt kesinlikle 206rc gibi duramaz yol tutamaz.

Duramaz dediğiniz frenleme olarak mı ?

Umut melek
05-06-2015, 18:34
Czt iyiki kaza yaptı valla aman sakın almayın aman diyim bırakın kazasız binilecek arabalar klasmanına girsin .

rebeloghy
05-06-2015, 18:53
Czt için frenleri çok başarılı , çok kısa mesafede duran bir araç deniyor da fren testlerindeki gibi dümdüz boş alanda panik fren yapan var mı aramızda ?

Yüksek hızda fren gerekti , önünüze kıran oldu bir şey çıktı ; dengeli bir araç gerekiyor. Bu noktada 206 rc çok daha öne çıkıyor.

Ne yüksek hızda 206 rc deki kadar güvende hissettirir , ne o kadar başarılı bir direksiyonu var czt nin.

Sadece yazılım vs yaparız roll kovalarız diyerek araç alana araç çok kapısını bacasını sökün vs her araba 10 saniye 20 saniye için iyi yürüyebilir de ;

Hothatch kategorisinde ilk bakılan kriterler başarılı direksiyon , frenajda denge , yüksek hızda stabilite olmalıdır diye düşünüyorum.

Ek olarak da o aerodinamiye meydan okuyan şekliyle hava itelemek yerine 206 rc alın hafif bir jant takın ve klasik reçetesini yapın yeterli keyif alınır.

HondaPower
09-06-2015, 10:28
czt kesinlikle tercih edilmeli bence de