Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : E30 hakkında Yardım pilizz.

dogancan1
26-05-2015, 08:39
Merhaba arkadaşlar,

E30 hastasıyım şuanda elimde 1.3 mj linea var 2013 model. Fakat şirket aracı olduğundan kendime bir E30 arayışı içerisindeyim uzun zamandır.Bu konuda yardımlarını bekliyorum.

En baştan başlıyorum.

>E30 un enjeksionlusumu yoksa karburatörlüsümü mü makbul ?
>3.16 veya 3.16i M40 enjeksiyonlu mu ? yoksa 3.18i M10 mu ?
>3.16 ya kilit defransiyel taksak rahat oynar mı yoksa şahinler ve doğanlar gibi can mı çekişir?
>E30 larda dikkat edilmesi gereken hususlar neler?
>Sizin önerebileceğiniz Bir E30 var mıdır? Temiz, seri kaçan, elektrik kesen, yan veren aradığım bunlar.

Bütçem 00 fakat kredi çekerek bi E30 a binmek istiyorum..Kredi çekince max olarak 12.000 TL lik bir E30 düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Hiç hiç E30 kiralayan bir rent a car biliyor musunuz? Şu arabaya binmeden ölmek İSTEMİYORUM..:ofk: İtanbul kartaldayım.

ZaZy
26-05-2015, 11:24
kardeşim 12 liraya heleki kredi ile bu iş olmaz. Arabayı alsan cebinde en az 3-4000tl paran olcak ki sorun çıkarırsa rahat ol. Kiii e30 sahipleri daha iyi yazar; her daim uğraşılacak bir tarafı olur. Birde 12 liraya baktığın e 30 lar dünyayı yan yan 3 kere dönmüşlerdir :D sende dönmek istiyırsun bide :D

dogancan1
26-05-2015, 12:56
Bir araba hakkindada bilgi almak isyorum sizden araba 3.18i satıcının yazdiklarini aynen kopyalayip yapistiriyorum.

"Önİki camurluk. Lastıklerın ofsetı fazla oldundan acıldı boyandı. Motor yapılalı bı sene oldu fakat sıbop ayarına gırcek sag on tekerın tasıyıcısı.degıscek. Gosterge calışmıyo degişcek. Torpidoya acma kolu alıncak. Orta susturucudada delik var yada manıfold gevsemiş kacırıyo. Bu masrafları dusup. 8bıne bırakcaz"

MK8800
26-05-2015, 13:19
Bir araba hakkindada bilgi almak isyorum sizden araba 3.18i satıcının yazdiklarini aynen kopyalayip yapistiriyorum.

"Önİki camurluk. Lastıklerın ofsetı fazla oldundan acıldı boyandı. Motor yapılalı bı sene oldu fakat sıbop ayarına gırcek sag on tekerın tasıyıcısı.degıscek. Gosterge calışmıyo degişcek. Torpidoya acma kolu alıncak. Orta susturucudada delik var yada manıfold gevsemiş kacırıyo. Bu masrafları dusup. 8bıne bırakcaz"

Yani diyor ki felekte gececek cember birakmadik 8bine birakicaz

Grimlord
26-05-2015, 13:23
krediyle eski model sorunlu bir araç alırsan başına gelecekleri az çok söyleyeyim,

1-sürekli masraf cıkaracak,hayattan soğutacak
2-istediğin gibi gitmeyecek,ben niye aldım bunu diyeceksin
3- ve en son sonunda zararına satacaksın,geriye kalan kredi masrafını da mecbur söve söve ödeyeceksin.

bence daha makul bi araç bak,8 10 liraya bmwden hayır gelmez.onun yerine temiz bi doğan al bin,hem keyfini alırsın,hem de ucuza yaptırırsın.
illa arkadan itiş olmasına gerek yok,yürüsün dersen clio 1 falan da bakabilirsin.veya twingo falan.tam genc arabasıdır,bakımlı bindigin takdirde acaip az da yakar,işini de görür.hakkında hayırlısı olsun

ZaZy
26-05-2015, 13:53
arkadaş yeni üye olmuş zaten baya bir ateşli :) Bizim başımıza geldi birçoğumuz geçtik bu yollardan, biz ettik sen etme demeye çalışıyoruz ama nafile :D

dogancan1
26-05-2015, 14:01
arkadaş yeni üye olmuş zaten baya bir ateşli :) Bizim başımıza geldi birçoğumuz geçtik bu yollardan, biz ettik sen etme demeye çalışıyoruz ama nafile :D

Sırf şu iş icin uyelik actim hepsimi sorun su arabalarin 5_6 ay binip zevkini surecegim birsey yok mu ? Destek veren tayfa nerede hic e30 seven yok mu kullanan yok mu ? Hondacilar arasinda kaldim yardim please :D

aykutsafakyaman
26-05-2015, 14:06

Suriyeden ev alsan daha az masraf edersin . Bu isin bi de sonradan cikacaklari var

erdem325
26-05-2015, 14:09
20 yaşındasın, e30 a binmezsen e30 yetmezliğinden ölecek halin yok.
madem seviyorsun, hastasısın vs, bekle daha çok paran/imkanın olduğunda düzgün birşey al. hem az harcarsın hem de keyfini çıkarırsın.

ghibli06
26-05-2015, 14:40
bu e30 sevdalıları hiç bitmeyecek :)
sormuşsun ya etrafınızda hiç yok mu e30 kullanan tayfa? var elbet mesela benim tayfa 15 e alır 25 harcar, bir de 20 liraya swap yapar paşa paşa biner :) bu saatten sonra e30 binmeye değil ancak para döküp toplamaya alınır, o kadar bütçen yoksa da hiiç kasma kendini...

ghibli06
26-05-2015, 14:41
bu e30 sevdalıları hiç bitmeyecek :)
sormuşsun ya etrafınızda hiç yok mu e30 kullanan tayfa? var elbet mesela benim tayfa 15 e alır 25 harcar, bir de 20 liraya swap yapar paşa paşa biner :) bu saatten sonra e30 binmeye değil ancak para döküp toplamaya alınır, o kadar bütçen yoksa da hiiç kasma kendini...

LeKLeK
26-05-2015, 14:56
istersen satayım kardesım 86 model orjınal 320ci 898 m50b28 krankı var ustunde suanda motor koyuyorum ana yatak kol yatak volan baskı balata setı herseyı yapttık yanı sıfır motorlu bı araba alacaksın jant lastıkte sıfır muayene 2016 7. ay fıyat 18.000

bu arada 12 lıraya hurdaya ayrılmaz uzere bekleyen bmwlerden alırsın al yada alma 13 15 arası dıp rakam dusun

jantlar eskı uzerınde performa 24 var sıfır lastıkle beraber
http://i.hizliresim.com/n7Oqj1.jpg (http://hizliresim.com/n7Oqj1)

dogancan1
26-05-2015, 15:45
Sorduklarim disinda herseyi cevaplamissiniz sağolun:) arkadaslar 316 m40 mi 318 karburatorlu mu ? Ikisi arasi ne fark var . gerisini ben hallederim siz kafayi yormayin

Zorbey
26-05-2015, 15:59
Sen madem dinlemeyeceksin enjeksiyonlu al lpg ile binersin.

Göğüs çatlak olur genelde , sunroof varsa kesin bi yerinde sorun vardır. Diferansiyeli , horozları , arka alt takım genelde bozulan parçalar.

dogancan1
26-05-2015, 16:29
Sen madem dinlemeyeceksin enjeksiyonlu al lpg ile binersin.

Göğüs çatlak olur genelde , sunroof varsa kesin bi yerinde sorun vardır. Diferansiyeli , horozları , arka alt takım genelde bozulan parçalar.

Saolasın usta Allah razı olsun !!! Saygılar.

ghibli06
26-05-2015, 17:29
Sorduklarim disinda herseyi cevaplamissiniz sağolun:) arkadaslar 316 m40 mi 318 karburatorlu mu ? Ikisi arasi ne fark var . gerisini ben hallederim siz kafayi yormayin

biz kafayı yormayız sen merak etme ama sen uçan kaçan yanlayan bir e30 istiyorsun, muhtemelen videolardakileri görüyorsun ya da çevrendekileri... M40 motorlu 3,16 ile 3,18 karb. lü arasındaki fark bu isteklerini kesinlikle karşılamaz, kilit takarsan da; arkadan itişli kilitli her araç gibi dönüşleri daha yanlı yaparsın...

OMTechJr.
26-05-2015, 17:37
ben hiç yorum yapmicam para senin borç senin sen binip sen ödiceksin sonuçta. ama söylenenleride unutmamanda fayda var.

>Tabiki enjeksiyonlusu daha iyi. M20 yada M40 motor işini görür. M10'da güzel motordur ama çok eski zamanların teknolojisi usta ayar parça vs çok uğraştırır.
>4 silindir olacaksa alacağın araç, enjeksiyonlu 318i senin için opsiyonlar arsında en iyisi. ama temiz olsun şurası şöyle burası böyle olsun diyeceksen bi süre sonra 4 teker bi direksiyonu olsada olur yeterki e30 olsun diyeceksin. 318i uzun vadeli yatırım olur çeviririm dersen is güçlerini yakalayabileceğin araçlar 318i ler.
>m20b20 yada hoşafı çıkmış m20b25 ler bile rahatlıkla oynayamazken 316'da falan öyle oynamalar hayal olur. şahinden hallice. diffe kaynak yapmanda çok uzun ömürlü ve sağlıklı işlemler değil. birincisi 30 yaşındaki parçaların metal yorgunluğu ikincisi sabit akslı olmaması. kaynak yapsanda akslar hareketli olduğundan kaynakları kopartıyor. kaynak kopmazsada diff yada karpuzu kırılıyor.
>her noktaya dikkat et. afm açılmış kurcalanmış mı bilmen gerek. imkanın olsa bi motoru açıp görsen diyeceğimde mümkün olmayacağından geri kalan diğer hususlar kozmetik. kadran kilometre saati ne durumda, direksiyon poweri sağlıklımı göğüs çatlağı olmayan yok zaten. kroniktir. sunroof çürükler içinde olur. tavanıda çürütür. aynı şekilde stepne havuzu çürük olur. onun dışında diğer çürüklerle uğraşmak bile hayatan bıktıracak zaten seni.
>önereceğim araçlar bütçene hiç uygun değil. tek tavsiyem madem alacaksın ölüler ölüsü e30 mu yoksa diri eli yüzü düzgün e21 320/6 yada 323i mü karar vermen.

geri kalan hususlarda da forumu incelersen faydalı şeyler bulursun.

dogancan1
26-05-2015, 18:03
ben hiç yorum yapmicam para senin borç senin sen binip sen ödiceksin sonuçta. ama söylenenleride unutmamanda fayda var.

>Tabiki enjeksiyonlusu daha iyi. M20 yada M40 motor işini görür. M10'da güzel motordur ama çok eski zamanların teknolojisi usta ayar parça vs çok uğraştırır.
>4 silindir olacaksa alacağın araç, enjeksiyonlu 318i senin için opsiyonlar arsında en iyisi. ama temiz olsun şurası şöyle burası böyle olsun diyeceksen bi süre sonra 4 teker bi direksiyonu olsada olur yeterki e30 olsun diyeceksin. 318i uzun vadeli yatırım olur çeviririm dersen is güçlerini yakalayabileceğin araçlar 318i ler.
>m20b20 yada hoşafı çıkmış m20b25 ler bile rahatlıkla oynayamazken 316'da falan öyle oynamalar hayal olur. şahinden hallice. diffe kaynak yapmanda çok uzun ömürlü ve sağlıklı işlemler değil. birincisi 30 yaşındaki parçaların metal yorgunluğu ikincisi sabit akslı olmaması. kaynak yapsanda akslar hareketli olduğundan kaynakları kopartıyor. kaynak kopmazsada diff yada karpuzu kırılıyor.
>her noktaya dikkat et. afm açılmış kurcalanmış mı bilmen gerek. imkanın olsa bi motoru açıp görsen diyeceğimde mümkün olmayacağından geri kalan diğer hususlar kozmetik. kadran kilometre saati ne durumda, direksiyon poweri sağlıklımı göğüs çatlağı olmayan yok zaten. kroniktir. sunroof çürükler içinde olur. tavanıda çürütür. aynı şekilde stepne havuzu çürük olur. onun dışında diğer çürüklerle uğraşmak bile hayatan bıktıracak zaten seni.
>önereceğim araçlar bütçene hiç uygun değil. tek tavsiyem madem alacaksın ölüler ölüsü e30 mu yoksa diri eli yüzü düzgün e21 320/6 yada 323i mü karar vermen.

geri kalan hususlarda da forumu incelersen faydalı şeyler bulursun.

Aradığım Cevap Teşekkürler. Yorum yapan herkese teşekkürler.

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-m40-motor-e30-214252773/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-91-model-e30-kilitli-acil-ihtiyactan-212278602/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bir-sureline-acil-211063649/detay)

aranan kan bunlardan biri olablir sanki ?

onurcu
26-05-2015, 21:33

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-m40-motor-e30-214252773/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-91-model-e30-kilitli-acil-ihtiyactan-212278602/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bir-sureline-acil-211063649/detay)

Kan olur mu bilmem ama bunlardan iyi turşu olur

Kadyr
26-05-2015, 21:44
forumda 324 dizel var o 1.6 dan daha iyidir hemde temiz duruyor

63owen63
26-05-2015, 21:49

kan olmaz ama kan alır..

dogancan1
26-05-2015, 22:05
Teşekkürler arkadaşlar değerli yorumlarınızı kendinize saklayabilirsiniz :) Konu kilit.

fore
26-05-2015, 22:17
Konuya yorum yapanların ortalama yasları 27-28.. Yani yaklaşık ömürlerinin 2-3 yılını en azından sanayide ustalarla haşır neşir olarak geçirmişler.
Heves var belli ama söylenen mantık doğru. 12 ye alıp 12bin harcayacağına bekle 18e duzgun al demişler. ..

Bir de 25 yasında 3.16 bırak dönmeyi duz gidebiliyosa iyidir... Noterde imzayı attığın an 5000 daha harcadım diye düşün de bari moralin çok bozulmasın sonra..

Allah gönlüne göre versin...

peace
26-05-2015, 22:25
Yazılmış zaten bu saatten sonra e30 sadece para harcamak toplamak için alınır. Gerisi sen hallediceksende burda soru sormana gerek yok yaşa ve öğren.

ZaZy
26-05-2015, 22:36
Al al sen sonra gel hergün video koy buraya, sanayi yollarına gitmeden gezerken yanlarken :D :D :D biz burdayız. Dışı boyalı ciğeri solmuş e30 pişmanlık diyenlerden ol :D
Birde bu forma sadece 1 kere soru sormaya üye olduğunu söyleme adminler sevmezler :D kendinide tanıtmamışsın, burası kullan at forumlardan değil de :D

e30
26-05-2015, 22:44
Bırak e30 u düşuk bütçeli e36 bile adamı illallah ettirir.1 kazanırsın 2 harcamak zorunda kalırsın.Sonra satayımda kurtulayım dersin ilanın haftalar aylar durur en son aldığın fiyattan aşağısına senin gibi bi hevesle almayı düşünen bir vatandaşa satarsın.Bu süreç içerisinde de garanti 3 yaş yaşlanırsın.Tecrübe sabit 7 ayda saçım beyazladı.Hala sorun hala sorun

By CrAzY
26-05-2015, 23:23
Vazgeç bu sevdadan ;)

ghibli06
27-05-2015, 20:40
Teşekkürler arkadaşlar değerli yorumlarınızı kendinize saklayabilirsiniz :) Konu kilit.

bu yorumlar bile seni rahatsız ettiyse bence sen hiç konu açma, yaşından daha büyük bir araba almak istiyorsun insanlar da kendi tecrübelerini yazıyor, kulaktan dolma bilgilerle gitmiyoruz, bütçen az yzık olur sana diyoruz onu bile yanlış anlıyorsun...

Kahn23
27-05-2015, 20:47
bu yorumlar bile seni rahatsız ettiyse bence sen hiç konu açma, yaşından daha büyük bir araba almak istiyorsun insanlar da kendi tecrübelerini yazıyor, kulaktan dolma bilgilerle gitmiyoruz, bütçen az yzık olur sana diyoruz onu bile yanlış anlıyorsun...

Aaa öyle olur mu abi hiç. Yorumlarını kendine sakla lütfen.
Arkadaş 2 sayfada çözmüş E30 işini.

Sen al biz burdan izler/okuruz pişmanlık yazılarını. Kafanın dikine gideceğine bu yolda pişmiş insanların lafına güven.

m.kibaroglu
29-05-2015, 11:45
Aaa öyle olur mu abi hiç. Yorumlarını kendine sakla lütfen.
Arkadaş 2 sayfada çözmüş E30 işini.

Sen al biz burdan izler/okuruz pişmanlık yazılarını. Kafanın dikine gideceğine bu yolda pişmiş insanların lafına güven.

alırsa büyük ihtimal pişmanlıklarını burada yazmaz. farklı bir hesaptan girip sorular sorar. :)

20 yaşımı hatırlıyorumda. mobiletim vardı. böyle hayaller zordu.

suskunkral_21
11-06-2015, 18:23
Dostum mesaj at bende kartaldayim gel bin e30 a da hevesin geçsin :) özel mesaj at