Orijinalini görmek için tıklayınız : Getz yazilim
Herkese merhaba yaklaşık 1 aylık bir süredir 2007 model GETZ (1.5 VGT HY KLM) sahibi olduk. Aracımız ruhsatta 64,7 kW olarak görünüyor. Netten hesapladığımda yaklaşık olarak 88 hp görüyorum. Ne araç hakkında ne de dizel hakkında bilgi sahibiyiz daha önce bindiğimiz iki araçta benzinli idi. Şimdi sorum şu yazılım yapmanın amacı nedir? Yakıt azaltabilir miyiz? Sadece yazılım yapmak yararlı mı,yanına ekstra bir uygulama yapılmalı mı? Bu sorularıma cevap arıyorum aklıma yatarsa Getz'e Haziran da yazılım yapmak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Keyifli forumlar.
Araç hakkında detaylar:
2007 model,1.5 VGT HY KLM modeli, 115.xxx km,hor kullanmılmamış motoru yorulmamış araçtır. Motorda herhangi bir oynama yoktur.
http://i61.tinypic.com/rvfur8.jpg
http://i58.tinypic.com/2nk83k2.jpg
yazılım egr iptalı ile beraber yaparsan performansın artar yakıtın düşer..
onursumer
29-05-2015, 13:41
On yaylarda presmi var ? Iyi yol tutan bir araba degil haliyle bu halde riskli
On yaylarda presmi var ? Iyi yol tutan bir araba degil haliyle bu halde riskli
araçta coil var.Pres yay kesme karşıtıyız. Dip değil yeterli şekilde basık biniyoruz.
yazılım egr iptalı ile beraber yaparsan performansın artar yakıtın düşer..
ortalama maliyetimiz ne olur peki?
mikelazi
29-05-2015, 13:50
egr-kat iptali peşinede yazılım ;) çok zevklı olur bence
egr-kat iptali peşinede yazılım ;) çok zevklı olur bence
iyi her şey çok güzel ben bu işlemleri nerde nasıl ne maliyetle yaparım sorun bu :)
dr.ecu maslak arayıp görüşebilirsin.
mikelazi
29-05-2015, 13:57
egr.basit iş.normal servis yapar.muaynede sorun olmasın die kat.bende içi boş ve içinden düz boru geçirttim.kat. ı eksozcu boşaltır... dynoda egr ve kat. iptal halde 8hp.aldım...peşinede yazılım yapıldımı sorunsuz mis.
Kat ın giriş ve çıkışında boru direk kıvrılıyorsa boşalttırırsın, içine düz boru çekilmiyor o şekilde :)
Egr ise valfin ağzındaki contayı çıkar tornacıya git 15-20 tl ye max kör conta yaptır onu tak devam et. Mis gibi üzerine De yazdır.
İstanbul'da Megachips veya EcuTuned öneririm
mikelazi
30-05-2015, 17:11
Kat ın giriş ve çıkışında boru direk kıvrılıyorsa boşalttırırsın, içine düz boru çekilmiyor o şekilde :)
Egr ise valfin ağzındaki contayı çıkar tornacıya git 15-20 tl ye max kör conta yaptır onu tak devam et. Mis gibi üzerine De yazdır.
İstanbul'da Megachips veya EcuTuned öneririm
kat.ı 2 ye böldüm.içindeki petegi çıkardım.malzeme döküm oldugu için.içini tornada düz boru kaynatıp tekrardan kapattım.iş çok zahmetli ama sorunsuz.
Grimlord
30-05-2015, 18:03
yazılım yaptırırsan bence geniş taban lastik ve güzel bi çift balata al,çünkü normalde durmayan aracın şimdi hiç durmayacak :D
sinanbaysal
30-05-2015, 18:43
yapılacakları yazmışlar zaten egr kat iptalı 51 lik ara boru yazılım yeterli olucaktır. fakat frenlere muhakak el atman lazım :) ae101 noldu Burak?
yazılım yaptırırsan bence geniş taban lastik ve güzel bi çift balata al,çünkü normalde durmayan aracın şimdi hiç durmayacak :D
bu iş zevkli oldugu kadar da tuzlu sanırım :) neyse yazılım ile besmele :)
yapılacakları yazmışlar zaten egr kat iptalı 51 lik ara boru yazılım yeterli olucaktır. fakat frenlere muhakak el atman lazım :) ae101 noldu Burak?
101 duruyor abi emekliye ayıramadık hala :)
S.A 2 hafta önce turbo kırdım, yerine orjin turbo taktık ustama egr yi iptal ettireyim dedim, iptal ettirme sakın zararlı dedi. Sizce ne zararı olabilir ve yazlımı yaptırtığım arkadaşa iptal ettireyimmi, yoksa yetkili aervisemi gideyim tşk.ler
mikelazi
23-06-2015, 14:53
S.A 2 hafta önce turbo kırdım, yerine orjin turbo taktık ustama egr yi iptal ettireyim dedim, iptal ettirme sakın zararlı dedi. Sizce ne zararı olabilir ve yazlımı yaptırtığım arkadaşa iptal ettireyimmi, yoksa yetkili aervisemi gideyim tşk.ler
egr yi kat.ı iptal et emme ve coolerı temizlet,filtrelerini degiştir yazılımını yaptır.
sorunsuz bin.
63owen63
23-06-2015, 15:58
Bence ustanı iptal ettir, zararlı :)
yazılımlı bir kullanıcı olarak megachips'e uğramanı tavsiye ederim
egr.basit iş.normal servis yapar.muaynede sorun olmasın die kat.bende içi boş ve içinden düz boru geçirttim.kat. ı eksozcu boşaltır... dynoda egr ve kat. iptal halde 8hp.aldım...peşinede yazılım yapıldımı sorunsuz mis.
Hocam arabanız ne?egr ve kat ile 8hp iddalı değil mi?Ben katı söktürdüm 1hp bile gelmez dediler.
mikelazi
23-06-2015, 16:54
Hocam arabanız ne?egr ve kat ile 8hp iddalı değil mi?Ben katı söktürdüm 1hp bile gelmez dediler.
emme cooler temizlik,egr,2 adet kat iptal dynoda +7,5-8hp
araç kia picanto crdi 87 binde.
http://www.techturkey.com/forum/dizel/194277-kia-1-1crdi-egr-kat-iptali-hakkinda.html