Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hasar Kaydı

teknofa
03-06-2015, 17:41
Bir dönem galericilerin kullanıcılardan araçları yok parasına alma dümeni olan aracınızda hasar kaydı var olayı döndü dolandı şimdi kendilerini vurdu. Satmaya çalıştıkları araçlarda hasar kaydı varsa bu sefer kullanıcı aracı alırken pazarlığın dibine iniyor :) Hasar kaydı olan araçlara da acayip bir bakış açısı oluştu :)

şimdide hasar kaydı yok denen fakat kazanın kralını yapmış araçlarla milleti kazıklamaya çalışıyorlar. Hasar kaydı yok abi diye:)

Hasar kaydına değil aslında arabaya bakmak lazım ya bakalım ileri ki dönem nasıl olacak :)

Eskiden de yeni toplanmış araçlar kıymetliydi şimdi boyası olana vebalı gözü ile bakıyorlar. 2 yıldır kazasız boyasız hasar kayıtsız araç arayanlar bile var çevremde. Herif araç alamadan ölecek :)

Trafikte dolanan aracın ufak çaplı kaza yapması normal bir durum aslında. Anormal olan kaza yapılan aracın serviste uçuk rakamlara yapılıp araç sahiplerini zor duruma sokması.

Misal önünüzde giden araca bi ufak vurdunuz. Farlar, tampon, panjur kırıldı. Sağ sol çamurluk ve kaput düzeltilip boyandı. Bu işlem için en az 5-6 bin lira hesap çıkarıyorlar. Airbagde açmışsa 10 binden aşağı o işi yapmazlar. Araç kaç para 17-18 bin lira ne oldu ağır hasar :)

Boyasız veya local boyalı pert olan araçlar bile var. Bu işin yakında otomobil piyasasını mantara bağlatır

oselami
03-06-2015, 20:06
piyasanın içine ettiler. arabayı değiştireceğim ama sırf güvenemediğimden sıfır araç alıcaz heralde

Kadyr
03-06-2015, 20:27
2 yıldır araç arayan o istedikleri kriterde ölü araç arıyordur ondan bulamıyordur. benim aracım boyasız hasarsız çok istiyosa satayım ona :)
istanbulda sıfır araba ben almam yani güven özveri tecrübe ister helede otoparkın yoksa. illaki biri gelip sürter çizer çocuk çizer vs vs. oyüzden temiz düzgün boyanmış alacan yada ufak kazalı alıp sen toplıcan ucuza alcan binicen ucuza satıcan. kaporta masraf çıkarmaz düzgün toplandıysa ama diğer aksamlar daha önemli.galeriye gelince onların büyük bir çoğunluğu üçkagıtçı. arabayı alırken fiyatı öldür öldür sonra satarken 500 tl pazarlık yapmazlar suç arabayı gidip onlara satanda onlardanda yüksek fiyata alanda. oto pazarını gördükçe galeri açasım geliyor. lan diyorum dürüst bi galeri açayım az kazanayım öz kazanayım ama bizi barındırmaz bunlar sen napıyon diye.

Mutlu Değerli
03-06-2015, 20:40
Tramersiz pert, tramerli güzel araçlar var.

Tramersiz olupta çiçek böcek diye süslenen araçlar elden ele hiç tıkanmadan geziyor. Trameri olan araca ise direkt pert damgası vuruyolar.

Sistem güzel fakat bizim akılsız insanımız bunu - bişey olarak algılıyor. Tramer varsa almıyorum. Git tavanı deişik al gör ebeni.

Alper_
03-06-2015, 20:47
hasar kaydı yüzünden aracımı satamıyorum..hasar kaydı olmasın ama hasarı olsun sorun değil bunu anladım :)

Kadyr
03-06-2015, 21:29
bide kimileri artık o tramer yanlış yahu yanlış yazmışlar demeye alıştırıyor ınsanlaırmızı

fatihcakin
03-06-2015, 21:52
Evet bazı araçlarda 6 kutu macun var fakat hasar kaydı yok :D çizikten ötürü boyatmış vatandaş :)

İbrahim33
03-06-2015, 22:03
Hasar kaydı ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Geçenlerde bir galerici arkadaş bahsetti.

Bir araç almış bu arkadaş. Bu aracın devrini aldığından bir 15 - 20 gün önce bir hasar kaydı çıkıyormuş tramer'de. velhasıl kelam ufak birşey'dir diye sorun etmemiş. Aracı bir ay sonra satacakken müşterinin biri sorgulama yaptığında 15.000 tl'lik hasar kaydı gözükmüş. Var mı böyle bir olay başına gelen. Doğruluk payı nedir ? Yoksa bizim arabayı almak için çomak mı soktu :D

Oconner
03-06-2015, 22:10
kayda değil hasara bakmak lazım

darkmoon
03-06-2015, 22:20
dürüst olunup normal fiyat çekildikden sonra hasar kaydı olsun olmasın her tür araç satılır.. ama adam inatla hasar kayıtlı hatta pertli aracı gidip normal kazasızlarla aynı fiyata satmaya çalışıyor sıkıntı orda..

misal aracın temizleri ikinci elde sallıyorum 50 bin tl adam ağır hasar kayıtlı yada pertli aracı satıyor 50 bin tl ye hatta bazıları 55-60 istiyor..

bence tek sıkıntı insanlar artık iyicene fiyatlarda uçdular.. ve satamıyorlarda .. yıllardır takip ettiğim ilanlar var satılmıyor adamlar devamlı resimleri değiştirip ilanları yenileyip duruyorlar..

Kadyr
03-06-2015, 23:17
ıyı oluyo o tıp ıpneler satamasınlar ellerınde patlasın

CasabLanca
03-06-2015, 23:55
Hasar kaydı ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Geçenlerde bir galerici arkadaş bahsetti.

Bir araç almış bu arkadaş. Bu aracın devrini aldığından bir 15 - 20 gün önce bir hasar kaydı çıkıyormuş tramer'de. velhasıl kelam ufak birşey'dir diye sorun etmemiş. Aracı bir ay sonra satacakken müşterinin biri sorgulama yaptığında 15.000 tl'lik hasar kaydı gözükmüş. Var mı böyle bir olay başına gelen. Doğruluk payı nedir ? Yoksa bizim arabayı almak için çomak mı soktu :D
tramerde herşey olabiliyor, kayıtsız aldığımız araçta birden bire 135 bin liralık hasar belirdi tek kalemde :hehe: not : aracın bedeli 30 bin

fdoganb
04-06-2015, 00:10
Yeni moda: aracım eski sahibinde öndekine tıklamış. Normalde tampon boyanmasıyla kurtaracakken oç servis kulelere kadar kaynak çekmiş vb.
Hep suçlu servisler, sigortacılar kasko şirketleri zaten
Not: kimseyi kastederek yazmadım. Sahibinden.comdaki ilanların birçoğunda böyle ibarelere rastlayabilirsiniz

Mutu
04-06-2015, 00:40
Şuanki aracımın 1 adet hasarssız trammeri var. Araç alma safhasında 7 trammerli araç da baktım. Fakat trammerli araca insanların bakış açısı farklı. ***** arabayı aldıktan sonra, satışını da ne kadar uzun süreli binecek olsan da düşünmek zorundasın. Ama kesinlikle trammeri var diye araçtan uzaklaşmam ya da trammeri yok diye müthiş bi avantaj olmaz benim alım sürecimde.

emrah-58
04-06-2015, 00:58
bu hasar kaydını fazla çıkaran, ufacık tıklamada dahi açılan airbagler, aracın en pahalı sistemlerinden birisi.. boya olmayan araçta hasar kaydı çıkabiliyor, bence çok takılmamak lazım.. serviste adam akıllı toplanmış piyasasınında altındaysa binerim.. zaten bu tramer olaylarıda milleti sıfır araca yönlendirmek vergiden kazanmak gibi geliyor bana, üstelik 4 tl sms ücretide hayli kazık.. 2 haftadır araba arıyorum 80 tl tramer sorguladım.. haybeden yere..

MertSerhanÖ.
04-06-2015, 01:15
yurt dışında araba boyalı olunca değeri artar,bizde bi çöpe atılmadığı kalıyo.Bi çok hasar kaydı da çok gereksiz,servislerin *** yemesi.Bugün en kötü yeni aracın ön tamponu 2.500 tl.Sonra hasar kaydı var araba kötü.

Berkan
04-06-2015, 07:38
yurt dışında araba boyalı olunca değeri artar,bizde bi çöpe atılmadığı kalıyo.Bi çok hasar kaydı da çok gereksiz,servislerin *** yemesi.Bugün en kötü yeni aracın ön tamponu 2.500 tl.Sonra hasar kaydı var araba kötü.

yani ampülü ayagı iscilik derken 2500ü katla katla hal oluyor.

örnek: benim sol aynamı kamyon kopardı katlanır elektrikli ve ısıtmalı+boya şak 1320TL tramerimde hoş bir ibarem var şuan. arkadasımın beetına hırsıy girdi şu meshur vwnin dokunmatik ekranlı teypi aldı onada 6500 TL kaydı oluştu ne günahları vardı iki aracında :ofk:

Ozan Özer
04-06-2015, 07:46
yani ampülü ayagı iscilik derken 2500ü katla katla hal oluyor.

örnek: benim sol aynamı kamyon kopardı katlanır elektrikli ve ısıtmalı+boya şak 1320TL tramerimde hoş bir ibarem var şuan. arkadasımın beetına hırsıy girdi şu meshur vwnin dokunmatik ekranlı teypi aldı onada 6500 TL kaydı oluştu ne günahları vardı iki aracında :ofk:

Ben aynayı ucuza hallederdim BErkan'ım :) şaka bir yana geçmiş olsun..
Benim Bmw'de de ufak tefek şeyler vardı sorgulamasını yaptığımda ama gittim,baktırdım,kasası -yürüyeni düzgün olduktan sonra sıkıntı olmaz benim için..

Yigit-Y
04-06-2015, 07:48
Tramer silen adamlar vardı. Millet uyanık olmadıkça çok döşerler.

Şuan. C180. 2011 model mersom satıyorum 84.000tl trameri var 49.000 de fiyati 69.000 tl

Adam çok diyor bende tr nin en.ucuz c180 diyorum bu özelliklerde

Adam hala cok pahali diyinc araba satıldı gözüyle bak diyip telefonu kapatıyorum

Bir seyin degeri var kazasiz olani 90 100 ediyorsa o arabanin ki 100 civarinda geziyor.

30 aşağısına satılıyor anlamiyorum bu adamları

Bugune kadar genellike pert araba aldım adim pertciye cikti es dost oyle derdi.

Ama öyle arabalara bindim ki hic koymadi zararda etmedim kafa burun çıktım işin esnafligini yapmiyorum.

Ama esnaf olsam. Hasar kayitli araba koymazdim.

Mal mal konuşan arabayi gormeden fikir yürüten bir suru mal var piyasada.

Benim merso 84.000 tl lik hasari da yok ama tramere oyle girmişler. Ne yapacaz yani simdi :)

Tramer 8.000 tl olsa oooo cok mu guzel olucak goruntusumi degisecek.

Gecen ay f10 bakmaya gittim 6.000 tl tramer var ama sanki araba f12 diye bir kasaya cevrilmis gibiydi :)

Tramer cok aldaticidir.

mannerboy
04-06-2015, 08:00

hasarsız araçta hasar kaydı bile çıktı arabada boya yok kaza yok çıkma plakadan dolayı böyle bi sorun yaşanıyor

Burak Mehmet
04-06-2015, 08:00
tramerde herşey olabiliyor, kayıtsız aldığımız araçta birden bire 135 bin liralık hasar belirdi tek kalemde :hehe: not : aracın bedeli 30 bin

hemen ilana not yapıştırıyorsun.. "araç yaralanmalı kazaya karışmıştır kan parası dahil 135.000 tl tramer çıkmaktadır" bitti gitti...

Berkan
04-06-2015, 08:01
Ben aynayı ucuza hallederdim BErkan'ım :) şaka bir yana geçmiş olsun..
Benim Bmw'de de ufak tefek şeyler vardı sorgulamasını yaptığımda ama gittim,baktırdım,kasası -yürüyeni düzgün olduktan sonra sıkıntı olmaz benim için..

olan oldu artk nazarlık olsun oda abi yapacagını yaptın zaten sen saol :D

aynada ersu-yurt :ofk: ben bir ara arıyımda nezamandır aklımda sordugun seyleri soyliyim abi sana

Burak Mehmet
04-06-2015, 08:02
sigorta Bilgi Merkezi 2006 yılında işleme başladı yani tramer kayıtları o seneden sonraki araçlarda var.. Adam 2000 model araca bakıyor tramer kaydı yok diye satıyor ula 6 yaşına gelene kadar araba tecavüze uğradıysa napacaksın ?

Berkan
04-06-2015, 08:04
hemen ilana not yapıştırıyorsun.. "araç yaralanmalı kazaya karışmıştır kan parası dahil 135.000 tl tramer çıkmaktadır" bitti gitti...

galiba 10 - 15 gün sürüyor tramere islemesi hasarı alıp o arada sattıysa gözükmemiştir haliyle

chatlaxs
04-06-2015, 08:16
2004 yılına kadar bakabiliyoruz tramerden onun öncesi yok , tabi bide hasarı sigortayı karıştırmadan yaptırdıysa trameri çıkıyor en güzeli ustaya baktırmak . Sıfır araçlarda bile bazen boya vuruk çizik çıkıyor bu ülkede :)

alpbodrum
04-06-2015, 08:28
Daha önce bu konu ile ilgili makale yazmıştım. http://www.techturkey.com/forum/sohbet/191574-aracta-degisen-yoktur-pert-kaydi-vardir-hasar-kayitli-araclara-dikkat.html

Şimdi yeni dolandırıcı modası var ; Araca bakıyorsunuz değişen yok , hasar kaydı yok fakat araç piyasanın çok altında satılıyor. Aslında araç pert olmuş ve çekme belgeli ruhsat ile trafikten ayrılmış ve çok kısa sürede toplanarak satışa çıkarılmış oluyor , değişen olmaması durumu' da şöyle ; araç örneğin kaldırıma çıkmış ve alttan hasar almış , airbag ler açılmış. Aracın mekanik hasarı muadil parçalarla acil olarak yapılmış ve airbag ler bir şekilde onarım yada değişim yolu ile çözülmüştür.

Şimdi bu durumda bu araçta değişen yok deniyor aslında kaporta ' da değişen yok . Peki sizce o mekanik hasar onarımı yada Airbag lerin onarımı ne kadar sağlıklı ?

Bu sebeple mutlaka araç alırken hem hasar kaydına hemde aracın sadece kaporta değil mekanik durumlarına detaylı olarak bakılmalıdır.

Aliburakb
04-06-2015, 08:29

plaka değişikliklerindede aynı olaylar olabiliyor. benim aldığım bir araçdada plaka sorgulattığımda hasar kaydı yoktu aradan 3 ay geçti bir arkadaşım talip oldu plaka sorgulattığımızda 2500 lü rakamlarda hasar kaydı cıktı. sonra araştırdığımda plaka değişikliğinden itibaren 3 sonra kayıtları çıkıyo tarzında şeyler söylendi.

Burak Mehmet
04-06-2015, 09:30
galiba 10 - 15 gün sürüyor tramere islemesi hasarı alıp o arada sattıysa gözükmemiştir haliyle

Dosya kapandıktan sonra hemen çıkıyor.. Ağır hasarlı araçlarda da o şekilde yapıyorlar genelde eksik evrak vs bırakıp ödemenin çıkmasını engelliyorlar araba yapılıyor satılırken kayıt yok,Satış yapıldıktan sonra dosya kapanıyor kayıtsız araba oldu pert :D

Evo34
04-06-2015, 09:56
Birkaç zaman önce şöyle bir mesaj yazmıştım,
yöntem ve usulde değişiklik yaptılar mı bilmiyorum ama o zamanlar böyle yapılıyordu;

Bu konuyu uyarı amaçlı açıyorum.
Tüm galericileri tenzih ederek piyasada yeni başvurulan bir yöntemi aktarmak istiyorum.

- Hasar kayıtlı bir araç alınıyor, bu pert kayıtlı da olabilir.
- Plakası temiz bir plaka ile değiştiriliyor.
- Plaka değişikliği Vergi Dairesine bildirilmiyor!
- Bu demek oluyor ki, siz sorguladığınızda yeni plaka bilgilerini görüyorsunuz.
- Fakat Vergi kaydı yapılmadığı için aracın satışı yapılamıyor.
- Siz aracı almak için noterdeyken bunu görüyorsunuz. Aracı satan kişi vergi kaydını 5dakikalık bir sürede girdirtiyor ve satış gerçekleşiyor.
- Bu aşamadan sonra yeni plaka, eski plaka ile eşleşiyor ve hasarlar görünmeye başlıyor.
- Tabi siz aracı alma aşamasında sorgu yaptığınız için aldıktan sonra tekrar yapmıyorsunuz.
- Satmak istediğinizde vb. bir bakıyorsunuz büyük hasarlar veya pert kaydı!

Sıklıkla başvurulan bu yöntem için aman dikkatli olalım.
Mutlaka şase nosundan sorgu yapalım ve İstanbul, Ankara gibi büyük metropollerde hiç hasar kayıtsız araçlara ön yargı ile yaklaşalım

beratyuksel
04-06-2015, 09:57

hocam aynısı araç alırken başımıza geldi.
aracı alırken sorgulattığımızda 1500TL hasar kaydı görünüyordu sadece.

aracı aldık sonradan ağır hasarlı diye çıktı.

galerici bir tanıdık şöyle açıklamıştı; araçta hasar kaydı olunca sigortacılar istediği zaman işliyormuş onu sisteme. Aracı satan kişi sigortacıyı tanımıyormuş, ayarlamış adam işi ben satışı yaptıktan sonra girersin hasar kaydını demiş.
ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum sigortacı arkadaşlar daha iyi bilir.

gerçi biz arabaya baktırıp almıştık yani şok olmadı bizim için aslında, ekspertizde sol önden büyük kazası var denilmişti. :D

alpbodrum
04-06-2015, 10:17
Birkaç zaman önce şöyle bir mesaj yazmıştım,
yöntem ve usulde değişiklik yaptılar mı bilmiyorum ama o zamanlar böyle yapılıyordu;

Bu konuyu uyarı amaçlı açıyorum.
Tüm galericileri tenzih ederek piyasada yeni başvurulan bir yöntemi aktarmak istiyorum.

- Hasar kayıtlı bir araç alınıyor, bu pert kayıtlı da olabilir.
- Plakası temiz bir plaka ile değiştiriliyor.
- Plaka değişikliği Vergi Dairesine bildirilmiyor!
- Bu demek oluyor ki, siz sorguladığınızda yeni plaka bilgilerini görüyorsunuz.
- Fakat Vergi kaydı yapılmadığı için aracın satışı yapılamıyor.
- Siz aracı almak için noterdeyken bunu görüyorsunuz. Aracı satan kişi vergi kaydını 5dakikalık bir sürede girdirtiyor ve satış gerçekleşiyor.
- Bu aşamadan sonra yeni plaka, eski plaka ile eşleşiyor ve hasarlar görünmeye başlıyor.
- Tabi siz aracı alma aşamasında sorgu yaptığınız için aldıktan sonra tekrar yapmıyorsunuz.
- Satmak istediğinizde vb. bir bakıyorsunuz büyük hasarlar veya pert kaydı!

Sıklıkla başvurulan bu yöntem için aman dikkatli olalım.
Mutlaka şase nosundan sorgu yapalım ve İstanbul, Ankara gibi büyük metropollerde hiç hasar kayıtsız araçlara ön yargı ile yaklaşalım

Bu çok önemli bir bilgi , elinize sağlık.

Ozan Özer
04-06-2015, 10:21
olan oldu artk nazarlık olsun oda abi yapacagını yaptın zaten sen saol :D

aynada ersu-yurt :ofk: ben bir ara arıyımda nezamandır aklımda sordugun seyleri soyliyim abi sana
Rica ederim,her zaman yardımcı olurum BErkan'ım..
:) Söyle kardeşim,haftaya gideceğim oraya zaten..

douu
04-06-2015, 10:33
2011 model 320d aracım var. Aracın hiçbir yerinde boya darbe söz konusu değil. Alt tarafı çiçek gibi nokta hata yok. Alttan da herhangi bir kazası yok yani. Araçta tek kalemde 50700 lira kayıt çıkıyor. Ağır hasar gösteriyor ama pert kaydı yok kasko vs yapılıyor yani.

Sigorta şirketine giderek denetlemek istedi. Çünkü merak ettim böyle hatasız bi arabada neden böyle bi kayıt çıkıyor. Araç bi şikayetle Borusan'a gidiyor. Start stop düğmesinde bi hata var araç çalışmıyor zor çalışıyor gibi. Beyin kablo falan derken bi giriyorlar bütün elektrik tesisatı sıfırlanıyor. Garanti süresi 2 yıl değişen tesisatın. Bedeli 29 bin tl. Tamam diyorum bunu anladık. Neden 50 yazıyor ? Bilmiyorum diyor adam 29 ödemişiz ama 50 yazılımış diyor. Düzeltin diyorum. Yapacak bişey yok diyorlar. Nokta hata olmayan 90 bin kmdeki aracımı 95-100 aralığında piyasası varken 82-83 liraya satılığa çıkarıyorum. Sırf bu sistemin karmaşıklığı yüzünden. Hasar kaydı varsa vardır araçta. Nerde yapılmış düzgün mü değil mi ona bi baksana arkadaş. Adam diyor arabada hasar kaydı yok 5 parça boya var. Kaldırıp altına bakıyorsun çarşamba pazarı gibi. Hasa kaydı olsa nolur olmasa nolur.

Yigit-Y
04-06-2015, 10:34
Artık maliye kaydı otomatik düşüyor bilginize.

CasabLanca
04-06-2015, 12:54

satarken izah ettik durumu alan abimiz saçmalama öyle şey mi olur dedi sigortacısına sorgulattı kafasına yattı aldı :D forumdan hatta alan kişi

exca-
04-06-2015, 18:28
2011 model 320d aracım var. Aracın hiçbir yerinde boya darbe söz konusu değil. Alt tarafı çiçek gibi nokta hata yok. Alttan da herhangi bir kazası yok yani. Araçta tek kalemde 50700 lira kayıt çıkıyor. Ağır hasar gösteriyor ama pert kaydı yok kasko vs yapılıyor yani.

Sigorta şirketine giderek denetlemek istedi. Çünkü merak ettim böyle hatasız bi arabada neden böyle bi kayıt çıkıyor. Araç bi şikayetle Borusan'a gidiyor. Start stop düğmesinde bi hata var araç çalışmıyor zor çalışıyor gibi. Beyin kablo falan derken bi giriyorlar bütün elektrik tesisatı sıfırlanıyor. Garanti süresi 2 yıl değişen tesisatın. Bedeli 29 bin tl. Tamam diyorum bunu anladık. Neden 50 yazıyor ? Bilmiyorum diyor adam 29 ödemişiz ama 50 yazılımış diyor. Düzeltin diyorum. Yapacak bişey yok diyorlar. Nokta hata olmayan 90 bin kmdeki aracımı 95-100 aralığında piyasası varken 82-83 liraya satılığa çıkarıyorum. Sırf bu sistemin karmaşıklığı yüzünden. Hasar kaydı varsa vardır araçta. Nerde yapılmış düzgün mü değil mi ona bi baksana arkadaş. Adam diyor arabada hasar kaydı yok 5 parça boya var. Kaldırıp altına bakıyorsun çarşamba pazarı gibi. Hasa kaydı olsa nolur olmasa nolur.

Benim bildiğim bu şekilde bir onarımı kaskonun karşılamadığı şeklinde, ancak kaza vb kaynaklı oluşan bir sorunsa karşılıyorlar. Bu oluşan arızayı kaskodan nasıl yaptırmışlar? Kaskolarda böyle bir kloz eklenebiliyor mu, var araç arızalandığında karşılayan kasko firması?

Meraktan soruyorum yanlış anlamayın, ilanlarda zaman zaman görüyorum çünkü. Kaskodan motor değişmiştir vb gibi açıklamalar.

rebeloghy
04-06-2015, 20:04
Konu sahibi de sanırım hasar kaydı olan aracını satmaya çalışırken yaşadıklarından sıkılmış.

Biraz da olsa karşı tarafı da anlamak gerekiyor , 10 kişinin 1-2 si bu forumdaki kitle kadar sanayide eşi dostu var , araba gösterecek ustası var. Olmayan, anlamayan adam kazıklanacağıma hasar kaydı olmasın diye düz mantıkla bakıyor.

Şimdi sizin aracınız sizden önceki sahibinde serviste yapılmış. Kazası çok küçük ama servis şişirmiş. Siz sorguladınız servisten vs içinize sindi.

- sizden sonra alacak kişi sizin senaryoyu bir sonraki kişiye aktardığında inandırıcılığı baya bir düşüyor.

Önceki sahiplerinde çok ufak tıklanmış servis şişirmiş , biz öyle duyduk..

Ortamdaki yalan çoğaldıkça gerçekten ufak kazalı aracın satılması çok zorlaşıyor.

Ben kendim 30 km hızla duran araca vurdum. Resimleri var, arabam ok gibi olsun diye kaput tampon vs boyatmam gerekiyor. 1 senedir ellemiyorum , ellesek ön taraf boyalı dencek ; ellemesek pazarlığa gelen 2000 düşer boya diye :D

Zor bu ülkede araba almak satmak..

S.Özeren
04-06-2015, 23:26
Tramer silen adamlar vardı. Millet uyanık olmadıkça çok döşerler.

Şuan. C180. 2011 model mersom satıyorum 84.000tl trameri var 49.000 de fiyati 69.000 tl

Adam çok diyor bende tr nin en.ucuz c180 diyorum bu özelliklerde

Adam hala cok pahali diyinc araba satıldı gözüyle bak diyip telefonu kapatıyorum

Bir seyin degeri var kazasiz olani 90 100 ediyorsa o arabanin ki 100 civarinda geziyor.

30 aşağısına satılıyor anlamiyorum bu adamları

Bugune kadar genellike pert araba aldım adim pertciye cikti es dost oyle derdi.

Ama öyle arabalara bindim ki hic koymadi zararda etmedim kafa burun çıktım işin esnafligini yapmiyorum.

Ama esnaf olsam. Hasar kayitli araba koymazdim.

Mal mal konuşan arabayi gormeden fikir yürüten bir suru mal var piyasada.

Benim merso 84.000 tl lik hasari da yok ama tramere oyle girmişler. Ne yapacaz yani simdi :)

Tramer 8.000 tl olsa oooo cok mu guzel olucak goruntusumi degisecek.

Gecen ay f10 bakmaya gittim 6.000 tl tramer var ama sanki araba f12 diye bir kasaya cevrilmis gibiydi :)

Tramer cok aldaticidir.

hahahahahah yiğit :D

hkkcn
05-06-2015, 09:03
Geçen hafta bir araç sattım 2010 model suzuki swift daha 38bin kmde.arabada 16bin lira hasar kaydı var sigortadan alınma fakst arabayı bir görün değişen yok kaput ve sağ tarafında boya var sadece.arabayı biz ucuz aldık satarkende ucuz sattık aldığımız fiyata.piyasaya bakıyorum adamların arabasında hasar kaydı yok değişen ve tavan hariç komple bi boya var ama boyayan kör olmuş içi dışı harap adam 30 32lira istiyor ve 2008 2009 100binde. bizim araç 27e satıldı ki sattığımız araç sahibindendeki satılık aynı modellerin hepsinden temizdi.arayan adamlar hasar kaydını duyunca direk kapatıyor telefonu . Bu tramer olayı lanet birşey şimdi bu araba kaza yaptı diye napalım çöpemi atalım arabayı ? . Ben hiç boyaya bakmam arabada yürüyeni temizse içi temizse sıkıntı yok keşke herkrz ben gibi düşünse.

barış_erdal
05-06-2015, 10:25

Benim eski aracimda ayni sorun oldu. Aracin buyuk bir kazasi yoktu. Kazadan sonra araci hemen topluyolar tramer kaydi islenmesin diye ekspere mi bilmiyorum birine dava aciyorlar dosya kapanmasin diye. Arac satilirken kayit cikmiyor fakat aldiktan sonra dava dosyasi kapaniyor, hasar ben araci aldiktan sonra isleniyor. Ben aldiktan 4-5 ay sonra hasar islenmisti(16000 tl)

Burak Mehmet
05-06-2015, 11:06
Benim bildiğim bu şekilde bir onarımı kaskonun karşılamadığı şeklinde, ancak kaza vb kaynaklı oluşan bir sorunsa karşılıyorlar. Bu oluşan arızayı kaskodan nasıl yaptırmışlar? Kaskolarda böyle bir kloz eklenebiliyor mu, var araç arızalandığında karşılayan kasko firması?

Meraktan soruyorum yanlış anlamayın, ilanlarda zaman zaman görüyorum çünkü. Kaskodan motor değişmiştir vb gibi açıklamalar.
Arıza kaskosu var.. sıfır araç aldığında garanti uzatma dedikleri şey de o aslında...

R.I.P
05-06-2015, 11:30
aracın kaskosu olmasına rağmen ufak tefek mini onarımla veya max 1000-2000 liralık tutarla kaskodan yaptırmak yerine cepten yaptıracak mantık ve aynı şekilde ağır hasar kaydı ile rakamsal hasarların farkına varamayan mantık var olduğu sürece devam eder bu konu

yagizs
05-06-2015, 11:32
ben de hasar kaydı olan araçları tercih ediyorum nedense eğer sahibinden alacaksam :) mesela geçen sene ilk sahibinden aldığım Kia'da 2 adet hasar kaydı var 2bin küsür + bin küsür...

Veya almak istediğim araç tanıdığım bir insanda ise eğer, hiçbir yere göstermeden alırım.. İthalatçı firmamızda boşa çıkan bir Megane3'ü da bu şekilde gidip aldım. Aldıktan sonra içime kurt düştü teknotest firmasında ekspertizini yaptırdım ama çok şükür hiçbirşey çıkmadı, şu zamana kadar da o kadar yol yapmama rağmen hiç sorun yaşamadım.

Hasar kayıtlı olması, amcadan dededen nineden olması, şirket çıkması olması vs. hepsi hikaye bence :)

Racing27
05-06-2015, 13:06

Bayiden aldığımız 2011 model hatasız boyasız hasar kayıtsız C4 iki sene sonra satarken önce pert kaydı çıktı bayiyle görüştükten sonra çalıntı buluntuya döndü.

Kadyr
05-06-2015, 13:20
Benim aractada teyp ten dolayi hasar kaydi var vw orjinal teybi calinmis ama 650 tl cikiyor nasil olduysa az yazmislar:)

YavuzNaz
05-06-2015, 15:28
Hasar kaydı olayı alım satım işinde çirkeflik yapmak için kullanılıyor biraz da, ben araba alırken boyalı olsun temiz olsun mantığı ile hareket ediyorum, 2006 model corsa C aracımda ben alırken 7-8 bin lira hasar kaydı vardı, yetkili servislerin bir tamponu kaç liraya boyadığı zaten herkes tarafından *****, önceki mesajlarda söylenildiği gibi kaydı olmayıp beli kırık araba alacağıma kaydı olan eli ayağı düzgün bişey alırım daha iyi, kaydı sildirme işi de baya meşhur, en güzeli beğendiğiniz arabayı iyi bir ustaya gösterip onayını aldıktan sonra alıp binmek, diğer türlü arabaya binerken adamın içi içini yer.

exca-
05-06-2015, 16:22
Arıza kaskosu var.. sıfır araç aldığında garanti uzatma dedikleri şey de o aslında...

Bunu biliyorum dod'da garantili araçlarda da var hatta bundan faydalandım kendi aracımda. Normal kasko gibi tramere işlenmiyordur sanıyorum bu hasar?

teknofa
05-06-2015, 18:33
Konu sahibi de sanırım hasar kaydı olan aracını satmaya çalışırken yaşadıklarından sıkılmış.

Biraz da olsa karşı tarafı da anlamak gerekiyor , 10 kişinin 1-2 si bu forumdaki kitle kadar sanayide eşi dostu var , araba gösterecek ustası var. Olmayan, anlamayan adam kazıklanacağıma hasar kaydı olmasın diye düz mantıkla bakıyor.

Şimdi sizin aracınız sizden önceki sahibinde serviste yapılmış. Kazası çok küçük ama servis şişirmiş. Siz sorguladınız servisten vs içinize sindi.

- sizden sonra alacak kişi sizin senaryoyu bir sonraki kişiye aktardığında inandırıcılığı baya bir düşüyor.

Önceki sahiplerinde çok ufak tıklanmış servis şişirmiş , biz öyle duyduk..

Ortamdaki yalan çoğaldıkça gerçekten ufak kazalı aracın satılması çok zorlaşıyor.

Ben kendim 30 km hızla duran araca vurdum. Resimleri var, arabam ok gibi olsun diye kaput tampon vs boyatmam gerekiyor. 1 senedir ellemiyorum , ellesek ön taraf boyalı dencek ; ellemesek pazarlığa gelen 2000 düşer boya diye :D

Zor bu ülkede araba almak satmak..

Aracımı satmışım satmamışım gerçekten hiç önemi yok :) Memlunum kafama göre yapmışım zevkle biniyorum. Satılırsa başka macera, bu hastalık çok kişide var.

Tramerde hasar olmayan her aracı hasarsız sanan, hasar kaydı olan her aracıda bitik sananlar beni bitiriyor :)

Ben dürüst bir şekilde yazmışım aracımda hasar kaydı var komple boyalı ama çok düzgün bir araç diye. Dilediğiniz yere gösterin örtecek kusurumuz yok diye. Pazarlık yok da demişim. Hala buradan yürüyüp beleşe araç koparmaya çalışmaları can sıkıyor.

Benim eski aracım kazasızdı. Boya yoktu ama araç direk boya istiyordu. Sormadım ama 2000 TL den aşağı herhalde yapmazlar. Araç mis gibi boyanmış yep yeni bir görünümü var bu bana avantaj. 10 yaşında siyah renk boyasız aracın boyasını korumak kolay değil gerçekten :) Parça boya olsa renk tonlarının olması daha kötü. Kişiye göre değişiyor bu durum.

svtec
06-06-2015, 09:01
benim araçta da hasar kardı var :) ama kim gördüyse kim baktıysa ne bir hata ne bir kusur buldu ama hasar kayıtlı ya veba sanki :D ben aracı expertiz yaptırdım denilenden başka ki hepi topu boyalı parçalar .. değişen yok oynama yok gönül rahatlı ile biniyorum takmayın bu kadar alım satım yapma mantığı ile araç alınca böyle sıkıntılar oluyor ya hiç girmeyin bu işlere yada az ve öz kazanın ben yapmadımmı yaptım :D ama o civic lere apaciler bulaşıp piyasa bu hale gelmeden elii ayağamı çektim binmeye araç alıyorum isteyen olursa yada sıkılınca satmaya çalışırım

piyasada 1.4 1.6 civic 1.3 1.7 corsa alayı aynı basit işlemlere (modifiye adı altında) şekil değişip el değiştiriyor araçların durumları ortada tecavüze uğramaktan fatma güle döndüler alayı hasar kayıtlı yada kayıtsız ama çoğu perişan halde bence ...

turkerrr
06-06-2015, 09:45
şasi kule direkler tavan sağlamsa sıkıntı yok arabanın görüntüsü kozmetiği daha önemli

gespenster
06-06-2015, 10:44
https://www.youtube.com/watch?v=NDZFyeVgEl4