Orijinalini görmek için tıklayınız : Getz yağ damlatma sorunu
Grimlord
04-06-2015, 14:08
Arkadaşlar merhaba,
Dedemin kullandığı 2009 model Getz sürekli yağ damlatıyor. (88hplik Start modeli)
Arabanın altı komple yağ olmuştu,gittik yıkattırdık,özel bi servise götürdük,yağ sogutucusunun contası eskimiştir ordan akıtıyodur dendi.
Motorun neredeyse yarısı söküldü,conta değişti ama yine olduğu yerde birkaç damla akıtıyor.
Araç 65bin kmde,yağı suyu 2 3 ay önce değişti ama yaklaşık 5 6 aydır bu sorun var.
Daha önce başına gelen var mıdır?
i-vtec07
04-06-2015, 14:25
yağ eksiltiyomu araç yani damlayan şeyin yağ olduğuna eminmisin ? eski corsamda başıma geldi mazot pompasında kaçak vardı damlatıyodu, damlayan mazot motordaki tozlarla beraber simsiyah yağ gibi oluyodu . aracın altı, yerlerde aynı şekilde damla damla yağ akmış gibi oluyodu ilk başta yağ sandık bizde . demek istediğim başka bi sıvı kaçağı olabilir .
Grimlord
04-06-2015, 14:26
yağ eksiltiyomu araç yani damlayan şeyin yağ olduğuna eminmisin ? eski corsamda başıma geldi mazot pompasında kaçak vardı damlatıyodu, damlayan mazot motordaki tozlarla beraber simsiyah yağ gibi oluyodu . aracın altı, yerlerde aynı şekilde damla damla yağ akmış gibi oluyodu ilk başta yağ sandık bizde . demek istediğim başka bi sıvı kaçağı olabilir .
eksiltiyo dostum,geçenlerde 1 litre daha yağ koymak zorunda kaldık..
i-vtec07
04-06-2015, 14:29
eksiltiyo dostum,geçenlerde 1 litre daha yağ koymak zorunda kaldık..
kartere bakmışsınızdır zaten ufak delik vs varmı diye başka da bişey gelmiyo aklıma . geçmiş olsun çözüm bulursun umarım .
Grimlord
04-06-2015, 14:32
kartere bakmışsınızdır zaten ufak delik vs varmı diye başka da bişey gelmiyo aklıma . geçmiş olsun çözüm bulursun umarım .
oraları falan kontrol ettikte bir türlü bulamıyoruz.kimi üst kapaktan atar diyor,kimisi yag sogutucusu diyor.
bir de sanayiye düştük mü vay halimize,hepsinin dediğini yaptırsak araba 2 3bin liraya çıkar sanayiden.
misal şu conta için işçilik dahil 250 lira verdik,para çöpe gitti.
o kadar fazla damlatmıyor aslında ama,arabanın altı yolda rüzgar yedikçe komple motorun alt kısmını berbat ediyor,her taraf yağ içinde.
Sadık Özyer
04-06-2015, 15:39
oil catch olamaz degil mi ?
Grimlord
04-06-2015, 15:59
cahilliğime ver ama oil catch dediğin yağ filtresi ise ( :) ) kontrol ettik onda da bi sıkıntı görünmüyor
bymurat___61
04-06-2015, 17:01
volam tarafındakı (arka kece) ve triger tarafındakı on kece kontrol edıldı mı ? kareter contası ve kartere bakıldı mı * birde ust kulbultor contasına ?
Grimlord
04-06-2015, 20:05
volam tarafındakı (arka kece) ve triger tarafındakı on kece kontrol edıldı mı ? kareter contası ve kartere bakıldı mı * birde ust kulbultor contasına ?
yok hocam o keçelere hiç bakmadık açıkcası.külbütör contası falan baktıklarını da sanmıyorum.bunları da söyleyelim o halde, çok saolun.
Sadık Özyer
04-06-2015, 20:20
karter havalandirma , fazla yag koyup kecelerde patlamis olabilir .
bymurat___61
04-06-2015, 20:26
yalnız on keçe trigerin altındadır oyle bakmaylada anlasılmaz yanı anlaşılması ıcın triger degiğim ücterı yazarlar.
arka kece ise volanın altındadır bunun içinde sanzıman ındır bındır işciligi yazılır.
Şimdi aracın yag kaçırıan muhtemel yerlerını yazıyorum olasılıgı en yuksek ten en aza dogru bnm sıralam tabı kı bu
1- Kartercontası
2- ust motor kapagı (Kulbutor kapagı)
3- MAzdalarda felan dıs. altındankı o rıngden
4- On keçe (krank kecesı triger tarafı)
5- Arka kece (volan tarafı)
6- Aks keçeleri (bunlar sanzımanın yagsız kalmasına sebebıyet verırı)
7- Yag filtresının dibinden kaçırabılır
8- yag sogutucusu varsa yag sogutucunun rekorları veya o ringleri
Yukarda yazdıklarım aklıma gelen en muhemel yerler. YErınde olsam en kolay olan kulbutor ve karter contasını yaptırır. Gerisinede dokunmazdım.
Ama kendın sokup yapacaksan muhtemel yerler bunlar. :)
Birde dıreksıyon kutundan gelebılrı :) unutmusum ama onu anlarlardı :)
Grimlord
04-06-2015, 20:46
yalnız on keçe trigerin altındadır oyle bakmaylada anlasılmaz yanı anlaşılması ıcın triger degiğim ücterı yazarlar.
arka kece ise volanın altındadır bunun içinde sanzıman ındır bındır işciligi yazılır.
Şimdi aracın yag kaçırıan muhtemel yerlerını yazıyorum olasılıgı en yuksek ten en aza dogru bnm sıralam tabı kı bu
1- Kartercontası
2- ust motor kapagı (Kulbutor kapagı)
3- MAzdalarda felan dıs. altındankı o rıngden
4- On keçe (krank kecesı triger tarafı)
5- Arka kece (volan tarafı)
6- Aks keçeleri (bunlar sanzımanın yagsız kalmasına sebebıyet verırı)
7- Yag filtresının dibinden kaçırabılır
8- yag sogutucusu varsa yag sogutucunun rekorları veya o ringleri
Yukarda yazdıklarım aklıma gelen en muhemel yerler. YErınde olsam en kolay olan kulbutor ve karter contasını yaptırır. Gerisinede dokunmazdım.
Ama kendın sokup yapacaksan muhtemel yerler bunlar. :)
Birde dıreksıyon kutundan gelebılrı :) unutmusum ama onu anlarlardı :)
yağ filtresini kontrol ettik,garanti olsun diye değiştirdik.
yağ sogutucusunun oringi değişti,muhtemelen ordan geliyo dendi,kaldırıp baktık o taraftan geliyodu hakikaten de,ama hala akıyor.
onun dışında diğer yazdıklarınızdan biridir muhtemelen,ama inşallah en ucuzudur :)
bymurat___61
04-06-2015, 20:54
yağ filtresini kontrol ettik,garanti olsun diye değiştirdik.
yağ sogutucusunun oringi değişti,muhtemelen ordan geliyo dendi,kaldırıp baktık o taraftan geliyodu hakikaten de,ama hala akıyor.
onun dışında diğer yazdıklarınızdan biridir muhtemelen,ama inşallah en ucuzudur :)
Sonuca ulaştıgında yaz kı. Sonradan bakan vatandasşlara faydalı bılgı olsun. Kolay gelsın sana en az malıyetle haleldersın umarım
mikelazi
08-06-2015, 16:39
varmı bir gelişme
bymurat___61
15-06-2015, 11:46
merak ve takıp :)
free-hifi
15-09-2015, 08:03
Ne yaptın aynı sorun bende de var dün altı yıkattım şimdi usta ya gidiyorum :D
Grimlord
20-08-2016, 20:41
Birazcik hort olacak ancak sorunu kulbutor kapagi ve karter contasi degistirerek cozduk :)