Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda cıvıc fd6 rölanti problemi
Bi abimde bu araçtan var 1.6 manuel 120 bin km civarında tüp var araçta ama ne kadardır var bilmiyoruz 2.el aldık.
Sorun şu ki aracı çalıştırınca devir 1500 1750 civarı oluyor sonra düşüyor tekrar yükseliyor kısaca kendi kendine aragazı veriyor sıcak soğuk fark etmiyor hep öyle. rölantide normalden biraz fazla.
Bilgisayara 2 farklı yerde bağlandı hiç bi arıza kaydı yok. Tüpçü boğaz kelebeğini temizletin dedi temizlettik değişen bişey olmadı.Böyle bi sorun başına gelen ve çözmüş olan varmıdır acaba ?
Bi 15-20 km benzinde binince sorunlar geciyorsa, lpg ayarindan denilebilir.
Bu lpg cilerdeki bogaz kelebegi takintisinada hastayim bu arada :)
Grimlord
11-06-2015, 19:44
bizim cliolarda rölanti sensörü degisince düzeliyor bu çözüm,ama civiclerde ne alemde bilmiyorum
bir de araç gaz kelebeginden veya manifolddan hava alıyosa yani contası eskiyse o da yapıyor bu sorunu
bu ara yine sapıtmaya başladı,gaz kelebegini ben temizledim düzgün calısması gerekirken makine tam tersi sapıtıyo,bugün gaz takılı gezdim resmen 2bin devire sabitleniyor
bymurat___61
11-06-2015, 20:02
1-rolanti sensoru cok yukske ıhtımal
2-bir yerlerden hava alabılir (conta sıknıtısı)
3. Birde temızlettık demıssınız kendı 1.6 iesımde rolanti sensorune cok mudahele etmeden kendım temızledım. Racı calıştırdım arac bıldının 1500 devir ile 2500 devir arasında sureklı salınım yapıyordu. Acaip morelım bozulmustu yanı bırde hıc bır sorun yokken temızlıyım demıstım. Hava kararmaya yakındı her iş te bır hayır oluyor. gunduz olsa komple soker dagıtırdım.
Aku yu soktum degerler resetlenır belkı duzelır hesabı olamamıstı. Ben de bıraz gezıneyım dedım 1 kestırdım 2 yı kestırdım 3 de kestrıdım. Debraja bastım gayet satabıl duruyordu. Acaip sevınmıstım. Ecu deger okuyormus onun için devri bitirmek gerekıyormus. sonradan ogerendım..
bu uste yazdıklarımı deneyın derım. Pek bılımsel yazamadım ama bende ıse yaramıstı.
Bi 15-20 km benzinde binince sorunlar geciyorsa, lpg ayarindan denilebilir.
Bu lpg cilerdeki bogaz kelebegi takintisinada hastayim bu arada :)
Araba alındıktan sonra hiç lpg de binilmedi 3-4 ay benzinde binildi geçen bi uzun yola giderken fulllemiş o zamanda araba tüpe geçmedi götürdüm tüpçü halletti dalgalanmayı sordum tüplük bişey değil bu dedi zaten benzinde yapmaya başlamıştı
bizim cliolarda rölanti sensörü degisince düzeliyor bu çözüm,ama civiclerde ne alemde bilmiyorum
bir de araç gaz kelebeginden veya manifolddan hava alıyosa yani contası eskiyse o da yapıyor bu sorunu
bu ara yine sapıtmaya başladı,gaz kelebegini ben temizledim düzgün calısması gerekirken makine tam tersi sapıtıyo,bugün gaz takılı gezdim resmen 2bin devire sabitleniyor
2 tane usta baktı hava olayı bnmde aklıma geldi ama öyle bişey olsa anlarlardı heralde die tahmin ediyorum
1-rolanti sensoru cok yukske ıhtımal
2-bir yerlerden hava alabılir (conta sıknıtısı)
3. Birde temızlettık demıssınız kendı 1.6 iesımde rolanti sensorune cok mudahele etmeden kendım temızledım. Racı calıştırdım arac bıldının 1500 devir ile 2500 devir arasında sureklı salınım yapıyordu. Acaip morelım bozulmustu yanı bırde hıc bır sorun yokken temızlıyım demıstım. Hava kararmaya yakındı her iş te bır hayır oluyor. gunduz olsa komple soker dagıtırdım.
Aku yu soktum degerler resetlenır belkı duzelır hesabı olamamıstı. Ben de bıraz gezıneyım dedım 1 kestırdım 2 yı kestırdım 3 de kestrıdım. Debraja bastım gayet satabıl duruyordu. Acaip sevınmıstım. Ecu deger okuyormus onun için devri bitirmek gerekıyormus. sonradan ogerendım..
bu uste yazdıklarımı deneyın derım. Pek bılımsel yazamadım ama bende ıse yaramıstı.
Bi akşam akışmetreden mi acaba diye fişini çekmiştim arıza lambası yanınca söner belki diye 1 2 kesici yapmıştım ama değişen bişey olmadı:)
Honda damlayla konuştukta bi ara bırakcaz arabayı bakalım ne dicekler
Bide bilgisayarla kalibrasyon olayı diye bişey okudum sanki boğaz kelebeği ile ilgili öyle bi sorun olabilir mi
Grimlord
11-06-2015, 21:39
Bide bilgisayarla kalibrasyon olayı diye bişey okudum sanki boğaz kelebeği ile ilgili öyle bi sorun olabilir mi
yarın arabayı götürüp bilgisayara bağlatıcam ben bana da aynısı söylediler,kelebeğin pozisyonunu mu ne ayarlıyomuş bilgisayar :D buradan yazarım sonucu
Grimlord
12-06-2015, 22:37
yarın arabayı götürüp bilgisayara bağlatıcam ben bana da aynısı söylediler,kelebeğin pozisyonunu mu ne ayarlıyomuş bilgisayar :D buradan yazarım sonucu
bugün bilgisayara bağladık aracı hata çıkmadı,ama dedigim işlemi yaptık,benzinde rölanti düzeldi yarın da gaz ayarı yapılacak tekrar,%80 gaz ayarı bozukmuş,ondan sapıtıyormuş.benzinde şuan herşey normal.
bugün bilgisayara bağladık aracı hata çıkmadı,ama dedigim işlemi yaptık,benzinde rölanti düzeldi yarın da gaz ayarı yapılacak tekrar,%80 gaz ayarı bozukmuş,ondan sapıtıyormuş.benzinde şuan herşey normal.
Kelebeğin kalibrasyonu serviste yapıldı düzeldi şuan çok az bi oynama var bidaha bakılcak ama bu halide yeter. yakıtta çok yakıyodu oda düzeldi gaz ayarıda yaptırdık şuan herşey yolunda :)