PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : eşimin kullanabileceği yüksek bir araç

timmaah
12-06-2015, 13:34
arkadaşlar eşim için yeni bir araç almayı düşünüyorum birkaç seneçek var önümde ama yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdi;
1. Araç : Jeep Renegade 1.6L Multijet Dizel MT 4x2 Limited fiyat olarak diğerlerine göre baya uygun fakat nasıl bir araçtır, sorunu sıkıntısı, yakıtı, yedek parça bakım maliyetleri? Ben daha araca canlı gözle bakmadım randevu aldım yarın için test sürüşüne falan çıkıp bakıcam. Bu motor seçeneğinde otomatik mevcut değilmiş.

2. Araç : Mercedes - Benz GLA 180 CDI AMG : Bu araç için fiyat/performans değerlendirmesi yapmak lazım. Aradaki farka değecek bir araç mıdır?

3. Araç : Honda CR-V 1.6 i-DTEC. Honda az çok bildiğimiz bir araba. Fiyat olarak önceki 2 aracın ortasında bir yerlerde. Kullanan arkadaşlardan yorum alabilirsem iyi olur. Özellik olarak biraz daha boş bir araç diğerlerine göre.

4. Araç : NİSSAN QASHQAİ 1.5 DCİ TEKNA SKP PACK : Fiyat/Performans/Görüntü olarak diğer araçlar içerisinde en cazip araç gibi duruyor. Kafamı kurcalayan yeni kasasına hiç binmedim kullanmadım fakat eski kasaları pek hoşuma gitmiyordu. Eskiye göre neler değişti?

Bu tarzlarda başka araç önerileriniz olursa onları da değerlendirebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Not: Eşim hergün 100km yakın yol yapıyor işe gidip gelirken. Şuan 2011 1.3 mj fiat punto evo manuel kullanıyor.

oğuz
12-06-2015, 14:05
Fiat 500 l geldi benim aklıma

Kahn23
12-06-2015, 14:11
GLA'yı ve CRV'yi fiyatından dolayı bi kenara ayırırsak diğer 2 model fiyat olarak neredeyse aynı. Bana göre bayana daha çok hitap edecek araç Renegade. Dizelde yok ama benzinlide otomatik versiyonu var fakat günlük yapılacak olan 100km'de biraz üzer.

Yarın ki test sürüşünde kafandaki soru işaretlerini yenersen bayiden sipariş vererek çıkarsın inş..

kimbubye
12-06-2015, 14:25
500L
500X
Mini Countryman

geldi aklıma. Bayana göre bence çok uygun araçlar.

HaKo
12-06-2015, 15:02
biz aynı tercihi nissan quasqhai den yana yaptık , dizel + otomatik , black edition sky pack vs. vs. şu ana kadar benim gözlemlediğim tek eksi yanı dar olması , tiguana göre biraz daha basık tavanlı , cam tavanı açılmıyor sabit cam , bagajı bence yetersiz ama o sınıfta diğer rakipleri ne durumda bilmiyorum. x1in falan daha berbat durumdaydı mesela iç hacmi ve bagajı. Velhasıl qasqai tam bir fiyat performans arabası. Ayrıca 1.6 dci motorun inanılmaz güzel bir performansı var.

darkmoon
12-06-2015, 15:21
yiğene cactus almadan çnce renagade bakmaya gittik ben çok beğeniyordum motor dış görüntü yolda asfalttata güzel gözüküyordu ama binince pek beğenmedim içi ucuz duruyor malzeme kaliteside o kadar benim hoşuma gitmedi..

bana göre yazdığın araçlar içinde en güzel crv. quashi de çok güzel ama ben crv yi tercih ederdim.. Gla yı yazmıyorum bile sınıfındaki akranlarına oranla fark olarak o fiyata ne sunuyormuş sadece mercedes arması birde ortamda mercedesim var dersiniz.

timmaah
12-06-2015, 15:24
fiat bidaha zor benm için işçilik kalitesi memnun etmedi 500l de. @oğuz
gla çok güzel ama fiyat olarak dediğiniz gibi biraz üst segmentte kalıyor bunların yanında.Otomatik olması da çok şart değil ama olmuşken neden olmasın diyo insan @carolita
hanım aslında mini fanatiği ama countryman leri hiç sevmedi ne hikmetse...@kimbubye
sanırım seçenek olarak 2'ye kolay indirecez ama quasqhainin tek düşündüğüm yanı o eski kullanırkenki hissizliği devam ediyor mu bu kasada. Fiyat olarak ne kadara aldınız o doluluktaki quasqhai'yi acaba? @ hako
yarın bi renegade incelemesiyle aklımdaki jeep mi jeepçik mi sorusunu kaldırabilirsem sizinle de paylaşırım burdan yarın öbür gün soran olursa yardımcı olur.

HaKo
12-06-2015, 16:05
eskisini çok kullanmadım ama arasında dağlar kadar fark var her konuda , resmen evrim geçirmiş araç , özellikle iç mekan ve aksesuar konusunda.
e
hissizliğine bir yorum yapamıyorum , kullanımı çok rahat ve yumuşak ki bence önemli olan da o bu sınıf bir araç için. yanlış hatırlamıyorsam 106k TL ye geldi bize. aksesuarına göre fiyatlar 10 15 k fark ediyor. Bizimki en dolunun bi altı.

mertypeR
12-06-2015, 16:30
Bizde de var skypack 1.5 dci biz 86ya aldık gayet iyi bir araç öneririm rahat, şekli şemali yerinde, oturaklı, yakıtı güzel, yol tutan bir araba. Malzeme kalitesi iyi, uzun yolda biraz ses alıyo ama öyle aman aman değil alabilirsiniz pişman olmazsınız yazmayı unutmuşum tork çok iyi değil bazen vites düşürmek zorunda kalabiliyorum şimdiden hayırlı olsun

yesil
12-06-2015, 17:07
Mazda cx-3. Dizel otomatik 4x4 modeli alınır. Yeni kasa mazdalar çok kaliteli, çok güzeller. Renegade'in parasını hak eden bir araç olduğunu düşünmüyorum.

by.gkn
15-06-2015, 12:27
Fuarda hem renegade hemde 500x i baya bir incelemiştim. Platform ve altyapı olarak aynı araçlar. Bu nedenle de motor ve şanzıman olarakta aynı araçlar. İki araçtada iç mekanda bir çok ortak parça mevcut. En basitinden en çok elin dokunduğu direksiyonları aynı araçların. diğer torpido vs. de ufak makyaj farklılıklarına sahipler. Eğerki renegade alınacaksa 500x test edilmeden alınmamalı görüşündeyim. Aradaki fiyat farkını hakedip etmediğini bence iki aracı test ederek verin derim.

Qashqai için de yakın bir akrabamda var oldukça memnun gerçi ondaki 1.2 turbo otomatik versiyonu ama araçtan genel memnuniyeti oldukça fazla. Zaten yolda da oldukça fazla olan bir araç bana kalırsada sınıfında görsel olarak en iddalısı.

Nightfish
15-06-2015, 12:36
Qashqai hoşunuza gidiyorsa Renault Kadjar bekleyin derim. Qashqai'den daha geniş, aynı motor. Hem donanım daha zengin olacak hem de daha uygun fiyatlı.

Eworen
15-06-2015, 13:48
Mazda CX3 ün kombinasyonunda bir araç TR de henüz yok
1.5 dizel otm ve 4x4
En fullü 100 Bin TL ( bose ses sistemi ,şerit takip ,uzun far asistanı led farlar vb gibi ekstrem donanımlar )
Harika bir araç tek kelimeyle

997TT
15-06-2015, 13:49
Nıssan yada Kadjar en dogru karar olur.

se_RC_an
15-06-2015, 14:35
nissanda xtailer bakabilirsinz QASHQAİ ile boyut farkı cok yok ayrıca daha genis bi araç fuarda da inceledim 2 sini de fark özellikle arka koltularda cok fark ediliyor ayrıca cam tavanda açılıyor

timmaah
16-06-2015, 07:50
arkadaşlar bir kaç gündür siteye giremedim. Konuyu açtığım gün hanım iş dönüşü karşısına çıkan bir köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırmış. Çok şükür hanımda ve köpekte bir sıkıntı yok fakat aynı şeyi araç için söylemek zor :) Araç orta refüje çıkmış mucizevi bir şekilde 4 tekerlek üzerinde durmayı başarmış. Fikir olarak bu olay üzerine hanıma sordum jeepin stop lambalarından ötürü arabayı beğenmedi. Biz istediğimiz kadar motor/yakıt/performans diyelim bir stop lambası nelere kadir :)
qashqai şuan ilk sıraya çıktı. Arabanın akibeti bir belli olsun da hayırlısıyla görüşmelere başlayacağım. Herkese yardımları için çok teşekkürler.

Gko
17-06-2015, 01:35
mazda cx3'e bi göz atabilirsiniz bence

delSol_power
17-06-2015, 09:54
Geçmiş olsun. Eşinizde ve köpekte bir şey olmaması iyi bir şey. Araba ne alırsanız alın, çok önemli olmuyor böyle durumlar insanın aklına gelince.
Ben oyumu CR-V'den yana kullanırdım, bu arada :)

Tunacan
17-06-2015, 10:13
Geçmiş olsun.
Şimdi merak edip cx-3 e baktım. Gerçekten iyi araba yapmışlar. Mazdanın sağlamlığı meşhurdur.

brave
17-06-2015, 10:18
Tiguan olabilir 2.0 TDI lar hem performans hemde yakıt olarak 2.0 motora göre iyi

fuatozkan
17-06-2015, 10:42
500X güzel olmuş beğendim bayan için alınabilir rahatça.

cosekar
17-06-2015, 12:21
Skoda yeti 1.6 tdi dsg test etmenizi şiddetle öneririm

leader_T
03-07-2015, 11:22
Mazda CX-3 ilgi çekici bakılabilir.

shumi
03-07-2015, 11:56
yakup slm kardeşim :)

Yenge dizel otm 3008 düşünürse,hanıma küçük araba alacağımdan dolayı bendekini satmayı düşünüyorum...
Araç makyajlı kasa,cam tavan alure modeli...dizel otm.boyasız 2014 model 4200 km de (beni bilirsin :) içinde de dışında da nokta hata,yıpranma vs yok ),sedefli beyaz fabrikasyon olarak extraları mevcut...yüksek,sürüş çok keyifli,görüş her yönden net...yazdığın diğer araçlara göre yakıt ve fiyat ve parça fiyat avantajıda var...Sıfırı 103 bin tl...aracı incelemeni tavsiye ederim çok dolu bir araç

aracın aklımda olan bazı özellikleri

Tv-Navigasyon-Geri görüş kamerası-Bluetooth
Panaromik cam tavan ve elektrikli cam perdesi
Çift bölgeli dijital klima
Head up display
Şerit ihlali uyarısı
Grip kontrol ( çekiş kontrol sistemi )
Start stop
Yokuş kalkış desteği
Cruise kontrol
Yağmur ve far sensörü
Ön arka park sensörleri
yarı deri yarı kumaş döşeme
Ön arka kol dayama
Tuş ile katlanabilen arka koltuklar
Elektrikli katlanır ısıtmalı aynalar
Lastik basınç sensörü
Otomatik elektrikli park freni
Deri fonksiyonel direksyon
Karartılmış arka ve yan camlar ve aklıma gelmeyen birkaç özellik daha..

http://i60.tinypic.com/10zqy5s.jpg

http://i62.tinypic.com/345zd7b.jpg

http://i57.tinypic.com/14in3b7.jpg

http://i62.tinypic.com/2a8ho1v.jpg

vanished
05-07-2015, 19:31
GLA yı cımbızla çektim aldım :D farklı dünyalar

Slmcnsl
05-07-2015, 19:55
Kişisel tercihim xv olurdu.