PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzoz sistemi hakkında bilgi

atilla_88
13-06-2015, 11:34
Merhabalar egzoz olayını tam çözemedim muffler, headers biliyorum mesela son susturucu muffler oluyor ama orta susturucu nedir ?

şöyle söyleyenler var egzoz yaptırırsın ama çekişten güçten düşer diyorlar, ben şöyle örnek vereyim bana anlatabilir misiniz ?

mesela Toyota E100 corolla için aldık HKS HI POWER bunu nasıl uygulamalıyız hem çekişten düşmemesi için hem en iyi kafa patlatmayacak kaliteli ses almak için ?

muratburunce
13-06-2015, 11:52
kat iptali varsa araçta kat iptali yapıp fazla ses çıkmasını istemiyorsanız orta susturucuya ellemeyip direk hks'yi uygulayın..
eğer performans ve ses isterseniz kat iptali + 51'lik düz boru + hks
olayı dahada arttırmak isterseniz eğer headres + kat iptali + 51'lik düz boru + varex dahada prof olacaktır.

atilla_88
13-06-2015, 12:15
kat iptali varsa araçta kat iptali yapıp fazla ses çıkmasını istemiyorsanız orta susturucuya ellemeyip direk hks'yi uygulayın..
eğer performans ve ses isterseniz kat iptali + 51'lik düz boru + hks
olayı dahada arttırmak isterseniz eğer headres + kat iptali + 51'lik düz boru + varex dahada prof olacaktır.

Yorum için teşekkürler ses ne az nede rahatsız edecek şekilde olmalı, bide çekişten güçten düşme olayı nedir, uygulamada hangi hatadan dolayı çekişten düşüyor, kat iptali'nin teknik açıklaması tam nedir ?

kusura bakmayın böyle soruyorum ama egzoz sistemi bilgim az birkaç yere sordum ama tam detaylı bilgi alamadım :)

muratburunce
13-06-2015, 12:35
katalitik konvertor (katalizör) iptali olarak geçer kat iptali... katalizör zamanla dolar ver tıkanmaya sebep verdiği için performas kaybına yol açar bunu iptal etmek aracı rahatlatacaktır ve çekişini arttıracaktır... lpg'li araçlarda daha çabuk doluyor ve sökmenin bi zararı yok hatta faydası var denilebilir... aracın egozoz takınca çekişten düşme olayı tıkalı katalizör varken yapılan uygulamalarda görülebilir sona egzoz taksanızda kat tıkalı olduğu için performans kaybı yaşanır... gereğinden fazla geniş ve dar kullanılan ara borularda performans düşüşüne neden olabilir... sadece sona egzoz takmakla pek bir performasn kaybı yada performans artışı olmaz sadece hafif ses etkisi olur...

siz fazla ses çımasın ama aracımda rahatlasın derseniz kat iptali ve egzozu takmanız yeterli olacaktır... daha falza ses için dediğim gibi hedears + düz boru olayına girmeniz lazım

atilla_88
13-06-2015, 16:58
katalitik konvertor (katalizör) iptali olarak geçer kat iptali... katalizör zamanla dolar ver tıkanmaya sebep verdiği için performas kaybına yol açar bunu iptal etmek aracı rahatlatacaktır ve çekişini arttıracaktır... lpg'li araçlarda daha çabuk doluyor ve sökmenin bi zararı yok hatta faydası var denilebilir... aracın egozoz takınca çekişten düşme olayı tıkalı katalizör varken yapılan uygulamalarda görülebilir sona egzoz taksanızda kat tıkalı olduğu için performans kaybı yaşanır... gereğinden fazla geniş ve dar kullanılan ara borularda performans düşüşüne neden olabilir... sadece sona egzoz takmakla pek bir performasn kaybı yada performans artışı olmaz sadece hafif ses etkisi olur...

siz fazla ses çımasın ama aracımda rahatlasın derseniz kat iptali ve egzozu takmanız yeterli olacaktır... daha falza ses için dediğim gibi hedears + düz boru olayına girmeniz lazım
Teşekkür ederim şimdi çözdüm olayı :)

Düz boruyu araştırmıştım sanırım muayeneden geçmiyor muş headers daha mantıklı olur gibime geliyor.

Bide şunu sormak istiyorum marka egzoz alan insanlar atıyorum remus supersprint borla alan insanların geneli kat iptali yapıyor mu ?

muratburunce
13-06-2015, 20:50
Performans almak isteyen herkes katı iptal eder yada güzel ses almak isteyen kat iptali muaynede sıkıntı çıkartabilir evet...