Orijinalini görmek için tıklayınız : Yokuş aşağı anlık yakıt göstergesinin 1.6 1.7 lt göstermeye başlaması
burakgunay
15-06-2015, 21:30
Normalde yokuş aşağı ayağımı gazdan çektiğimde her zamanki gibi 0.0 lt yazardı anlık yakıt göstergesi, bugün kafasına göre 1.1 1.3 1.6 1.7 lt falan yazmaya başladı, ve dikkatimi çeken bu durum ortaya çıktığından beri gidişi abartı bir şekilde iyi, normalden fazla gidiyor özellikle üst viteslerde. Gaz tepkisi falan hiç olmadığı kadar iyi, durum nedir problemim ne? aracım 2008 model 110luk 1.6 hdi peugeot 308. Teşekkürller.
Aracının cut off devrini biliyormusun ? Bu gün o değerleri görürken cut off devrinin altında olmadığına eminmisin ?
burakgunay
15-06-2015, 21:58
Klima olmasın :)
klima kapalıydı, ki klima açıkken bile yokuş aşağı 0.0 gösterirdi.
Aracının cut off devrini biliyormusun ? Bu gün o değerleri görürken cut off devrinin altında olmadığına eminmisin ?
normalde cut off devri 1500 diye biliyorum ama benim araç rölanti üstü her devirde 0.0 gösteriyordu, araç artık rölantinin altına düşecek kadar yavaşlarsa kendi gaz verip yürütmeye çalışıyordu. şimdi defalarca denedim, 2k 3k devirde bile yine 0.0 demiyor. gün içinde bi normale döndü 0.0 gösterdi, stop ettim okuldan çıkıp eve gelirken yine aynı mevzu oldu.
Nightfish
15-06-2015, 22:03
Genelde bu durum araç boşta giderse oluyor. Yokuş aşağı giderken araç vitesteyse 0.0 gösterir, boştaysa 1.5 falan yakıt tüketimi oluyor.
burakgunay
15-06-2015, 22:08
Genelde bu durum araç boşta giderse oluyor. Yokuş aşağı giderken araç vitesteyse 0.0 gösterir, boştaysa 1.5 falan yakıt tüketimi oluyor.
evet lastikten tahrik olup yakıt yakmadığını biliyorum viteste, ama işte durum bu. yakıt yakıyor olarak gösteriyor, ve aracın gidişinin daha iyi oluşu aracın hakkaten gaza basmıyorken bile 1.6 lt gibi bişeyi yaktığının gerçek mi olduğunu düşündürüyor.
slowmotion
15-06-2015, 22:34
Serviste yol bilgisayarina kalibrasyon yapsinlar. Eger sorun bundan degilse enjektorlerde sorun olabilir. İseme yapiyor olabilir. Aracta box yok degilmi?
kat. dpf vs. varsa onu kendi kendine temizledigi/temizlemeye calıstığı sırada gördügün değerler gibi miktar ekstra yakıyor.
burakgunay
16-06-2015, 07:32
Az önce okula gelirken yine normaldi her şey, 1.1k da bile 0.0 yakıyordu. rejenerasyon yapar mı acaba diye benim de aklıma geldi dpf var arabada ama öyle olsa boşta falan titrer diye düşündüm. Araç stock.
burakgunay
16-06-2015, 21:57
bugün gün boyu dikkat ettim, herşey normaldi. hakkaten rejenerasyon mu yapıyordu acaba? bugün gidişi de normal geldi, dün çok iyi yürüyordu :)