Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : polo tdi klima aktifken motorun kapanması!!!

TFSİ
17-06-2015, 13:05
7 ay önce aldığım polo aracımda nedenini bilemediğim bir problem var

araç 1.4 tdi 2014 model 90 hp

son bir haftadır araç yaklaşık 1 saat üzeri süren dur kalk trafiğinde ilerlerken klimayı açtığım anda motor sarsılıp çat diye kapanıyor... aracı tekrar çalıştırıyorum sorunsuz çalışıyor ama klimayı açtığım anda tekrar aynı şey oluyor.. yalnız dediğim gibi 1 saat üzeri dur kalktan sonra bu olay oluyor bu hafta içinde 3-4 kez aynı şey oldu.. ( start stop sureklı off konumunda kullanmıyorum)

servisi aradım arıza kaydı ve arıza ışığı olmadığından birsey yapamayız ama aracı bırakırsanız bir kaç gun aracı trafikte kullanalım sonrasında size geri donus yapalım cevabını aldım ama içim rahat etmediği için cevap vermedim sizce neyden kaynakalanabılır bu sorun ???

Yarbay
17-06-2015, 13:37
7 ay önce aldığım polo aracımda nedenini bilemediğim bir problem var

araç 1.4 tdi 2014 model 90 hp

son bir haftadır araç yaklaşık 1 saat üzeri süren dur kalk trafiğinde ilerlerken klimayı açtığım anda motor sarsılıp çat diye kapanıyor... aracı tekrar çalıştırıyorum sorunsuz çalışıyor ama klimayı açtığım anda tekrar aynı şey oluyor.. yalnız dediğim gibi 1 saat üzeri dur kalktan sonra bu olay oluyor bu hafta içinde 3-4 kez aynı şey oldu.. ( start stop sureklı off konumunda kullanmıyorum)

servisi aradım arıza kaydı ve arıza ışığı olmadığından birsey yapamayız ama aracı bırakırsanız bir kaç gun aracı trafikte kullanalım sonrasında size geri donus yapalım cevabını aldım ama içim rahat etmediği için cevap vermedim sizce neyden kaynakalanabılır bu sorun ???

çok fazla cins cins dertle uğraştım ne tuhaf sorunlar ne acaip çözümler ve sizdekide bunlara dahil olacak bir durum, çok ama çok ilginç geldi düşündüm düşündüm ama mantığını bulamadım açıkçası.

size tavsiyem birde baştan klima açık aracı sürmeye başlayıp yoğun trafikten 1 saat sürdükten sonra gözlemlemeniz, aracın rölanti devri yüksek kalıyormu, inip çıkıyormu devir, yada acaip normaldan fazla yada farklı bir titreme oluyormu gözlemleyin.

ama açıkçası en büyük tavsiyem aracı gerçektende servise bırakmanız evet insanın içi gidiyor kim kimbilir nasıl sürecek vs diye ama aracınızda garanti var adamlara sonradan kullanıcı hatası deme şansı vermeyin doğus grubu zaten son derece rezalet bir servis utanmasa yağmur yağdı oda sizden dolayı oldu 200tl diyecek ne alaka oluyor insan böyle şımarık kendini beğenmiş küstah insanların bir araya geldiği başka yer görmedim çok abartılı olabiliyorlar gerçekten o yüzden aman dikkat edin götürün çözsünler.

hatta bence anahtar değdirmemek yada abartıp iz bıraktırmamak kaydı ile önce yan sanayide iyi bir klima uzmanına götürün o önce bir baksın nedir ne olabilir diye ve bu sayede bir fikir sahibi olun derim çünkü doğuş size 3 gün sonra dönüp bunun içine kedi girmiş işte yok efendim kasnak gerilmiş kilitlenmiş dönmüyor oda garantiye girmiyor komple evaprator,kondensatör değişecek 2500tl gibi saçma sapan bir cevapla dönemesin.

adamlar bir fikir sahibi olduğunu anlasın, bırakmadan önce benim eniştem tesafüd şurda şurda çalışan servis müdürü ve onun yorumu şöyle de öyle bırak bu konuşmayıda teknisyene değil aracın servis kaydını açan elemana söyle.

onn_dear
17-06-2015, 13:46
Klimayi acinca Rolanti yukseltici devreye girer normalde o mu devreye girmiyor acaba

Yarbay
17-06-2015, 13:55
Klimayi acinca Rolanti yukseltici devreye girer normalde o mu devreye girmiyor acaba

aynı şey benimde aklımda olandı zaten arkadaşa olan yorumumdanda anlamışsındır :) ama şu detay çok tuhaf yoğun trafikten geçmek ile geçmemek arasında nasıl bir etken o devreyi çalışmak konusunda etkilerki?

genelde özelliklede bu en son 2013+ araçların hele hele vw grubunun tüm devreleri ecu dan takip edilebiliyor anlık bile hata verse yada çalışmasa görülebilmesi lazım servisin herhangi bir ışık yada kaydı yok demesi, normal kullanımda yapmayıp sorunu yoğun trafikten sonra yapması çok tuhaf.

TFSİ
17-06-2015, 14:10
@onn_dear
Klimayı açtıgım zaman devirde cok ufak bı yukselme oluyor ama yogun trfıge maruz kalınca araç motor baya sarsılıyor devır dusup çat dıye kapanıyor

@yarbay
Dediklerin dogru ama inan ab aracı bırakıp adamlarım aracı trafıkte hırpalamasından cekimdiğim için bırakmak ıstemıyorum zaten arac DSG olmassa servıse sokacagım yokta :/
Araçla hiç durmadan izmire gittim devirli bir sekikde aracta tık yoktu ama istanbul trafiğinde yogun kalınca sapıtıyor araç anlamadım gitti:/

TFSİ
17-06-2015, 14:24
Bu arada yoğum trafikten kastım iş cıkışlar 20 km lik yolu 1'5 - 2 saatte kat ettıgım oluyo

Yarbay
17-06-2015, 14:47
Bu arada yoğum trafikten kastım iş cıkışlar 20 km lik yolu 1'5 - 2 saatte kat ettıgım oluyo

öfff öfff öffff sonra bana neden istanbula taşınmadığımı daha iyi pozisyonu kabul etmediğimi soruyorlar, maaşıda, büyük şehride kalsın ya hiç gelemem o ne öyle yazık ya size adam çıldırtır :(

ben geçen adanada 20kmyi 45dk aldım diye sövüp durdum demekki çok daha beterleride varmış

TFSİ
17-06-2015, 15:00
öfff öfff öffff sonra bana neden istanbula taşınmadığımı daha iyi pozisyonu kabul etmediğimi soruyorlar, maaşıda, büyük şehride kalsın ya hiç gelemem o ne öyle yazık ya size adam çıldırtır :(

ben geçen adanada 20kmyi 45dk aldım diye sövüp durdum demekki çok daha beterleride varmış

Malesef oyle hatta bu aksam aynı guzergahtan gecınce klimayı full acık gececegım tekrar bakalım ne olacak ama gene devam ederse mecbur servıs yolu gozukecek:/

i-vtec07
17-06-2015, 15:38
gaza hafif basarken klımayı açsanız nasıl bi tepki veriyo mesala gaza hafif dokunup 1200 devir gibi ac ye bastınız mı hiç ? yada yolda giderken klımayı açıp rolantiye düşünce araç tak stop mu ediyo . ?

servis gerekli gereksiz ne varsa değiştirmeye kalkar şimdi bide utanmadan kullanıcı hatası derler . ilk gittiğinizde çok kibar davranmayın ordaki elemanlara . vag grubunu servislerinde çalışanların çoğu ukela . hepsi değil tabi ama genel durum böyle .

TFSİ
17-06-2015, 15:51
gaza hafif basarken klımayı açsanız nasıl bi tepki veriyo mesala gaza hafif dokunup 1200 devir gibi ac ye bastınız mı hiç ? yada yolda giderken klımayı açıp rolantiye düşünce araç tak stop mu ediyo . ?

servis gerekli gereksiz ne varsa değiştirmeye kalkar şimdi bide utanmadan kullanıcı hatası derler . ilk gittiğinizde çok kibar davranmayın ordaki elemanlara . vag grubunu servislerinde çalışanların çoğu ukela . hepsi değil tabi ama genel durum böyle .
Cok dogru soyluyosun malesef oyleler eski aracımda seat ti ondan servıslerın tutumu hos degıl pek

Dedıgınıde denedım hareket halınde sorun olmuyor klima calısıyor ama arac durup rolantıye geldıgı gıbı asırı bı tıtreme ıle stop edıyo ekranda konumu p ye alıp manuel calıstırın yazıyor baskada bısey olmuyor:/ benım kararsız kaldıgım maslakta ustaya gostersem garantıden bı sorun cıkarmı?? Servısede verıp aracı bı kac gın kullanmaları pek ıcıme sınmıyor

i-vtec07
17-06-2015, 16:00
Cok dogru soyluyosun malesef oyleler eski aracımda seat ti ondan servıslerın tutumu hos degıl pek

Dedıgınıde denedım hareket halınde sorun olmuyor klima calısıyor ama arac durup rolantıye geldıgı gıbı asırı bı tıtreme ıle stop edıyo ekranda konumu p ye alıp manuel calıstırın yazıyor baskada bısey olmuyor:/ benım kararsız kaldıgım maslakta ustaya gostersem garantıden bı sorun cıkarmı?? Servısede verıp aracı bı kac gın kullanmaları pek ıcıme sınmıyor

ustaya gösterin bişey olmaz ama tek bi civata bile sökmesin . yarana tuz basmak gibi olucakda arabanın ırzına geçerler o 2 gün:( aracı bırakamam şehir dışına çıkıcam diyin randevu alırken. çıkıp beraber test edelim bakın soruna alt tarafı klıma diyin biraz sert tavır yapın inanın faydası olur .. geçmiş olsun umarım çözülür kısa zamanda

Mehmetmert
17-06-2015, 16:01
Böyle saçmalık olmaz,servise sert çıkışın.Gerekirse başka servisle konuşun halledin.Olmadı 1 günklüğüne bırakın size ikame araç versinler,benzininda anasını bellemesinler ısınınca oluyor diye.Garantili arabayıda rastgele bir ustaya göstermeyin

TFSİ
17-06-2015, 16:10
@i-vtec07
Tesekkurler yorumun ıcın bende senın gıbı dusunyorum aracı ısıtmak ıcın canını alırlar en son leon cupram varken floryadaki meze bırakmıstım rot balans için araçla cıkıp yarım saat sonra 16lt tuketım ve 11 km lik mesafe katetmıslerdı neymıs rot balansı kontrol edıyolarmıs;)

@mehmetmert
Zaten garıntı elımı baglıyo yoksa usta cok ama farklı servıslerlede bı gırusecegım de boyle bır sorunUn neden kaynaklandıgını cozemedım

TFSİ
11-07-2015, 14:46
Sorun cozuldu servıste
Arıza kaydı yoktu ekranda ama araca bılgısayarı baglayınca ortaya cıktı dsg ve motor arasındakı baglantıdan sorumlu bı beyincik varmıs yazlım guncellemesı yapılıdı sorun cozuldu yalnız nasıl bı beyınse arac 6 kez stop etmıs o kadar detaylı bılgıler varkı nerdeyse arac ıcındeki sohbetlerı kaydedecek arac:)

levent
11-07-2015, 14:53
Karakutu gibi artık beyinler, herşeyi kaydediyor :)

Ben de yazacaktım, motor sıcakken gidip ustayı yanınıza alıp teste çıkın diye ama çözülmüş, sevindim.

TFSİ
11-07-2015, 15:04
Karakutu gibi artık beyinler, herşeyi kaydediyor :)

Ben de yazacaktım, motor sıcakken gidip ustayı yanınıza alıp teste çıkın diye ama çözülmüş, sevindim.

Aynen ole yaptım saatlerce teste cıkmayı kabul etmedım zaten bıraz kendım turlayıp servıse ole soktum aracı

mmustu
13-07-2015, 13:22
benzer bir sorun stop etme değil de golf 6 1,6 tdı 90 lık klimayı açınca bildiğin hayata küsüyor araba :) ulen bu kadar mı fark eder çekişte yaa hep böylemi bunlar

onur_S
19-07-2015, 11:21
aynı sey basıma geldi bendeki yazılımsaldı, aracta yazılım varmı yada yazılım guncellemesı fılan oldumu? klima acınca benimkide tekleyip stop ediyordu.

TFSİ
19-07-2015, 20:32
@mmustu bende hayata kusmuyo ama +35 derece uzerı olunca yoruluyo kerata

@onur_S yazılımsa bı guncelleme yapıldı ve baya bı km yaptım bu ara sıcak havalrda full acık klıma sorun olmadı