PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seramik Kaplama Hakkinda Bilgi ?

devil_berk22
18-06-2015, 00:08
Selamlar 2013 beyaz renk astra aracim var. Aracim 2 yasinda olmasina ragmen boyasinda bolca ince rds deniler dairesel cizikler mevcut ancak ben internette gordugum kadariyla ilk bas bu ciziklerin giderilmesinin ardindan seramik kaplama yapildigi hakkinda bir dusunce olustu. benim merak ettigim konu suanda bu haliyle seramik koruma kendim yapamazmiyim surekli yikama sonrasi sonax hizli cila uygulamaktan biktim acikcasi yardimlarinizi bekliyorum.

STP
18-06-2015, 00:16
cızık gıderme uygulaması yapılmadan seramık kaplama yapılmıyor,cızıkler sermaıgın altından gorunuyor cunkı

douu
18-06-2015, 08:14
Çizik gidermeden seramik kaplama yapılırsa cok mutlu etmez seni. Profesyonel Bi uygulama yaptırıp sonra seramik koruma daha mantıklı. Tecrüben yoksa korumayı kendin yapma derim.

imprezaWRC
18-06-2015, 09:31
Ufak bir düzeltme yapayım. RDS-random deep scratch anlamına geliyor; yani o çizikler dairesel değiller adı üstünde random yani dairesel çiziklerin tam ortasında enine, dikine de oluşabilir.
Dairesel çizikler swirl olarak adlandırılıyor. Dairesel çizikleri tarif ederken hare veya hologram tabiri de kullanılıyor o da külli yanlış bir kullanım. Hare ve hologramın anlamları da aslında bambaşka olmasına rağmen genelde polisaj makinası ile yanlış yapılan uygulamalar sonucu oluşan yüzeydeki hafif puslu yüzeyi tarif etmek için kullanılıyor.

Gelelim ana soruya, yüzeyde dairesel çizikler var ise nano teknoloji boya koruma öncesi ya nano teknoloji üretimi cila ile uygun maskeleme ürünü ile kapatmak veya cilasız, silikonsuz pasta ile gidermek lazım.

Nano teknoloji üretimi cila ile uyumlu olan maskeleme ürünleri;
-Wolf's chemicals shine and glaze (TR'de yok, bende 1 tane var ama bende kendime müslümanım, satmıyorum :) )
-Kamikaze artificial clear coat (TR'de var ama satışı yok)
- Modesta P01A (TR'de var ama oldukça pahallı)

Bazı nano teknoloji üretimi cilaların düşük miktarda maskeleme özelliği de bulunuyor; ne yazıkki bu ürünlerde oldukça pahallı ve TR'de satılmıyor. Yani, evet dairesel çiziklerin yoğunluğuna ve boyanın tipine göre (sert, yumuşak..vs) tatminkar bir sonuç verebilecek nano teknoloji üretimi cilalar var ama dediğim gibi hem pahallılar hemde TR'de satılmıyorlar. Sen kullandınmı da buraya yazıyorsun diye sorarsan onun da cevabı evet kullandım :)

devil_berk22
18-06-2015, 11:06
Verdiginiz bilgilerden oturu hepinize cok tesekkur ederim profesyonel bir uygulama yaptirmadan seramik yaptirmakta bir ise yaramiyor demekki ben sonaxa devam edicem anlasilan :)

Berkan
18-06-2015, 11:27
sonaxın kırmızı fısfıs hizli cilasınını diyorsan onun yerine sunu kullan inanılmaz güzel bir ürün 0 uygulama olan araçta bile 7-8 yıkamada hala etkileri vardı. her panele 1 fıs sıksan yeterli sonaxınkine bakmazsın daha :D

Scholl Concepts Neo Polymer Boya Koruma 500 Ml GittiGidiyor'da 160619303 (http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/scholl-concepts-neo-polymer-boya-koruma-500-ml-160619303)

kelalper
20-06-2015, 08:17
Sonax ın xtreme serisi cilalarını kullanabilirsin. Çizik giderici özellikleri mevcut. Nano özellikli değil ancak sonuçları iyi. Kırmızı hızlı cilaların etkisi daha düşük ancak uygulaması daha basit ve hızlı çözüm sunuyor.
Seramik uygulamasına gelince kendi başına uygulama yapmamanı öneririm. Düzgün ışık altında ve 3-4 mikrofiber elinin altında bulunmalı uygulama için. Herhangi bir yerde yapılabilecek bir uygulama değil. Kapalı ve toz sirkülasyonunun olmaması gereken bir alan gerekli. Gün ışığı veren lambaların olması şart.

kurtlukaya
21-06-2015, 04:25
hakan abi senin gözlemlerine göre hareleri en iyi maskeleyen ürün hangisi uzun vadede ve kısa vadede ?

imprezaWRC
22-06-2015, 11:00
hakan abi senin gözlemlerine göre hareleri en iyi maskeleyen ürün hangisi uzun vadede ve kısa vadede ?

Wolf's chemicals nano glaze ve üzerine uyumlu cila ile komşumun aracı 1 seneyi devirdi. Hiç özenerekte yıkatmadı; o özensizliğe nasıl o kadar dayanıyor bende hayret içindeyim :(
Modesta ve Kamikaze'nin dolgu yapan ürünlerini kullanmadığım için sadece görsellerinden ve videolarından özelliklerini biliyorum.

Nano teknoloji üretimi olmayan maskleme ürünleri fazla dayanıklı değil.