PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik tercihi

fdoganb
19-06-2015, 20:54
Selamlar. Aracımın lastiklerini değiştirmem lazım ama kararsız kaldım.
Michelin primacy
Continental contipremiumcontact 5
Bridgestone turanza er300 veya t001
Aklımdakiler bunlar. Niyetim michelin ama diğerleri hakkında olumlu yorumlar olursa onları da tercih edebilirim. Sonuçta standart bir araba ve sakin kullanılıyor genellikle.
Lastik ölçüm 205/55/16 araç honda civic
Lastikler hakkındaki varsa yorumlarınızı görüşlerinizi alabilir miyim?

Oznsrl
19-06-2015, 21:03
Bridgestone alicaksan t001 tercih et er300 eskidi artik en yenisi t001 ve çok yumuşak lastik bridgestone a gore arkadasin megane 2 ye aldik çok memnunuz

ali_utku
19-06-2015, 21:21
Turanza ER300 hem sert bir lastik hemde geç ısınıyor.uzun yol performansından çok memnunum fakat şehir içi performansından da bir o kadar memnun değilim.ben şahsen tavsiye etmiyorum.

Tunacan
19-06-2015, 21:28
Primacy tavsiye ederim. Sessiz lastik..

smtakdnz
20-06-2015, 00:45
Bridgestone yeni model çıkardı.Daha doğrusu şöyle model gamı olarak er300 < turanza < ecopia en son 2015 cıkan yeni nesil olan lastik primacy gibi diyebilirim.Baya bir yumuşak hamurlu yapmışlar.Poloya aldık cok memnunuz.Bmwde primacy var onuda yeni almıştık hemen hemen aynı diyebilirim.

berk34
20-06-2015, 00:50
O ölçüde premiumcontact5 kullanıyorum çok memnunum, kesinlikle tavsiye ederim. Onunda dışında goodyear efficientgrip performance öneririm. Bu iki lastik şuan bu ölçüde en iyiler

ali_utku
20-06-2015, 01:06
Potenza kullandım bir süre.Kuru zemin yol tutuşundan çok memnundum fakat oda sertti.bridgestone un yeni çıkardığı lastik daha yumuşak ve daha iyi yol tutuyorsa her türlü alınır

alihan_27
20-06-2015, 02:28
Uzun ömürlü dersen er300 öneririm. Bir lastik bitmezmi arkadaş, bitmiyor. Tabiki hamuru sert, konforu biraz düşüktür ama cep dostudur.

Yumuşak konforlu dersen primacy'de olur, efficient grip'te olur. İkiside birbirini aratmaz yumuşak lastiklerdir. Seçim senin.

Oznsrl
20-06-2015, 10:14
Potenza kullandım bir süre.Kuru zemin yol tutuşundan çok memnundum fakat oda sertti.bridgestone un yeni çıkardığı lastik daha yumuşak ve daha iyi yol tutuyorsa her türlü alınır

Aynen öyle t001 le tabuları yıkmış bridgestone acaip yumuşak ve konforlu. Potenza bende kullandım 195 50 15 di 195 45 16 pzeronerodan daha sert ve konforsuzdu ama yol tutuşu mükemmel işte

fdoganb
20-06-2015, 10:25
Uzun ömürlü dersen er300 öneririm. Bir lastik bitmezmi arkadaş, bitmiyor. Tabiki hamuru sert, konforu biraz düşüktür ama cep dostudur.

Yumuşak konforlu dersen primacy'de olur, efficient grip'te olur. İkiside birbirini aratmaz yumuşak lastiklerdir. Seçim senin.

Er300ü sattığım aracımda kullandım. Dediğiniz gibi 50bin km civarıydı hala idare ediyordu. Ama konforsuzdu. Şu an en son tercihim bu lastik. Aradığım konfor açıkçası. Primacy iyi gibi o zaman.

Potenza da kullanmıştım bir aracımda yanlış hatırlamıyosam biraz ısıtmak gerekiyodu iş görmesi için. Bridgestone un yeni modelini bir inceleyeceğim

O ölçüde premiumcontact5 kullanıyorum çok memnunum, kesinlikle tavsiye ederim. Onunda dışında goodyear efficientgrip performance öneririm. Bu iki lastik şuan bu ölçüde en iyiler

Yeni çıkmış bir lastik sanırım continin bu modeli. Şu an fabrikasyon continental var aracın üzerinde biraz sert geldi bana.

Bridgestone yeni model çıkardı.Daha doğrusu şöyle model gamı olarak er300 < turanza < ecopia en son 2015 cıkan yeni nesil olan lastik primacy gibi diyebilirim.Baya bir yumuşak hamurlu yapmışlar.Poloya aldık cok memnunuz.Bmwde primacy var onuda yeni almıştık hemen hemen aynı diyebilirim.

Konu açtım kafam daha da çok karıştı :) şu bridgestoneun yeni lastiğine bir bakayım en iyisi

Primacy tavsiye ederim. Sessiz lastik..

Sessizlik önemli ya aracım yalıtım özürlü olduğu için :)

Turanza ER300 hem sert bir lastik hemde geç ısınıyor.uzun yol performansından çok memnunum fakat şehir içi performansından da bir o kadar memnun değilim.ben şahsen tavsiye etmiyorum.

ben de benzer şeyler düşünüyorum ama yine de seçenekler arasına aldım belki bilmediğim bir avantajı vardır diye

Bridgestone alicaksan t001 tercih et er300 eskidi artik en yenisi t001 ve çok yumuşak lastik bridgestone a gore arkadasin megane 2 ye aldik çok memnunuz

Bu lastiğe kesinlikle gidip bakıcam.

Cevaplar için hepinize teşekkür ederim. Sanırım hemen hemen aynı standartta lastikler. Bu aşamadan sonra fiyatları da büyük rol oynayacak

fdoganb
20-06-2015, 14:52
İki michelin bayiinde primacy kalmadı cevabını alınca gidip turanza t001 aldım. Cevap verenlere tekrar teşekkürler

alihan_27
20-06-2015, 16:34
t001'i kullanıp öncekilerle bir karşılaştırma yaparmısın. Kullanmadım merak ediyorum övgülerden dolayı. Bu arada hayırlı olsun.

fdoganb
20-06-2015, 17:22
t001'i kullanıp öncekilerle bir karşılaştırma yaparmısın. Kullanmadım merak ediyorum övgülerden dolayı. Bu arada hayırlı olsun.

Teşekkürler. Yarın eskişehire gidip gelicem günübirlik .özellikle sessizlik konusunda tecrübe sahibi olurum. Hafta içi de biraz test edip yazarım tabiki

alpeRS
21-06-2015, 00:36
Bugun mercedes c220 cdi'a ayni olculerde bridgestone ecopia lastik aldim ilk izlenimim lastik oldukca yumusak ve sessiz ve tutunma iyi,onceden 2.vitese kadar asr ışıgıni yakan araba simdi hic sarmadan direk fırlıyor.islak yolda deneyemedim.

gsi_club
21-06-2015, 13:38
Continental iyi lastiktir.

kimbubye
22-06-2015, 06:46
Öncelikle lastikler konusunda çok bilgili olmadığımı belirtmeliyim.
Daha önceden B250 kullanıyordum. Çok sert geldi, memnun etmedi.
Continental Premium Contact 5'e geçtim konforum baya arttı. Memnunum.
Ses olarak aşırı rahatsız edici birşeyle karışılaşmadım. Yol tutuşu olarak da memnunum diyebilirim.
Sadece arada ufak denemeler yaptığımda sanki B250'ye göre yolu daha kolay bırakıyormuş hissi var. Ama kısa zamanda tekrar vantuzluyor yolu.
B250 ile CPC5 fiyatları aynıydı, CPC5 seçtim şimdilik bir sıkıntım olmadı. Tavsiye ederim.

cagdasi
22-06-2015, 07:50
Arkadaşımın FB7'sine Goodyear EfficentGrip Performance taktık ilk yorum "daha önce mermer üzerinde gidiyormuşum" oldu. Kendi FB7'me de EfficentGrip takıcam şiddetle tavsiye ederim, sessislik ve düşük yuvarlanma direnci gerçekten çok iyi.

fdoganb
22-06-2015, 13:12
Dün 750 km yol yaptım t001 ile.
2012 tarihli 35bin km civarı kullanılmış fabrika çıkışlı continentallere kıyasla
Özellikle düzgün asfaltta çok daha sessiz. Ama yine de beklediğim kadar değil. Bana verdiği hissiyat daha yumuşak ve konforlu olduğu yönünde. Yoldaki bozuklukları daha az hissettiriyor.
Eve dönerken daha önce birkaç kez viraj limitlerini denediğim yerde bu sefer daha yüksek hızda arkayı bırakmadı.
Genel olarak şu ana kadar memnunum

fdoganb
23-09-2015, 17:52
Güncelleme yapayım. Lastikler takıldığından beri ilk defa yoğun yağmurda/ ıslak zeminde kullandım. Asfalt kalitesinden midir bilmem ama kaymaya çok meyilli lastikler pek güven vermedi açıkçası ıslak performansı

Satanael
23-09-2015, 20:11
Kesinlikle Goodyear Efficientgrip tavsiye ederim bende cidden daha önceden michelin falanda kullanmıştım ama bu lastik bambaşkaymış.Kendi aracımdakileri alalı yaklaşık olarak 3.5k km falan oldu ama daha ben bi yamuğunu görmedim lastiğin ilk gün takıldığında nasıllarsa şimdide aynılar hatta yakın arkadaşımın aracındaki lastikler 10k km oldu o bile cok cok memnun.

Daha önceki lastiklerde önden sarma cok fazlaydı fakat ben bu goodyearlarda böyle bişi yaşamadım.

Arkadaşımın FB7'sine Goodyear EfficentGrip Performance taktık ilk yorum "daha önce mermer üzerinde gidiyormuşum" oldu. Kendi FB7'me de EfficentGrip takıcam şiddetle tavsiye ederim, sessislik ve düşük yuvarlanma direnci gerçekten çok iyi.

ali_utku
23-09-2015, 21:10
Güncelleme yapayım. Lastikler takıldığından beri ilk defa yoğun yağmurda/ ıslak zeminde kullandım. Asfalt kalitesinden midir bilmem ama kaymaya çok meyilli lastikler pek güven vermedi açıkçası ıslak performansı

Bu kafa karıştırdı işte.Ben ciddi ciddi almayı düşünüyordum.

Onun dışında nasıl lastikler?ilk 750 km ye göre farklı izlenimler var mı ?

fdoganb
23-09-2015, 22:07
Bu kafa karıştırdı işte.Ben ciddi ciddi almayı düşünüyordum.

Onun dışında nasıl lastikler?ilk 750 km ye göre farklı izlenimler var mı ?

Islak performansı dışında çok memnundum. Sessizliği konforu ve tutunması güzel. Dediğim gibi asfalt biraz parlaktı ve yağış vardı. Valla yarın da test edip bir iki koparayım bakalım nasıl tepki verecek farklı güzergahlarda. Yine yazarım buradan son durumu

OnurÖzden
23-09-2015, 22:45
Bu linkte birkaç farklı kurumun lastik test sonuçları var, yeni lastik alacaklara fikir verebilir.

http://www.otopark.com/2015/04/20/yaz-lastigi-testleri/

cagdasi
24-09-2015, 12:21
EfficentGrip Performance taktım 1000km oldu yaklaşık, resmen başka bir arabaya biniyor gibiyim; sessiz, yumuşak, tutunması gayet iyi.

Yumuşak hamurlu olduğundan erken bitebilir belki ama verdiği his ve güven gerçekten çok iyi.

painkller
24-09-2015, 13:25
185 55 14 4 mevsim lastik onerisi kullanip memnun kaldigi olan varmi, uygun fiyatli uzmeyecek bisey.

veya kis aylarinda 185 60 14 icin lassa snowways dusunuyorum. Olumlu yorumlar okudum dusunceleriniz nedir ?

meganes
24-09-2015, 13:39
185 55 14 4 mevsim lastik onerisi kullanip memnun kaldigi olan varmi, uygun fiyatli uzmeyecek bisey.

veya kis aylarinda 185 60 14 icin lassa snowways dusunuyorum. Olumlu yorumlar okudum dusunceleriniz nedir ?
185-55-14'te fazla marka seçeneği yok 2 hafta önce hepsiburadan 2 adet mart üretimi aldım starmaxx marka taneside 125 tl kargo ücretsiz tavsiye derim :)

painkller
24-09-2015, 21:26
185-55-14'te fazla marka seçeneği yok 2 hafta önce hepsiburadan 2 adet mart üretimi aldım starmaxx marka taneside 125 tl kargo ücretsiz tavsiye derim :)

Tesekkur ederim, kismetse su ara biseyler almayi dusunuyorum onumuzde kis acaba direk kis lastigimi alsam.

Satanael
26-09-2015, 18:09

Neden ara model lastik tercih ediyorsunuz acaba? Eğer 185/65 R14 düşünürsen goodyear efficientgriplerde bildiğim bi firmada 120 tl adet fiyatı vardı en son.Buda böylesi bi lastik icin güzel fiyat.

painkller
26-09-2015, 18:23
Neden ara model lastik tercih ediyorsunuz acaba? Eğer 185/65 R14 düşünürsen goodyear efficientgriplerde bildiğim bi firmada 120 tl adet fiyatı vardı en son.Buda böylesi bi lastik icin güzel fiyat.

Abi oncelikle gecmis bayramini kutlarim. 185 55 yaz 185 60 kis dusunuyorum. Daha buyuk yanak hem abes durucak, hemde jantlarimi gostermeyecektir. Alakana cok tesekkur ederim bu konuda fakat 65 kalin bir tercih olur benim icin.

Satanael
27-09-2015, 12:48
Abi oncelikle gecmis bayramini kutlarim. 185 55 yaz 185 60 kis dusunuyorum. Daha buyuk yanak hem abes durucak, hemde jantlarimi gostermeyecektir. Alakana cok tesekkur ederim bu konuda fakat 65 kalin bir tercih olur benim icin.

Sizinde bayramız kutlu olsun. Tabikide karar senin fakat lastik secimlerinde senin istediğin ebatlar ara ebatlar oldugundan dolayı 65 yanak lastikler 120 -140 tl civarı iken senin istediğin ebatlardaki lastikler adet fiyatlarında en az 30 - 40 tl civarı daha yüksek fiyatlarda olacaklardır. hemde bilindik markaların dısında lastiklerde bulabileceksin bu ebatlarıda.

Şahsen ben kendi aracımda 70 yanak ile kullanıyorumki aracta basık olmasına rağmen güzel duruyor..

Hani bana soracak olursan git derim taktır goodyear efficient grip compact ları arkana bile bakmazsın uzunca bi zaman.Verdiğin paranın son kurusuna kadarda hakeden bi lastik.

-Murat Özcan-
28-09-2015, 15:04
Bende 225 40 18 İçin Yumuşak ve sessiz bir lastik istiyorum tavsiyesi olan arkadaşlar varmıdır ?

fdoganb
28-09-2015, 18:29
Bu t001i benden başka kullanan var mıdır? Az önce yokuşta kaldım resmen. Deli yağmur yağıyor o ayrı ama millet yanımdan geçerken ben sarmaya bi başladım takılıp kaldım. Başka kullananlardan yorum almam lazım

Oznsrl
28-09-2015, 20:40
Bu t001i benden başka kullanan var mıdır? Az önce yokuşta kaldım resmen. Deli yağmur yağıyor o ayrı ama millet yanımdan geçerken ben sarmaya bi başladım takılıp kaldım. Başka kullananlardan yorum almam lazım

yokuşta durup kalkmaya çalıştıysan çokta dikse normal diğer arabalar durup mu kalkıyordu sarmadan

fdoganb
28-09-2015, 22:21
yokuşta durup kalkmaya çalıştıysan çokta dikse normal diğer arabalar durup mu kalkıyordu sarmadan

kaldığım yolu sonradan düşününce durumu biraz abarttığımı farkettim. virajlı ve dik bir yokuş haliyle araba dengesiz yakalandı ve tekerleklerden biri boşa çıktı ondan kaldım ben de orada. virajı dışarıdan alanlar takılmıyolardı.
ama yine de genel olarak ıslak performansı konusunda fikirlerim aynı. yarın uygun bir ortam bulursam tekrar bir deniycem yol tutuş muhabbetini

gokhansaler
04-11-2015, 23:47
Hankook :D :icon_tup:

-Murat Özcan-
05-11-2015, 15:30
225 40 18 en yumusak ve sessız lastık tavsıyesı yaparsanız arkadaslar ?

shadow34
05-11-2015, 15:55
Pazartesi günü arkadaşın aracına 205/55/16 goodyear efficientgrip performance aldık. Araba antalya ya gitti geldi. Ses neredeyse hiç yok. Uzun yol performansıda şehiriçi de muazzam gibi bi yorum yaptı arkadaş. fiyat ve performans olarak çok araştırdık buna karar verdik. tanesini 185tl den aldık. pahalı fiyat çekerlerse anadolu yakasında yönlendirme yapabilirim.

Oznsrl
05-11-2015, 18:48
225 40 18 en yumusak ve sessız lastık tavsıyesı yaparsanız arkadaslar ?

http://www.lastikcim.com.tr/Pirelli-Pzero-Nero-GT-22540R18-92Y-XL-ZR,PR-12077.html

pişman olmazsın hele ki bu fiyatsa hiç kaçırma ben 195 45 16 250 ye aldım yaza alıcağım 195 40 17 400 tl :D

-Murat Özcan-
06-11-2015, 01:23
http://www.lastikcim.com.tr/Pirelli-Pzero-Nero-GT-22540R18-92Y-XL-ZR,PR-12077.html

pişman olmazsın hele ki bu fiyatsa hiç kaçırma ben 195 45 16 250 ye aldım yaza alıcağım 195 40 17 400 tl :D

Nasıl peki yumuşak ve sessiz mi bu lastik ?

MDeniz
06-11-2015, 08:30
ustam sakın pirelli almayın berbat lastık golfümde var 12 bin km de balon yada fındıklama adı neyse ondan yaptı.yol tutuşu zayıf ve sert + sıfır gittim ön lastikleri değiştirdim daha ilk depo benzinim bitmeden ilk çukurda oda balon verdi. p zero 220 45 17 olması lazım benimki.

bu arada tanesi 300 TL idi 2 tane almıştım
birgstone de mercedes E class araçlara takılan seri 275 TL dediler eşşeklik ettim bir kere desen bozulmasın diye pirelli aldım ama hala pişmanım

Onu-R
06-11-2015, 10:48
245 45 17 lastik tavsiyesine ihtiyacım var. Sessizlik ve konfor benim için önemli.
Araç 2008 Audi TT Roadster

-Murat Özcan-
06-11-2015, 14:07
Sonuç olarak herkes sessiz ve yumuşak lastik arıyor tavsiyeleri alalım burdan

MDeniz
06-11-2015, 14:25
bana kalirsa en yumuşak michelin en sessiz brigstone. her yer asfalt olmadığı için brigstone alacağım bir dahakine. heryer asfalt olsa michelin alırdım ama şekil itibariyle traktör lastiği gibi michelinde

rahmitanir
06-11-2015, 14:29
turanza tutmaz, kafa devamlı her kalkışta (VSA da yoksa) sağa sola oynar (kendi FD6'ımda kullandım, tecrübeyle sabittir).

MDeniz
06-11-2015, 15:06
turanza tutmaz, kafa devamlı her kalkışta (VSA da yoksa) sağa sola oynar (kendi FD6'ımda kullandım, tecrübeyle sabittir).

aynısı için pırelli içinde geçerli kafa sağ sol yapıyor ve gazı kesmezsen araç kontrolden çıkarcasına yol çiziyor ama Allah'tan esp var bizde de. brigstone de bunu yapıyorsa michelin yada contentinala yönelecek

-Murat Özcan-
06-11-2015, 15:13
aynısı için pırelli içinde geçerli kafa sağ sol yapıyor ve gazı kesmezsen araç kontrolden çıkarcasına yol çiziyor ama Allah'tan esp var bizde de. brigstone de bunu yapıyorsa michelin yada contentinala yönelecek

Aslında bazı markalarda var çok pahalı lastik almaya gerek yok Kumho Toyo tarzında bunlarda yumuşak ve sessizmiş

MDeniz
06-11-2015, 15:54
Aslında bazı markalarda var çok pahalı lastik almaya gerek yok Kumho Toyo tarzında bunlarda yumuşak ve sessizmiş

kumoyu 106ımda kullandım yazın çok iyiydi de kışın biraz tadı yoktu ama genele vuracak olursam tatmin edecektir eminim

-Murat Özcan-
06-11-2015, 16:30
kumoyu 106ımda kullandım yazın çok iyiydi de kışın biraz tadı yoktu ama genele vuracak olursam tatmin edecektir eminim

Anladım hacı abi bence bilinen markalar dışında da muhakak yumuşak ve sessiz lastik vardır kullananlar cevaplar zaten çok para vermeye gerek yok

EmrE-35
06-11-2015, 16:34
Şu anda 285/30/19 CONTI SC5P kullanıyorum yeni taktırdım çok ama çok memnunum Pirelli P zero lara göre hem daha sessiz ve konforlu hemde yol tutuş çok ama çookk daha iyi. Conti den şaşmayın...

-Murat Özcan-
06-11-2015, 16:57
Şu anda 285/30/19 CONTI SC5P kullanıyorum yeni taktırdım çok ama çok memnunum Pirelli P zero lara göre hem daha sessiz ve konforlu hemde yol tutuş çok ama çookk daha iyi. Conti den şaşmayın...

35 yanakta Conti güzelse düşünülebilinir 225 40 18 için ciddi anlamda bir lastik alıcam artık

rahmitanir
06-11-2015, 19:39
Ben de esp de yok. Durum böyle olunca lastik tabanını büyütüp falken ziex taktım. Falken çok iyi lastik değil ama ebatın büyümesinin faydasıyla turanzalardan kat kat daha iyi oldu.

Oznsrl
06-11-2015, 19:47
Nasıl peki yumuşak ve sessiz mi bu lastik ?

yumuşak ve sessiz olduğu için tavsiye ettim ki 195 50 15 potenzadan 195 45 16 pzero ya geçtiğimde bile daha yumuşak gelmişti

ustam sakın pirelli almayın berbat lastık golfümde var 12 bin km de balon yada fındıklama adı neyse ondan yaptı.yol tutuşu zayıf ve sert + sıfır gittim ön lastikleri değiştirdim daha ilk depo benzinim bitmeden ilk çukurda oda balon verdi. p zero 220 45 17 olması lazım benimki.

bu arada tanesi 300 TL idi 2 tane almıştım
birgstone de mercedes E class araçlara takılan seri 275 TL dediler eşşeklik ettim bir kere desen bozulmasın diye pirelli aldım ama hala pişmanım

2 takım pzero nero kullandım 2 takımda 195 45 16 ydı ne balon yaptı ne bişey oldu ki her lastik balon yapar kullanımla alakalı bişey o. ona sert diyosan yumuşak lastik hangisi merak ettim ki aynı araçta aynı basıklıkta birsürü lastik kullandım pzeronero çok sessiz ve yumuşak bi lastik yol tutuşuda fiyatına göre çok iyi

bide en sessiz lastik bridgestone demişsin öyle bi dünya yok :)bridgestone mükemmel bi lastik acaip yol tutuyo performans grubu için konuşuyorum, ne yumuşak nede sessiz bi lastik ama

EmrE-35
07-11-2015, 11:24
35 yanakta Conti güzelse düşünülebilinir 225 40 18 için ciddi anlamda bir lastik alıcam artık

Benim önler 255/35/19 ve önlerde çok iyi, ama 5P olmasına dikkat edin normal 5 vermesinler...

MDeniz
07-11-2015, 12:06
yumuşak ve sessiz olduğu için tavsiye ettim ki 195 50 15 potenzadan 195 45 16 pzero ya geçtiğimde bile daha yumuşak gelmişti

2 takım pzero nero kullandım 2 takımda 195 45 16 ydı ne balon yaptı ne bişey oldu ki her lastik balon yapar kullanımla alakalı bişey o. ona sert diyosan yumuşak lastik hangisi merak ettim ki aynı araçta aynı basıklıkta birsürü lastik kullandım pzeronero çok sessiz ve yumuşak bi lastik yol tutuşuda fiyatına göre çok iyi

bide en sessiz lastik bridgestone demişsin öyle bi dünya yok :)bridgestone mükemmel bi lastik acaip yol tutuyo performans grubu için konuşuyorum, ne yumuşak nede sessiz bi lastik ama

valla kullanımla alakalı olduğunu sanmıyorum arabamı incitmem kullanımımda gayet sakin ve yeterlidir. 2 takım kullandım 2 takımdan 3 lastik balon yaptı. 1 i suç bende 2. bende 3. de mi bende. daha önce ki araçlarımda kumho ve brigstone kullandım gram sorun yaşamadım çok şükür. çok çeşit kullanmadım ama yumuşaklıkta michelin 1 numara derim kesin. sessizlik olarak da brigstone bana sessiz geldi belkide p zeroya göredir bilemiyorum. p zero kesinlikle sert ve yol tutuşu zayıf bir lastik bu konuda eminim aracınızda ne kadar jant lastik değiştirdiğinizi takip ediyorum yanlış hatırlamıyor isem. ama p zero konusunda kesinlikle berbat bir lastik diyebilirim. starmax bile iyidir belkide bunlardan.

yol tutuşuna göre fiyatı gayet iyi demişsiniz de benim lastik ebatlarıma göre brigstone 275 TL fiyat verdi p zero 300 TL bence fiyatı çok pahalı. 320 330 a satan yerlerde var.

shadow34
07-11-2015, 15:52
Fiyat performans olarak öneri yaparsam goodyear efficent grip performance derim. Beklediğimin çok üstünde yol tutuyo ve ses namına bişey kalmadı.

Oznsrl
07-11-2015, 18:59
valla kullanımla alakalı olduğunu sanmıyorum arabamı incitmem kullanımımda gayet sakin ve yeterlidir. 2 takım kullandım 2 takımdan 3 lastik balon yaptı. 1 i suç bende 2. bende 3. de mi bende. daha önce ki araçlarımda kumho ve brigstone kullandım gram sorun yaşamadım çok şükür. çok çeşit kullanmadım ama yumuşaklıkta michelin 1 numara derim kesin. sessizlik olarak da brigstone bana sessiz geldi belkide p zeroya göredir bilemiyorum. p zero kesinlikle sert ve yol tutuşu zayıf bir lastik bu konuda eminim aracınızda ne kadar jant lastik değiştirdiğinizi takip ediyorum yanlış hatırlamıyor isem. ama p zero konusunda kesinlikle berbat bir lastik diyebilirim. starmax bile iyidir belkide bunlardan.

yol tutuşuna göre fiyatı gayet iyi demişsiniz de benim lastik ebatlarıma göre brigstone 275 TL fiyat verdi p zero 300 TL bence fiyatı çok pahalı. 320 330 a satan yerlerde var.

şöyle bi ayrıntı var pzero ile pzero nero farklı lastik hatta yazın kullandıklarım pzeronero gt. ben arkadaşa pzero nero olarak tavsiyede bulundum sadece pzero olanı hiç kullanmadım ama pzero nero gt sessiz yumuşak ve güzel yol tutan bi lastik :)

Kadyr
07-11-2015, 19:14
brıdgestone hp sport hakkında ne dusunuyorsunuz ?

shadow34
07-11-2015, 20:27
Şöyle bi düşündüm de çevremde hiç kullanan yok

Kadyr
07-11-2015, 20:42
bana yazdınız sanırım. bridgestone fiyat listesinde 450 falan yazıyor ama bayiden iskontolu 370 tl gibi bir fiyat aldım. tiguanlara falan satıyor suv lastiği dedi adam. vito için sormuştum ben adama 225/55/17 ebat için. ticari lastik istemiyorum dedim. lassa impetus için girdim 390 tl dedi hp sport 370 dedi. hem normal lastik vitoda çok esneme yapar dedi.http://www.bridgestonetire.com/tire/dueler-hp-sport
bende otomobil lastiği alırsam zaten yük endeksi yüksek düşünüyorum

ZX-636R
07-11-2015, 21:31
Biz de civic icin Conti Con5 aldık genel olarak memnunuz, ozellikle asfalt sesini eskiye kıyasla azalttı

Kadyr
07-11-2015, 21:39
buarada goodyear eagle f1 asyymetric 2 lastik vardı passatta aşırı sesli ve sert idi hiç tavsiye etmiyorum. aynı arabada prelli cinturato p7 kullandım sessiz ve yumuşaktı 1 hafta kullanma fırsatım olduğundan çok yorum yapamıcam ama fark bu idi

Onu-R
09-11-2015, 17:29
2008 TT Cabrio için 245 45 17 lastik seçimimde iki seçeneğe indim sanıyorum,
Goodyear Efficient Grip Performance
Pirelli PZero Nero GT XL

Yalnız pirelli xl olunca "sertleştirilmiş yanak" muhabbeti oluyor yanlış anlamadıysam, goodyear'dan daha sert veya daha sesli olma ihtimali var mı bilemedim.

Goodyear Efficient Grip Performance 245 45 17 için değerleri B-A-70 veriyor ki baya iyi duruyor.
Benzer bir lastiği 69 desibelle bulabilsem sanırım aşırı güzel olacak

levent
09-11-2015, 22:24
Efficient Grip normal aile arabası lastiği, neden GY Eagle F1 Assym 2 bakmıyorsunuz o ebatta varsa? Çok daha doğru bir seçim olur.. Yoksa direk sadece P Zero bakın derim, Nero GT olmayan modeli.

Diğer seçenek olarakta Conti SPC5 ekleyebilirsiniz bence.

Onu-R
10-11-2015, 11:41
Hepsinin değerleri EfficientGrip Performance'tan düşük (B-A-70). Sessizlik ve konfor aradığım iki özellik.
Araç TT ancak standart bir kullanıcıyım, zorlamadan, rahat yol alan bir tarzım var, dolayısıyla sessiz ve konforlu olsun benim için yeterli.
Lastikte Performance etiketi de var, standart EfficientGrip değil.

Bu lastikte de XL muhabbeti var, tercih etmek gerekir mi bilmiyorum, güçlendirilmiş yanak=sert yanak olması anlamına mı gelir, tümsekte çukurda konfordan 'hissedilir 'ödün vermek anlamına mı gelir, bilemedim.
XL olmayan sadece oponeo'da var, geri kalan her yer XL satıyor.

Onu-R
10-11-2015, 16:59
Tabi belirttiğim ölçüler için lastikler sınırlı ve değerleri de farklılaşıyor (245-45-17), bulabildiklerim;

Lastik marka ve modeli - Ebat ve Ölçüler - Yakıt - Islak Zemin - Gürültü

Goodyear EfficientGrip Performance - 245 45 17 XL 99Y - B - A - 70
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 - 245 45 17 XL 99Y - E - A - 70 (pahalı)
Pirelli PZero Nero Gt - 245 45 17 XL 99Y - değerleri bulamadım (C-B-71 olabilir)
Michelin Primacy 3 - 245 45 17 XL 99Y - C - A - 71
Michelin Pilot Sport 3 - 245 45 17 XL 99Y - E - A - 71 (daha konforlu olduğunu düşündüğüm primacy3 varken pilot sport tercih etmem, ancak yine de yazayım)
Dunlop SP Sport Maxx - 245 45 17 XL 99Y - E - C - 69

tuFAN
12-11-2015, 16:11
Tabi belirttiğim ölçüler için lastikler sınırlı ve değerleri de farklılaşıyor (245-45-17), bulabildiklerim;

Lastik marka ve modeli - Ebat ve Ölçüler - Yakıt - Islak Zemin - Gürültü

Goodyear EfficientGrip Performance - 245 45 17 XL 99Y - B - A - 70
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 - 245 45 17 XL 99Y - E - A - 70 (pahalı)
Pirelli PZero Nero Gt - 245 45 17 XL 99Y - değerleri bulamadım (C-B-71 olabilir)
Michelin Primacy 3 - 245 45 17 XL 99Y - C - A - 71
Michelin Pilot Sport 3 - 245 45 17 XL 99Y - E - A - 71 (daha konforlu olduğunu düşündüğüm primacy3 varken pilot sport tercih etmem, ancak yine de yazayım)
Dunlop SP Sport Maxx - 245 45 17 XL 99Y - E - C - 69
Lastik etiketlerine o kadar çok itibar edip fazla takılmayın derim

Örneğin ADAC kurumu 165 70 14 ebatlarında da son kışlık lastik testinde birinci olan Conti 80km ıslak frende 36.2 metrede duruyor

Ne olduğu belli olmayan çin malı lastik 49.6 metrede duruyor (etiket değeri F tekabül ediyor)

Her iki lastiğin ıslak etiket değeri C bu arada...