PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : F7r vs ...?

K.Kaan
22-06-2015, 11:00
13, 14.000 gibi bir bütçeyle alınabilecek alternatifler neler tavsiye bekliyorum. f7r özellikle kasa olarak çok hoşuma gidiyor yıllardır. yürürü hakkında çok bi bilgi sahibi olmasamda vti gibi ortalama anladığım kadarıyla ( belki hızlı belki yavaş ). Bunun dışında nasıldır problemli arabalar mı, yakıt durumları nedir, parça sıkıntısı yaşanır mı bakım maliyetleri vs. Ufak tefek işlemlere + olarak karşılık veriyormu. Tabi en önemlisi de acaba piyasada lpg siz temiz bakımlısı kaldı mı?

f7r a alternatif önerileriniz varsa beklerim.

İzzet Göçmen
26-06-2015, 09:51
https://www.youtube.com/watch?v=ZETHR9FzBHQ,

Bu arabayla ugrasan biri varsa oda budur yükleyen kişiyi facede bulup sorun muhakkak yardım ediicektir.

EREN34
26-06-2015, 10:02
Zamanında uğraşmışlığım var.

Kronik sorun motor şanzıman yürüyende yok. Arka kelebek motorları, koltuk yatırma kulpları bozulur / kırılır.

Yakıt sakin kullanımda Çoğu 2.0dan azdır. Sakin kullan, normal kullanılan 1.6 astra ile aynı yakar diyebilirim. Clio rs ten yaklaşık 1 lt. fazla yakıyor denebilir.

Oem egz. manifoldu tasarım faciası. Adam gibi bir header vr port polish ile gaz tepkileri çok fazla iyileşiyor. Egz. piston işlerine girmeden bir clio rs kadar yürütülebilir.

13-14e istediğin ayarda f7r bulman bence zor ama piyasa tabi. Denk gelir, alırsın.

sinanbaysal
26-06-2015, 10:02
Gsi da bakabilirsin o fiyatlara ecotek. 96-97

K.Kaan
26-06-2015, 10:13
Gsi da bakabilirsin o fiyatlara ecotek. 96-97

Gsi lar çocukluk hayalim zaten ama eski merakım kalmadı diyebilirim.

Zamanında uğraşmışlığım var.

Kronik sorun motor şanzıman yürüyende yok. Arka kelebek motorları, koltuk yatırma kulpları bozulur / kırılır.

Yakıt sakin kullanımda Çoğu 2.0dan azdır. Sakin kullan, normal kullanılan 1.6 astra ile aynı yakar diyebilirim. Clio rs ten yaklaşık 1 lt. fazla yakıyor denebilir.

Oem egz. manifoldu tasarım faciası. Adam gibi bir header vr port polish ile gaz tepkileri çok fazla iyileşiyor. Egz. piston işlerine girmeden bir clio rs kadar yürütülebilir.

13-14e istediğin ayarda f7r bulman bence zor ama piyasa tabi. Denk gelir, alırsın.

Benim için önemli olan motor ve yürüyeninde bir problemle karşılaşmamak durduk yere. Zaten dei gibi koşturmaya araba aramıyorum açıkçası. Haftada bir kere çıkartıp bineceğim ayağım altında tadında bir güçte araba arıyorum diye mantıklı geldi. Ve öyle veya böyle renault olması da cazip geliyor tabiki de.

Egsoz manifoldu çoğu renault nun anırım problemi kendi aracımda da mesela aynı olay var. Satmazsam ilk işim bir r19 1.8 manifoldu takmak olur.

Yakıt problemim yok çünkü dediğim gibi haftada bir maksimum 2 çıkartırım o yüden lpg siz özellikle tercih ediyorum zaten. Şu an ki araba minimum 65 70 ler yakıyor karma kullanımda gazladğığımda 1 tl üstü görüyorumdur heralde o da problem olmuyor çok kullanmıyorum diye.

Öncelik kendi aracımın muayene işlemlerini bitirmek ondan sonra ciddi arayışa giricem zaten bütçe şimdilik kafamda o rakamlarda. Ama sıfır ayarında bir araba çıkar karşıma o zaman tabi düşünülür konuşulur. Teşekkürler bilgilendirme için.

K.Kaan
26-06-2015, 10:14
https://www.youtube.com/watch?v=ZETHR9FzBHQ,

Bu arabayla ugrasan biri varsa oda budur yükleyen kişiyi facede bulup sorun muhakkak yardım ediicektir.

Face kullanmıyorum ama kendisi foruma üyeydi sanırım daha önce, danışmak mantıklı olacaktır teşekkürler yönlendirme için.

mertypeR
30-06-2015, 14:58
F7R benimde hoşuma giden bir araç yapılan işlemlerde güzel sonuçlar veriyor fakat temizi pek yok gibi anca olurda düzgünü denk gelirse alınır bunun haricinde F5R da bakabilirsiniz f/e/h yapılıp haftasonları gazlanabilir hem temizleri f7r a göre daha fazla ama biraz daha pahalı gibi. Ama yakışıklı, keyifli arabalar bu arada f5r motoru (ide) sanırsam volvo motoru diyenler vardı nasıldır bilemem

syhkan
30-06-2015, 15:05
https://www.facebook.com/okans2k

videodaki araç bu arkadaşındı.

K.Kaan
30-06-2015, 15:19
F7R benimde hoşuma giden bir araç yapılan işlemlerde güzel sonuçlar veriyor fakat temizi pek yok gibi anca olurda düzgünü denk gelirse alınır bunun haricinde F5R da bakabilirsiniz f/e/h yapılıp haftasonları gazlanabilir hem temizleri f7r a göre daha fazla ama biraz daha pahalı gibi. Ama yakışıklı, keyifli arabalar bu arada f5r motoru (ide) sanırsam volvo motoru diyenler vardı nasıldır bilemem

f7r motor olarak daha önü açık ve daha kara düzen bir makina diye biliyorum en önemli tercih nedenim bu, ikinci sebep ise ide lerin suratını hiç beğenmiyorum. Çok çirkin geliyor gözüme, zevk meselesi tabi ki ama tasarım olarak f7r ların suratı çok daha güzel ve tercih sebebi olabilecek bir fark benim için.:)

Vtec_2
30-06-2015, 15:20
kaan al bi crx . parcasıda cok piyasasıda var.

K.Kaan
30-06-2015, 15:39
Eskisi gibi çok uğraşmak istemiyorum, o yüzden biraz model yükseltmek zaten amaç, koşturmalık araba istemiyorum açıkçası. Kafam daha rahat olur gibi geliyor crx e göre...

Gry
30-06-2015, 15:49
106 gti al kanka ufak ufak yapılır , kısa ayna-mahruti , ince conta ve güzel timing ile de keyifli ve ızdırap verici olur :)

F7r bence alınası bir araç değil.

c20let
30-06-2015, 15:55
Kuşadası'nda 140 binde ilk sahibinden uygun fiyata ufak masraflı bi f7r bulmuştum. Biraz araştırınca eski megane coupe sahibi biri olarak zaten parçalar zor bulunuyor birde f7r yürüyeninde bile bir çok farklı parça var onları bulmak imkansıza yakın diye duydum vazgeçtim.

K.Kaan
30-06-2015, 15:56
106 gti al kanka ufak ufak yapılır , kısa ayna-mahruti , ince conta ve güzel timing ile de keyifli ve ızdırap verici olur :)

F7r bence alınası bir araç değil.

:D ya bana çok kızılacak bu yorumdan sonra da pejo istemiyorum :) bir kere 106 kullandım hem içinde bir garip oldum hemde sevmiyorum cidden. başarılımı evet çok başarılılar hızlılar vs ama ne bileyim dediğim gibi bana hitap etmiyor. Dönüp dolaşıp zaten Honda ya geçicem en sonunda. f7r dönemlik düşünüyorum. 1 sene falan idare ederse bir aksilik olmazsa seneye yaza bir ep3 düşüncem mevcut fiyatlar iyice uçmazsa tabikide:D

Gry
30-06-2015, 16:38
F7r mı 106 mı deseler f7r a dönüp bakmam bile :) her anlamda sevimsiz geliyor bana. 106 ise yıllardı parça-aftermarket-popilerite açısından F7r dan kat ve kat üstün kankacım.

ep3 candır :D

K.Kaan
30-06-2015, 17:02
F7r mı 106 mı deseler f7r a dönüp bakmam bile :) her anlamda sevimsiz geliyor bana. 106 ise yıllardı parça-aftermarket-popilerite açısından F7r dan kat ve kat üstün kankacım.

ep3 candır :D

Dönüp dolaşıp ep3 e geliyoruz ya, tam hayaller ep3 gerçekler f7r gibi oluyor şimdilik moral bozucu :D Ama daha zamanı var...

Kafam bozulacak flashı swaplıcam zaten her arayan lpg soruyor satamayacazda heralde :))))

Gerisi heyecandır :D

Ramcho®
30-06-2015, 17:10
gül gibi 1.7 dti ın vardı die hatırlıyorum azıcık kurcala 1.7 den şaşma bence.

yada 1.6 16v clio sport bak.

K.Kaan
02-07-2015, 16:01
Dti babamın arabası. o da alalım bir tane daha yapalım ufak ufak diyor da dizel dumansız yürümüyor. dumanlı arabaya binmek istemem açıkçası.

Ramcho®
07-07-2015, 15:58
Dti babamın arabası. o da alalım bir tane daha yapalım ufak ufak diyor da dizel dumansız yürümüyor. dumanlı arabaya binmek istemem açıkçası.

soft yazılımla dumansız yürürsün bence.

syhkan
07-07-2015, 23:38
kaan al bi crx . parcasıda cok piyasasıda var.

iyi tercih bencede o paralara

mad_max1978
09-07-2015, 00:41
ben olsam ecotec corsa gsi larada bakardım.

coder
09-07-2015, 02:08
koy flasha bi f7r :) feh bin yeter

K.Kaan
09-07-2015, 09:34
iyi tercih bencede o paralara

crx hep içimizde bir ukte zaten. mantıklı da gözüküyorda yaşınını verdiği şeylerle uğraşmak pek istemiyorum. Çokçok düzgününü bulup almak lazım.

ben olsam ecotec corsa gsi larada bakardım.

onları da çok düşündüm. Pek sevmiyorum ama güzel alternatif biraz araştırayım tekrardan.

koy flasha bi f7r :) feh bin yeter

f7p düşünüyorum zaten :) daha doğrusu motor mu koymalı mıyım araba mı yenilemeliyim diye arada kaldım. Tek sorun koyacağım motoru işletebilmek bir de tabi flash yürüyeninde 150 hp gibi güçler cidden saçma sapan olacaktır...

K.Kaan
09-07-2015, 09:37
soft yazılımla dumansız yürürsün bence.

soft yazılımlı hali yeterli gelmez. dti çok seviyorum ama dediğim gibi yürütmek için bol duman gereken arabalar. Duman olayını sevmemem problem oluyor tercih konusunda. Soft yazılımlı hali de flashım sağlıklı yürüdüğü zamanda sadece soft yazılımlıyı geçiyor, egr kat iptal soft yazılımlı ile yürüyordum. Çok ta değişen birşey olmaz yakıt tasarrufu dışında.