Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 1.16d otm mi yoksa 1.18i mi?
ibizacupra34
22-06-2015, 16:40
Merhaba arkadaşlar 2015 model 1 serisi almaya karar verdim fakat 116d yani 1.5 3 silindir 116 beygir otomatik vites dizel motor mu yoksa 118i yani 1.6 136hp lik mi almalıyım karar veremiyorum.iki model arasında 11 bin tl gibi bir fiyat farkı var.118i yi test ettim borusanda ama Dizel olanın gidişi hakkında hiçbir bilgim yok.Ara sıra yanlamakda isterim açıkçası.Sizce ne yapmalıyım?Dizel motor benzinliye göre gidişte çok vasat kalır mı?Yardımcı olursanız sevinirim
semsialtunbas
22-06-2015, 16:42
gördüğüm kadarıyla şuanki aracın ibiza cupra, eğer yakıtından şikayetçi değilsen hiç düşünmeden 118i al derim ben, yazılımla da çok güzel sonuçlar alınıyor
ibizacupra34
22-06-2015, 16:47
yok askere gitmeden önce pert oldu aracım şu an octavia dizel kullanıyorum ama benzinli arabanın yerini tutmuyor dizel yani sadece yakıt avantajı var bence genel anlamda dizelin
golgeoyunu03
22-06-2015, 17:04
yok askere gitmeden önce pert oldu aracım şu an octavia dizel kullanıyorum ama benzinli arabanın yerini tutmuyor dizel yani sadece yakıt avantajı var bence genel anlamda dizelin
octavia ya yazılım yaptırıp binebilirsiniz, yeni araba olcak illa ve yakıt dert değil derseniz 118i alabilirsiniz ancak ibizadan daha fazla yakacaktır
Merhaba, kardeşim geçen hafta teslim aldı 116d aracını. kullanma fırsatım oldu. bendede 122 lik Golf var onunla mukayese edecek olursam 3 silindirli bir motor için gayet başarılı gidişi var. 60 -160 arası denedik golf 'ün peşinden arayı acmadan geldi belki 1 boy bile yoktu aramızda.eğlenceye izin veriyor arkası güzel geliyor ve tüm sistem kapatılabiliyor. şanzıman motor uyumu harika ve çok sessiz bir motor daha rodajda olmasına rağmen gayet ekonomik diyebilirim.
yasindemir
22-06-2015, 18:07
136'lığı kullandım ben, hiç de iyi gitmiyor. 1.16'dnin onun kadar gitmediğini düşünürsek, yanlamak istiyorsanız min. 120i alın derim. Gerisi hikaye...
Makyajsız kasada 116d benzinlilere göre daha iyi yanlıyor diye okumuştum bir kaç testte. Bmw dizellede keyif verir, bence 116d. Otomatik şart değilse manuel alın, daha keyifli olur.
116d füme içi kırmızı m paket harman + remap bitti gitti :D
116d füme içi kırmızı m paket harman + remap bitti gitti :D
remap ile 1.5 dizelden 150 hp civarı güç geliyor :) birçok kullanıcıya yeter ancak biraz daha gitmesi isteniyorsa kesinlikle 118 alınmalı bence :)
yanlama kabiliyeti iki seçeneğin de sınırlı.. ancak döner kavşaklarda yan çıkıp bi süre devam eder..
remap ile 1.5 dizelden 150 hp civarı güç geliyor :) birçok kullanıcıya yeter ancak biraz daha gitmesi isteniyorsa kesinlikle 118 alınmalı bence :)
yanlama kabiliyeti iki seçeneğin de sınırlı.. ancak döner kavşaklarda yan çıkıp bi süre devam eder..
stokken 2 kişi göbek bitirebiliyor :) 360 derece zorlarsan bi iki tür daha atar ama yazılım sonrası kaç tur atmak istediğin sana kalmış bu arada dizel bi aracınız varsa 120i M alın
Kısacası Ekonomi için 116d (yine hiç de sıkıcı bir araç değil bence)-Daha egresif kullanmak, ekonomiyi pek takmamak için 118i.
Ancak tabiki de 116d den deli gibi gitmesini kimse, alan arkadasta beklememeli.
Not: Bence 116d nin satımı daha kolay olacaktır.
Saygılar.
1.18i de 136 hp zaten bence aradaki gidis farkına deymez dizel alınır devam edilir.