PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alcantara için yardım

Zorbey
03-07-2015, 19:58
Hayırlı akşamlar. Aracımın iç trimlerinden kapı kollarını , iç cam vizörleri ve konsolunu alcantara kaplamak istiyorum.

Bunu ne ile yapıştırabilirim ?

Uygulaması zor mudur ?

Uygulama yapmış kişiler yardımcı olursa çok sevinirim :)

alihan_27
03-07-2015, 20:51
Dunlop bally ile yaptı ilk yaptırdığım döşemeci ilk güneş altı kalmasından sonra şişti, kenarları kalktı. Başka döşemeciye götürdüm denlaks diye birşeyle yaptı biraz daha uzun dayandı ama yine attı.

Belki komik gelecek ama iş başa düştü dedim. Yapışkan artıklarını selülozik tinerle temizledim. Plastik olan yerlere zımpara yapıp, sprey astar attım. Bildiğimiz beyaz silikonla yapıştırdım. Çok girinti çıkıntı olan kapı kolu çercevesi gibi yerleride, eski bir koltuğun süngeri üstüne koyup, üzerine ağırlık koydum. 1 seneyi aşkındır kullanıyorum, ne güneşler sıcaklar gördü banamısın demedi. Kime anlattıysam inanmadı :). Kullandğım ekipmanda silikon tabancası ve plastik bıçak. Tavsiye ederim :).

Zorbey
03-07-2015, 21:47
Dunlop bally ile yaptı ilk yaptırdığım döşemeci ilk güneş altı kalmasından sonra şişti, kenarları kalktı. Başka döşemeciye götürdüm denlaks diye birşeyle yaptı biraz daha uzun dayandı ama yine attı.

Belki komik gelecek ama iş başa düştü dedim. Yapışkan artıklarını selülozik tinerle temizledim. Plastik olan yerlere zımpara yapıp, sprey astar attım. Bildiğimiz beyaz silikonla yapıştırdım. Çok girinti çıkıntı olan kapı kolu çercevesi gibi yerleride, eski bir koltuğun süngeri üstüne koyup, üzerine ağırlık koydum. 1 seneyi aşkındır kullanıyorum, ne güneşler sıcaklar gördü banamısın demedi. Kime anlattıysam inanmadı :). Kullandğım ekipmanda silikon tabancası ve plastik bıçak. Tavsiye ederim :).

Silikon konusunu bende düşünmüştüm. Kaba bir şekilde olur mu sorusu aklımdaydı. Tavsiye için teşekkür ederim. Yakın zamanda yapmaya çalışıcam. Sanırım tofaşta ilk olarak ben yapmış olacağım

mehmetRS
03-07-2015, 21:53
Tofaşta, alacantra ile kaplanmış konsol görmüştüm, köşe yerlerine güzel dikişler atılmış, onlarda silikon ile yapıştırmışlar, donma süresi uzun oldugunda oturturken kaydırması felanda kolay oldu demişlerdi.

Zorbey
03-07-2015, 22:36
İnşallah alnımızın akıyla çıkarız :)

Şirzat
05-07-2015, 17:21
bende direksiyonu kaplatmak istiyorum nerde yaptırabilim ankarada maliyet ne olur

İzzet Göçmen
05-07-2015, 20:52
Var Var yapan var sizdende görelim kolay gelsin

Alican
05-07-2015, 21:42
Ürünün güneşi görüp atmasının sebebi hatalı uygulamadır.
Son 3 aracımın kapı döşemeleri tavan taban direkler vb yerlerini kendim kaplıyorum.
yapışacak yüzey ve yapıştırılacak ürüne bali vb ürün sürülür ve belirli bir süre kuruması beklenir ardından ürünler birbirine yapıştırılır.
Yukarda anlattıgım şekilde yapılan uygulama ürünün atması sarkması çok zordur hatta ve hatta geri sökmek isterseniz kumaş parçalanır.