Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabayı jelatinle sarmak
pucuhensapp
04-07-2015, 02:22
Daha çok Jdmci, Hondacı arkadaşlarda gördüğüm bir durum bu. Aracı komple jelatinle yani streç filmle sarıyorlar. Espirisi nedir ? Neden yapılır ? :confused: Teşekkürler :)
araba pıslenmesın tozlanmasın dıye olmasın...
pucuhensapp
04-07-2015, 02:37
araba pıslenmesın tozlanmasın dıye olmasın...
sanmıyorum ya
Raindrops
04-07-2015, 02:37
sanmıyorum ya
Senin düşüncelerini alalım o zaman
sanmıyorum ya
hahaha Begenmedi
ALPER-VNS
04-07-2015, 02:46
araba pislenmesin diye jelatinli mi dolaşıyolar?
Hondalar bozulmaya yüz tutmuş streç film lazım tabi :D
muratburunce
04-07-2015, 08:42
uzun süre kullanmayacakları araçlara pasta cila boya koruma yapıp jelatine sarıp otoparka çekiyorlar 1-2 ay süre yatan araçlar için arada sırf gösteriş olsun diye günü birlik yıkayıp jelatiyen arkadaşlarda yok değil arabam temiz imajı vermek için;)
bolgesel zayıflama :D
macunlardan arınma
daredevil
04-07-2015, 10:35
ve o jelatin uzun süre sonra boyaya geri dönüşü olmayan zarar veriyor ve arabanızı komple boyatmanıza olanak verebiliyor işin aslı kesinlikle tavsiye etmiyorum
orhan_guney
04-07-2015, 10:37
Kısacası brandaya para veremeyen kısım jelatine sarılıyor .
Bunu yapan var mı ciddi ciddi.
muratburunce
04-07-2015, 10:42
macunlardan arınma
+++100000
:D :D :D :D hahshahshash
Günümüzde dekorcu biblocu diye tabir edilen kesimin arabalarına piyasa yaptırma şekli.
muratburunce
04-07-2015, 10:44
Bunu yapan var mı ciddi ciddi.
nette denk geldim 1-2 kere bulursam atarım buraya
Aynı gün yıkanıp streçleniyorsa zarar verebilir illaki kurumayan nemli yerler kalır havasızlıktan çürür araba
mannerboy
04-07-2015, 10:44
araç satma itemlerinden bi tanesi işte
Otoporttaki fuara giderken yagmur sonrası yerler nemli diye sanayi tipi jelatinle sarmıstık :hehe:
https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xtp1/t51.2885-15/e15/10865191_331535157043209_1747494365_n.jpg
Strecin icerisindeki o yapiskan nemli kisim boyaya zarar veriyor, kirisik kirisik, dalga dalga iz yapiyor resmen. Polisajdan baska biseyle cikmaz. Illa arabanin tozlanmamasini istiyosaniz asagidakinden kullanin bence.
http://i.imgur.com/2RoW9Fl.jpg
Birisi şaka desin ya montaj desin :)
semsialtunbas
04-07-2015, 13:20
hahahaha ilk defa görüyorum bu nedir ya :D
Bizde hondacılara ozendik agaci hesap edememisiz.
http://i61.tinypic.com/2mys22q.jpg
SULTANOGLU
04-07-2015, 13:56
ya beyler bu nedir ya. Arabasına çiğ köfte yanında verilen marul gibi davranmak.
mert1612
04-07-2015, 14:01
hahahaha bu ne cidden ya :D
İbrahim Erdem
04-07-2015, 14:34
Arabadan çok kantinlerde satılan sandviçlere benziyor :D
yahu her mesajda farklı algım calıstı.
saka yapıyolar
gercek lan
olum saka
lan foto koymus
:D
cıdden cıg kofte gıbı sarmıslar ya la. agacı sarmakta kı amac calınmasın dıye mı :D
23. post resmen Spiderman was here olmuş.
bir dün yıkanan arabanın ertesi gün, aracımız çok kirli ama olsun :)))))) diye fotosunun paylaşılması,
bir de son moda servis koltuk kılıfları. kullanana saygım var. belki bir amaca hizmet ediyordur ama bana göre çok gereksiz bir "aksesuar"
2008-9 senesinde koltuğa tişört giydirenler 2015 senesinde servis koltuk kılıfları giydiriyor.
sanmıyorum ya
Ahahahahahhahaha
-------------
Bu konuda ilk hatırladığım, 3-4 sene önce FC Kangoo diye bir araç vardı, Drag'lara giderken streçlenip öyle gitmişti. Fotoğrafına bakındım da biraz, bulamadım.
hondafit
04-07-2015, 17:23
vti'larda km düşürüyormuş deyolar.
Bizde hondacılara ozendik agaci hesap edememisiz.
[IG]http://i61.tinypic.com/2mys22q.jpg[/IMG]
Bu calismanin adi "bimden ucuza strec film bulunca ben" olmali
2008-9 senesinde koltuğa tişört giydirenler 2015 senesinde servis koltuk kılıfları giydiriyor.
ben cidden o olayı merak ediyorum o nedir ya koltuğa birşeyler koyuyorlar örtü gibi :D:hahaha::hahaha:
jdmci modasımı o nedir ki o ? :hahaha: Geçenlerde gördüm çözemedim.
ÜSTÜNERC
04-07-2015, 22:55
Kirlenirse çok çok bi su tutturursun :) niye böyle bi zalımusluk yapıyorlar bende çözebilmiş değilim.
bi esprisi yok açıkcası .
ben çok titizim algısı yaratmaktan başka birşey değil.
bunca yıllık polisajcıyım böyle gereksiz hareketlere hiç ihtiyaç duymadım.
Ahahahahahhahaha
-------------
Bu konuda ilk hatırladığım, 3-4 sene önce FC Kangoo diye bir araç vardı, Drag'lara giderken streçlenip öyle gitmişti. Fotoğrafına bakındım da biraz, bulamadım.
Mustafa hasta işi sever :)
http://i60.tinypic.com/2h4yeef.jpg
Bu da Furkan'ın işi BZ 106 GTI :)
http://i62.tinypic.com/ixqetx.jpg
bunlar gibi çok örnek vardır ama gerçekten zararlı olduğuna inanıyorum bende çok çok lazımsa bez branda yada boyacı poşeti kullanılması iyidir heralde
anilatasy
05-07-2015, 02:36
ya beyler bu nedir ya. Arabasına çiğ köfte yanında verilen marul gibi davranmak.
Abi çok güldüm bu yorumuna :D Burda keçiörende yapan çok tuningci gördüm hiçbir mantık ve maksat içermiyor sadece araba çok taze temiz bayatlamasın die jelatinledik mantığı :D Aslında öyle zararına felan bakmıo kimse çünkü jelatinliyolar 4 poz fotoğraftan sonra söküyolar bekleten görmedim. Birde Mamakta yapılan toplantıda gördüm saran bi abiyi oda çok toz olucak ondan sarıyorum dedi anlam veremedim :D Gereksiz gösteriş :D Burda 3 tofaştan 2 sinin koltukları jelatinlidir sıfırdır kirlenmesin diye derler. görürsem atarım fotoğrafı :D :D
Bunlar nedir böyle. Varmış ya cidden bunu yapan ruh hastaları. :D
Koltuklar kirlenmesin diye yatak çarşafı geçiriyorum.diye bana uzaylı muamelesi yapan çevreme göstereceğim bu fotoğrafları :)
Otoporttaki fuara giderken yagmur sonrası yerler nemli diye sanayi tipi jelatinle sarmıstık :hehe:
https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xtp1/t51.2885-15/e15/10865191_331535157043209_1747494365_n.jpg
kapalı otoparkta yetmemiş belli ki :D bu da yetmez yakında birisi difriz e de koyar :D :D
Mustafa hasta işi sever :)
http://i60.tinypic.com/2h4yeef.jpg
Tamponlar arabadan sayılmaz kuralı streçte de geçerliliğini korumuş.
Koltuklar kirlenmesin diye yatak çarşafı geçiriyorum.diye bana uzaylı muamelesi yapan çevreme göstereceğim bu fotoğrafları :)
abi ne ettin :D
kapalı otoparkta yetmemiş belli ki :D bu da yetmez yakında birisi difriz e de koyar :D :D
fuara giderken yolda kirlenmesin diye dedim. yagmur yagarken acık otoparkta yapcak halimiz yoktu zaten :D
Arabasını böyle saran adam kamyoncular gibi içerde terlik te giyiyordur ayağına
meLaNchoLic
05-07-2015, 12:12
37binde orjinal e34 um var vincle salona koydurdum disarda kirlenmesin gunes yanigi falan olmasin diye :D
ahauhau genelde amaç mal boncuk önemsenen araç fiyatı da bu işine gelirse :D
ben cidden o olayı merak ediyorum o nedir ya koltuğa birşeyler koyuyorlar örtü gibi :D:hahaha::hahaha:
jdmci modasımı o nedir ki o ? :hahaha: Geçenlerde gördüm çözemedim.
Ya renkli renkli servis zımbırtısıymış, 50 lira falan hatta örtü epi topu. Hesapta bizim arabamız temiz hesabı herhalde telefonu kaplı kullanmak gibi bişey sanırsam bende çözemedim
ısın bokunu cıkarmaktan baska bısey degıl..
SubieGuy
05-07-2015, 16:27
Bu ülkede televizyon kumandasını yıllarca streçle kullanmış bir jenerasyon var, normaldir...
SULTANOGLU
05-07-2015, 16:59
Bu ülkede televizyon kumandasını yıllarca streçle kullanmış bir jenerasyon var, normaldir...
Bence konuyu kapatabilriz. Sorun bulundu :hehe:
Bolkar1st
05-07-2015, 18:11
+1 :D arabamız kapalı garaj arabasıdır sadece streçlerini pazar günü çıkarıyoruz :hahaha: Bakımlı ve km az gösterme taktigi başka bişey degil
imprezaWRC
06-07-2015, 09:44
Bu fotoğraflardan sonra sanırım bana rahatsız, manyak, deli, arızalı, sakınarak kullanıyor demezler.
Ya renkli renkli servis zımbırtısıymış, 50 lira falan hatta örtü epi topu. Hesapta bizim arabamız temiz hesabı herhalde telefonu kaplı kullanmak gibi bişey sanırsam bende çözemedim
o ne ya fotoğrafı var mı ?
Bu streç folyo işine de ayrı güldüm, berkanların durumunu anlarımda keyfe keder örtenler saranlar ne ayak anlamadım :D
yilmazcatalbas
06-07-2015, 10:39
İbretlik tespit :hoo:
muratburunce
06-07-2015, 11:12
Olayın kaynağı bulundu bencede +++ :D
Üzerine söz söylenmez ;)
gerçekten bunu yapan var mı ? Daha neler göreceğiz bakalım Allah akıl fikir versin :) Fotoğraflara baktıkça kahkaha attım
Yukarıda arkadaşın kumanda tespiti gerçekten çok doğru , bunlar hep bilinçaltı işte :D
Bi bu streç filmlere bir de koltuklara konulan servis dalgalarına hastayım.
Arabanın 10 taklası var, pert kaydı var ama streç filmli ve koltuklarına kırmızı kılıf koyunca çok temiz oluyor :D