PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrasya Maratonu Sebebiyle Kapalı Yollar ve Alternatif Yollar

XoR
25-10-2008, 10:12
http://www.ntvmsnbc.com/news/424100.asp

26/10/08 Pazar

Trafiğe kapatılacak yollar şunlar; “Kadıköy-Göztepe gelişi Boğaziçi Köprüsü istikameti TEM ayrımından itibaren, E-5 Karayolu Boğaziçi Köprüsü-Mecidiyeköy arası, Boğaziçi Köprüsü gidiş-geliş, Mecidiyeköy girişi, tercihli yol (Mecidiyeköy Meydan, Şişli Camisi önü, Şişli Osmanbey, Harbiye, Divan Oteli Kavşağı) ve bu yola çıkan tüm ara yollar, Taksim’e çıkan bütün cadde ve sokaklar (Gümüşsuyu, İstiklal, Sıraselviler ve Tarlabaşı Taksim çıkışı), Tarlabaşı Bulvarı ve bulvara çıkan tüm cadde ve sokaklar, Şişhane Meydanı, Perşembe Pazarı Caddesi ile Karaköy, Fındıklı, Kabataş, Dolmabahçe arası Meclis-i Mebusan Caddesi, Beşiktaş Akaretler Dolmabahçe arası, Dolmabahçe Caddesi ve Atatürk Köprüsü ile Atatürk Bulvarı-M. Kemal Caddesi.”

Bu yollar dışında, Nixs Otel önü-Sahil Kennedy Caddesi-Sirkeci-Eminönü ve Yeni Galata Köprüsü araç trafiğine kapatılacak.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR
Sürücülerin kullanabilecekleri alternatif güzergahlar ise şöyle;
Asya yakasından Avrupa yakasına geçmek isteyen sürücüler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Çamlıca turnikelerden gelip Boğaziçi Köprüsü’nden geçecek araçlar Kozyatağı’nı kullanarak TEM Otoyolunu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü, Mecidiyeköy-Taksim-Divan Kavşağı arasını kullanacak sürücüler ise Halaskargazi ve Cumhuriyet caddelerini kullanabilecek.

Divan Kavşağı’ndan Dolapdere-Kasımpaşa-Kulaksız-Halıcıoğlu yönüne gidecek sürücüler Piyalepaşa Bulvarı ve istikametini, Eminönü’nden Beşiktaş’a gidecekler Balat-Haliç-E-5-Barbaros Bulvarı istikametini, Beşiktaş’tan Karaköy’e gidecekler Spor Caddesi-Bayıldım Caddesi-Fındıklı-Salıpazarı-Karaköy istikametini kullanabilecek.

Beylerbeyi köprü katılım istikametine gidecek sürücüler, Beylerbeyi ve Üsküdar istikametinden, Boğaziçi Köprüsünü kullanacak sürücüler ise Beylerbeyi Çengelköy yolunu takiben Beykoz-Kavacık’tan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanabilecek.

Altunizade Millet Parkı ışıklardan köprü katılımına gelecek sürücüler, Bağlarbaşı ve Altunizade istikametinden, Millet Parkı ışıklar yanından Boğaziçi Köprüsünü kullanacak sürücüler de Kısıklı Caddesini takiben Ümraniye Çakmak’tan ya da Yeni Bulgurlu-Libadiye Caddesinin girişinde Şile yolunu takip ederek TEM yoluna girerek Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne ulaşabilecek.

Uzunçayır TEM katılımına gelecek sürücüler ve Kadıköy-Göztepe ve E-5’i takiben Boğaziçi Köprüsü istikametine gelen sürücüler Uzunçayır’dan Çamlıca turnikeler istikametine dönüş yapıp, ayrıca Ankara istikametinden gelen sürücüler Kozyatağı’ndan TEM Otoyolu katılımına girerek Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçiş yapabilecek.

TEM Otoyolu Çamlıca istikameti çevre yolu katılımına girecek sürücüler ile TEM güney yolu ve Ümraniye istikametinden gelen sürücüler, Çamlıca 1. çevre yolu trafiğe kapalı olacağından Kozyatağı istikametine devam edecek, Ataşehir Köprü altından dönüş yaparak Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne ulaşabilecek.

Sahil Kennedy Caddesi’ni kullanmak isteyen sürücüler ise E-5 güzergahını, Taksim istikametinden Unkapanı yönüne gidecek olan sürücüler de Kasımpaşa’dan çevre yolunu kullanabilecek.

Saygılar

Koray

SOMEONESPECIAL
25-10-2008, 10:14
Ne zaman bu ? Bugün mü, yarın mı ?

XoR
25-10-2008, 10:20
Ne zaman bu ? Bugün mü, yarın mı ?

26/10/08 Pazar Günü Kerem abi

iilk mesajı editliyorum :)

SOMEONESPECIAL
25-10-2008, 10:23
26/10/08 Pazar Günü Kerem abi

iilk mesajı editliyorum :)

Ha iyi Koray'cım yarın olsun, bugün olmasında....
Bugün oğlumun 40'ı ) 40 gezmesine gideceğizde :)

XoR
25-10-2008, 10:27
Ha iyi Koray'cım yarın olsun, bugün olmasında....
Bugün oğlumun 40'ı ) 40 gezmesine gideceğizde :)

Tekrardan Maaşallah abi :)

Yarın mümkünse trafiğe çıkmayın evde pazar keyfi yapın :D

Dragger
25-10-2008, 15:21
Kesinlikle yarın cıkılmaz dısarı, gecen maratonda zincirlikuyudan besiktasa 2 saatte gelmistim.

Gerizekalı aptalca bir is, kime ne faydası varsa?

Sadece eziyet insanlara, bırak kosan kossun sahillerde orda burda...

crazydog
25-10-2008, 15:25
yol kapatmaya bayılıolar ya ne sacma bısedır mıllet kosucak dıye ben trafık cılesı cekmek zorundamıyım degılım cıkart kostur atletızm sahasındaa ne gereksız seylerdır ya cok lazım avrasya maratonu bıze hemde su zamanda ınanılmaz lazım...

BLuEBoY
25-10-2008, 15:38
halk koşusu dıye maraton yapıyolar gelıyo elın sporcuları her sene alıyolar para ödülünü gidiyolar çok zengin mılletız yha dagıtıyoruz benım acıl bi bi işim olsa nası gidicem taksım m.köy alayı kapalı ne saçmalık bu yha :@

luckdove
25-10-2008, 19:04
Bu sitenin yaş ortalaması oldukça genç sayılır. Yani normalde (Dunyanın başka yerlerinde) sporla en çok ilgisi olması gereken bir yaş kitlesi. Ama buna rağmen senede bir kere yapılan bir maraton nedeniyle köprünün bir kaç saat kapanması bile bu kadar rahatsız ediyor herkesi hayret doğrusu. İşim olmasa bende gider yürüyerek katılırdım hatta antrenmanlı olsam gider koşmaya da çalışırdım. Sanki İstanbul'da trafik normalde çok açık mı da köprünün bir kaç saat kapalı olması her şeyi felç edecek? Siz de gidin yürüyerek geçin köprüyü ne güzel işte. Senenin başka hiç bir günü yürümek mümkün değilken (intihar etmiyorsanız) neden böyle bir fırsatı değerlendirmek yerine mızmızlanıyorsunuz anlamadım valla :)

OmerRS
25-10-2008, 19:08
Bu sitenin yaş ortalaması oldukça genç sayılır. Yani normalde (Dunyanın başaka yerlerinde) sporla en çok ilgisi olması gereken bir yaş kitlesi. Ama buna rağmen senede bir kere yapılan bir maraton nedeniyle köprünün bir kaç saat kapanması bile bu kadar rahatsız ediyor herkesi hayret doğrusu. İşim olmasa bende gider yürüyerek katılırdım hatta antrenmanlı olsam gider koşmaya da çalışırdım. Sanki İstanbul'da trafik normalde çok açık mı da köprünün bir kaç saat kapalı olması her şeyi felç edecek. Siz de gidin yürüyerek geçin köprüyü ne güzel işte. Senenin başka hiç bir günü yürümek mümkün değilken (intahar etmiyorsanız) neden böyle bir fırsatı değerlendirmek yerine mızmızlanıyorsunuz anlamadım valla :)

Kesinlikle.

BLuEBoY
25-10-2008, 20:08
biz burda spora karşı deiliz ki ben bizzat bisiklet ile turlara katılıyorum ve elımden geldıgınce ulaşımımı bisikletile yapıp sporumuda yapmış oluyorum tepkı gösterdıgımz konu yolların düzensin şekılde kapatılmış olması ben fatih de oturuyorum ve yarın sabah resmi şekılde m.köye gitmem gerek nasıl gidicem şimdi sölermısınız ?

Dragger
25-10-2008, 21:07
Bu sitenin yaş ortalaması oldukça genç sayılır. Yani normalde (Dunyanın başka yerlerinde) sporla en çok ilgisi olması gereken bir yaş kitlesi. Ama buna rağmen senede bir kere yapılan bir maraton nedeniyle köprünün bir kaç saat kapanması bile bu kadar rahatsız ediyor herkesi hayret doğrusu. İşim olmasa bende gider yürüyerek katılırdım hatta antrenmanlı olsam gider koşmaya da çalışırdım. Sanki İstanbul'da trafik normalde çok açık mı da köprünün bir kaç saat kapalı olması her şeyi felç edecek? Siz de gidin yürüyerek geçin köprüyü ne güzel işte. Senenin başka hiç bir günü yürümek mümkün değilken (intihar etmiyorsanız) neden böyle bir fırsatı değerlendirmek yerine mızmızlanıyorsunuz anlamadım valla :)

Sadece köprü mü?

Güzergahlara bakarsan İstanbul'un en islek, en cok trafik olan en cok insan yasayan güzergahları...

Ben gecen sene 2 saat trafikte kaldım, mecburmuydum buna?

Zincirlikuyudan Besiktasa, evime gidemedim.

Köprünün kapanması İstanbulun yakın uzak bütün güzergahlarını etkiliyor.

İstanbulda binlerce insan pazar günleri de calısıyor, islerine gitmeye calısıyorlar.

Zaten yazdan beri cile cekiyoruz, hic gerek yok böyle seylere...

Spor yaptıracaksan, kullanılmayan bir güzergah sectir sabaha kadar kossunlar, insanların isine gücüne engel olmaktan baska bir ise yaramıyor su anki mantık...

luckdove
25-10-2008, 23:19
Peki bu maraton olayı yeni mi çıktı? Bu maraton her sene yapılıyor. Yani bu koşunun yapılacağı 364 gün öncesinden belli. 42 km'lik bir koşunun nereden yapılmasını bekliyorsunuz? 2 km'lik bir guzergahta 20 tur mu atsınlar? Belgrad ormanına gidip orada koşsunlar hiç yol kapanmaz ne güzel :) Bu tip yarışlar her büyük şehirde en merkezi yerlerde yapılır. Amacı budur zaten. Bu şekilde şehir ön plana çıkarılmaya çalışılır. Istanbul'da alt yapı çok eksik bu doğru. Ama de sizin iş - ev arası 10 dakika falan herhalde. Sanki Istanbul'da hiç trafikte beklemiyor da sırf maraton düzenlenince mi trafikte sıkışıyorsunuz?

VteC_MaNiaC
26-10-2008, 00:22
Peki bu maraton olayı yeni mi çıktı? Bu maraton her sene yapılıyor. Yani bu koşunun yapılacağı 364 gün öncesinden belli. 42 km'lik bir koşunun nereden yapılmasını bekliyorsunuz? 2 km'lik bir guzergahta 20 tur mu atsınlar? Belgrad ormanına gidip orada koşsunlar hiç yol kapanmaz ne güzel :) Bu tip yarışlar her büyük şehirde en merkezi yerlerde yapılır. Amacı budur zaten. Bu şekilde şehir ön plana çıkarılmaya çalışılır. Istanbul'da alt yapı çok eksik bu doğru. Ama de sizin iş - ev arası 10 dakika falan herhalde. Sanki Istanbul'da hiç trafikte beklemiyor da sırf maraton düzenlenince mi trafikte sıkışıyorsunuz?

walla açıkçası bende karşıyım bu maratona .... 10.000 kişi kendini eğlendiricek diye bütün bir sistemi kitlemenin bana kabul ettirilebilecek hiç mantıklı bir yanı yok ... profil bilgilerinizde kanada yazıyor .. belkide yakın zamanda istanbul trafiğinde aktif olarak bulunmadığınız için bu kadar rahat yazabiliyorsunuz yollar 2 saatliğine kapansa die ... ama inanın işkenceden başka birşey olmuyor İstanbul sakinlerine

luckdove
26-10-2008, 10:29
Profili update etmeyi unutmusum. Su anda Istanbul'dayım. Hergun trafikte 2 saat geciriyorum. Gecen aksam trafikte beklerken bir baktım yol bilgisayarımda ortalama hız 2.5km, yakıt tuketimi de 62 litre yazıyordu. O yuzden Istanbul trafigine yabancı degilim yani :)