Orijinalini görmek için tıklayınız : Detailingde moda ve modasi gecen urunler
Bazen bakiyorum;
Yeni bir urun cikiyor deli gibi herkes onu almaya calisiyor, sonra birden bire insanlarin ici geciyor. Daha baska bir urun cikiyor, o da benzer ama sanki ilkinden bes kat iyiymis gibi herkes onu aliyor:)
Bu isin eglenceli tarafi yeni urunler denemek degil mi zaten. Modasi gecen urunlerden aklimda kalanlar asagida, sizin akliniza gelen varsa yazabilirsiniz.
Atas Proteo : bir ara almayani dovuyorlardi, cilali sampuanlardan biri iste, temizligi zayif.
Chemical Guys Cherry Wax : Hakan bir resim koydu, forum heyecan yasadi. Ayni isi yapan bir suru urun olmasina ragmen, ozellikle arandi.
fk1000p ve collinite: Fk sicaga oteki soguga iyi dayanir diye reklamlari yapildi. Nano olmayan her urun cop diye bir soylenti cikinca tozlu raflarda yerlerini aldilar, hala cok ekonomikler.
nanolex wetcoat: Bir ara talebe yetisilemiyor urun hemen bitiyordu, sonra yenileri cikti o da rafa kalkti.
aquartz: ilk cikan nano, sonradan gelen bazi urunlerden hala daha iyi ve daha ucuz olmasina ragmen herkesin gonlu gecti.
chemical guys stripper scent: Pavyon kokuyor die Koray super reklam yapti, yok satti, hatta piyasada sulandirilmisi var da dendi. Alan iki gun sonra sıkıldı.
Meguiars nxt: Berbat bir urun olmasina ragmen, firma adiyla ve cizik kaplamasi yuzunden acaip sevildi. Isi ogrenenen hemen birakti.
Meguiars pastalar: Rakipsizlerdi, ama ipa ile silinince o kadar da iyi olmadiklari ortaya cikti:)
erhanarici18
05-07-2015, 14:05
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
son iki meg yorumlarına koptum
forumda da meg pastalarını kullanan çok nadir
105-205 in üzerine yoktu bir zamanlar :) meg ipa çıkana kadarmış :D Herşeyin modası geçiyo detaylıda da durum bu. halbuki ürünlerin işlevleri üç aşağa beş yukarı aynı. ama yeni çıkana sahip olma arzusu her zaman baskın çıkıyor. elimizdekini kenara koyup diğerine koşuyoruz.
huseyinturk
05-07-2015, 15:25
Çbs nin sıvı cilası vardı birde mavimsi. .. Belco yazıyodu şişesinde her yerde satılırdı 4-5 yıl öncesine kadar çok kullanırdık üstüpüyle geçen aradım bulamadım
Chemical Guys Scratch Swirl B-Gone'da herhalde listeye girer. El ile çizik almada uygulaması kolay diye alınıp pek fazla kullanılmamıştır.
ag srp, herkesin baslangic urunuydu,radiant wax seklinde yenilenip yeniden populer oldu, gene kaboldu. Cok iyi temizleyen ve cizik gizleyen bir urundur..
Çbs belco kafa yapmasi ve inanilmaz temizlemesi ile unludur. Feci temizlik yapar, feci cizik gizler. Ne gunese ne de yikanmaya dayanir, cilk silikon ve tiner icerir. Ilk goz agrimizdir.
overblack
05-07-2015, 19:04
Çbs nin sıvı cilası vardı birde mavimsi. .. Belco yazıyodu şişesinde her yerde satılırdı 4-5 yıl öncesine kadar çok kullanırdık üstüpüyle geçen aradım bulamadım
bauhaus'ta var
Popi ürünler pek yazılmamış onlarıda ilave etsek :D
popi nedir?
i-vtec07
05-07-2015, 19:31
soft99 fusso da moda şu sıralar . :)
school concept in ürünleride aynı şekilde s3+s30 kambinasyonu özellikle :)
gemsazr9
05-07-2015, 19:48
Bölünmüş ürünler çıkmasa biraz zor olur moda geçmesi .bir kutu srp collinite yıllarca yeter .büyük kutular servet . Hele dolar artınca
Meg ultimate liquid wax nasil modasi gecicek kadar pek yayginlasmadi sanirim
ogunozcan
05-07-2015, 20:42
pekı ne almamız lazım yanı kullannlar ne onerır cızık gıderı ve ustune yapabılıcegımız wax veya parlatıcı
Teknoloji gelisiyor.meg de iye reklam yapti artik tutmuyor
sinanbaysal
05-07-2015, 21:02
school concept s3+s30 güzel gelıyor banada Hardcore Garaj Cem abi tavsıye etmıstı saolsun :)
popi nedir?
popüler abi o bakımdan :D
abdullahduymaz
05-07-2015, 21:33
Atas ürünleri bir ara herkesin cantasındaydı set olarak pastasından klima dezenfektanına kadar,yeni markalar girdikçe malesef popülerlikleri dustu. Hydrorep mesela hala severek kullanıyorum ve memnunum fiyatıda uygun bir hızlı cila. :)
Atas ürünleri bir ara herkesin cantasındaydı set olarak pastasından klima dezenfektanına kadar,yeni markalar girdikçe malesef popülerlikleri dustu. Hydrorep mesela hala severek kullanıyorum ve memnunum fiyatıda uygun bir hızlı cila. :)
Atas ürünleri çok uygun fiyatlı ve sahibi çok ilgili bir insan, fakat çok iddialı ürünleri yok, ambalajlar çok kötü, etiketlerde ingilizce açıklama ile yok.
Temizlik urunleri acaip iyi, cilasi gördüğüm en kalitesiz ürün, plastik parlatcilari vasat.
abdullahduymaz
05-07-2015, 21:55
Atas ürünleri çok uygun fiyatlı ve sahibi çok ilgili bir insan, fakat çok iddialı ürünleri yok, ambalajlar çok kötü, etiketlerde ingilizce açıklama ile yok.
Temizlik urunleri acaip iyi, cilasi gördüğüm en kalitesiz ürün, plastik parlatcilari vasat.
Sahibi yıllarca insanlara bu konuda yardım etti elinden geldiğince,cilaları içinden hydrorep bence çok başarılı bir f/p ürünü diğer markalara göre,waxı parlatıcısı vs hakkındaki yorumuna katılıyorum fakat uzun süre dillerden düşmediler herkese tavsiye edildi bazı ürünler. Birde senelerce insanlar ag srp+fk kullandılar su anda onlarında adı cok az soyleniyor dediğin gibi.
Edit: Bu konu takıntı işi olduğu için insan memnun kalsada kalmasada aklı hep yeni çıkanda kalıyor gidip alıyor kullanıyor :D
2000 li yılların başından kipa da blue coral diye bir marka vardı sonra kayboldu piyasadan cilası gayet güzeldi. Farecle G3 aslında çok iyi pastadır ancak ucuz olduğu için sanayide kullanılır adı sanayi pastasına çıktı ama bence gayet iyi bir pastadır.
Farecla nin her urunu cok iyi, prof. sanayi urunleri zaten. Icinde silikon, parlatici cizik doldurucu olmuyor, boya dukkanlarina uygun urunler, su bazli genelde..
Hare giderici g10 ve dark glaze kullaniyorum, acaip memnunum, fiyatlari da abartili degil.
porschemurat
06-07-2015, 00:54
Menzerna vardı pasta olarak bir aralar. Tabi ben hala kullanıyorum ve hatta 2 senedir bitiremediğim FK1000P yide kullanmaya devam. Nanoya geçemedik daha :)
imprezaWRC
06-07-2015, 09:28
Nxt'nin dolgusuda öyle aman aman değil ki. Ama nedense 79 TL'yi o cilaya ısrarla vermek isteyenler var; diyecek birşey yok. Henüz nano teknoloji cilalar kullanmadan önce bende bir kere nxt almıştım, ama her ay cila sürmekten bıkmıştım, üstelik kolay temizlik olması içinde yardımcı bir ürün değildi.
Proteo'dan da bir ara o kadar çok bahseden olmuştu ki sonunda bende kampanyadan 5lt kadar almıştım. Bir ara bitsin diye mazgaldan boşaltmayı bile düşünmüştüm.
DW forumda bir ara sevilen migliore markasının 3 ürününden almıştım; 3 ürünüde beğenemedim, elimi sürmez oldum.
Aradığım ve istediğim herşeyi Japon markaların arasında buldum ve huzur oldum. Şu ara sadece fiyatı cazip gelen ve hiç kullanmadığım ürünler denk gelirse alıp kullanıyorum. Onun dışında favorim soft99, crsytal concept, gtechniq, gyeon, hikari ve henüz ismini paylaşmak istemediğim 2 japon markanın ürünleri.
Moda veya modası geçmesi değilde; ne istediğin ve ürünün ne yapabildiği önemli. Benim için önemli olan uzun süre koruma, basınçlı su ile kirlerin çoğunun akıp gitmesi, uzun vadede dairesel çizik oluşumunu engellemek...vs Bunun ederi 250 TL ise düşünmeden o parayı bayılırım.
Şu aracımda 5 markanın ürünleri var. (Gtechniq, Gyeon, Max-Protect, Soft99 ve testlerini sürdüğüm Japon markanın cilaları). Şu an bulunduğum yer şantiye değil resmen off-road parkuru kıvamında, çamur, toz, çakıl, kum ne ararsan var. (Bende de küfürün en alası var) Soft99 Black&black lastik parlatıcı (hatta coating yazmışlar ki resmen bir tabaka oluşuyor) 2 ay koruma sağlar vaadini o ortamda bile elde edebildim. Şimdi 2 ay boyunca bu kadar boktan yolda lastikler parlak kalabildiyse ben ne halt etmeye gidip başka lastik parlataıcı alayım ki?
Meguiars nxt: Berbat bir urun olmasina ragmen, firma adiyla ve cizik kaplamasi yuzunden acaip sevildi. Isi ogrenenen hemen birakti.
Bu benim, ama hala bırakamadım çünkü hala çok amatörüm :D
Şampuan olarak tavsiyeleriniz nedir yardımcı olursanız sevinirim...3d wash &wax mı ? - Meguiars wash & wax mı ? - Chemical guys mr pink mi? yardımcı olursanız sevinirim elimde 3 D nin wash & wax ı war ama diğer ürünler daha iyi ise almayı düşünüyorum
NXT ben de şuan bitsin diye hızlı cila ayarına getirdim her yıkama sonrası uyguluyorum.
ag srp bi gazla aldım çok kullanmadım duruyor. bir ürün daha var adını bile hatırlamıyorum geçen çantadan çıktı.
cg scratch swirl b-gone yine bir gazla alıp kullanmadığım bir ürün (kullanmasını beceremedim nedense)
aslında tamamen sağda solda foto görüp gaza gelerek alıyorum.
şu aralar soft99 fusso almayı düşünüyorum. kafamdaki ise srp+fusso+gyeon cure
hatta konuda gördüm ve videoyu izledim Soft99 Black&black ilgimi çekti :)
ilbeyyagci
06-07-2015, 13:01
1 senedir bu olaylara merak sardım. Farkettiklerim;
1) Pazara yeni giriş yapan bir ürün çok ilgi çekiyor. Forumlarda birkaç uygulayıcı da iyi derse, güzel bi yutup videosu ile de desteklenince uçuyor. Yorumlar kalıcılık ve uzun dönem testi yapılmadan yazıldığı için ilerde yazılan olumsuz yazılar ürünü bitiriyor.
2) Eskiden pazarda az marka olmasından ötürü Meguiars yürüyüp gitmiş gibi. Az eli-yüzü düzgün semtlerde açılan Meg bayileri de markanın premium görünmesine sebep olmuş sanki.
3) Bir forumun sponsoru bir ürün-mark getirmişse ister istemez o ürün-marka övülüyor. Tarafsızca yorum yazılamıyor. Yönetimler de buna göz yumuyor. Olumsuz yorumlar zor kabul ediliyor gibi. Hakan abi gibi ürünü hakkıyla kullanıp objektif şekilde yazabilen insan sayısı çok az.
4) İnternetin heryerinde olduğu gibi bu konuda da kirlilik mevcut. Ürün açıklamalarına bakın, nerdeyse tüm cilalar ''çizik'' kapatıyor. Yahu arkadaş bu çiziğin niteliği nedir? Nasıl kapatır diye soran yok. İngilizce-Türkçe çeviride zaten at izi it izine karışmış durumda. Herşey ''pasta-cila'', herşey ''polish''.
5) Modaya gelecek olursak; Teknoloji geliştikçe geride kalmış ürünlere kötü gözle bakılıyor. Nano teknolojisiz (nano ne demekse,önüne gelen nano diyor) ürünler tükaka oluyor. Halbuki adamın aracının boyası-verniği o eski dediği ürünlerle de gayet güzel sonuç veriyor. Ama amatör olmasına rağmen gidip uygulaması zor veya riskli ürünler tercih edilebiliyor.
6) Bir sorun da bölünmüş ürünlerle ilgili. Özellikle son 1 aydaki Soft99 konusunda gözüme birşey çarptı. Önceden 40 gramı 25-30 liraya satılan ürünler artık farklı mecralarda 200 gr kapalı pakedinde 60-65 liralara satılmaya başlandı. Geçmiş zamanlardaki satışlar göz önüne alınırsa aradaki kâr korkutucu düzeylere çıkıyor. Ürünler bölünmeli mi ? Bölünmede kıstas ne olmalı ? Diğer yandan ''herkes çok ürün almak zorunda değil, ihtiyacı 40 gram ise ne olacak'' görüşü de var.
Bilemiyorum Altan.
Burak E.
06-07-2015, 13:09
zamanında meg 105 205 kulanırdım sonrasında s30-s40 keşfedince ona geçiş yaptım ama hala wax kullanımda soft 99 kullanıyorum ve yeni olarak gyeon kullanıma başladım ondanda memnunum teknolojı ilerleyince ürünlerde degişiklik oluyor ama wax konusunda soft 99 üstüne başka bişi kullanmam yüksek ihtimal
ceyhun737
06-07-2015, 16:43
Peki Chemical Guys Cherry wax ile aynı işlevi görebilecek aynı ayarda yada daha üst bir ürün tavsiye edebilir misiniz bana bende alayım
bende çok kaliteli bir şampuan tavsiyesi istiyorum
bende çok kaliteli bir şampuan tavsiyesi istiyorum
4 aydır detailing ile ilgileniyorum. Neye göre kaliteli kime göre kaliteli?
http://www.detailingdukkani.com/urun/gyeon-q2m-foam-ph-notr-on-yikama-kopugu---1-litre_8051.aspx
http://www.detailingdukkani.com/urun/valet-pro-ph-neutral-snow-foam-kopuklu-yikama-sampuani---1-litre_5791.aspx
http://www.detailingdukkani.com/urun/atas-proteo-fircasiz-cilali-yikama-sampuani-konsantre---1kg-bolunmus_2534.aspx
Kimi ürünlerin arasında ciddi fiyat farkı var.
4 aydır detailing ile ilgileniyorum. Neye göre kaliteli kime göre kaliteli?
http://www.detailingdukkani.com/urun/gyeon-q2m-foam-ph-notr-on-yikama-kopugu---1-litre_8051.aspx
http://www.detailingdukkani.com/urun/valet-pro-ph-neutral-snow-foam-kopuklu-yikama-sampuani---1-litre_5791.aspx
http://www.detailingdukkani.com/urun/atas-proteo-fircasiz-cilali-yikama-sampuani-konsantre---1kg-bolunmus_2534.aspx
Kimi ürünlerin arasında ciddi fiyat farkı var.
dostum bende suanda 3d wash & wax kullanıyorum ama chemical guy ın mr pink i ile meguiars ın (sarı şampuanı) wash & wax ın benim kullandığım şampuandan artısı var mı merak ediyorum?
dostum bende suanda 3d wash & wax kullanıyorum ama chemical guy ın mr pink i ile meguiars ın (sarı şampuanı) wash & wax ın benim kullandığım şampuandan artısı var mı merak ediyorum?
Amatör olduğumuz için o farkı biz pek anlamayız. Bu aynı açık hava filtresi takıp 5 HP aldığını sanmak gibi birşey. Kir sökmemesinden şikayetçiyseniz snow foam (köpük atma makinesi veya pompa) ile iyice köpükleyip durularsınız sonra da 3D geçersiniz çift kova
Hakan senelerdir Japon menseeelinurun diyorsun, bu japon yapimi urunun markasi nedir, neden gizlidir:)
Proteo, plastin sisesini delip kitapligi mahvetmisti, o zamandan beri asiri gicigim ona, dls150 filab da acaip agresif.
araciniz bakimli ve koruma sahibi ise ustune surdugunu cilali sampuan urunleri , o kaplamanin ustune bir kat daha atiyor, o urunun ozelliklerini sakliyor.
Nano kaplamanin ustune wax atmak sizin icin ne kadar gerekliyse, cilali sampuan da o o kadar gerekli. Eskiden, zamanim varken, ben de yapiyordum ama artik zaman ve nakit kaybi olarak goruyorum.
Iyi bir kaplamaniz varsa ph notr bir temizleyici isinizi gorur, e-maxx in araba sampuani ucuz ve guzel, tortu cila vb birakmiyor, yada direk kremsiz sivi sabun kullanin, pril de sanilanin aksine ph notr dur ve yag sokucu ozelligi disinda hic bir zarari yok...
Bu arada ph notr un sebebi de elinize zarar vermesin diye ph 5-9 araligi o kadar da zararli degil zaten..
Bir ara da herkes meguiars endurance aliyordu, hala populer mi o?
meguiars endurance hala popüler ama uygulaması zahmetli diye soft99 tire wax'a yöneliyor millet :D
birde sarp varmış eskilerden çokca ününü duydum
Bu arada parlaklik isik yansimanin acisi ile alakali birseydir, zemin ne kadar prussuz ise o kadar cok parlar, arac uzerindeki vernik tabakasi da optik olarak ayna gorevi goruyor.
Cila sanilanin aksine parlaklikta cok etkili degildir, en cok parlatan cila en kalin tabana birakan, vernigin arasina ve ustune en iyi sekilde nufus eden ciladir.
Polisaj yapilmis yuzeyler cila olmadan da parlar, hatta dw de bir test yapmislardi, cok iyi parlayan bir arabaya , 5 dolarlik bir cila surup (formula 1 marka galiba), bu ne marka demislerdi. Herkes swisswaxlari vb saymisti:)
Sonra da cila formula1 , polisajli, cilasiz hali bile parlak diye aciklamislardi
meguiars endurance hala popüler ama uygulaması zahmetli diye soft99 tire wax'a yöneliyor millet :D
valla sarp senelerdir var, sanirim badem yagi o. Badem yagi ise cok guzel, ayakkabilara filan surulur esas, digal malzeme.
ama ben omrumde hic kutusunu gormedim.
imprezaWRC
07-07-2015, 09:51
Soft99 Black&Black kullandım 2 ay boyunca kir tutmadı.
mannerboy
07-07-2015, 10:26
kısaca özet geçseniz ben nxt atıyorum onun yerine hangi ciladan atabilirim parlaklık vermesi açısından
Detailworks de uygulama yapıldıktan sonra korumanın daha uzun ömürlü olması için detailbox görkem bana böyle bi set önerdi.
Motorumu sık sık yıkıyorum aşırı kirlenmeden. valet pro foam lanceden çok memnunum aslında foam lance ile ön yıkama yapıp gyeon bathe şampuanla eldivenle girişirim diye planlamıştım ama daha gyeon kullanmama hiç gerek kalmadı.jantlar içinde billberry kullanıyorum inanın zincir yağıyla birleşmiş balata tozundan daha zorlu bi kir yok fırçalamadan bile sonuç çok iyi.2 yıkamada birde yine gyeon un wet coatını kullanıyorum.yıkamak ve kurulamak bu ürünlerle çok kolay tavsiye ederim.
http://i401.photobucket.com/albums/pp100/enes1903/37EBA40D-507C-4C1E-82B3-398281E7B783.jpg (http://s401.photobucket.com/user/enes1903/media/37EBA40D-507C-4C1E-82B3-398281E7B783.jpg.html)
http://i401.photobucket.com/albums/pp100/enes1903/6E708330-562E-4DBB-B567-C13CCC199423.jpg (http://s401.photobucket.com/user/enes1903/media/6E708330-562E-4DBB-B567-C13CCC199423.jpg.html)
http://youtu.be/ZAAcm-Wnd3Q
parlaklik icin cila'dan cok alttaki vernigin puruzsuz olmasi onemli demistik, pasta yapmadan, cizik saklamak ve parlaklik istiyorsaniz, bilt hammerin auto-balmi tavsiye ederim.
CooLeqenD
07-07-2015, 11:33
Yok mu Siyah araç için önerilecek Modası geçmiş ama hala bir çok üründen kaliteli ürün Peki ? :)
Yok mu Siyah araç için önerilecek Modası geçmiş ama hala bir çok üründen kaliteli ürün Peki ? :)
meguiars nxt:)
hic bir urun kotu degil sevdigini al..fusso 99 al , kimyasaladamlarin sanalpazar kampanyasi var, ucuza veriyorlar..
Urun iyi ama pis kokuyor.
mannerboy
07-07-2015, 12:34
NXT sürmesi ve silmesi kolay geliyor showroom araçları için çok iyi aracın zeminde iyiyse 45 gün gidebiliyor.ben nxtden devam edicem
huseyinturk
07-07-2015, 12:51
bauhaus'ta var
Benmi yanlış hatırlıyorum bilmiyorum ama aynı ürün değil gibi o, mavimsiydi o bildiğin beyaz
NXT sürmesi ve silmesi kolay geliyor showroom araçları için çok iyi aracın zeminde iyiyse 45 gün gidebiliyor.ben nxtden devam edicem
memnunsan kullan tabi, sonucta zevk isi...
Ben de collinite 915, 845 surmeyi seviyorum, isterse az dayansin, pis kokmuyor, dogal, elimi bir tuhaf yapmiyor..
bende collinite915 kullanıyorum asırı derecede de memnunum az flan da gıtmyor valla ben şiddetle tavsıye edıyorum :)
mannerboy
07-07-2015, 16:32
auto glym deep shine kullanan varmı silinmesi sert bi cila özellikle siyah araçlar için iyiymiş ben nxt ile farkını göremedim açıkcası
Bora Ergun
08-07-2015, 00:21
Duzgun bir polisaj gormus aracta carnauba orani yuksek waxlar herzaman parlakligi arttiracaktir.Bu waxlardaki carnauba orani nekadar yuksek olursa parlaklik da okadar artacaktir fakat waxin omru ne yazik ki cok uzun degil.Su yanilgiya kapinilmasin araca parlakligi veren en onemli etken wax degil duzgun polisajdir wax parlakligi biraz daha oteye tasir.
Siyah araclar icin modasi gecmis ama basarili Collinite 915 var. Artik ulkemizde cogu marka mevcutken modaya da uymak lazim :)
collinite 915 ıcın etkısı kısa suruyor denıyor fakat ben 2 hafta once attım aracıma. 2 haftada yaklasık olarak 5 6 sefer yıkadım aracımı daha ılk gunku gıbı duruyor fakat her yıkamadan sonra meg quıckwax veya atas hydrop hızlı cılasını yapıyorum
collinite iyi bakarsan 6 aya kadar rahat dayaniyor. en dayanikli cilasi 476 , 915 degil.
memnunsan kullan tabi, sonucta zevk isi...
Ben de collinite 915, 845 surmeyi seviyorum, isterse az dayansin, pis kokmuyor, dogal, elimi bir tuhaf yapmiyor..
NXT kokusunu sevmeyen birini ilk kez gördüm ! :)
Car Care Turkey
08-07-2015, 08:20
Çok yorum yapmam uygun olmaz fakat sadece sunu soyleyebilirim. Öncelikle modası geçmiş ürün diye bahsettiğin ürünün adı bile dogru degil. Nanolex Washcoat; ürüne talep hala var fakat biz ürünü getirmiyoruz. Nanolex'in su an yeniden yapilanma sureci var, urunlerini guncelliyorlar, her gun dialogdayiz. Dogru zamanda tekrar gelecek.
Bu arada NXT yerine Gyeon Cure u rahatlikla kullanabilirsiniz, çizikleri tam anlamiyla doldurmaz fakat renk koyultucu ozelligi sayesinde daha az gorunur hale getirebilir. Ayrıca Quick detailer gibi uygulandigindan zaman ve emek azalacaktir.
Bende kurulama havlusu sorayım, UBER hala güncel ve fiyatı 48 TL. Biraz daha makul fiyatlı benzer performans veren kaliteli bir kurulama havlusu var mı ? 90 TL'ye kadar ürün var ama gerekli mi bence tartışılır.
imprezaWRC
08-07-2015, 09:14
Bende kurulama havlusu sorayım, UBER hala güncel ve fiyatı 48 TL. Biraz daha makul fiyatlı benzer performans veren kaliteli bir kurulama havlusu var mı ? 90 TL'ye kadar ürün var ama gerekli mi bence tartışılır.
Bauhaus'ta 10 TL'ye biraz daha kısa tüylü ama yinede tüyleri yumuşak olan büyük boy kurulama bezi satılıyor. Ben ara ara kullanıyorum; henüz çizik yaratmışlığı olmadı. (ürün hem otomobil reyonunda hem de temizlik bezlerinin olduğu reyonda satılıyor)
NXT kokusunu sevmeyen birini ilk kez gördüm ! :)
oyle bisi demedim ki, fusso un kokusu kotu.
Bauhaus'ta 10 TL'ye biraz daha kısa tüylü ama yinede tüyleri yumuşak olan büyük boy kurulama bezi satılıyor. Ben ara ara kullanıyorum; henüz çizik yaratmışlığı olmadı. (ürün hem otomobil reyonunda hem de temizlik bezlerinin olduğu reyonda satılıyor)
resmi filan var mi? Bir cok kisi cinden bez getirdi, sirf polyester, boyle tombik gozukuyor ama hic su emmiyor, anlamsiz bir cabalama oluyor, suyu ordan oraya iteleyip duruyorsun. Cilayi da parlatmiyor ayni sekilde, aldik bir hevesle hanim evde bile kullanmadi. Ucuz etin yahnisi hesabi. Koreli bezlerim hala 10 numara
wush kot un ismini bile duzelten olmadi:) Kral oldu yasasin yeni kral, gyeon bath!
imprezaWRC
08-07-2015, 10:22
oyle bisi demedim ki, fusso un kokusu kotu.
resmi filan var mi? Bir cok kisi cinden bez getirdi, sirf polyester, boyle tombik gozukuyor ama hic su emmiyor, anlamsiz bir cabalama oluyor, suyu ordan oraya iteleyip duruyorsun. Cilayi da parlatmiyor ayni sekilde, aldik bir hevesle hanim evde bile kullanmadi. Ucuz etin yahnisi hesabi. Koreli bezlerim hala 10 numara
wush kot un ismini bile duzelten olmadi:) Kral oldu yasasin yeni kral, gyeon bath!
Hazırda fotoğrafı yok; eve gidince fotoğrafını çekerim hatta bende merak ettim bir kaba su koyup emiciliğine bakayım :) :)
Çok yorum yapmam uygun olmaz fakat sadece sunu soyleyebilirim. Öncelikle modası geçmiş ürün diye bahsettiğin ürünün adı bile dogru degil. Nanolex Washcoat; ürüne talep hala var fakat biz ürünü getirmiyoruz. Nanolex'in su an yeniden yapilanma sureci var, urunlerini guncelliyorlar, her gun dialogdayiz. Dogru zamanda tekrar gelecek.
Bu arada NXT yerine Gyeon Cure u rahatlikla kullanabilirsiniz, çizikleri tam anlamiyla doldurmaz fakat renk koyultucu ozelligi sayesinde daha az gorunur hale getirebilir. Ayrıca Quick detailer gibi uygulandigindan zaman ve emek azalacaktir.
hatta ben de şundan bahsedeyim : nxt uygulaması ve silmesi çok kolay olduğu için önce nxt üstüne gyeon cure uyguluyorum her yıkama sonrası(2 haftada bir yani)
çizik doldurma anlamında nxt evet daha başarılı ama gyeon cure ile daha derin bir parlaklık oluşuyor
Temizlik kimyasallarında Valet Pro kullanmadan herhangi bir ürüne acaip iyi deme abi :)
pb glaze şu sıralar pek kullanana rastlamıyorum etkili ama modası geçmiş diyebiliriz sanki birde benim için efsane glassguard var :D
Şuan hala soft99 Fusso'yu bitirmeye çalışıyorum.
Görkem selam,
Başlangıç seti oluşturmak için f/p oranı yüksek ürünleri sıralıyabilir misin rica etsem. Almak istediklerim şampuan - eldiven - kurulama havlusu - jant için ürün - lastik için parlatıcı - quick detailer tarzı nano uygulamayı canlı tutacak tarzı uygulaması kolay bir ürün ve iç mekan genel temizleyici.
Aracımda Gtecnik nano uygulama mevcut, tanışmıştık Emre'nin orda beyaz BMW.
Burak E.
08-07-2015, 16:07
ben öyle uber almadım bimde satılan 7 liraya 5 li micro fiber bez aldım cok rahat iş görüyor heleki makinaa yıkandıktan sonra acayip kurulama yapmaya başlıyor tavsiye ederim benim arabayı tek seferde kuruluyor tabiki meg uber gibi kurutmaz ama yine yakın bir kurulaması mevcut :D
Meg in sari havlu gibi olan bezini kullaniyorum 2 seferde komple hatasiz sekilde kuruluyordu. Ismini unuttum :) gecen hafta bi hevesle uber aldim fakat hoc memnun kalmadim bi kere cok fazla agir bir 2 .si soylenilen gibi arabayi tek seferde kurulamiyor ben hic memnun kalmadm uberden yada benim aldigim urunde bir hata var
konuyu mahvettik adeta!
ahahahaha :D :icon_tup:
Aslinda modasi geçen ürünler olarak, ben konuya öyle bakmiyorum .Bu hobiyle sürekli yeni ilgilenen var ve bir sektör haliyle ve de biz sürekli ya en uzun parlaklik yada dayanimi ariyoruz .Peki bu durumda ne oluyor ,farkli adlarda ayni ürünün başka ambalaja konulmuş haline, koku farkliligina yada biraz daha kaliteli solventine döküyoruz paralari.
Ben klasik uygulamaciyim .Sealant üstüne wax atanlardanim .
Piyasa bizi sagiyor araciniza oturttugunuz ürünlerden vazgeçmeyin derim .Hic bir zaman karısik ürün kullanmayin .
Zaten bu asyalilardan sanki hepsi ayri üretim yapıyormuş gibi hayale kapilmayin.
Görkem selam,
Başlangıç seti oluşturmak için f/p oranı yüksek ürünleri sıralıyabilir misin rica etsem. Almak istediklerim şampuan - eldiven - kurulama havlusu - jant için ürün - lastik için parlatıcı - quick detailer tarzı nano uygulamayı canlı tutacak tarzı uygulaması kolay bir ürün ve iç mekan genel temizleyici.
Aracımda Gtecnik nano uygulama mevcut, tanışmıştık Emre'nin orda beyaz BMW.
Aykut uygulamayı yakından izleyip hatta ufakta olsa katkım bulunduğu için sana bu anlamda iyi ürünler önerebilmek isterim.
Güvenli Ön Yıkama için Ph Nötr Kir ve Çamur sökücü sprey - Auto Finesse Citrus Power 1 L :
http://www.detail-box.com/CITRUS-POWER-On-Yikama-Sampuani-1-LT,PR-147.html
Şampuanda Ph Nötr korumaya hiç zararı olmayan güvenli yıkama - Valet Pro Concentrated Shampoo 1 L :
http://www.detail-box.com/CONCENTRATED-CAR-WASH-1L,PR-433.html
Eldivende gerçek yada sentetik koyun yünü ihtiyacın olan ürün. Lake Country Koyun yünü eldiven stokta var ama şu anda sitede online değil. Fiyatı 39.95 TL
Keza kurulama havlusu gerçekten yumuşacık iyi su çeken bir ürün. Amerika'dan kendi adımıza getirttik. - Fiyat bandı 30 TL ile 130 TL ( Boyu 50 x 100 cm - CG Mammouth un gelişmişi ) bandında değişiyor.
Jant temizliği başlı başına bir iş. Hem güzel kokusu hemde bıraktığı müthiş parlak finish ve korumalara kaplamalara zarar vermeyişiyle rakipsiz tek önerim Valet Pro Bilberry :
http://www.detail-box.com/BILBERRY-WHEEL-CLEANER-500-ML,PR-435.html
Bu ürünü her jant temizleyicide olduğ0u gibi fırçayla desteklemek gerekir. Bunun için iki alternatif fırça seti :
http://www.detail-box.com/Caliper-Spoke-Woolies-30cm,PR-308.html
http://www.detail-box.com/A-Kit,PR-304.html
Lastik durumu göreceli bir kavram. Tabi yoldan aldığı toz çamur yağmur vs yüzeye yapıştıkça hiç bir lastik parlatıcı vaadlerini tam sunamaz. Bu yüzden önden lastik fırçası ve APC sonrasında lastik parlatıcı sürülmeli.
http://www.detail-box.com/Pail-Brush,PR-315.html
http://www.detail-box.com/CLASSIC-ALL-PURPOSE-CLEANER-500-ML,PR-462.html
Mat finish için :
http://www.detail-box.com/CLASSIC-TYRE-DRESSING-500ml,PR-451.html
Parlak finish için bir süredir kendi aracımda uzun soluklu test ettiğim ürün Adam's Tire Shine. Bu hafta içi online olacak. 500ml fiyatı 54.95 TL
Uzun süreli siyah kalması içinse Soft 99 Black and Black :
http://www.detail-box.com/BlackBlack-Hard-Core-Tire-110ml,PR-189.html
Araçta Gtechniq olduğu için quick detailer'ı C2v3 olarak düşünüyorum. 500ml işine yarayacaktır :
http://www.detail-box.com/C2v3-500-ML,PR-39.html
Silmek içinse Adam's Polishes Double Soft Havlu - 39.95 TL
İç mekan da APC yi güvenle kullanabilirsin yalnız her ne kadar 500ml lik kullanıma hazır olsa da çok hafif kirler için hala güçlü kalan bir solüsyon. Bu noktada içeriye çok keyifli bir koku veren ama güvenli temizlik yapan bir ürün daha var . Auto Finesse Spritz
http://www.detail-box.com/SPRITZ-Ic-Detay-Spreyi-500-ML,PR-122.html
Tüm liste bir oluştuktan sonra elbette forum üyelerine iskontolu yardımlarım olacak. Yeter ki ihtiyaçlarınızı doğru belirlemiş olalım :)
Gorkem paket paket satsaniza:) yikama seti vb:D
Gorkem paket paket satsaniza:) yikama seti vb:D
Adam's ın tüm ürünleri, Lake Country polisaj pedleri ve sonunda 15 çeşit ( iç dış metal cam yıkama kurulama ) bezleri geldi fakat palet açma ve raflara yerleştirme bitmedi.
Bittiği vakit Adam's Grit Guard'lı kovalarla güvenli yıkama setleri adı altında listeler oluşturabileceğim :)
erhanarici18
09-07-2015, 02:33
konuyu mahvettik adeta!
bence konunun adı değişsin
Genel detailing sohbeti (soru-cevap, tavsiye, öneri vb.)