Orijinalini görmek için tıklayınız : Tramer mağduru olduk ! Sonradan çıkan hasar !
Cihan Çizmeci
07-07-2015, 17:00
Merhaba arkadaşlar
Yaklaşık 30 gün önce bir arkadaşımıza 2006 Model Bmw 3.30d aldık. Almadan önce şaseden sorgulattık ve
24.07.2014 Çarpma olarak 1 adet hasar çıkıyordu. Şimdi 1 ay sonra şans eseri şaseden tekrar sorgulattık ve
24.07.2014 Çarpma 15.000
24.07.2014 Çarpma 16.000 Olarak 1 yıl öncesine ait 2 adet hasar kaydı rakamları çıkıyor. Rakamlar gayet ciddi bizde aracı hasarsızlığına güvenip aldık araçta değişen vs yok. Eski sahibininde bilgisi yok öyle birşey olsaydı bizde almazdık diyor.
Ne yapmak gerekli arkadaşlar . Tsb ' den form doldurup kayıtta açtık ancak geri dönüş vs olmadı .
Bilgi ve yardımlarınızı rica ederim. Böyle birşey başına gelen oldumu ?
By CrAzY
07-07-2015, 17:03
Yanlış yazılmış da olabilirmi ? cünki gün ve ayları aynı.
Cihan Çizmeci
07-07-2015, 17:10
Aynı günde 2 adet kaza rakamı çok saçma zaten. Bizde anlamadık.
Draniela
07-07-2015, 17:14
harbiden çok tuhaf. bir yanlışlık olabilir
E.Bozoglu
07-07-2015, 17:17
Bu aralar sıkça karşılaşılıyor bu tür yanlışlıklarla Km 'de olmuştu bizede
tarihler yalnış yazılmıştır.
sase ve plakadan kayıt olmayan sadece motor no dan pert olayları da bu aralar çoğaldı dikkatli olmakta fayda var.
Aracta plaka degısıklıgı yaptınız mı ? Yaptıysanız eger eskı plaka fılan taktıysanız eskı aracın hasar kaydı cıkmıstır . Fınal otomotıv magdurları aklıma geldı aracı alıyorsun hasar kaydı yok 15 gun sonra agır hasar kayıtlı cıkıyor diye bir olay vardı forumlarda
Mavi olan e90 mı? geçmiş olsun. Araç sahibi bu arada bu fiyatı oraya yazdıran kasko firmasına ulaşabiliyor. Bence temasa geçsin.
Cihan Çizmeci
07-07-2015, 21:52
Plaka değişikliği yaptık ama biz şaseden sorguluyoruz ve tarihler aynı daha önceden aynı tarihte çarpma yazan yerde şimdi aynı günde 2 hasar rakamı yazıyor. Hasarın nereden geldiğini bulamıyoruz ki :(
Nightfish
07-07-2015, 22:06
Tramerde hata yok, uygulama değişikliği yapıldı. Daha önce karşı tarafın suçlu olduğu kazalar için tutar çıkmıyor, yalnızca tarih ve hasar tipi yazıyordu (kaza, park halinde çarpma vs.) Şu an uygulamayı değiştirdiler ve suçun kimde olduğuna bakmadan bedel gözüküyor.
alırken hasar kaydı olan fiyat yazmayan bi araç aldık hala kapıda, plakadan sorgulatttım ama şaseden bakmadım korkuyorum bakmaya inan, bi gün yapıcaz ama ne zaman bilemiyorum
edit:imla
Şu olabiliyor.
Bu dosyalar açık kapanmamis ise tramerde gozukmez.
Adam arabayi satar kanka sisteme gir der.
Nurtopu gibi trameriniz olduğu öğrenirsiniz sonra.
ALPER-VNS
08-07-2015, 04:12
Tramerde hata yok, uygulama değişikliği yapıldı. Daha önce karşı tarafın suçlu olduğu kazalar için tutar çıkmıyor, yalnızca tarih ve hasar tipi yazıyordu (kaza, park halinde çarpma vs.) Şu an uygulamayı değiştirdiler ve suçun kimde olduğuna bakmadan bedel gözüküyor.
e ne saçma iş nerden bilicez adam gerçeği mi söylüyo dolandırıcı mı.. Normalde aracımızda hasar kaydı var şu kadarlık ama karşı tarafın hasarı yazanları direk eliyodum.. Artık bilemiycez..
Nightfish
08-07-2015, 06:14
Şöyle bi durum var yalnız, Tramer'den gelen mesajda tutar yazmasa bile o hasar sizin aracınıza yapılmış hasardır. Yani karşı tarafa ödenen para çıkmıyor orada hiç bir şekilde. Sizin aracınıza verilmiş hasarlardan karşı tarafın suçlu olduklarında tutar çıkmıyor, kendinizin suçlu olduğu durumlarda tutar çıkıyordu. Yeni güncellemeden sonra karşı tarafın suçlu olduklarında da tutar çıkmaya başladı.
Kısacası tramerde gelen mesajda o karşı arabanın hasarı diyen zaten yalan söylüyordur.
Dosyası yeni kapatılmış olabilir veya tramerin uygulamada değişikliğe gitmesinden dolayı olabilir...
Bu arada, Final Otomotiv'in şikayetvar.com'daki başlıkları neden kaldırıldı ? Sadece 1 tane görünüyor. ki onun da muhattapı eureko sigorta...
https://www.sikayetvar.com/eureko-sigorta-hasar-yok-diye-yaniltti
https://eksisozluk.com/final-otomotiv-sirketler-grubu--3927688
Cihan Çizmeci
08-07-2015, 08:31
Arkadaşlar şöyle bir durum var . Aracın eski sahibi ile görüştüm 24.07.2014 tarihinde olan kazada karşı tarafın suçlu olduğunu ve 14.250 TL para aldığını söylüyor peki aynı günde 2 adet hasar kaydı nasıl oluyor ve 31 Bin TL nereden geliyor ?
2 farklı beyan ile 2 dosya açılmıştır. araç ne şekilde hasar almış veya hasar vermiş ?
olmayacak bir durum değil kısacası.
24/07/2015 daha gelmedi şu an 08/07/2015 deyiz. Yanlışlık vardır büyük ihtimal.
delSol_power
08-07-2015, 09:15
Geçmiş olsun Cihan. İlk mesajında 2014 ve 2015 yıllarına ait iki adet kayıt yazmışsın. Üstteki mesajdaki arkadaşın yazdığı gibi, 24 Temmuz 2015 henüz gelmedi ve çok büyük ihtimalle kayıtlarda hata var.
araç izmirdeki mavi e90 mı ?
Cihan Çizmeci
08-07-2015, 09:41
Arkadaşlar yanlış yazmışım ikiside 2014 aynı günde görünüyor. Trafik dosyası karşı araç bizim hasarı ödemiş bizimkinin kaskosu yokmuş.
onursumer
08-07-2015, 09:46
Hasarin bir kismi kendi bir kismi karsi tarafin policesinden odenmis olabilir gibi geldi bana
Belki hem karşı tarafı hemde sizin aracı yazmışlardır bellki. Böylelikle ayni günde 2 hasar çıkmış olabilir. Ama rakamlar bmw de olsa araç hiç hasarsız denicek kadar ufak değil bence.
Şu olabiliyor.
Bu dosyalar açık kapanmamis ise tramerde gozukmez.
Adam arabayi satar kanka sisteme gir der.
Nurtopu gibi trameriniz olduğu öğrenirsiniz sonra.
Ozaman servis parasını alamaz yanlız dosya kapanmadan çoğu sigorta şirketi ustanın yada servisin parasını yatırmıyor.
aracı inatla neden yazmıyorsunuz merak ettim :D
Cihan Çizmeci
08-07-2015, 16:22
Arkadaşlar araç arkadaşımın aracı yazmamı istemedi lütfen özellikle sormayın artık. Hepimizin başına gelebilir eğer bu yanlışlığı düzeltebilirsek sorun kalmayacak. Eğer düzeltilmezse zaten satış yaparken gizleyecek bir insan değil.
Araştırmalarımız sonucunda öğrendik ki : 24.07.2014 tarihinde 1 kaza olmuş ve aldığımız arkadaş yapmış bu doğru bu sırada bizim aracın kaskosu yok ve karşı araç suçluymuş / Karşı aracın sigortasından bir miktar para alınmış ancak yazan rakamlarla ilgisi yok . Yapan servis belli , kaza fotoğrafları var. Onarılan parça belli. Tarih belli. Karşı aracın hasarı 900 TL Onuda yazsalar bile mümkün değil ki neden suçlu tarafın hasarını bizim aracımıza yazsınlar ki ?
Aracı aldığımız arkadaş durumun arkasında ve kesinlikle böyle birşeyin imkansız olduğunu söylüyor. Şu an Tsb ye form gönderdik ve beklemedeyiz.
Daha önce böyle birşey yaşayan oldumu ?
ALPER-VNS
09-07-2015, 00:22
Böyle bişey yok benim arabamda sistem değişmeden önce 2006 senesinden bi kaza vardı çarpma olarak yazan bugün sorguladım yine kaza olarak duruyor rakam falan yazmıyor.. Çarpma yazıp da rakam yazmıyorsa zaten karşı tarafın hasarını yaptırmışsın demektir..
X5 le audi a1 in tamponuna çarptık.. bizim arabanın plakalık kırıldı sadece audinin tampon değişti.. Şimdi x5i sorgulayınca da çarpma olarak görünüyor o kaza..
onursumer
09-07-2015, 00:44
Arkadaşlar araç arkadaşımın aracı yazmamı istemedi lütfen özellikle sormayın artık. Hepimizin başına gelebilir eğer bu yanlışlığı düzeltebilirsek sorun kalmayacak. Eğer düzeltilmezse zaten satış yaparken gizleyecek bir insan değil.
Araştırmalarımız sonucunda öğrendik ki : 24.07.2014 tarihinde 1 kaza olmuş ve aldığımız arkadaş yapmış bu doğru bu sırada bizim aracın kaskosu yok ve karşı araç suçluymuş / Karşı aracın sigortasından bir miktar para alınmış ancak yazan rakamlarla ilgisi yok . Yapan servis belli , kaza fotoğrafları var. Onarılan parça belli. Tarih belli. Karşı aracın hasarı 900 TL Onuda yazsalar bile mümkün değil ki neden suçlu tarafın hasarını bizim aracımıza yazsınlar ki ?
Aracı aldığımız arkadaş durumun arkasında ve kesinlikle böyle birşeyin imkansız olduğunu söylüyor. Şu an Tsb ye form gönderdik ve beklemedeyiz.
Daha önce böyle birşey yaşayan oldumu ?
alınan ucretlerle ilgili fatura vs varmı onarım sırasında faturanın şişirilme ihtimalide var bu şekilde birsuru ornek arac var
CasabLanca
09-07-2015, 01:52
Böyle bişey yok benim arabamda sistem değişmeden önce 2006 senesinden bi kaza vardı çarpma olarak yazan bugün sorguladım yine kaza olarak duruyor rakam falan yazmıyor.. Çarpma yazıp da rakam yazmıyorsa zaten karşı tarafın hasarını yaptırmışsın demektir..
X5 le audi a1 in tamponuna çarptık.. bizim arabanın plakalık kırıldı sadece audinin tampon değişti.. Şimdi x5i sorgulayınca da çarpma olarak görünüyor o kaza..
geçenlerde leon alıyorduk abi araç sahibi 3 adet hasar var 2si çarpma 1 tanesi 6000 tl dedi mesajı attık 2 tane 6000 tl 1 tane çarpma çıktı, adama söyledik ben alırken öyle birşey yoktu dedi kendi attığı mesajı gösterdi hakikaten aynı tarihteki çarpma yazan kaza miktara dönüşmüş
Ozaman servis parasını alamaz yanlız dosya kapanmadan çoğu sigorta şirketi ustanın yada servisin parasını yatırmıyor.
Zaten Araç sahibi servise ödüyor aradan çekiliyor bu dediğim sistemde.
Para araç sahibine çıkıyor.
Bu konuda belki olmayabilir.Tarih uzak biraz
Ama böyle bir sektör de var yok değil.
ALPER-VNS
09-07-2015, 02:44
geçenlerde leon alıyorduk abi araç sahibi 3 adet hasar var 2si çarpma 1 tanesi 6000 tl dedi mesajı attık 2 tane 6000 tl 1 tane çarpma çıktı, adama söyledik ben alırken öyle birşey yoktu dedi kendi attığı mesajı gösterdi hakikaten aynı tarihteki çarpma yazan kaza miktara dönüşmüş
benim çarpma olarak duruyo ama hala bugün attım daha mesaj.. Bişey anlamadım bu işten..
Nightfish
09-07-2015, 06:34
Benim de çarpma, kaza vs olarak yazıyordu eski aracımda. Satarken son bi sorgulayım dedim bütün kazadır çarpmadır hepsinin yanında rakam çıkmaya başladı. Çevremdeki 1-2 araca daha denedim hepsinde aynı şekilde daha önce rakam olmayan kazalarda rakam çıkmış.
ilkay325i
09-07-2015, 07:00
aracı inatla neden yazmıyorsunuz merak ettim :D
Yarın öbür gün birisi aracı sorduğunda biz büyük hasarlı diyip aldırmicaz ondan :D
Konu araç değil.
Konu hasar kaydı.
Sen neyin peşinde isen.Sorgulama konusuna yazarsin.
Burada araba sorgulaması yapılmıyor.
Cihan Çizmeci
09-07-2015, 12:38
Arkadaşlar SBM den gelen cevap şu şekilde : Başvurunuz incelenmiş olup şirketimizden açılan hasar dosyası tespit edilememiştir. Sms servislerinde yapılan güncelleme sonucu KTT kayıtlarında yer alan bilgilerin sms yanıtlarında iletildiği anlaşılmakta olup , talep kapatılmıştır.
Yani diyorki hasar dosyasını bulamadık ama tahminen anlaşmalı tutanakta yazan rakamlardan buraya hasar rakamı işlenmiştir. Yani biz atmasyon bilgilerle aracınıza 30 bin hasar girer sizin aracınızı afedersiniz P.ç ederiz diyorlar.
Ben gerekiyorsa mahkemeye kadar gideceğim arkadaşlar.
MyDoNoSe
12-07-2015, 09:11
Geçmiş olsun büyük yazık olmuş.
Cihan Çizmeci
12-07-2015, 14:44
Arkadaşlar başına gelen arkadaşlar için örnek teşkil etsin diye yazıyorum. 01 Temmuz 2015 Tarihinde Sbm sms servislerinde güncelleme olmuş çok eski dosyalar hariç artık trafik kazalarında karşı tarafın ödediği hasarların rakamları çıkıyor.
Bizim durum çok farklı elimizde mütabakat , anlaşmalı servis raporu , dosya hepsi mevcut ve gerçekte ödenen rakam ile sorgulamada yazan rakamların alakası bile yok Sbm dosyayı sigortaya yönlendirmiş sigortadan yazı geldi , Ruhsat ve detaylı bilgi istediler , gelişmeler hakkında sizleri bilgilendireceğim.
Sbm den ilk şikayette gelen cevap ;
http://s21.postimg.org/grpotrytj/cevap.jpg
Cihan Çizmeci
06-08-2015, 09:17
Arkadaşlar hasar kaydının birisi silindi fakat şöyle bir durum var. Hasarda ilk ekspertiz raporunda 16.300 TL rakam gösterilmiş sonrasında hasar 13 Bine düşürülüp sigorta şirketi tarafından 13 Bin ödenmiş , bu hasarın 13 Bin TL olarak görünmesi gerekmez mi ? Şu an 16.300 TL çıkıyor.
Sag arka camurlukda boyasi olan ici bej ekranli 330d ise hasar dogru
Cihan Çizmeci
07-08-2015, 09:58
Hasar doğru derken ? Hangi rakam doğru 16.300 TL mi ? - 13.000 TL mi doğru.
Sorunu çözebildiniz mi?
Tramerde hatalı olarak görünen rakamı düzeltme imkanı var mı?
Veya geçmişte yapılan bir hasarın faturasını sigorta firmasından görebiliyormuyuz?
gespenster
25-04-2016, 15:23
bedelsiz hasar kaydı olan aracları cok cok ıyı expere alın.
bedelsiz kayıtların bir cogu dosyası kapanmamıs kayıtlar olup, yarın sızın karsınıza suprız yumurta mısalı cıkacak olan bedelli hasarlar olabilir.
Ben de aracı alırken 1300 tl civarında hasar vardı her yere sorgulattım her yerden baktım tum kontrollerı yaptım
Plaka degısmedım ılk sahıbınden aldım. Daha sonra sorgulattım 5k gibi bişey var su anda
Tekrar gorustum eskı sahıbıyle konustuklarımız dısında bırsey yokdedı. Bılgım dahılınde olan ıslemler ıslenmemıs, satılırken dosya kapanınca ne varsa ısledıler yanı anlıcagınız tramerın de guvenılırlıgı yok.
Ben de aracı alırken 1300 tl civarında hasar vardı her yere sorgulattım her yerden baktım tum kontrollerı yaptım
Plaka degısmedım ılk sahıbınden aldım. Daha sonra sorgulattım 5k gibi bişey var su anda
Tekrar gorustum eskı sahıbıyle konustuklarımız dısında bırsey yokdedı. Bılgım dahılınde olan ıslemler ıslenmemıs, satılırken dosya kapanınca ne varsa ısledıler yanı anlıcagınız tramerın de guvenılırlıgı yok.
aynı sorun bende de var. 2013 yılından kalma sadece camurluk boyası, radyatör, plastik ön panel üstü ve far değişimi için 10355tl hasar kaydı çıkmaya başladı. sanıyorum 2. 5e fazladan bastılar. 1035olsa anlıcam.
eskiden böyle bir kayıt yoktu, ilk sahibinden aldım ve ilk plakası.
ayrıca bu hasar, saseden ve motor numarasından sorgulatınca ne sigorta sisteminde ne tramer sisteminde kayıtlı değil. sadece 5664den yeni çıkmaya başladı.
şuan sbm ile sorunu çözme kavgasındayız.
Benzer problem yaşayan herkes avukatlara başvursun. Kesinlikle değer düşüklüğü tespiti yaptırıp paranızı alabilirsiniz.
VTec_king
26-04-2016, 15:19
ben evn type r ı expertize soktum tek tek butun parcaları alıcı ile baktık boya yok aracda ama 5000 nerden geldiyse tramer çıkıyor yani tramerede guvenmeyin