Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tampon boyatma hakkında

AliDogukan
07-07-2015, 17:20
Merhabalar

2011 model Caravelle in tamponlarını boyatmayı düşünüyorum.Renk gümüş gri.Yetkili servis 600 lira civarı fiyat istersen sanayide 300 lira gibi bir ücrete maloluyor.Bu işlemi yetkili serviste mi sanayide mi yaptırnak mantıklıdır ? Arabada ön ve arka park sensörleri var karar veremedim.

Ramcho®
07-07-2015, 17:22
sanayide ki ustan sağlamsa sanayı candır.

ama yetkili servis garantili hizmet ve renk tutma garantisi verdiği için ben servisi tercih ederdim. ki corsa nın arka tamponu yetkili serviste boyanıyor.

B.Koçer
07-07-2015, 17:23
sanayideki iyi bir usta servisten daha iyi iş yapar
fakat sanayideki usta bi yeri kötü yapar da begenmez sen ona laf anlatamazsın

yetkili servisi delirtene kadar hakkını sorgularsın zaten aradaki fiyat farkını da ben ona yoruyorum genelde

AliDogukan
07-07-2015, 17:30
Şöyle bir ekleme de yapmak istiyorum benim sanayi tecrübem neredeyse sıfır.Çevreme sordum sordurdum sanayide boya işini en iyi kim yapar diye bir isimle karşılaştım herkes memnun.

Bir tarafım servise yaptır faturalı garantili iş beğenmezsen itiraz edersin diyor,bir tarafım ne diye 2 katı para vereyim sanayiye yaptır diyor.Şöyle bir durum da var yetkili servis bana 90 km git gel falandı fişmandı 100 lira da mazota vermek zorunda kalacağım.Sanayideki usta genelde eski arabaları boyuyormuş benim gözlemlediğim kadarıyla şimdi benim park sensörlerini takıp çıkarırken sakat etmesin diye de korkuyorum tam kararsızım yani.

B16
07-07-2015, 17:30
Sanayide ki ustanıza sıkı sıkı tembihleyin park sensörlerine tek kat boya geçsin hafif bir şekilde boyasın yoksa sensörler okumamaya veya sürekli okumaya başlıyor.

İstanbul
07-07-2015, 17:37
Sanayilerde nice ustalar var yetkili servistekilerden çok daha iyi iş çıkaran,kaldı ki sadece tampon boyancak,usta tavsiye edilen bir ustaysa renk tonu ve sensörler hakkında gerekli uyarıları yapıp sanayide boyatın..en önemli şeyi söylüyorum,parayı peşin vermeyin,iş bitince beğenirsem vericem deyin,çok daha hassas çalışıyorlar öyle,tecrübeyle sabittir

AliDogukan
07-07-2015, 17:56
Sanayide ki ustanıza sıkı sıkı tembihleyin park sensörlerine tek kat boya geçsin hafif bir şekilde boyasın yoksa sensörler okumamaya veya sürekli okumaya başlıyor.

Park sensörüm hali hazırda boyalı zaten hocam mevcut tamponlarım zaten boyalı ama ön kısma taş çarpa çarpa kısmen boyalarını söktü arka kısım da kenarlarından parkederken oluşan minik kazalardan boya sıyrıldı rütuş yaptırmıştım o da basınçlı sudan dolayı döküldü ben de dayanamayıp boyatayım diyorum artık.

Aykut106
07-07-2015, 18:55
300 e sok tak dahilmi? tamponu kendin takıp sokuceksen sanayide yoksa servis bence.Tampon tırnagı disi ıvır zıvır bilmeyen biri hic edebilir :)

İbrahim33
07-07-2015, 19:21
yav me büyüttünüz bu kadar işini düzgün yapan bir kaportacı yok mu koskaca osmaniye'de ? iyi bir ustaya ver gitsin. park sensörü falan dediğin şeyi kıracak adam da kaportacılığı bıraksın zaten.

ALPER-VNS
07-07-2015, 20:36
Zamanında partner vardı onun tamponlarını boyatmıştık sanayide çok güzel olmuştu.. Sonra arka tampona çarptılar serviste boyattık ikinci kez sıfır tamponu boyalar attı 2 ay sonra..

Sanayi candır..

i-vtec07
07-07-2015, 21:04
sağlam usta varsa tabiki sanayi .yanlız ustanın yanında ilk defa sanayiye geliyorum gibi kelimeler kullanma yalap şap yapar geçer sonra . arada bide başına gelip kontrol edersen iyi olur . tam beş buçuk saat eksozcunun başında beklemişliğim var benim :D hatta yardım bile etmiştim .

MCN21
07-07-2015, 21:06
Ortalamanin ustu bir usta bile servisten iyidir bence. Genelde servis elemanlariyla kavga ediyorsun is sonunda

jr1905
07-07-2015, 21:35
servise boşyere o kadar para verme kardeşim. Kadirlide bak bi kafana yatan usta bulamazsan gel Osmaniye'ye tertemiz yaptırırız.

syhkan
07-07-2015, 22:37
hocam sanayi iyidir, tabi işinin ehli ve yaptığı işin arkasında duran adamdan bahsediyorum.

ronay
07-07-2015, 23:46
Zemin pilastik oldugundan bilincli kisilere yaptirin muhakkak pilastik astar attirin yoksa kisa zamanda catlar ve dokulur

AliDogukan
09-07-2015, 01:44
servise boşyere o kadar para verme kardeşim. Kadirlide bak bi kafana yatan usta bulamazsan gel Osmaniye'ye tertemiz yaptırırız.

Çok çok teşekkür ederim teklifiniz için bugün öğleyin usta ile görüştüm inceledi herhangi bir hasar görmeyince çok kolay bunun işi zımparalanacak filan dedi bir de eğer acele etmezsen sindire sindire 3 günde teslim ederim ama mükemmel olur kesinlikle memnun kalırsın eğer beğenmedim dersen para verme dedi ben de beğenmezsem zaten vermem dedim.3 yıl garantisini kendim verebilirim herhangi bir atma solma durumuna karşı dedi.Boyayı tutturabileceksin değil mi ton farkı olursa asla olmaz ben pimpirikli adamım dedim,yeni nesil arabalarda boya tutturmak daha kolay ben senin şasi numarana göre boyu kodunu öğrenip halledeceğim dedi.Fiyat olarak da 300 değil 450 dedi ben allem eder gullem eder 350 ye anlaşırım.Cebime paramı koyunca gelirim dedim öyle kaldı.

Aykanı aradım kendim fiyat almak için 800 lira dedi bir de 100 lira mazot git gel falan fişman araba 5 gün yatacak dedi aman aman kolay gelsin dedim kapattım.

Osmaniyeliler olarak buluşma hala aklımda keşke biri önayak olsa :)

Seven7
09-07-2015, 01:49
Bir tampon boyamaya 450 lira istedi, yanlış anlamadım değil mi?

painkller
09-07-2015, 01:53
vay anasını be, ulan ben yamuk yumuk tamponu düzeltmeyle,boyayla,plastik kaynakla 170e hallettim birde yalovada :D

AliDogukan
09-07-2015, 01:53
Bir tampon boyamaya 450 lira istedi, yanlış anlamadım değil mi?

Doğru anladınız,ön ve arka Caravelle tamponu boyamaya 450 lira istedi sanayideki usta.

Vw yetkili servisi Aykan Adana 800+KDV istedi yani anahtar teslim 944 lira .

BuğraTuna34
09-07-2015, 04:00
Büyükşehir de olsan sanayiye git derdim. Ancak osmaniye de yetkili servise gitmeni öneririm.