Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio 182 cruise control problemi.
Cruise controlü hergün kullanıyorum sabah ise gider iken çalışıyor idi akşam çalışmadı. Aç kapa yaptım olmuyor .Kontak kapayıp açtım yine olmuyor. Hız sabitleyici ibaresi yeşil olarak konsolda yanıyor set yazisida geliyor lakin direksiyon üzerinden +/- tuşlara tepki vermiyor nedeni ne olabilir ?
BurakCengizhanoğlu
07-07-2015, 20:20
Eski sahiplerindede böyle problemler olmuştu onlarla bir iletişime geçebilirsin
by serçe
07-07-2015, 20:22
Bende aynı sorunu yaşamıştım 182 lik varken, bende sorun elektironik gaz kelebeğinden çıkmıştı ama benden iyi arkadaşlar yazar yada makinaya bağlatıp baktırmakta fayda var
Eski sahiplerindede böyle problemler olmuştu onlarla bir iletişime geçebilirsin
MertserhanÖ harici diğer sahipleri kimler kullanıcı adlarını yazar iseniz sorarım.Mert e şimdi yazacağım.teşekkürler.
Bizdeki megane2de de buna benzer bi sıkıntı olmuştu aynı zamanda airbag ışığı da yanıyordu kronik sıkıntı direksiyon sargılarındanmış sorun, açılıp sargılar yenilendi tuşlar tekrar çalıştı airbag ışığı da sönmüştü belki bu tip bi şey olabilir
Bende aynı sorunu yaşamıştım 182 lik varken, bende sorun elektironik gaz kelebeğinden çıkmıştı ama benden iyi arkadaşlar yazar yada makinaya bağlatıp baktırmakta fayda var
Elektronik gaz kelebeği mi değişti peki sorunu nasıl hallettiniz ? Yabancı forumlarda fren ve debriyaj sensöru olabilir deniliyor.
BurakCengizhanoğlu
07-07-2015, 20:44
MertserhanÖ harici diğer sahipleri kimler kullanıcı adlarını yazar iseniz sorarım.Mert e şimdi yazacağım.teşekkürler.
mert bide kutsal var benim bildiğim o kadar
Korna calisiyorsa sargidan degildir, korna direksiyon ustundeyse mumkun bu gerci.
mehmetugur
07-07-2015, 20:46
Hız sınırlayıcı çalışıyor mu?
Korna calisiyorsa sargidan degildir, korna direksiyon ustundeyse mumkun bu gerci.
doğru söylüyorsunuz korna da takılı kalıyordu bizde :)
by serçe
07-07-2015, 20:47
Elektronik gaz kelebeği mi değişti peki sorunu nasıl hallettiniz ? Yabancı forumlarda fren ve debriyaj sensöru olabilir deniliyor.
Evet doğrudur direk gaz kelebeğini değiştirmiştim serviste
mert bide kutsal var benim bildiğim o kadar
Kutsal beyin nicki nedir ? Mert e sordum.
korna çalışıyor hız sınırlayıcı da düğmeler de çalışıyor direksiyon üzerindeki.
Hız sınırlayıcı çalışıyor mu?
evet çalışıyor.Ama cruise durduk yere gitti. :(
doğru söylüyorsunuz korna da takılı kalıyordu bizde :) :)
Evet doğrudur direk gaz kelebeğini değiştirmiştim serviste
Ne kadar tutmuştu geçmiş gün hatırlıyor musunuz ?
ErkanCanS
07-07-2015, 21:09
Cruise controlü hergün kullanıyorum sabah ise gider iken çalışıyor idi akşam çalışmadı. Aç kapa yaptım olmuyor .Kontak kapayıp açtım yine olmuyor. Hız sabitleyici ibaresi yeşil olarak konsolda yanıyor set yazisida geliyor lakin direksiyon üzerinden +/- tuşlara tepki vermiyor nedeni ne olabilir ?
Bir ikide tokatlasaydınız tam olacakmış :D Güzelim arabaya niye tüplü televizyon muamelesi yapıyorsunuz yazık :D Geçmiş olsun gaz kelebeği olabilir bencede
Bir ikide tokatlasaydınız tam olacakmış :D Güzelim arabaya niye tüplü televizyon muamelesi yapıyorsunuz yazık :D Geçmiş olsun gaz kelebeği olabilir bencede
Gaz kelebeği olsa set alıp sonra tekrar iptal olur diye düşünüyorum çünkü normalde öyle oluyor.Bakalım umarım en kısa sürede net bir cevap gelir.teşekkürler.
Orçun Dikayak
07-07-2015, 21:20
Sargıdan oldugunu sanmıyorum öyle olsa + - tuşları sınırlayıcıda da çalışmaz bence ya gaz kelebeği olma ihtimali var bide Cruise beyni gibi bisi varsa onda sıkıntı olabilir varsa tabiki.
Boldenon
07-07-2015, 21:21
Kutsal yanımda şu an. Alt tarafta cruise control soketi varmış. Çıkartıp temizleyince düzeliyormuş. Kablolarında da problem olabilirmiş. Debriyajın altındaki soket
Sargıdan oldugunu sanmıyorum öyle olsa + - tuşları sınırlayıcıda da çalışmaz bence ya gaz kelebeği olma ihtimali var bide Cruise beyni gibi bisi varsa onda sıkıntı olabilir varsa tabiki.
Teşekkürler.Gaz kelebeği olsa arada bir takılma vs olur bu tık diye gitti.
Kutsal yanımda şu an. Alt tarafta cruise control soketi varmış. Çıkartıp temizleyince düzeliyormuş. Kablolarında da problem olabilirmiş. Debriyajın altındaki soket
alt taraf derken debriyajin yanındaki soketler mi ? Yoksa cruise on off yapılan esp kapatılan panelin arkasında bulunan soketler mi ? Çünkü sadece cruise set yapmıyor ama hız sınırlayıcı çalışıyor.
Aptal gibi okuduğum için debriyaj altındaki yazdiginizi anlayamadım. Kusura bakmayın lütfen.ayrıca teşekkür ederim. Yarın bakacağım .kendim soksem temizleyebilir miyim ? Birde ne ile temizlenir ?
Elektronık devre temızleyıcıler var onlarla bı guzel temızleyıp kurutup takarsın ınsallah duzelır sorunun
Aptal gibi okuduğum için debriyaj altındaki yazdiginizi anlayamadım. Kusura bakmayın lütfen.ayrıca teşekkür ederim. Yarın bakacağım .kendim soksem temizleyebilir miyim ? Birde ne ile temizlenir ?
Elektronik malzeme satan yerlerde Philips kontak sprey ile temizleyebilirsin.
Elektronık devre temızleyıcıler var onlarla bı guzel temızleyıp kurutup takarsın ınsallah duzelır sorunun
Teşekkürler, inşallah.
Elektronik malzeme satan yerlerde Philips kontak sprey ile temizleyebilirsin.
Teşekkür ederim.
Eski sahiplerinden bir kaç bilgi aldım lakin fikri olan varsa lütfen yazsin ne kadar çok fikir olur ise ona göre tek tek kontrol ettireceğim.
SEÇKİN172
09-07-2015, 12:46
volant okuyucuda olabilir. makinaya baglatın isterseniz volanttanda yapar dedikleri gibi gaz kelebeginden de.
Kutsal in dediği üzere daha evvel de olmuş debriyaj arkasında ki soketten kaynaklı olabilir imiş.İnternette birçok yabancı forumda aynı şekilde yorumlar var. Yarın vakit bulur isem gostericem .
Arkadaşlar sorun çözüldü çok şükür , cevap veren ve fikir yürüten herkese çok teşekkür ederim.
Sorun fren müşüründe imiş.Değiştirdim tekrarladı çünkü çin mali müşür takılmış.Hemen orjinal mais alıp taktım düzeldi. Arıza lambasiz performans dolu hız sabitlemeli sürüşlerim devam ediyor . Çok şükür. Orjinal parçadan şaşmamak lazım baştan orjinal denildi alıp elimize kontrol etmedik o yüzden havadan para ödedik.Yan sanayi ürün ne yazıkki ucuz değil esas pahalı olan .