Orijinalini görmek için tıklayınız : yurtdışından ikinci el jant getirtmek?
Arkadaşlar, daha önce yurt dışından sıfır jant getirtme muhabbeti olmuştu ama böyle bir konu olmadığı, ya da en azından ben bulamadığım için açıyorum. Şimdi, memlekette çok zor da olsa bulunabilen, ancak fiyatları 2000 liradan yüksek olan jant takımlarını ben İngiltere'de 20 pound ile 50 pound arasına bulabiliyorum. Bahsettiğim jantlar OEM. Aftermarket (O.Z., BBS, Speedline vs) değil. Bunu ebay'den falan alsam, gümrükte takılma ihtimali var mı? Ya da ne bileyim, teste falan tabi tutmak isterler mi ülkeye sokmadan önce?
Arkadaşlar, daha önce yurt dışından sıfır jant getirtme muhabbeti olmuştu ama böyle bir konu olmadığı, ya da en azından ben bulamadığım için açıyorum. Şimdi, memlekette çok zor da olsa bulunabilen, ancak fiyatları 2000 liradan yüksek olan jant takımlarını ben İngiltere'de 20 pound ile 50 pound arasına bulabiliyorum. Bahsettiğim jantlar OEM. Aftermarket (O.Z., BBS, Speedline vs) değil. Bunu ebay'den falan alsam, gümrükte takılma ihtimali var mı? Ya da ne bileyim, teste falan tabi tutmak isterler mi ülkeye sokmadan önce?
kargo gumruk cok odersiniz kutulardan ve agirliktan dolayı bildigim kadarıyla
cabriolet
08-07-2015, 10:02
ikinci el jant getirmek çılgınca olur ben daha önce amerikadan sıfır jant lastik almıştım lastikler jantın üstünde diye onları bile ikinci el sanıp nerdeyse vermiceklerdi bana :)
ikinci el jant getirmek çılgınca olur ben daha önce amerikadan sıfır jant lastik almıştım lastikler jantın üstünde diye onları bile ikinci el sanıp nerdeyse vermiceklerdi bana :)
Hocam ya ters birine denk geldiniz yada işi bilmeyene jant lastik bütün halde olunca "tekerlek" diye geçer ve ürünleriniz sıfırsa 18 kdv hariç hiç bir vergisi yokdur.
http://www.hizliresimyukle.com/images/2015/07/08/teker.jpg
cabriolet
08-07-2015, 10:33
Hocam ya ters birine denk geldiniz yada işi bilmeyene jant lastik bütün halde olunca "tekerlek" diye geçer ve ürünleriniz sıfırsa 18 kdv hariç hiç bir vergisi yokdur.
http://www.hizliresimyukle.com/images/2015/07/08/teker.jpg
işte gel onu lastik ve jant kirli diye ikinci el sanan gümrük memuruna anlat :) kirli dediğimde lastiği janta geçirirken sürdükleri kaydırıcı malzemenin izleri vardı :)
Üstad, Amerika'dan getirmek zaten akıl işi değil, benim bahsettiğim jantlar, eğer gelirse, İngiltere'den gelecek, ve kargosu ne tutarsa tutsun buradaki fiyatlarına yaklaşmaz bile. Gelecek olan ürün zaten ikinci el olmak zorunda zira o jantların sıfırı artık üretilmiyo.
Benim bildiğim şöyle bir uygulama var, eğer jantlar Türkiye'de yoksa (distribütörü, bayisi vb yoksa) siz kendiniz 1 takım bile olsa ithal eder konuma düşüyorsunuz. Bu sebepten jantı kendilerince bir teste tabi tutuyorlar, bu testte de janta tabiri caizse tecavüz ettiklerinden kullanılamaz duruma geliyor.
Benim merak ettiğim, Türkiye'de bulunabilen ikinci el jant veya jant+lastik, yurtdışından Türkiye'ye getirtilebilir mi, getirtilebilirse ne kadar gümrük vergisi öderim?
GokhanE.
08-07-2015, 12:56
2.el malzemenin gümrük girişi yok, aracınızla ingiltereye sac jantla gidip jantları taktırarak geri dönün daha az uğraşırsınız.
2.el malzemenin gümrük girişi yok, aracınızla ingiltereye sac jantla gidip jantları taktırarak geri dönün daha az uğraşırsınız.
Kesin kural bu mudur? Daha önce çok ikinci el malzeme aldım yurtdışından. Gerçi hiç biri jant kadar koca koca değillerdi de, sorunsuz sıkıntısız kapıma kadar geldi?
cabriolet
08-07-2015, 16:57
Kesin kural bu mudur? Daha önce çok ikinci el malzeme aldım yurtdışından. Gerçi hiç biri jant kadar koca koca değillerdi de, sorunsuz sıkıntısız kapıma kadar geldi?
paket kontrol edilmediyse takılmamıştır :)
ama jantta öyle şanslı olucağını hiç sanmam :)
Eğer jantlar ilk günkü haline getirilip kutu / paketlenirse fatura da olursa elinizde ben sıkıntı yaşayacağınızı sanmam.
Gümrükte de aracın ruhsatı ile TR de bulamadık ingiltereden getirttik tarzı bi yaklaşım olabilir.
Diğer bir seçenekte Bulgaristana kadar getirtip orada sizin aracın üzerine montajlayıp getirmek tabi..
paket kontrol edilmediyse takılmamıştır :)
ama jantta öyle şanslı olucağını hiç sanmam :)
pek öyle şanslı bi adam da sayılmam ama :D neyse, ben aldım mesajı, çok sağol ilgin için :)
Eğer jantlar ilk günkü haline getirilip kutu / paketlenirse fatura da olursa elinizde ben sıkıntı yaşayacağınızı sanmam.
Gümrükte de aracın ruhsatı ile TR de bulamadık ingiltereden getirttik tarzı bi yaklaşım olabilir.
Diğer bir seçenekte Bulgaristana kadar getirtip orada sizin aracın üzerine montajlayıp getirmek tabi..
Bulgaristan seçeneği zaten cepte, ama pek vaktim yok, ancak izin kullandığım bi dönem bir kaç günümü ayırmam gerek, onu da pek istemiyorum ama başka çare yok gibi görünüyor :/
yurtdışından 2. el araç ve parçalarını getirmek kesinlikle yasak.
evolution_9
09-07-2015, 11:36
hocam getirsen bile 300 dolar civarı kargo tutar bide gümrük ödersin bence hiç gerek yok
2010 yılında İngiltere, İsrail, ve Almanya'dan toplamda 5 adet tek jant getirttim.
tanesi için genelde 20-30 usd gibi bir kargo ücreti ödemiştim, tabi o zaman dolar böyle değildi :)
2 tanesi gümrüğe takıldı, 3 tanesi kapıma kadar gelmişti.
eğer 4 adet birden alırsan kesin gümrüğe takılır. kargo bedeli 300 doları falan bulur. mal bedelinin %18 i kadar kdv ödersin.
tabi bu arada jantların sıfır olması gerekiyor.
ya da gümrük amirini ikna edebilirsen ikinci el de alabilirsin.
ayrıca uçak kargo olmasın, çünkü AHL de gümrüğe takılırsa ordino aldırman gerekecek ve navlun ödeyeceksin.
maliyet oldukça artacak ve ahl de şahıs olarak iş bitirmek çok meşakatli.
en temizi tek tek, kara yolu ile almak olur. ya da kargolayan o şekilde kargolayacak.
bir de üzerinde lastik ile gelmesin. çünkü lastiklerin ithalatı için özel izin gerekli. izin olmadığı taktirde malını gümrüğe teslim etmek zorunda kalabilirsin. ya da iade etmek durumunda.
yurtdışından 2. el araç ve parçalarını getirmek kesinlikle yasak.
Bunu bilmiyordum. Eski aracıma ikinci el, temizliği de yapılmamış yakıt rayı, enjektör takımı ve benzin regülatörü, hepsi de yakıt rayına takılı halde getirttim, kapıma kadar da geldi. Böyle bir kural olduğunu bilsem hiç girişmezdim o zamanlar. Demek ki gözden kaçmış.
2010 yılında İngiltere, İsrail, ve Almanya'dan toplamda 5 adet tek jant getirttim.
tanesi için genelde 20-30 usd gibi bir kargo ücreti ödemiştim, tabi o zaman dolar böyle değildi :)
2 tanesi gümrüğe takıldı, 3 tanesi kapıma kadar gelmişti.
eğer 4 adet birden alırsan kesin gümrüğe takılır. kargo bedeli 300 doları falan bulur. mal bedelinin %18 i kadar kdv ödersin.
tabi bu arada jantların sıfır olması gerekiyor.
ya da gümrük amirini ikna edebilirsen ikinci el de alabilirsin.
ayrıca uçak kargo olmasın, çünkü AHL de gümrüğe takılırsa ordino aldırman gerekecek ve navlun ödeyeceksin.
maliyet oldukça artacak ve ahl de şahıs olarak iş bitirmek çok meşakatli.
en temizi tek tek, kara yolu ile almak olur. ya da kargolayan o şekilde kargolayacak.
bir de üzerinde lastik ile gelmesin. çünkü lastiklerin ithalatı için özel izin gerekli. izin olmadığı taktirde malını gümrüğe teslim etmek zorunda kalabilirsin. ya da iade etmek durumunda.
En temizi Bulgaristan'a araçla gitmek gibi duruyor bu bilgilerden sonra. Çok teşekkür ederim :)