Orijinalini görmek için tıklayınız : İ30 turbo egzoz sistemi...
186 hp lik olan i30 turbomu bıkaç gun once teslım aldım. Geçen akşam kanala gırdım meraktan aracta manıfoltla bırlıkte bır tane katımız var dırseği geçtıkten sonra yıne bır kat daha var sanırım kat :) onun peşinde orta susturucumuz ve en sondada son susturucumuz ve çift çıkış gelıyor. down pıpe yapmak zamanımı alıcak ıslerım yoğun acaba dıyorum orta ve hemen yanındakı katı iptal etsem nasıl olurkı max. 30 dakıkalık zamanımı alıcak pek fark olmazsada kesıp bıçmek ıstemıyorum. butarz egzoz sıstemıne denk gelen varmı?
amaç ne ? ses ise sadece ortayı iptal et yeter
4 binden sonra güzel bi sesi var zaten amaç performans sırasıyla baktığımız zaman 2 kat bir orta ve bir son var iptali en kolay bi kat ve orta
ahmet_xy
08-07-2015, 12:11
dp ve egzoz ile baya bi rahatlar o araba.
GokhanE.
08-07-2015, 12:16
ben orjinal egzoz borularını kesip kaynak yaptırmazdım. zamanınız olduğunda biraz daha geniş çapta downpipe dahil komple egzoz sistemi yaptırın bence.
ahmet_xy
08-07-2015, 12:18
ortadaki iki katı iptal ettir, orta susturucu kalsın, çift çıkışı teke düşür. boru çapı kaç mm ölçebildin mi?
onursumer
08-07-2015, 12:31
bence başlangıç olarak dirsekten sonraki kat + orta susturucu iptal edilse yeterli gelebilir diye düşünüyorum
mert1612
08-07-2015, 12:36
ben her zaman oldumu tam olsun mantığındayım. bence biraz daha bekleyip geniş bi zamanda komple dp-düzboru egsoz yapın hemde oem egsoz sistemi kesilip biçilmesin
ahmet_xy
08-07-2015, 13:12
ben her zaman oldumu komple dp-düzboru egsoz yapın bu şekilde gürül gürül öter, arabanın içinde durulmaz. komple dp-egzoz dan sonra ortaya sağlam bir susturucu bence şart yoksa yüksek ses sıkıntı çıkarır.
Şuan ses var zaten benim amacım aracı az da olsa rahatlatmak 2 kat nedir yav 1 tane neyini yetmiyor sanırım 63 mm boru kullanilmis araçta ve orta susturucu küçük 1.4 benzinli susturucusu gibi
ahmet_xy
08-07-2015, 13:29
2 kat iptal, daha büyük orta susturucu. işlem tamam. :)
mert1612
08-07-2015, 13:54
bu şekilde gürül gürül öter, arabanın içinde durulmaz. komple dp-egzoz dan sonra ortaya sağlam bir susturucu bence şart yoksa yüksek ses sıkıntı çıkarır.
sona varex veya cut out tarzı bi egsozla şöbiyet tadında olur :D
mikelazi
08-07-2015, 15:22
bendede 2 kat. vardı.turbo çıkışı iptal edip içinden düz gittim.araç bariz rahatladı.fakat bir ay sonra 2.kat.ıda iptal ettim.1 ay sonra bu sefer ilk kat.ın sonundan uca kadar flanşlı 51 düz boru yaptırdım son freeflow susturucu.
bana göre biraz daha bekle komple bir sistem yaptır çıkanıda eve koy derim.sonuçta muayneye 3 senen var.
kia ve hyundailerde nedense 2 tane kat.var
ahmet_xy
08-07-2015, 15:31
kia ve hyundailerde nedense 2 tane kat.var
yakıt tüketimi emsallerine göre yüksek olduğundan Nox değerlerini emisyon sınırına getirmek için olabilir diye düşünüyorum
ProdriveSTI
08-07-2015, 19:04
2 kat iptal, daha büyük orta susturucu. işlem tamam. :)
Ne zaman deniyoruz senin gti'la ? :hehe: