Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor kondisyonu ?
eticet06
08-07-2015, 20:27
Arkadaşlar merak etiğim bir konu var 450k daki hiç motor yapılmamış bir araç komprasyon tesitinde 9 psi dı yanlış hatılamıyorsam veriyor 5 silindirde araç volvo 2.3 t5 Bu km lerde kadar motor yıpranmıstır halıyle ama arac servislerin dediğine göre saglıklı motoru.Bu araçta beygir kaybı olurmu olursa ortalama ne kadar olur orijinal motora göre ?
bymurat___61
08-07-2015, 20:32
Bunu o motorun servis manuelındekı , servis limitlerınden ogrenebılırız. Kımse manuele bakmadan doyurucu bır cvp verecegını sanmıyorum.
Servis saglıklı dıyorsa demekkı servis limitleri içerisnde. hp kaybı olur mu dersen orasını kımse bılemez dynoya gırılmeden. Hadı dynoya gırdın dıyelım o dynonun kalıbrasyonu ne alemde... :) konu uzarda uzar :)
9 bar dır o psi olmaz servis manuel de minumum ve maksimum bar - psi değerleri yazar bu değerler içindeyse sorun yok ama şuda var tabi maksimuma ne kadar yakınsa o kadar sağlıklı kondüsyonu yerinde demektir tüm silindirlerin değerlerini manuel deki değerler ile karşılaştırmak gerekir 450k yapmış bir motor bir hayli yorgundur çok nadir motorlar vardır bu km de hala kondüsyonu yerinde olsun.
eticet06
08-07-2015, 20:55
9 bar dır o psi olmaz servis manuel de minumum ve maksimum bar - psi değerleri yazar bu değerler içindeyse sorun yok ama şuda var tabi maksimuma ne kadar yakınsa o kadar sağlıklı kondüsyonu yerinde demektir tüm silindirlerin değerlerini manuel deki değerler ile karşılaştırmak gerekir 450k yapmış bir motor bir hayli yorgundur çok nadir motorlar vardır bu km de hala kondüsyonu yerinde olsun.
Bu servis manuellini temin etme sansımzı varmıdır.Arac 2001 model volvo 2.3 T5 250 hp olan
80-90 lı Mercedes'ler hayvani km lere rağmen kondisyonları nasıl bu kadar yerinde olabiliyor mesela diye sordurtur konu.
S70 2.3 T5 için şöyle bir online manual buldum bir bak istersen.
Sayfada motor kodları ile komp. değerlerini veriyor.
İşte o Link (http://workshop-manuals.com/volvo/s70_t5/l5-2.3l_turbo_vin_53_b5234t3/maintenance/tune-up_and_engine_performance_checks/compression_check/system_information/technical_service_bulletins/compression_test_amended/page_1464/)
Bütün Volvo Modelleri (http://workshop-manuals.com/volvo/)
bymurat___61
09-07-2015, 20:07
Bu servis manuellini temin etme sansımzı varmıdır.Arac 2001 model volvo 2.3 T5 250 hp olan
Dostum servis manuelın genellıkle ebayde amazonda veya repair manuel satan paralı sıteler var anca onlardan temın edebılırsın. Ama bu bılgıyı edınmek ıcınde manuelı satın almak yerıne. Bir servıse gidip ilgili sayfaları gosteremesını rıca edeıbılırısn. Orası bıraz ıkna yetenegıne baglı bırazcık.
http://workshop-manuals.com/volvo/s60_t5/l5-2.3l_turbo_vin_53_b5234t3/engine_cooling_and_exhaust/engine/compression_check/system_information/specifications/
Şuraya bakarsak ;
Turbo...1.1 - 1.3
Turbo type LT....1.2 - 1.4 Bar arasında olmalı deniliyor,
9 psi ise 0.62 bar yapar.. Yani yarı yarıya verimde gibi geldi bana.. yani olması gereken değerler 160-188psi arası iken, sizin aracınız 130psi civarı veriyor..
schizophrenic
09-07-2015, 23:06
Bana göre bunu anlamanın en iyi yöntemi , aynı şartlarda 2.3 t5 ile gazlamaktır buna göre daha net değerlendirilir :)
eticet06
10-07-2015, 01:28
Bana göre bunu anlamanın en iyi yöntemi , aynı şartlarda 2.3 t5 ile gazlamaktır buna göre daha net değerlendirilir :)
bunu denedıgımde daha gecen olmadı :) 5 tane s60 2.3 t5 ıle denedım yazılımlı onlarda
Sağlıklı ise kurcalamayin bozulur
tornado38
10-07-2015, 22:19
volvo motorlarının çok abartı km ler yapabildiğini şöyle anlatabilirim bizim buralarda uzun yol kamyonları tırları genelde sağlıklı bakım ve kullanımla 1 milyon km yapar ama orda da biter fakat bir tanıdıkta volvo çekici var adam 1.6 milyon km deki aracın motoruna daha yağ ekleme gerği duymadığını söylüyor ve övünç duyuyordu bununla varın hesabını siz yapın