Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : fd 6 lpg sorunu

dersu_06
09-07-2015, 11:38
Mrb arkadaşlar.araçta lovato marka lpg mevcut.düşük devirde gaza yüklendiğim zaman tekleme yapıyor.damla lpg ye gittim çözemedi.bobin dedi 20.000km deki araçtan söktük denedik aynı.buji dedi iridyum buji aldım taktım aynı.herhangi bir arıza lambası yakmıyor.ustanın dediğine göre patlama yapıyor.yönlendirebileceğiniz biyer varmıdır yada sorunla ilgili bi fikri olan

tornado38
12-07-2015, 00:20
hocam araç nedir karbüratörlü mü ? siralı mı ? sıvı püskürtme mi ? hani daha fazla yardımcı olunabilir
hava alma ihtimali var boğaz kelebeği ile silindir kapağının arasını kontrol ettirin

Le10ur
12-07-2015, 00:30
hocam araç nedir karbüratörlü mü ? siralı mı ? sıvı püskürtme mi ? hani daha fazla yardımcı olunabilir
hava alma ihtimali var boğaz kelebeği ile silindir kapağının arasını kontrol ettirin
fd 6 yazıyor ya bılmıyorsunuz sanırım 2007-2012 arası honda cıvıc sanırım sıralı sıstem

sorunuza gelınce lpg fıltresı degısımı deneyın lpg beynı ıle alakalı olabılır mı

AliDogukan
12-07-2015, 01:40
Çözümüyle ilgili bir fikrim yok ancak bir tanıdığın FD6 sında atiker var tamamen aynı sorun mevcut.Sadece LPG de tam performansla kullanmaya kalkınca ortaya çıkıyor ben de kullandım.Normal kullanımda bir sorun yok.Özellikle 2. viteste gaza oturunca kesin oluyor.

Burak
12-07-2015, 01:44
Bende de bi ara vardı aynı durum ama nasıl düzelttim hatırlamıyorum, ayarla ilgili oldugu kalmış aklımda. Benzin haritasını sifirlayip yeni bir kalibrasyon yapmayı denediniz mı?

dersu_06
13-07-2015, 08:37
lpg ci bilgisayara bğlayıp baya bi uğraştı ama naptı pek bilgim yok araç sıralı sistem ateşleme ekipmanlarından değil onu biliyoruz.filtreyi 15-20binde bir değiştiriyorum sorun ondanda değil.hava alma durumuna baktıralım ozman

XSi
13-07-2015, 09:06
Kablo alip, kendim ugrasirim dersen lpg sisteminin enjeksiyon degerlerini ekran resmi alip paylasirsan, ayar konusunda yardimci olup yonlendirebilirim.

Sorununun kaynagi %99.9 yuksek enjeksiyon sureleri.

dersu_06
13-07-2015, 12:52
Kablo alip, kendim ugrasirim dersen lpg sisteminin enjeksiyon degerlerini ekran resmi alip paylasirsan, ayar konusunda yardimci olup yonlendirebilirim.

onu heralde yapamamda lpg ciyi yönlendirebilirimde tam olarak ne söyliyim?

dersu_06
13-07-2015, 12:55

olması gereken bir değer varmı yoksa denenmesimi gerekiyor

XSi
13-07-2015, 17:08
Lpg ciye soyleyeceklerimi yaptirmaya yonlendirmen inan daha zor. Bilgisayar kullanmayi bilen kisi icin en azindan programa baglanip degerleri goruyor olmak ve onlari anlayip yonlendiriyor olmak lazim

Kabaca onerim su olur

Enjektor ucundaki nozzle lari 2.5 mm delsin basinci 1 bar yapip sifirdan kalibrasyon islemi yapilsin.

Sorunu %99 cozecektir.