Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara'da Otopark Kavgası
altugkocer
09-07-2015, 14:18
Ankaralılar bilir son birkaç senedir kaldırım kenarları otopark oldu. Bu uygulama iyidir ya da kötüdür tartışılır ama bu otopark görevlilerinden herkes bıktı artık. Kafalarına göre ücretlendirmeler, anahtar istemeler, boş yere abi orası dolu müşterim var demeler, 15 dk ücretsiz olduğu halde ücret isteyenler, daha uzar gider. Belediyeyi arayıp diyorum ki; "çok uzun kalacaksam anahtarı bırakmam gerekiyormuş öyle mi" adamlar evet abi anahtarı bırakmanız lazım diyor. Gerçekten şaka gibiler.
Bunların yanı sıra otoparkçıların tavırları ve tiplerinden resmen bıktık artık. İçlerinde iyi niyetli olanları da mutlaka vardır ama çoğu torbacı tipli, kavga çıkarmaya çok müsait ahlaksız insanlar. Ankara'da her gün, istisnasız her gün bu otoparkçıların kavga ettiğini görüyorum.
Her neyse bugün Ankara Ulus Rüzgarlı sokakta otoparkçılarla esnaf arasında olay çıkmış ve otoparkçı silah çıkarıp vurmuş. Ağzım açık kaldı resmen, ölen arkadaşa Allah rahmet eylesin. O zaman artık biz Ankaralıların da canı tehlikede. Daha neler göreceğiz acaba, çok yazık gerçekten...
Haber linki: http://www.haberankara.com/haber/34020/sok-ankarada-otoparkcilar-ile-esnaf-kavgasi-1-olu.html
Linkteki haber:
"Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin otopark görevlileri ile esnaflar arasında çıkan kavgada, silahlar patladı. Bir esnafın hayatını kaybettiği kavgada, silahı sıkan otopark görevlisi, çevredeki diğer esnaflar tarafından linç edilmek istendi. Çevik Kuvvet Polisleri olaya müdahale etmekte geç kaldı, ambulans ile hastaneye götürülen kalbinden ve göğsünden vurulan 17 yaşındaki genç esnaf, hayatını kaybetti.
Silahlı kavga, öğle sıralarında işyerlerinin yoğun olarak bulunduğu Ulus Rüzgarlı Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, dükkan önüne araç park etme nedeniyle esnafa gelen bir müşteri ile otopark işletmecisi tartışmaya başladı. Bir kova boya alıp çıkacağını söyleyen müşteriden otopark ücreti talep eden otopark görevlisi, ücret vermeyen müşteriye saldırdı. Bunun üzerin Ulus esnafı olayı protesto etmek için sokağa döküldü.
‘Rüzgarlı’da mafya istemiyoruz’ sloganları atan esnaf yolu trafiğe kapattı. Çevik Kuvvet Polislerinin olay yerine gelmesiyle yol tekrar trafiğe açıldı. Sonrasında esnaflar ‘esnaf uyuma’ sloganlarıyla Rüzgarlı sokaklarındaki ‘otopark tabelalarını’ kırdı. Eylemine devam eden çok sayıda esnaf, kepenk kapattı.
Eylem sırasında bir otopark işletmecisi, esnafın üzerine yürüyerek havaya 7 el ateş etti. Otopark işletmecisinin silahından çıkan kuruşunlar 17 yaşındaki Mehmet Karagöz’e isabet etti. Kalbinden ve göğsünden vurulan Karagöz, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan Karagöz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Silah sıkan otopark işletmecisi esnaf tarafından linç edilmek istendi. İşletmeciyi aralarına alan esnafı polis kurtardı. Polis, otopark işletmecisini ifadesini almak üzere karakola götürdü. Olaya yerine TOMA'larla gelen polis, öfkeli esnafı biber gazı ile dağıtmaya çalıştı."
gencecik bi çocuk olmus Allah rahmet eylesın yakınlarına sabır versin
mannerboy
09-07-2015, 14:31
Allah rahmet eylesin pisi pisine ölmek nedir yahu ne boktan bi ülke olduk
Allah rahmet eylesin, yok yere gitmiş gencecik delikanlı.
i-vtec07
09-07-2015, 14:38
silah çekilip vurulan esnafı kurtaramayan polis . linç edilen katili kurtarmış .
allah rahmet eylesin .
SerkanYazgan.
09-07-2015, 14:40
Türkiyeyi gittikçe yozlaştıran, yobazlaştıranlar utansın. 5-10 seneye kadar ülkeye turist dahi uğramazsa hiç şaşırmam. Yıl olmuş 2015, insanların görmek istedikleri bu tür haberler olmamalı.
Bir ülkeyi yıkmak için o ülkeyi eğitimsiz ve cahil bırakmak yeterli. Kendileri birbirlerini yer durur, tıpkı ortadoğuda olduğu gibi.
Sonumuz hayrola.
ya bu polis bozuntuları neden masum insanların canı yanarken görevini yerine getiremiyor, neden suçluyu korurken canlarını dişlerine takıp mücadele ediyor?
madem elinizden gelmio madem adalet sağlayamıyorsunuz tutamadık amk elimizden kactı deyin bırakın millet versin cezasını cok sürmez 2dk da işini görürler.
huseyinturk
09-07-2015, 15:00
Allah sebep olanların belasını versin, kendi arsası dışında otoparkçılık ister değnekçi olsun ister ispark vs olsun bariz haksız kazanç bence. İstanbulda itin köpeğin elinde olmasındansa iyi diyoruz ispark için ama insanın zoruna gidiyor araba dursun diye para vermek..
Saçma sapan yerlerden araba çeken emniyetimizin çekicileri var tabi birde, bildiğin teşkilat var ortada başında devlet..
linç edilmeye çalışılmış ama fazla ugrasmamıslar sanırım o at hırsınızını polis neden kurtarmış ?
Gencecik cocuk bi o. cocugu yuzunden hayatını kaybetmiş, Allah rahmet eylesin
orhan_guney
09-07-2015, 15:11
olan genç arkadaşa olmuş, vuran şerefsiz çeksin şimdi içerde amk.
bişi cekecegi yok o serefsizin, icerde ekmek elden su golden gozuyle girer cikar,
asıl cocugun ailesi yakınları cekecek :S
yusufcan_k
09-07-2015, 15:28
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/29503012.asp
burda vurulma videosu var
Ulus tarafı ve kocatepe tarafı gerçekten çok kötü. Belediyenin adamıyız anahtarı alacam almayacan kavgası bende çok yaptım. Bahçelievler tarafı valeler ve belediyenin deynekçileri zaten birbirinden beter. Bu işi kimlerin yaptığı nereden geldiklerini bildiğim için farklı bir yere arabayı koyup bunlarla hiç muhatap olmuyorum bile.
Allah rahmet eylesin ölen arkadaşa. Çok yazık gerçekten.
streetracer_nos
09-07-2015, 15:41
5 - 10 lira için değermiydi .Bi canın bedeli 3-5 yıl yatıp çıkmak olmamalı millet gta oynar gibi silahla geziyo .Yada kimseye ceza vermesinler texas style olsun madem...
sen otoparkcısın nasıl sende sılah olur dıye sormaz kı turk polısı yazık cok yazık
M_PROJECT
09-07-2015, 15:51
Arkadasimin dukkaninin onunde olmus bir olaydir , polisin etkisizligi gonulleri ferahlatmistir .
Allah 17 yasinda vefat eden kardesimize rahmet eylesin , ailesine sabir versin ...
lnd_samet
09-07-2015, 15:59
vuran eleman pavyon sahibinin oğluymuş, bu da demek oluyorki otoparkları pavyoncular işletiyor.
Yazık ya daha gencecik çocuk, bi şerefsizin kör kurşununa gitti garibim. Rabbim rahmet eylesin, ailesine sabır versin.
Videoda şuna takıldım adam elinde silahla çıkmış dan dun sıkıyor, bir polis te çıkıp vurmuyor bunu. Elinden silahı almaya çalışıyor.
Polisin işi nedir ya benim can güvenliğimi sağlamak değil mi ? Tomanın tepesine çıkıp millete su mu sıkmak, 5 metreden gaz fişeğiyle göz mü çıkarmak.
Ben anlamıyorum ya adam sıkmış iki kişi vurmuş hala koruyorsun, siyah ceketli polis vurmasınlar diye siper oluyor elemana, ulan madem koruyacaktın silah varken elinde niye müdahale etmedin.
Bu gün o indirmediğin eleman yarın senin çoluk çocuğuna ateş edecek.
Her geçen gün bu ülkede yaşamaktan bir adım daha soğuyorum.
Kutluhan
09-07-2015, 16:11
Hepsinin kimin adamı olduğu belli o herifin oğlu bu hale getirdi Ankara'yı ne kadar otopark,avm otoyıkama varsa o p... oğlunun elinde, sonuç kendini bi s... sanan bonzai içmiş karaktersiz insanların böyle su tabancası çeker gibi silah çekip insan canına kıymaya devam edeceklerdir. yazık günah Allah sabır versin genç kardeşimizin yakınlarına.
Otopark göevlisinde silahın ne işi var ?
mert_can 41
09-07-2015, 16:18
Otopark göevlisinde silahın ne işi var ?
Bu park otomatları denetleyen tipler oluyo onlarda bazen bulunur buda büyük ihtimal o tiplerden dir bahsettiğim bu tipler kendini illah sanıp borcu çok olan müşterilerden para tahsil eder bir tanesiyle tanışmıştım katil edecekti beni.
Low-Rider
09-07-2015, 16:20
3-5 yıl yatar çıkar amk evladı
olan gencecik çocuğa olmuş
AyrtonSenna
09-07-2015, 16:27
Ya insanların birbirine karşı hiç sabırları kalmamış ya gencecik bir çocuk ölmüş bundan daha ötesi varmı sıçtığımın otoparkı için değermiydi çocuğu vuran ağır kahpe evladıdır :fire::mad2:
Not:Ettiğim küfürler için kusuruma bakmayın sinirden elim ayağım titriyor şuan
yusufcan_k
09-07-2015, 16:34
Gün içerisinde bir diğer gelişme ise ABB meclisinden geldi. Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında gerçekleştirililen Temmuz ayı toplantısında “şehrin muhtelif yerlerinde bulunan ve yol boyu otopark alanı olarak kullanılan alanların 10 yıl süreyle kiralanması”, oy çokluğuyla karar altına alındı.
Ankara genelinde Gökçek'in rant hırsı sebeiyle yarattığı huzursuzluk ve terör ortamı yetmezmişçesine alınan meclis kararına göre, “Turan Güneş Caddesi 8-68 ve 17-31 no’lu binalar arası, Strazburg Caddesi Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı ile Celal Bayar Bulvarı arası, Altındağ Hükümet Caddesi, Bayındır Hastanesi çevresi 1443. Cadde (28. Sokak), Bahriye Üçok Caddesi’nin Konya Yolu ile Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi arasında kalan kısım, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Kampusu içi ve Kumrular Caddesi 93,94 ve 95. Sokaklar” 10 yıl süreyle kiraya verilecek.
satsınlar ülkeyi topatan kurtulalım böle kira toplar gibi olmaz ....
ahmet_xy
09-07-2015, 16:45
allah bu melih gökçeğin, onun zihniyetinin ve o gavata oy verenlerin belasını versin.
Bedavaya yaşıyoruz bu memlekette yarın başımıza ne geleceği belli degil her sene bir sürü gencecik insan bu şekilde ve canice öldürüyorlar hapishane bunun gibi şerefsizlere ödül yerine geçiyor bunları polis bir koruyor yetmiyor bide avukat veriyorlar yada tutuyorlar onlar dahada iyi koruyor
ProdriveSTI
09-07-2015, 16:49
Dün gece bizim dükkanın önünde 7.caddenin otoparkçısı geldi 1 serisine arkadan girdi.Bmw'ci fena sinirlendi.Tutanak filan tuttular vs... Nediye veriyorlar aracını ? Bir mekanın valesi olsa eyvallah ama bunlara nediye verirler.
3.cadde'de paralı olduktan sonra çok değişik tipler türemeye başladı.Samimi olduğumuz bir otoparkçı abi bir gün geldi dedi ki.Bu ay burada hiç olay duydun mu diye sordu,yok abi dedim.Bu ay bu cadde'de 10 kişiyi kurşunladır dedi.:(
Hep altındağ,çinçin,yenidoğan'dan başı boş gezenleri getirip otoparkçı yapmışlar.Aralarında çok iyileride var ama çoğu ne konuşmasını bilir ne de saygıyı...
ahmet_xy
09-07-2015, 16:52
Otoparkı işleten Murat Baş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt işleri başta olmak üzere birçok işini alan Söğüt İnşaat’ın sahibi Mustafa Akan’ın yeğeni. Silahla esnaf çocuğunu vuran kişi polis tarafından gözaltına alındı.
Olay ardından esnaf ile Çevik Kuvvet arasında da gerginlik yaşandı. Polis esnafa gaz kullandı. Esnaf Ankara Büyükşehir Belediyesi otopark levhalarının tamamını tahrip etti. Otopark kulübesi de parçalandı. Rüzgarlı esnafı “Katil Melih, istifa” sloganları ile Ankara Büyükşehir Belediyesine yürüyüşe geçti. Esnafı belediye önüne yaklaştırmayan polis sadece esnaf temsilcilerinin belediyeye gitmesine izin verdi.
ne olcakki ne zannediyorsunuz bu şerefsiz ateş açtığında birinin öldüğünü öğrenecek tabi tutuşcak bunun ve m.g tanıdıkları ***** partinin bölge elemanları felan ailesiyi ziyaret etcek kardeşi abisi işsiz olan varsa işe sokarız biraz poh poh devlet erkanından telefonlar 3 5 kuruş yardım el altından aile şikayetci olmaz kandırılır. o it te kamu davasına dönen davada yok linç vs ağır tahrik müdafa felan derken 3 yıl yer .5 sene yatar gerisi para cezası çıkar aynı yerde aynı işine devam eder ....
bumu amk yeminle yanen bu işte o gencecik çocugun ölmesi okadar curcuna hepsi bu.. hımanaaaaa
snan1910
09-07-2015, 18:15
Millet alışverişe, hastaneye, gezmeye gidemiyor. Numune, ibni sina, hacettepe, ankara hastaneleri etrafları komple bu adamlarla dolu. Bahçeli bu adamlarla dolu. tunalı turan güneş her yer. Bu adamların kimin adamı olduğuda belli. Tabeladaki 15dk ücretsiz yazılarını sprey boyayla siliyorlar milletten dur kalka bile para alıcaklar. Bişey desen hepsi dayı 5lira için adam öldürecekler. Esnaf güzel ayaklanmış ama olan gencecik çoçuğa olmuş. İnşallah gerisi gelmez
Onurkk06
09-07-2015, 19:01
O kadar şerefsiz ki dayak yedikten sonra bile dükkandan insanlara küfrediyor bunun gibileri toplum içine çıkarmak zaten en büyük hata
amk polisleri benim malim canlininca gelir formaliteden fos fos konusur amck amck olur boyle seyler der, canina kasteden trafik canavarina laf kondurtmaz kafan gozun patlamisken koylusu oldugu icin yalan yanlis rapor tutar, yine bu amk ankarasinin gobeginde kizilayda silah cekilir sana polise gidersin sikayetci olma bizi de ugrastirmaya getirir. ulan amk herseye eyvallah zaten alistik da demek ki bu hirbolar canimizi malimizi korumak icin maas alan bu davarlarin gozlerinin onunde cikarip kafamiza gozumuze siksalar yine okuz trene bakar gibi bakacaklar. Sizin gucunuz anca bergisini pasa pasa verne vatandasa esnafa coluga cocuga kariya kiza artislik yapmaya yeter. Teroriste kabadayoya maganddaya hirboya barzoya yetmez ! Yani asil gorevinizi kullanmaniz gereken kisilere karsi korumaniz gereken kisilere kullanirsiniz.
Kafayi yemis bu ulkenin insanlari hepimiz ruh hastasiyiz da haberimiz yok. Hayatlariizin bes kurus degeri yok ne toplum icindeki insanlar icin daha kotusu de devlet icin. Tek istegim firsat bulup su ulkeden cikip gitmek ve normal medeni insanlarla beraber umarim yasamaya alisanilmek.
http://www.iha.com.tr/video-degnekcilerle-esnaf-kavgasina-cevik-kuvvet-mudahalesi-62546/
Ve bunlarin hepsine sebep olan goz yuman canak tutan sozde cok musluman yoneticiler bakalim dier tarafta ne *** yiyceksiniz. Zaten farkindasiniz ki boka battikca burnunuzu cikarmak yerine daha da dibe sokuyorsunuz.
https://mobile.twitter.com/Depophotos/status/619116872483667972
bu sadece ankaranın değil tüm türkiyenin sorunu adam otoparkçı değil sanki o bölgenin mafyası.
temmuz06
09-07-2015, 19:28
Hepsi melih denen herifin suçu.!
Evet Ankara da bu olayın b.ku cıktı tunalı da 1 saat duruyorsun 8 baska yerde duruyorsun 5 baska yerde 6 bu nasıl ıs bunların standart parası yok mu anlamıs degılım.Allah rahmet eylesın yazık olmus.Bı gun bırısı de benım elımde kalacakta hadı hayılırsı her seferınde fatura kestırmeye bakın kafasına gore ıs yapmasınlar cok para ısterrlerse polısı arayın
ahmet_xy
09-07-2015, 20:13
melih denen sülük twitterdan açıklama yapmış. yine bu olayda bile, utanmadan muhalafet partilerine laf sokmayı da ihmal etmemiş.
Şaşırmadım. Bu ibnelerin her gün Kavga ettiğini görüyorum. Yazık oldu gencecik kardeşime. Allah belasını versin vuranın da sebep olanın da
vectra-tuner
09-07-2015, 20:21
Normalde aracımı park etsem suç ve arabamı çekicekler, ama para verince suç suç olmaktan çıkıyor memleketin iyice içine ettiler.
ankaranın en büyük mafyası i.... melih gökçektir,ayrıca bu adam çok akıllı ve kurnaz,dar gelirli insanları gıda ve kömür paketleriyle tavladı,bazı kesimide yollarla,bazılarınıda parklarla,ankara bu adam için altın yumurtlayan kaz gibi,,ankarayı büyük dilimler ve küçük dilimler halinde parsel parsel satıyor,,
ghibli06
09-07-2015, 21:16
olayın geçtiği bölgede ailemizin oteli var, kendi otelimizin önüne bile 2 araç alabiliyor bizim görevliler bazen benim araca para verip parkediyorlar... belediye 2010 senesinde, kendine yakın inşaat firmalarına bu otoparkları peşkeş çekti, bölgeler o kadar geniş ki, yüzlerce 'parkçı' işe aldılar... kimdir peki o parkçılar? ne kadar işsiz güçsüz tinerci cello bello tipler görüyorsak çevremizde, işte onlar ya da onların türevleri... bir de onların bağlı olduğu mafyacıklar var piyasada, daha çok olay olur bu gidişle, adam saatte 10 müşteri gelen dükkanının önüne araba parkettiremiyor, peki nasıl yükleyecekler o malzemeleri?
Arkadaşlar bende ankarada görev yapmaktayım bende bu otoparkçılarla az sorun yaşamadım, adam ulusun göbeğinde 5 dk durup çıkacak olmama rağmen gelip bende haraç gibi para istedi, 5 dk durdum diyorum çıkacaksın niye bana cevap vermiyosun diyor ulan 5 dk durdum geldiğimide gördün çıkışımıda görüyorsun neyin parasını istiyosun sen dedim tartışmaya giriyorlar hemen 3-4 otoparkcı geldi toplandılar kimliği göstermesem adamlar ulusun göbeğinde adam dövecekler. Otoparkçılara ne anahtar bırakın ne de 15 dk durduğunuzda ücret ödeyin ne de tartışmaya girin, sorun çıkartıyorlarsa arayın 155'i gelsin. Ha bu olayda videoyu izlediyseniz o kadar kalabalığın içinde adam çekmiş silahı vurmuş kimse bilemez o kadar kargaşanın içinde kimin ne hareket yapacağını, kiminiz diyor poliste vursaydı, kimisi diyor polis bıraksaydı linç etseydi bu olayda suçlu polis değil iyice bi düşünün kimin suçlu olduğunu bunlara kim veriyor otopark işletmesini ?. Herkes görevini yapıyor onu orda bırakınca yine polisi suçlu olacaktı yine polis suçlanacaktı, çekip vursaydı niye vurdun yakalamadın denilecekti açın kanunu okuyun polis silahı nerde ne şekilde kullanır bakın. Lütfen genelleme yapmayın saygılar.
volkan_gs
09-07-2015, 22:36
Valla daha bugün iki kişiyle kavga ettim ne kadar kibar iyi niyetli olursan o kadar üstüne geliyor hayvanlar artık iyice yaşanmaz oldu ya sonumuz ne olacak bilmiyorum, her geçen gün insanlar daha cahil daha tahammülsüz oluyor ya da böyle olanlar bizim yaşadığımız bölgelere geliyor daha çok denk geliyoruz bilmiyorum ama gözle görülür bir değişim var insanlarımızın davranışlarında
ersandeniz
10-07-2015, 00:29
her yer maganda doldu, cumartesi günü, eşimi hastaneye götürdüm, yenimahalle devlet hastanesindeki azarlayarak konuşan hastabakıcıya düzgün konuş deyip odasından kapıyı vurarak çıktım, arkamdan geldi attı yumruğu, kulağımın arkasına geldi, şansım yaver gitmeseydi ben de belki bu haberlerden birindeki .. yaşındaki .. .. olacaktım, 3 gün sonra unutulacaktı...
(darp raporu aldım şikayetçi oldum, bimere de yazdım, ama adalete olan güvenimiz o kadar sarsılmış ki, bir halt olmayacak yine diye düşünüyorum)
Firat.M3
10-07-2015, 02:21
http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/halk-otobusunde-dehset-polis-once-dovdu-sonra-ates-etti_115917?hid=29509577
bu da başka bir mevzu işte. cidden yaşanmaz oldu memleket.
ArdaERHAN
10-07-2015, 02:58
toplanacaksin sessiz sedasiz 200 kisi 300 kisi butun bu otopark mevzusu donen yerlere dalip alayini gömeceksin rutin olarak haftada bir fln ansizin gireceksin bi daha kimse g*tunun korkusuna calisiyomu artistlik yapiyomu bakalm işe bak ya gupe gündüz onca kalabaligin içinde altin kaplama silahiyla ates ediyo adam bazen amerikadaki olaylara hak veriyorm bi masumun cani yanacagina masum cani yakacak olani affetmiyolar adalet rant ve ***** partinin ***** kisilerin koleleri olmuşuz allah rahmet eylesin kardesimize o şerefsize devlet değil inşallah allah acilarin en büyügünü yasatir..
anilatasy
10-07-2015, 03:14
Nalet olasılar heryerde okuduğum okulun bahçesi bile öğle saatine kadar bahçenin yarısı öğleden sonra tamamı şeklinde kiralı hergün değil her saat kavga ediyolar.4 tane torbacıyı verdiler kafalarına göre takılıyolar çil yavrusu gibiler birşey olsa numunenin orayı bilen Ankaralılar vardır bi ıslıkla 50 otoparkçı oluyor.Hepsi keş hepsi pislik köpeği silahı sopası ne ararsan var biri birşey dese saldırıyorlar. Kesinlikle iyiliği kötülüğü tartışılır ama işe başlayan düzgün bi abiyle tanıştık normal bir bireydi o çok şükür adam kendi anlatıyordu 10 arabanın 3-4 üne fiş keser belediyeye veririz kalanını cebimize atarız diye tamamen mafyacılık oynuyolar. Okula geliyorum babamla birşey olunca okul velisi öğrencisi var arabaya park parası istiyolar okulun bahçesinde. Büyük ihtimalle rüzgarlıdaki otopark olayı biticekmiş ama bunların sonu gelmez.
Vefat eden gencecik kardeşimize Allah rahmet eylesin
ALPER-VNS
10-07-2015, 03:31
turan güneşte bizim de dükkan orayı da parsellemişlerdi zaten.. neyin 10 yıllık kirası ki daha? Daha mafya kılıklılar gelecek demek parkçı olarak.. Vermiyorum ben, vermezsem nolur diyorum.. plakana işlenir satarken çıkar karşına diyolar.. İyi yaz o zaman çıksın plakaya diyorum.. Ama bi tırstım valla artık :S
Korollacı
10-07-2015, 04:09
yazık gencecık cocuk Allah rahmet eylesın. arkadaslar bu otopark muhabbetı yakında turkıyenın butun buyuk ıllerıne yayılacak. beledıye baskanları sehrın en ıslek caddelerını mafyalara pazarlamaya devam edıyor. Allah bın belasını versın bunların.
bızım ızmıtte ızpark var yaw bu kadarmı yuzsuz olur bunlar. yarım saat bedava olmasına ragmen yok vereceksın vermeyeceksın zorla harac alır gıbı alıyorlar. ben hıc muhattap bıle olmuyorum yaz plakaya dıyorum para vermeden cıkıyorum. neymıs trafık cezası olarak gelırmıs gelsın kardesım dedım sıze para verecegıme vergı daıresıne ceza yatırırım.
Ölen arkadasa Allah rahmet eylesin . Otoparkçı da o i.ne melih gotcekin adamı ise kısa süre içinde içeriden çıkar belki girmez bile .
Arkadaşlar bende ankarada görev yapmaktayım bende bu otoparkçılarla az sorun yaşamadım, adam ulusun göbeğinde 5 dk durup çıkacak olmama rağmen gelip bende haraç gibi para istedi, 5 dk durdum diyorum çıkacaksın niye bana cevap vermiyosun diyor ulan 5 dk durdum geldiğimide gördün çıkışımıda görüyorsun neyin parasını istiyosun sen dedim tartışmaya giriyorlar hemen 3-4 otoparkcı geldi toplandılar kimliği göstermesem adamlar ulusun göbeğinde adam dövecekler. Otoparkçılara ne anahtar bırakın ne de 15 dk durduğunuzda ücret ödeyin ne de tartışmaya girin, sorun çıkartıyorlarsa arayın 155'i gelsin. Ha bu olayda videoyu izlediyseniz o kadar kalabalığın içinde adam çekmiş silahı vurmuş kimse bilemez o kadar kargaşanın içinde kimin ne hareket yapacağını, kiminiz diyor poliste vursaydı, kimisi diyor polis bıraksaydı linç etseydi bu olayda suçlu polis değil iyice bi düşünün kimin suçlu olduğunu bunlara kim veriyor otopark işletmesini ?. Herkes görevini yapıyor onu orda bırakınca yine polisi suçlu olacaktı yine polis suçlanacaktı, çekip vursaydı niye vurdun yakalamadın denilecekti açın kanunu okuyun polis silahı nerde ne şekilde kullanır bakın. Lütfen genelleme yapmayın saygılar.
Mesleğini bilmiyorum ama "kimliği göstermesek" dediğine göre sanırım polissin.
Polisleri sevmem (2010 da polis olmak için mülakata girmiş birisi olarak yazıyorum) çünkü son zamanlarda öyle saçma sapan müdahaleler yaptılar ki haklıyken haksız duruma düştüler birçok olayda.
Öncelikle sorgulanması gereken polislerin bulunma amacı nedir ?
Polis ne iş yapar ki diğer kolluk kuvvetleri de dahil halka tesir edebilecek olan tehtit ve tehlikeleri önlemektir.
Var olan bir saldırıyı sonlandırmak, kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak vs vs diye uzar. Polis olmasa ne olurdu ?
Eski çağlardaki gibi güçlü olan zayıf olanı ezer kendi adaletini empoze ederdi.
Polisin o adamı vurması gerektiğini düşünüyorum ve hala da bunu savunuyorum.
Açın mevzuatı okuyun demişsin, açtım okudum.
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.2559.pdf bu linkteki pdf 2559 Sayılı POLİS VAZİFE VE SALȂHİYET KANUNU dur.
16. Maddeni "d" bendi aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir. Sanırım kanun maddesi gayet açık.
d) (Ek: 27/3/2015-6638/4 md.) Kendisine veya başkalarına, işyerlerine, konutlara, kamu binalarına, okullara,
yurtlara, ibadethanelere, araçlara ve kişilerin tek tek veya toplu halde bulunduğu açık veya kapalı alanlara molotof, patlayıcı,
yanıcı, yakıcı, boğucu, yaralayıcı ve benzeri silahlarla saldıran veya saldırıya teşebbüs edenlere karşı, saldırıyı etkisiz kılmak
amacıyla ve etkisiz kılacak ölçüde,
silah kullanmaya yetkilidir.
Sana katıldığım tek nokta polisin o adamı vurması halinde başına geleceklerden korkmasıdır.
Muhtemelen bilmem kimin bilmem nesidir diye düşünmüş ve haritadan yer beğenmemek için o şekilde bir müdahale de bulunmamıştır.
Polisi bu hale düşürenler utansın, aynı şekilde ülkeyi de.
Şunu da göz ardı etmemek lazım bunu hep birlikte yaptık, şimdi oturup övünebiliriz yaptığımıza.
Ha yeter mi ? Yetmez ama evet!!!
Allah rahmet eylesin pisi pisine ölüm budur işte :(
İstanbul'un gözünü seveyim bu konuda. Kaldığın saat belli ödediğin rakam belli. 15 Dk kalıp çıkacaksan para talep eden yok hatta geç kalıp yarım saate gelsen adamların yine gıkı çıkmıyor.
Teşvikiye caddesinde park ettim geçen hafta cumartesi ispark görevlisi goril kıvamında olmakla birlikte aynı ebatta kibardı. 0-1 saat 8 liraydı adama 10 lira verdim devam ettim
Ozan Özer
10-07-2015, 07:22
Allah rahmet eylesin,gencecik biri daha ayrıldı aramızdan pisi pisine..
Evden çıkarken herkese Hakkını HElal et demek lazım bu devirde..
Allah rahmet eylesin... nedense işinde gücünde kendi halinde adamların başına böyle işler geliyor arkadaş.
keşke kendi aralarında o sokak da benim bu sokak da benim diye didişip birbirlerini yedikleri haberler duysak
Allah rahmet eylesin pisi pisine ölüm budur işte :(
İstanbul'un gözünü seveyim bu konuda. Kaldığın saat belli ödediğin rakam belli. 15 Dk kalıp çıkacaksan para talep eden yok hatta geç kalıp yarım saate gelsen adamların yine gıkı çıkmıyor.
Teşvikiye caddesinde park ettim geçen hafta cumartesi ispark görevlisi goril kıvamında olmakla birlikte aynı ebatta kibardı. 0-1 saat 8 liraydı adama 10 lira verdim devam ettim
gel burda esencılıs hanzolarını gör. her seferinde yok arkadasım yaz plakaya diyorum olmaz öle burası oyle degil almam lazım diyo piskin piskin. neyi alcan vermiyorm diyip birdaha yaz arkadasımla devam ediyorum biraz zıtlasmadan ve kesik bakısları birbirimize atmadan rahat edemiyoruz.
üstüne birde tripleri var gecen arakdasla park ettik oda benle aynı sistem araba calısmıs gitmek üzereyken durdurdu :D
eleman: xxlira
arkadaş: nakitim yok vermeyecem yaz dedi,
bu esnada eleman: arabaya vereyecen madem niye beni pesinden getiriyosun diyor
pesine arkadasın arabadan inip hayırdır kardes isin ne, senin benmi dedim gel pesimden sana diye baslayıp diger 2 isparcakcının gelip almsaıyla son buldu
İzmirde 12 saate kadar 6.5 lira 12 saati geçsede pek takmıorlar çalışanlarda efendi düzgün insanlar zaten belediye kendi işletiyor galiba.
15 dk muhabbeti yok çünkü zaten yer bulmak çok zor. Burda sokak aralarındaki mafyalardan iyidir belediye. Keşke heryeri belediye işletse. 8-10 liradan aşağı otopark yok. Zihniyetle alakalı herhalde istedikten sonra gayet güzel oluyor.
Ankaradaki arkadaşların otopark konusunda allah yardımcısı olsun
Ölen arkadaşın pisi pisine ölümüne allahtan rahmet dilerim
temmuz06
10-07-2015, 08:22
Ankaradaki arkadaşların otopark konusunda allah yardımcısı olsun
Ölen arkadaşın pisi pisine ölümüne allahtan rahmet dilerim
Bazen diyorlar ya idam kötüdür, bu ölen kardeşimizi görüyorlarmı? lafını s...tiklerim.
Bizde geçen sene 3 cadde'de iki vale hırş ettik bi kardeşimize saldırdıkları için bayada uzun bi mevzuydu ankaralılar hatırlar, lemanının orda oldu subay olduğumuz için cevredekilerde polislerde karışmadı iyi hırsımızı aldık!
gel burda esencılıs hanzolarını gör. her seferinde yok arkadasım yaz plakaya diyorum olmaz öle burası oyle degil almam lazım diyo piskin piskin. neyi alcan vermiyorm diyip birdaha yaz arkadasımla devam ediyorum biraz zıtlasmadan ve kesik bakısları birbirimize atmadan rahat edemiyoruz.
üstüne birde tripleri var gecen arakdasla park ettik oda benle aynı sistem araba calısmıs gitmek üzereyken durdurdu :D
eleman: xxlira
arkadaş: nakitim yok vermeyecem yaz dedi,
bu esnada eleman: arabaya vereyecen madem niye beni pesinden getiriyosun diyor
pesine arkadasın arabadan inip hayırdır kardes isin ne, senin benmi dedim gel pesimden sana diye baslayıp diger 2 isparcakcının gelip almsaıyla son buldu
Orası Istanbul değil :)
Esnaf toplandı şuan Belediye binasına doğru yürüyor. Cadde 3 gün kepenk kapatacak
ahmet_xy
10-07-2015, 09:53
en vahim olanı da; bu parselci, rantçı, şehrin a.. koyan bu adama c.başkanı, başbakan dahil hesap sorabilecek kimsenin olmaması. "hoop melih yetti artık yediğin naneler, napıyosun sen kardeşim gel hele bi" diye kimse hesap soramıyor.
bizim polisler korkak korkakları polis yapmışlar aslında polis olacak tipler dışarda işsiz dolanıyo,,bu sivil polisler adam ilk silahını çektiginde yanından uzaklaşarak o adamı o anda vurabilirlerdi bu kadar basit,,bu olay abd de olsaydı o adamı elek yaparlardı elek ,,korkak polislerin gücü anca eylemlerdeki masum insanlara yeter,
yusufcan_k
10-07-2015, 10:45
polisin korkmadan atabildiği tek şey plastik mermi + biber gazı + toma sının suyu daha ötesi yok yani
altugkocer
10-07-2015, 10:55
Birkaç yerde okudum; esnafı öldüren şerefsiz, ii melihin oğlunun arkadaşıymış. Ceza evinden birkaç gün önce çıkmış, şerefsize hemen otopark vermişler.
Nasıl rant dönüyorsa artık bu şerefsizin silahı bile altın, fotoğraflarda gözüküyor. Tekrar ceza evine girse ne değişecek, yine orda paşalar gibi yaşayacak. Taş çatlasın 5-6 sene sonra yine tahliye olacak.
21 sene oldu artık git be adam. Zenginliğine zenginlik kattın, her yerde malın mülkün fabrikaların var. Daha doymadın mı amk ? Daha kimlere peşkeş çekeceksin ? Daha ne kadar çalacaksın ? Daha ne kadar zengin olacaksın ?
ahmet_xy
10-07-2015, 11:26
Birkaç yerde okudum; esnafı öldüren şerefsiz, ii melihin oğlunun arkadaşıymış. Ceza evinden birkaç gün önce çıkmış, şerefsize hemen otopark vermişler.
Nasıl rant dönüyorsa artık bu şerefsizin silahı bile altın, fotoğraflarda gözüküyor. Tekrar ceza evine girse ne değişecek, yine orda paşalar gibi yaşayacak. Taş çatlasın 5-6 sene sonra yine tahliye olacak.
21 sene oldu artık git be adam. Zenginliğine zenginlik kattın, her yerde malın mülkün fabrikaların var. Daha doymadın mı amk ? Daha kimlere peşkeş çekeceksin ? Daha ne kadar çalacaksın ? Daha ne kadar zengin olacaksın ?
bu melih ve ağababasının gözleri malla mülkle doymaz. onların gözünü ancak bir avuç toprak doyurur. işimiz azraile kaldı. bu cahil halktan bir cacık olmayacağı aşikar.
altugkocer
10-07-2015, 11:35
bu melih ve ağababasının gözleri malla mülkle doymaz. onların gözünü ancak bir avuç toprak doyurur. işimiz azraile kaldı. bu cahil halktan bir cacık olmayacağı aşikar.
Abi ben 27 yaşındayım, gökçekten öncesini pek bilmem ama bu gökçeğin 21 senede göz boyamaktan ve halkı kandırmaktan başka yaptığı düzgün bir hizmet göremedim. Hatta kendi ağzıyla da söyledi zaten ben hizmete en çok oyu aldığım yerden başlayacağım diye. Bilmiyorum oralara hizmet yaptı mı. Bence bu adam siyaseti bıraktığı gün bir dk bile durmaz Türkiye'de kaçıp gider yurt dışında yaşar.
o.ç çocuğu o kadar para kazanmışki silah bile altından
altın kaplama yada altına benzer bi reng
Mesleğini bilmiyorum ama "kimliği göstermesek" dediğine göre sanırım polissin.
Polisleri sevmem (2010 da polis olmak için mülakata girmiş birisi olarak yazıyorum) çünkü son zamanlarda öyle saçma sapan müdahaleler yaptılar ki haklıyken haksız duruma düştüler birçok olayda.
Öncelikle sorgulanması gereken polislerin bulunma amacı nedir ?
Polis ne iş yapar ki diğer kolluk kuvvetleri de dahil halka tesir edebilecek olan tehtit ve tehlikeleri önlemektir.
Var olan bir saldırıyı sonlandırmak, kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak vs vs diye uzar. Polis olmasa ne olurdu ?
Eski çağlardaki gibi güçlü olan zayıf olanı ezer kendi adaletini empoze ederdi.
Polisin o adamı vurması gerektiğini düşünüyorum ve hala da bunu savunuyorum.
Açın mevzuatı okuyun demişsin, açtım okudum.
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.2559.pdf bu linkteki pdf 2559 Sayılı POLİS VAZİFE VE SALȂHİYET KANUNU dur.
16. Maddeni "d" bendi aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir. Sanırım kanun maddesi gayet açık.
d) (Ek: 27/3/2015-6638/4 md.) Kendisine veya başkalarına, işyerlerine, konutlara, kamu binalarına, okullara,
yurtlara, ibadethanelere, araçlara ve kişilerin tek tek veya toplu halde bulunduğu açık veya kapalı alanlara molotof, patlayıcı,
yanıcı, yakıcı, boğucu, yaralayıcı ve benzeri silahlarla saldıran veya saldırıya teşebbüs edenlere karşı, saldırıyı etkisiz kılmak
amacıyla ve etkisiz kılacak ölçüde,
Sana katıldığım tek nokta polisin o adamı vurması halinde başına geleceklerden korkmasıdır.
Muhtemelen bilmem kimin bilmem nesidir diye düşünmüş ve haritadan yer beğenmemek için o şekilde bir müdahale de bulunmamıştır.
Polisi bu hale düşürenler utansın, aynı şekilde ülkeyi de.
Şunu da göz ardı etmemek lazım bunu hep birlikte yaptık, şimdi oturup övünebiliriz yaptığımıza.
Ha yeter mi ? Yetmez ama evet!!!
Hayayin boyunca kac kere gordun polisin cekip karsidakini vurdugunu, cok amerikan polisi videosu izlemissin sen. Kanunda yaziyor silahi kullanma durumlari peki silahla adam vurmadan onceki yapilmasi gereken asamalari biliyor musun bana meslegimi ogretiyorsun ?
1. Karsidaki sahis sesli olarak ikaz edilir "Dur polis, birak silahini"
2. Sahis hala teslim olmuyorsa uygun ortami olusturup havaya 1 el ates acilir yeniden durmasi gerektigi sesli olarak ikaz edilir.( ki video da gordugum kadariyla etrafta binalar var.)
3. Sahis hala teslim olmuyorsa bel altina veya koluna gelecek sekilde ve sahisi oldurmeden etkisiz hale getirecek sekilde 1 el ates acilir. ( 2 demiyorum bak 1)
Ve sen hala polisin vurmasi gerektigini dusunuyorsun,2010 yilinda polisligi kazanmis olsaydin o kadar kalabaligin icinde bunlari uygulamanin imkansiz oldugunu bilir boyle bos konusmazdin. Polis gorunce tekrar bi sor silahinizi hangi sartlarda nasil kullanabilirsiniz diye. Ve genelleme yapmaktanda vazgecin her meslegin icinde iyiside kotusu de var.
altugkocer
10-07-2015, 12:13
Dünkü olayda eğer ben polisin yerinde olsaydım en kötü silahın dipçiğiyle o şerefsizin kafasına vururdum. Bak vurabilirdim ya da belki demiyorum polis kardeş kesin vururdum. Tamam polissin kanunlar var saçma sapan eyvallah, halk seni sevmiyor eyvallah ama vicdanın da mı yok lan. Orda sebepsiz yere şerefsizin biri genç ve suçsuz birini öldürecek ben polis olarak bi *** yapmayacam aman kardeş dur kardeş yapma kardeş diyecem ha. Hey yavrum hey.
Hayayin boyunca kac kere gordun polisin cekip karsidakini vurdugunu, cok amerikan polisi videosu izlemissin sen. Kanunda yaziyor silahi kullanma durumlari peki silahla adam vurmadan onceki yapilmasi gereken asamalari biliyor musun bana meslegimi ogretiyorsun ?
2. Sahis hala teslim olmuyorsa uygun ortami olusturup havaya 1 el ates acilir yeniden durmasi gerektigi sesli olarak ikaz edilir.( ki video da gordugum kadariyla etrafta binalar var.)
3. Sahis hala teslim olmuyorsa bel altina veya koluna gelecek sekilde ve sahisi oldurmeden etkisiz hale getirecek sekilde 1 el ates acilir. ( 2 demiyorum bak 1)
Ve sen hala polisin vurmasi gerektigini dusunuyorsun,2010 yilinda polisligi kazanmis olsaydin o kadar kalabaligin icinde bunlari uygulamanin imkansiz oldugunu bilir boyle bos konusmazdin. Polis gorunce tekrar bi sor silahinizi hangi sartlarda nasil kullanabilirsiniz diye. Ve genelleme yapmaktanda vazgecin her meslegin icinde iyiside kotusu de var.
Yorumum şahsınız adına değil ancak herşey bahsettiğiniz gibi olsa Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Burak Can Karamanoğlu, Mehmet İstif, Elif Çermik gezi eylemlerinde ölmezdi...
ceyhun737
10-07-2015, 12:19
Nerede bu mesleğin içinde iyileri göstersenize? Kusura bakma mesleğinize saygım var ancak en çok mesleğini kötüye kullananlar polisler , yazık ben aldıkları maaşı bile haketmediklerini düşünüyorum şahsi düşüncem böyledir :) dünyayı biz yarattık triplerinden çıkmaları lazım ama bu kültür seviyesinde çok zor maalesef
Yorumum şahsınız adına değil ancak herşey bahsettiğiniz gibi olsa Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Burak Can Karamanoğlu, Mehmet İstif, Elif Çermik gezi eylemlerinde ölmezdi...
Olayi gezi parkina dondurusek bu konu cok baska yerlere gider o yuzden alintina burda cevap vermicem sertac kardes yukarda da soyledim her meslegin icinde iyisi de var kotusu de, polislerin icinde cok yanlis insanlar da var.
3. şık baya saçma ve komikmiş ,eli silahlı adama sen kanunun yazdıg masalları okuyana kadar adam 5 kişiyi öldürse nolacak polisligin bi anlamı kalacakmı
Allah bu o.cocugunun ve onun gibilerinde bunlara fırsat verenlerinde bin türlü belasını versin.
Olayi cok farkli noktalara tasiyorsunuz, yine basit ve alakasizca butun yukumlulugu polis verdiniz. Kimse demiyor ki o adamin belinde silahin ne isi vardi, bu cakallari buraya getirenden nasil hesap sorariz deme yok. Varsa yoksa bos muhabbet polis adami vursaydi, vurdu ya tamam hadi vurdu o kalabaligin icin nolacakti sonrasinda bitecek miydi bu otopark kavgalari bana bunu soyleyin.
Babam MİA, çocukluk ve gençlik dönemlerimin bir kısmı Polisler ile içiçe geçti (Babamın korumaları*Şöförleri,Lojman Bekçileri-Nöbetçileri vs vs..) ailemin yanından ayrılıp istanbula taşınınca farkettim ki babamın yanında birer iyilik timsalı olan polisler, "sivil" vatandaşa etmediği zulmu,yapmadığı artistliği kalmıyormuş. Sokaklarda bir yürüyüşleri var ki zannedersin taksim onların tapulu malı 5 km öteye gidin babialı yokuşuna valiliğin orada ki polislere bakın birde hepsi süt dökmüş kedi misali yani polisler adamına göre adam olduğu için en ufak bir olayda bütün halk karşılarında oluyor
ama bilmiyor ki en ufak bir eylemde 48 saat uykusuz-yemeksiz orada nöbet tutacak en ambiyane tabirle aldığı para fitil fitil burnundan gelecek adamlar yine polisler asıl işi devletin marabalığı olan adam kendisini devlet sanarsa sıkıntı çıkar.
Orada ki polise laf eden esnafların hepside, 21-22 yaşında yeni mezun öss sistemine göre düşünürsek barajı ucundan geçmiş bir baltaya sap olamamış yada anadoluda iibf okuyup iş bulamayınca polis olmuş çocuktan adamlar dükkanlarına gelince belki bize kolaylık sağlar(polis ne kolaylık sağlar oda mechul ya) vs.. "O komserim hoşgeldin,açmısın bi yemek söyliyeyim, çay söyliyeyim" diye adamların egosunu büyütürsen böyle tepene çıkar birileri.
Polislere karşı görüşüm böyle olmasına rağmen
Polisin orada adamı vurması imkansız, verilen emirler ve mevzuatlara göre neler doğru ise onu yapmışlar.
Dediğim gibi polis devlet nezdinde harcanabilecek en kolay devlet memuru olduğu için bir tanesi bile orada adama 2 el ateş etse, ömür boyu mahkemeler-soruşturmalar peşini bırakmaz.
haberlerde sivil polis terörü var bakın,belediye şoförüne saldırıyo
AyrtonSenna
10-07-2015, 12:33
Bu 17 yaşındaki genci vuranın öbür tarafta gözü yaşlı olan ana babanın hesabını veremez olsun inşallah :mad::mad2:
belkide adam silahını çekerken polis yanındaydı belkide polisler onu tanıyodu da tepki vermedi,belkide o siviller o adamdan yemek parası alıyodu
belkide adam silahını çekerken polis yanındaydı belkide polisler onu tanıyodu da tepki vermedi,belkide o siviller o adamdan yemek parası alıyodu
Ya sen akilini yemissin :D
İnsan canı bu kadar ucuz işte , Allah karşımıza doğru insanları çıkartsın böylelerininde bizden uzakda belasını versin. bu hükümet denen şarlatan ordusu başımızda olduğu sürece olan yine masumlara olacak , yıllardır şu partiye oy verenler var ya onlarada hakkımı helal etmiyorum Allah onlarıda bildiği gibi yapsın göz göre göre zulme destek olan herkesi kahretsin
Babam MİA, çocukluk ve gençlik dönemlerimin bir kısmı Polisler ile içiçe geçti (Babamın korumaları*Şöförleri,Lojman Bekçileri-Nöbetçileri vs vs..) ailemin yanından ayrılıp istanbula taşınınca farkettim ki babamın yanında birer iyilik timsalı olan polisler, "sivil" vatandaşa etmediği zulmu,yapmadığı artistliği kalmıyormuş. Sokaklarda bir yürüyüşleri var ki zannedersin taksim onların tapulu malı 5 km öteye gidin babialı yokuşuna valiliğin orada ki polislere bakın birde hepsi süt dökmüş kedi misali yani polisler adamına göre adam olduğu için en ufak bir olayda bütün halk karşılarında oluyor
ama bilmiyor ki en ufak bir eylemde 48 saat uykusuz-yemeksiz orada nöbet tutacak en ambiyane tabirle aldığı para fitil fitil burnundan gelecek adamlar yine polisler asıl işi devletin marabalığı olan adam kendisini devlet sanarsa sıkıntı çıkar.
Orada ki polise laf eden esnafların hepside, 21-22 yaşında yeni mezun öss sistemine göre düşünürsek barajı ucundan geçmiş bir baltaya sap olamamış yada anadoluda iibf okuyup iş bulamayınca polis olmuş çocuktan adamlar dükkanlarına gelince belki bize kolaylık sağlar(polis ne kolaylık sağlar oda mechul ya) vs.. "O komserim hoşgeldin,açmısın bi yemek söyliyeyim, çay söyliyeyim" diye adamların egosunu büyütürsen böyle tepene çıkar birileri.
Polislere karşı görüşüm böyle olmasına rağmen
Polisin orada adamı vurması imkansız, verilen emirler ve mevzuatlara göre neler doğru ise onu yapmışlar.
Dediğim gibi polis devlet nezdinde harcanabilecek en kolay devlet memuru olduğu için bir tanesi bile orada adama 2 el ateş etse, ömür boyu mahkemeler-soruşturmalar peşini bırakmaz.
Bundan bir önceki mesajımda mevzuattan alıntı yaparak senin kırmızıyla yazdığın yerin tersini ifade eden maddeyi koydum.
Polisin vurması imkansız değil, hukukun adamı vuran polisin arkasında durma garantisi olmadığından dolayı, yani ülkede adalet olmadığından dolayı polisin o adamı vurmaya maçasının yememesiyle ilgili olay.
Polis te belki adam silahı çektiğinde indirmek istedi ama sonrasında yaşanacakları düşünüp vazgeçmiş olabilir.
Bu yüzden o adamı suçlayamayız.
Suç caydırıcılığı olmayan adalet sistemimizde.
En güzel örneği Onur Özbizerdik denilen eleman, çatır çatır adam vurdu, sevgilisinin yüzünü çarşamba pazarına çevirdi.
İyi hal vs den dolayı salındı ve sokakta dolaşıyor. Bu ülkede bunun gibi binlercesi var. Bunun gibi bir sürü örnek var 3. sayfa haberlerinde.
Sorunun kaynağını iyi anlamak lazım, bunlar biter mi bence bitmez. Allaha emanet yaşıyoruz.
Orda ölen çocuk senin benim kardeşim de olabilirdi.
Bundan bir önceki mesajımda mevzuattan alıntı yaparak senin kırmızıyla yazdığın yerin tersini ifade eden maddeyi koydum.
Polisin vurması imkansız değil, hukukun adamı vuran polisin arkasında durma garantisi olmadığından dolayı, yani ülkede adalet olmadığından dolayı polisin o adamı vurmaya maçasının yememesiyle ilgili olay.
Polis te belki adam silahı çektiğinde indirmek istedi ama sonrasında yaşanacakları düşünüp vazgeçmiş olabilir.
Bu yüzden o adamı suçlayamayız.
Suç caydırıcılığı olmayan adalet sistemimizde.
En güzel örneği Onur Özbizerdik denilen eleman, çatır çatır adam vurdu, sevgilisinin yüzünü çarşamba pazarına çevirdi.
İyi hal vs den dolayı salındı ve sokakta dolaşıyor. Bu ülkede bunun gibi binlercesi var. Bunun gibi bir sürü örnek var 3. sayfa haberlerinde.
Sorunun kaynağını iyi anlamak lazım, bunlar biter mi bence bitmez. Allaha emanet yaşıyoruz.
Orda ölen çocuk senin benim kardeşim de olabilirdi.
Kesinlikle katılıyorum, ancak kanunlar öyle hazırlanıyor ki "yoruma" açık şekilde bırakılıyor.
Kanun No. 5681, Kabul Tarihi: 2/6/2007 POLİS VAZİFE VE SALÂHİYET KANUNU'na bakarsanız
" Polis, kendisine veya başkasına yönelik bir saldırı karşısında, zor kullanmaya ilişkin koşullara bağlı kalmaksızın, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun meşru savunmaya ilişkin hükümleri çerçevesinde savunmada bulunur.
Polis;
a) Meşru savunma hakkının kullanılması kapsamında,
b) Bedenî kuvvet ve maddî güç kullanarak etkisiz hale getiremediği direniş karşısında, bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde,
c) Hakkında tutuklama, gözaltına alma, zorla getirme kararı veya yakalama emri verilmiş olan kişilerin ya da suçüstü halinde şüphelinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde,
Polis, yedinci fıkranın (c) bendi kapsamında silah kullanmadan önce kişiye duyabileceği şekilde "dur" çağrısında bulunur. Kişinin bu çağrıya uymayarak kaçmaya devam etmesi halinde, önce uyarı amacıyla silahla ateş edilebilir. Buna rağmen kaçmakta ısrar etmesi dolayısıyla ele geçirilmesinin mümkün olmaması halinde ise kişinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde silahla ateş edilebilir.
Polis, direnişi kırmak ya da yakalamak amacıyla zor veya silah kullanma yetkisini kullanırken, kendisine karşı silahla saldırıya teşebbüs edilmesi halinde, silahla saldırıya teşebbüs eden kişiye karşı saldırı tehlikesini etkisiz kılacak ölçüde duraksamadan silahla ateş edebilir."
Burası o kadar yoruma açık ki.Maalesef yasalarımız suçu önlemek için silah kullanma yetkisini detaylı tanımlamıyor.
http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/halk-otobusunde-dehset-polis-once-dovdu-sonra-ates-etti_115917
Buyur buradan yak, ülkece kafayı yedik.
Yahu iste anlasaniza nasil islerine gelirse. sade varandasa elinde silah molotof v.s olmayana isler bunlarin polisligi. Yok neden elestirilmiyormus da asil buna sebep olanlar insan azicik su sayfalari okur da i. Melihin kulaklari nasil cinlanis gorur. Ama artik iclerine islemis heralde ki islerine geldigi sekilde olaylari yorumlayip ona gire hareket etmek su forumda bile ise yaramiyor. Kskda vurmadilar mi gencecik cocugu basindan cevirmeden kaciyor diye ? Yok kardesim birakin palavrayi her meslegin yapanin iyisi de var ktusu de var diye kendinizi savunmaya calismayi, biz daha o iyileri goremedik hic. Bire bir maalesef cok polise isim dustu hep magdur sifatiyla cok sukur daha iyisini biz goremedik o polislerin. Gozunun onunde insan olduruyorlar senin gikin cikmiyor sonra git olen adamin srkadaslarina artislik yap biber gazi sik tartakla yok yaaa ne guzel is amk.
huseyinturk
10-07-2015, 14:46
http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/halk-otobusunde-dehset-polis-once-dovdu-sonra-ates-etti_115917
Buyur buradan yak, ülkece kafayı yedik.
Halk otobüslerinde polis ihtiyar o bu binlerce ücretsiz yolcu olduğundan sürücülerin zoruna gidiyor bu durum, ters davranıyorlar. Hele halk otobüslerini işleten bi kesimin askere polise olan tavrından bahsetmeye bile gerek yok. Çok şaşırtıcı bir olay değil bu şartlarda..
5 yaşındaki kıza... 'Oruçluydum' dedi indirim aldı!
Zonguldak'ta, 5 yaşındaki kıza cinsel istismardan yargılandığı mahkemede kendini "Oruçluyum. Yapmadığım suçu bana yüklediler." diyerek savunan sanığın cezası düşürüldü.
Böyle bir adalet sisteminin olduğu ülke de kaç ay yatar?
:) İyi ki de olmamışım diyorum o konuda haklısın. Kimseye mesleği öğrettiğim yok, öyle bi çabam da olmaz.
Senin bahsettiğini yaparsan çok net söylüyorum ÖLÜRSÜN, havaya sıkıcan , bel altına sıkıcan vs vs öyle bi dünya yok kusura bakma.
Asker de de eğitim de böyle söylerlerdi ( 9 ay sınır karakolunda karakol komutanıydım) sonra çatışmaya giren arkadaşlar anlatırdı olayın kitaplardaki gibi olmadığını.
O silah vatandaşa değil de sana ya da ailenden birine doğrultulsaydı çıkıp yazabilecek miydin acaba bu kadar güzel.
Mesleğinde başarılar diliyorum, genelleme yaptığım bir satır yok yazımda, ben yorumumu oradaki polis için yaptım.
Her meslekte olduğu gibi iyisi de kötüsü de var.
Çıkıp sor bakalım, toplumda polisler ile ilgili ne kadar olumlu şey duyacaksın. Yazdıklarımı şahsi de algılama o niyetle yazmıyorum çünkü.
Kaldı ki eşimin babası emekli emniyet müdürü :) Bir mesleği 3-5 çürük yumurta yüzünden karalayacak cihette biri olmadık çok şükür.
Ama sen de biliyorsun ki bir çok amiriniz (içişleri bakanı da dahil) siyasal işlere polisi alet edip vatandaşın antipatisini kazandınız.
Uzamasına gerek yok 17 Yaşında bir geç öldü. Sabaha kadar yazsak ne değişir, anasının babasının içindeki acıyı kim dindirir.
Diğer yazdıklarımı da oku ne niyetle yazdığım çok açık. İnsan gibi yaşamak insan gibi muamele görmek isteyen bir vatandaşım sadece.
Selametle.
Kesinlikle katılıyorum, ancak kanunlar öyle hazırlanıyor ki "yoruma" açık şekilde bırakılıyor.
Kanun No. 5681, Kabul Tarihi: 2/6/2007 POLİS VAZİFE VE SALÂHİYET KANUNU'na bakarsanız
" Polis, kendisine veya başkasına yönelik bir saldırı karşısında, zor kullanmaya ilişkin koşullara bağlı kalmaksızın, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun meşru savunmaya ilişkin hükümleri çerçevesinde savunmada bulunur.
Polis;
a) Meşru savunma hakkının kullanılması kapsamında,
b) Bedenî kuvvet ve maddî güç kullanarak etkisiz hale getiremediği direniş karşısında, bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde,
c) Hakkında tutuklama, gözaltına alma, zorla getirme kararı veya yakalama emri verilmiş olan kişilerin ya da suçüstü halinde şüphelinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde,
Polis, yedinci fıkranın (c) bendi kapsamında silah kullanmadan önce kişiye duyabileceği şekilde "dur" çağrısında bulunur. Kişinin bu çağrıya uymayarak kaçmaya devam etmesi halinde, önce uyarı amacıyla silahla ateş edilebilir. Buna rağmen kaçmakta ısrar etmesi dolayısıyla ele geçirilmesinin mümkün olmaması halinde ise kişinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde silahla ateş edilebilir.
Polis, direnişi kırmak ya da yakalamak amacıyla zor veya silah kullanma yetkisini kullanırken, kendisine karşı silahla saldırıya teşebbüs edilmesi halinde, silahla saldırıya teşebbüs eden kişiye karşı saldırı tehlikesini etkisiz kılacak ölçüde duraksamadan silahla ateş edebilir."
Burası o kadar yoruma açık ki.Maalesef yasalarımız suçu önlemek için silah kullanma yetkisini detaylı tanımlamıyor.
Konuya yazdığım bir mesajımda zaten kanun koyucunun yanlışlığından.
Dolayısıyla da kişinin (polisin) bundan dolayı görevi de olsa başına ne geleceğini bilemeyeceğinden ötürü müdahale etmekten çekineceğini yazdım.
Yasalarımız caydırıcı değil ve yoruma açık olduğu için de adam vuranı salıp, karısını öldürene iyi halden ceza indirimi uygulayıp,
aç bebeği için süt çalan kişiye de 4 yıl hapis veren yasalarımız var.(yaptığını tasvip ettiğim anlamı çıkmasın sakın)
http://www.internethaber.com/bebegi-icin-caldigi-sute-agir-hapis-224880h.htm
Yani daha forum ortamında bile birbirimize tahammülümüz yok iken sokakta dan dun sıkmamız normal.
Konuyu okuyan herkes otursun o çocuğun evladı/kardeşi olduğunu düşünsün ne yapar nasıl tepki verirdi kendi iç sesiyle yüzleşsin.
Sonra gelsin konuşsun. Kimseyi kırmamak için bir daha yazmıyorum bu konuya. Kırdığım kimse olduysa da kusura bakmasın.
Ölene de rabbim mağfiret eylesin, ailesine sabır versin.
Splendour
10-07-2015, 16:09
Ne zaman böyle bi olay olsa polis müdahale edemese veya toplumsal olayda insanların kafalarına gaz fişeği sıksa,hemen kendilerini savunurlar " biz emir kuluyuz napalım verilen emirler böyle vs."
Ne zaman da bir gariban veya kendi işinde gücünde olan bir insanla tartışsalar hemen dayılıklar,giderler,ses yükseltmeler,argo laflar...Eee noldu emir kuluydun az önce?
Kısacası ona götüm yemedi denemiyor.
Melih gökcek açıklama yapmış 15 temmuzdan sonra bütün yol kenarı otoparklar ücretsiz olacakmış. İlla olay cıkıp birilerinin ölmesimi gerekiyor...
altugkocer
10-07-2015, 16:38
Ben de okudum o haberi ama güvenmiyorum o adama
Ben de okudum o haberi ama güvenmiyorum o adama
Büyük ihtimalle insanlar bu olaydan gaz alıp ayaklanmasın diye bir süreliğine ücretsiz olur, olay unutulunca devam.
Büyük ihtimalle insanlar bu olaydan gaz alıp ayaklanmasın diye bir süreliğine ücretsiz olur, olay unutulunca devam.
birşey değişmez ki, 5 sene önce ankara'da yaşıyordum belediyenin görevlisi yoksa deynekçiler vardı.
temmuz06
10-07-2015, 18:33
Halk otobüslerinde polis ihtiyar o bu binlerce ücretsiz yolcu olduğundan sürücülerin zoruna gidiyor bu durum, ters davranıyorlar. Hele halk otobüslerini işleten bi kesimin askere polise olan tavrından bahsetmeye bile gerek yok. Çok şaşırtıcı bir olay değil bu şartlarda..
Bende subayım en yakın çocukluk arkadaşım komiser hep beraber gezeriz, şimdi ne yapalım saatlerce direksiyon sallayan gariban az ters yaptı diye saldıralımmı?
Kolluk kuvvetleri halka örnek model kişilerdir normal insanlardan daha dikkatli olmalı gerekir böyle durumlarda.
Kardeşimizin öldüğü durumdada polis silahını çeken kişinin kötü niyetli olduğu sabit olduğundan anında ilk ateşinde müdahale edebilirdi bu bukadar nettir. Her adam kolluk kuvvetlerinde çalışabilir ama hepsi vazifesini hakkı ile yapamaz. Kolluk kuvvetlerinin her şart altında ilk görevi vatandaşı korumaktır. Ordaki serseri anlatılan gibi melihin oğlunun arkadaşıysa cevreye göz dağı vermeye çalışmış aklınca, ilk silahı çıkardığında bile elinden bacağından vurulabilirdi! Polis varken silah çekecek kadar gözü dönmüş birini etkisiz hale getirdi diye hiçbir savcı o polislere ceza vermezdi o ordaki polisin kendi acızlığı bukadar.
Kimse aksini idda etmesin bozarım.!
Bende subayım en yakın çocukluk arkadaşım komiser hep beraber gezeriz, şimdi ne yapalım saatlerce direksiyon sallayan gariban az ters yaptı diye saldıralımmı?
Kolluk kuvvetleri halka örnek model kişilerdir normal insanlardan daha dikkatli olmalı gerekir böyle durumlarda.
Kardeşimizin öldüğü durumdada polis silahını çeken kişinin kötü niyetli olduğu sabit olduğundan anında ilk ateşinde müdahale edebilirdi bu bukadar nettir. Her adam kolluk kuvvetlerinde çalışabilir ama hepsi vazifesini hakkı ile yapamaz. Kolluk kuvvetlerinin her şart altında ilk görevi vatandaşı korumaktır. Ordaki serseri anlatılan gibi melihin oğlunun arkadaşıysa cevreye göz dağı vermeye çalışmış aklınca, ilk silahı çıkardığında bile elinden bacağından vurulabilirdi! Polis varken silah çekecek kadar gözü dönmüş birini etkisiz hale getirdi diye hiçbir savcı o polislere ceza vermezdi o ordaki polisin kendi acızlığı bukadar.
Olay Jandarma bölgesinde olsa buralara sıçramadan TSK Mensubu her hangi personel şahsı etkisiz hale getirirdi. Polisler maalesef "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" kıvamına getirildikleri için o dediğinizin olması çok zor gibi geliyor bana.
temmuz06
10-07-2015, 19:09
Olay Jandarma bölgesinde olsa buralara sıçramadan TSK Mensubu her hangi personel şahsı etkisiz hale getirirdi. Polisler maalesef "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" kıvamına getirildikleri için o dediğinizin olması çok zor gibi geliyor bana.
Diyorum ya herkes kolluk kuvvetlerinde çalışabilir( burdaki kastım emniyet ''TSK'' değil) fakat vazifesini yerine getiremez tam olarak. Birde TSK'nın kontrolündeki bir bölgede ruhsatlı bile olsa bırakın silahınızı ateşlemeyi çekmenize bile izin vermezler( toplumsal olaylarda) poliste böyle olabilirdi o cana kıyılmadan!
temmuz06
10-07-2015, 19:11
Katlıyorum...
burakgunay
10-07-2015, 23:40
Melih gökcek açıklama yapmış 15 temmuzdan sonra bütün yol kenarı otoparklar ücretsiz olacakmış. İlla olay cıkıp birilerinin ölmesimi gerekiyor...
yalandır... daha uzun açıklama yazma gereği duymuyorum. yalandır, 3-5 gün olur sonra devam. ya da daha tehlikeli illegal adamlar gelir yol kenarlarına, elimiz titreye titreye veririz parayı bu sefer, ama o parayı alırlar.
2 aydır ankarada yaşıyorum işim nedeniyle yol kenarı otoparklarını sık sık kullanıyorum, gerçekten nekadar it köpek bağımlı varsa toplamışlar istisnalar olabilir ama ben denk gelmedim. Tamam ücretli olabilir sıkıntı yok türkiyenin şuan bütün şehirlerinde aynı uygulama var ama kardeşim biraz saygılı hoşgörülü olun ya 5 dakika telefonla konuşmak, atmden para cekmek veya birini beklemek için duruyorum, hertaraf boş olmasına rahmen abi patron kızıyo devam et, hay senin patronunu...
ghibli06
11-07-2015, 02:18
bana şimdi kimse o vuran adamın o bölgedeki polisleri tanımadığını söylemesin, saçmalamasın! eğer bir bölgenin otoparkı birilerine veriliyorsa, polis hemen o bölgede parasız park edenleri çekmeye başlıyor 'nedense'!! zorla insanları bu paraları ödemeye zorluyorlar, daha 3 gün önce eşimin arabasını 20 yıldır park ettiğimiz 3. caddedeki halin karşısından çektiler... eşim soruyor polise aldığı cevap 'buralar paralı oldu artık, hatalı park edenleri çekiyoruz!' yahu senin ne işin olur elin paralı parkıyla ey polis! senin işin parkçının rantını korumak mı?
Reis bilmiyorum nerde çalışıyosun ne iş yapıyorsun ama öyle savcılar var ki tüm tanık bayanlarına rağmen polisin tamamen haklı olduğu yerde polisin silahına el koyun diyor. Isini yapan savcı ceza vermez tabi ama sırf picline veren var. Polis de artk bitmiş durumda. Mod salla başı al maaşı. Bizi bu duruma devlet getirdi. Neden mi ? Bakınız ilk cümle.
ahmet_xy
11-07-2015, 09:57
haberlere göre Başbakan bu gavat melihle görüşmüş. sanırım bedava yap diye başbakan istemiş. çünkü olayın olduğu günün gecesinde melih twitter'dan artık otoparkları Anfa işletecek demişti. bedava olacak diye bir söz yazmamıştı. melihin canını al, ama rantını alma. öyle pislik bir yaratık.
Onurkk06
11-07-2015, 10:48
Adama bak yahu resmen 5 milyonluk şehirle dalga geçerek twitter dan başkanlık yapıyor bu adama birinin dur demesi lazım artık
ahmet_xy
11-07-2015, 10:50
Adama bak yahu resmen 5 milyonluk şehirle dalga geçerek twitter dan başkanlık yapıyor bu adama birinin dur demesi lazım artık
dur diyecek kişiler de aynı pisliğin içinde oldukları için seslerini çıkaramıyorlar. melih akp'yi bir satarsa, rte'nin her türlü ipliğini pazara çıkarır. o yüzden dokunulmazlığı var.
temmuz06
11-07-2015, 11:10
dur diyecek kişiler de aynı pisliğin içinde oldukları için seslerini çıkaramıyorlar. melih akp'yi bir satarsa, rte'nin her türlü ipliğini pazara çıkarır. o yüzden dokunulmazlığı var.
melih zamanında rte'yi yetiştirip ist beledi başkanı yapan adam. bu adamı trde durdurabilecek ne resmi nede gayri resmi bir kuvvet yok adamın arkası kimse bilmiyor nedenini fakat çok karışık şerefsizden herkes ilah gibi tırsıyor nedir kimdir bilinmez. Melih ölmeden ankarada huzur yok amk pisliği.
temmuz06
11-07-2015, 11:12
Bide adamın hangi tarafa selam verdiği belli değil bütün partilerle iş birliği içinde gerek siyasette gerek ticarette ankarada nekadar siyasetci varsa kucağında bu nasıl bi siyaset şekli lan böyle anlamıyorum...
aodabasi
11-07-2015, 11:19
dün necatibey tarafında arabayı bırakmak için yer arıyodum ara sokakta bi yere yanaştım 15 dak ücretsiz dimi dedim o burda geçerli değil cadde geçerli dedi tabelada 15 dak ücretsiz ilk 4 saat 5tl..neyse bıraktım arabayı 7 tl dedi o nerden çıktı 5tl değil mi dedim o cadde üzerinde dedi tmm çekiyorum arabayı dedim sonra 5tl razı oldu..Heryer dolmuş ara sokaklara kadar eskiden başka iş çeviriyolardı şimdi parkçı olmuşlar mümkün oldğunca para kazandırmayı düşünmüyorum