Orijinalini görmek için tıklayınız : Varex Egzoz Yanma-Görsel Bozulma Problemi...
Serkan_UR
09-07-2015, 14:50
Değerli Arkadaşlar .Egzozu yaklaşık 1 senedir kullanıyorum Çok Km yapmıyorum Belki Ama Mekanizması İşlevi Son Derece Memnunum Ama aldığımın ilk haftası resimlerdeki haline geldi . Ozaman Aldığım Yer JDM Worksle görüştüm Merkeze Fotolarını vs attılar.Merkez Kafa kısmında koruyucu bir tabaka olmadığını aracın aşırı sıcaklık verdiğinden olabileceğini Yapabilecek bir şey olmadığını bildirmişler(Araç mazda rx8)..vs vs..kaldı öyle
Buna göre bu tip bir durumla karşılaşan var mıdır bu parçayı nasıl eski haline getiririz.Polisaj yaptırsak tekrar bu hale gelirmi yada gelmemesi için yapılcak bir şey var mı fikirleriniz nelerdir..
Cevaplar için şimdiden Teşekkürler
http://i.hizliresim.com/8gq99d.jpg (http://hizliresim.com/8gq99d)
http://i.hizliresim.com/mPOrr2.jpg (http://hizliresim.com/mPOrr2)
ilkay325i
09-07-2015, 15:10
Geçmiş olsun kötü olmuş :/ Ucu değiştireceksiniz Galiba Polisaj kurtarırmı bilemiyorum
polısaj dırek kendıne getırır, 304 krom bunun malzemesı sorun olmaz
Serkan_UR
09-07-2015, 15:28
Geçmiş olsun kötü olmuş :/ Ucu değiştireceksiniz Galiba Polisaj kurtarırmı bilemiyorum
Yani Uç değiştirmek Son çözüm gibi dipten kesilip kaynatılması gözümde büyüyor :)
polısaj dırek kendıne getırır, 304 krom bunun malzemesı sorun olmaz
Polisajda düzeleceğini düşünüyorum aynen ama dediğim gibi 1 haftada bu hale geldi polisajdan sonra 1 haftada yine aynısı olursa pek bir işe yaramaz :)Şöle 3-5 bin km de bu hale gelse polisaj yaparız bineriz tekrar olur bida yaparız :)
serkan demir
09-07-2015, 16:19
eski cilacılardan kim kaldı, yaşlandınmı :) ilk aldığında üzerinde jelatin vari bişe varmıydı onun kalıntıları yanmış yapışmış olabilirmi.
Serkan_UR
09-07-2015, 16:32
Eheh :)Kankacım jelatin vs yoktu :)ama pırıl pırıldı..Eskiden olsa ilk haftasında çözerdik şimdi zaman yok öteliyor uz bu tip çözümü çetrefilli şeyleri :)Zaten Arabaya da Binemiyoruz :)senede 3k-4k anca Zaman kalmadıkça zorlaştı bu araba hobisi ama direniyoruz :)bilirsin..
temmuz06
10-07-2015, 08:44
Çelik ısındıkca mavimsi bi renge dönüyor desen bile alıyor ;) bence biraz daha bekleyin çok tatlı bi renk haline gelecek
Polisaj ile bencede kesinlikle duzelir. Rx8 cok alevli oldugu icin bence bu sekle gelmesi normal :)
Burak E.
10-07-2015, 11:38
belli bir miktarı polisajla toparlar gibi üzerine koruyucu bir madde surulürse uzun sure aynı sey olmaz
Serkan_UR
13-07-2015, 07:47
Teşekkürler Arkadaşlar,Polisajdan Sonra koruyucu madde sürme fikri makul geldi bana da eğer böyle koruyan bir madde var ise işimi çözecektir...Yoksa eski haline gelmesi kaçınılmaz..Arkadaşında dediği gibi Biraz fazla alevli ve sıcağız :S
Kötü olmuş :/ ama bence malzemeden kaynaklı, bendeki Greddy'de hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım...
hort olacak ama aynı problemı yasadım.polısaj cozum oldu mu acaba?
Serkan_UR
10-12-2015, 11:44
Yaptırmadım Polisaj çünkü yaptıktan sonra aynısı olacağı kanaati var :)Biraz göz ardı ediyorum aslında yoksa kafa değişmeye kadar gidecek kesme biçmede istemiyorum kaldı öyle..
VteC_MaNiaC
10-12-2015, 14:20
muhtemelen kötü yıkamacı şampuanı bu hale getirmiştir...
benzer şey krom jantlarımda başıma gelmişti..
Ozaman Aldığım Yer JDM Worksle görüştüm Merkeze Fotolarını vs attılar.Merkez Kafa kısmında koruyucu bir tabaka olmadığını aracın aşırı sıcaklık verdiğinden olabileceğini Yapabilecek bir şey olmadığını bildirmişler
Ben hayatımda bu kadar saçma bir açıklama hiç duymadım
Araç sıcaklık veriyormuş peh ...
Egzoz dan ne vericekti başka motor kaç derecede çalışıyo egzoz kaç derece ısıya maruz kalıyor bunu bilmek için alim olmaya gerek yok
Normal falan değil kesinlikle malzeme ile alakalı..
metylan metal parlatıcı var diş macunu gibi mor kutuda. Marketten makyaj temizleme pedi alıp(yada eski don atlet vs) cila yapar gibi sürün..
Temiz bez falan kirletmeyin.Kullanılmaz hale getirir.
Kusura bakmayın da
ısı gören bir parça normal olarak egsoz bu yanı ısı cok gormus rengı atmıs nasıl denir yahu :D
bildiğin metalin maddesinden dolayı böyle
ben sımdı sıfır egsoz alcam böyle olcak egsozcum kendısı soker atar arabadan :)
Bolkar1st
10-12-2015, 17:37
Orjinal Varex diyosunuz sanırım ama üzerinde yazısı yok gibi gördüm.. me böyle olması garip acaba suya maruz kaldıdamı böyle oldu dıye dusunmeye basladım.. ama polisajla %90 temizlenir kromu kaliteli bende vti aracımda 2 el olarak almıstım taktırmadan önce polisaj yaptırıp taktım 5 bin km gayet bişey olmadı
Malumumuz Rx-8 stock haliyle bile eksozdan alev atan bir araç ,yani eksozdan verdiği ısı sıradan pistonlu bir araca göre daha yüksek...görünen o ki warex bu tarz bir duruma dayanıklı şekilde üretilmemiş.Ha üretilmesi gerekirmiydi bence evet üretilmesi gerekirdi ama mal bu maalesef.Eksozu değiştirseniz bile aynı sorunla karşılaşacaksınız muhtemelen.Yada daha sakin sürmeniz lazım ama o zamanda ne aracın ne de warex in esprisi kalmaz.
Kimse krom headers takmamış, ilk taktığı hal ile bir hafta sonraki halini kıyaslamamış burada. Heheh.
Bu normal bir şey. Gerçekten krom yapmış adamlar hatta egzozu, çakma metal olanlar renk bozmaz. İyice gazlayıp egzozu ısıtın, komple mor/lacivert ne biçim bir şey olacak.
bende 500 km yagmurlu havada durmaksızın kapalı acık karısık yol yaptıktan sonra farkettım.zaman buldugumda polısaj yapacagm bakalım.
canozgur106
11-12-2015, 11:24
Egzost metali sıkıntılı bence ilk aldığınızda söküp önlerine bırakıcaktınız o zaman değişim yapabilirlerdi..
normal bir durum değil, polisaj ile de düzelmez bence çünkü yüzeyde gerçekleşen bir tahribat değil. bizde sac işleyen bir firmayız bazen bazı parti saclarda kalite sıkıntısı olabiliyor, ona denk gelmiş olabilir.
bu markanın distribütörü foruma üye, size yardımcı olacaklardır eminim. üreticiye kalite problemi bildiriminde de bulunmuş olurlar.
internet ortamında dogru bılgıyı bulmak zamanla zorlasıyor.
bırı malzemeye tas atmıs.bırı satana .biri takana .
bırde araba forumundayız arkadas hıcmı metal ısıtmadınız.kaynak yapan bırının yanında hıcmı durmadınız.
kızlarsoruyor forumu gibi her kafadan bi ses çıkmış.
gümüş kararır.altın kararır.prinç kararır . bakır kararır.yanı görüp görebileceğin tüm metal ve alaşımlar kararır.gzunu rahatsız edıyor ise temizlersin.temizleme kımyasalları mevcut .
egzos kafasının kromunda kararma var.
yalnız aynı zamanda alaşımdada yanma var ki bu çok doğal bir durum.
http://economeauto.com/wp-content/uploads/2015/10/HAZ-welding-600x416.jpg
çözüm olarak krom kaplatabilirsin.yada seramik kaplatabilirsin.
evet gerçekten internette doğru bilgiye ulaşmak gerçekten zor. Bir metalurji malzeme mühendisi olarak fikrimi dile getirdim, sana da sorum şudur; son susturucuya gelen sıcaklık anca elini ısıtır. Bu ısı değeriyle metalin mikro yapısını değiştirmeyi nasıl düşünüyorsun ?
üstüne neden alındın ki?
bence egzoz ısısını bidaha kontrol ederken elindeki eldiveni çıkartmayı dene.
hakansiR
11-12-2015, 23:49
egzoza polısaj ısını kım yapar acaba bılgısı olan varmı ?
canozgur106
11-12-2015, 23:55
üstüne neden alındın ki?
bence egzoz ısısını bidaha kontrol ederken elindeki eldiveni çıkartmayı dene.
Kızlar forumu falan değilde bana bunu açıklayabilir misin son 2 aracımda aynı marka aynı egzostu kullandım fazlasıyla p da bozuk bu bozuk diye yırttın kendini alan hâla kullanıyor sağlam egzosta görüp kullanmadığın ne olduğu bilmediğin egzosta yorum yapıyordun sana dedim anlatamadım şimdi de metal sararır bozarır kaynak yapmadınız mı yapanın yanında durmadınız mı diyosun o egzost o hâle geliyorsa hatalıdır vardır bi anormallik..
canozgur106
11-12-2015, 23:59
Telefondan yazdığım için belli kısmı çıkmamış..
Kızlar forumu falan değilde bana bunu açıklayabilir misin son 2 aracımda aynı marka aynı egzostu kullandım fazlasıyla performanslı kullandım ısındı soğudu hiç bişey olmadı.Bundan 2 sene öncede sattığım Orjinal Vti egzostada bozuk bu bozuk diye yırttın kendini alan hâla kullanıyor sağlam egzosta bozuk deyip malımı karaladın görüp kullanmadığın ne olduğu bilmediğin egzosta yorum yapıyordun sana dedim anlatamadım şimdi de metal sararır bozarır kaynak yapmadınız mı yapanın yanında durmadınız mı diyosun o egzost o hâle geliyorsa hatalıdır vardır bi anormallik..
Sana aciklasamda anlayabilecegini dusunmuyorum.o yuzden yormicam kendimi.
Uçta sıcaklık 200 C'yi geçmez. 304 ve üstü paslanmazlar bu sıcaklıklarda sararmaz bile. Krom miktarı düşük 200 serisi yada 430 serisinde dahi oksitelenerek mavileşme 500 C üzerinde başlar.
Malzeme ile alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum.
1) Araçta katalitik yok.
2) Kesicide iyi vakit geçirilmiş.
canozgur106
12-12-2015, 22:40
Sana aciklasamda anlayabilecegini dusunmuyorum.o yuzden yormicam kendimi.
Senin dünyanda pek renkli biliyorum oraları..
hayal bile edemezsin.git ötede oyna.
Yiğit G.
13-12-2015, 01:13
bunu bu hale getirmek için sürekli tada tada tada tada nonstop gezmen lazım bence ki sanmıyorum öyle gezdiğini... o kadar ısınması tamponunuda eritir karartır vs... bunların ilk versiyonları 2000 başlarında ortalarında çıkmıştı bende vardı senelerce kullandım hiç metalde bozulma olmadı ki noname bi egzosdu yani.. Malzeme hatalı gibi geliyor bana.
canozgur106
13-12-2015, 15:55
hayal bile edemezsin.git ötede oyna.
Çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın..İstanbula bi yolum düşsün karşılıklı oynarız seninle;)
Çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın..İstanbula bi yolum düşsün karşılıklı oynarız seninle;)
Yola cikarken arada giselerde karsiliyim.
canozgur106
13-12-2015, 16:48
Yaz bakalım o güzel numaranı rehber şenlensin..Sana ne demeli ya göz göre göre hâla iddaa ediyosun sana yazdığım cevaba yazık
0535 921 48seksen.sormanada gerek yok sitede azicik arastirma yapsan numaramida bulursun.he gun gelir telefonun bozulur .rehberden silinmis bulamadim seni fln dersin.bahane kabul etmiyorum.o tarz bi durumda burdan tanidik.birini.ariyosun ismimi veriyosun ve sana numarami veriyorlar.anlastik mi cilgin cocuk seni.gider yapicagin insanlari iyi secte zoruna gitmesin sonra.
egzoza polısaj ısını kım yapar acaba bılgısı olan varmı ?
Imeste bi yer var.yolun duserse ulaş bana.yeri tarif.edeyim
Nameless34
13-12-2015, 20:50
Arkadaşlar tartışma bir yana kalsın ama burda rx8 in üstelik 76 lık düz boruyla kullanılan bir rx8 in sıcaklığını hiç hissetmeden görmeden duymadan yorum yapmışsınız, bu araba dehşet ısı üretiyor hatta stock halde yazın çok sıkıştırınca katalizör tam ön koltukların ortasından geçtiği için bacağını konsola yaslayan arkadaşımın bacağında birkaç saatliğine kızarık iz bırakmışlığı var,
ayrıca son susturucuya sıcaklık gitmez diyorusunuz ya buyrun bide şu fotoya bakın üstelik bu araç çift çıkış ve ortalama 2 saatlik kullanımdan sonra bu hale geldi,
metaller ısı maruzundan sonra renk değiştirir eyvallah ama bencede bu varex rx in ısınma limitine tam dayanıklı değil ,
https://farm6.staticflickr.com/5771/23728176995_115d528df4_b.jpg (https://flic.kr/p/C9M7kV)yank (https://flic.kr/p/C9M7kV) by nameless147 (https://www.flickr.com/photos/85929424@N05/), on Flickr
canozgur106
16-12-2015, 22:39
[QUOTE=ruudvan;8001508]0535 921 48seksen.sormanada gerek yok sitede azicik arastirma yapsan numaramida bulursun.he gun gelir telefonun bozulur .rehberden silinmis bulamadim seni fln dersin.bahane kabul etmiyorum.o tarz bi durumda burdan tanidik.birini.ariyosun ismimi veriyosun ve sana numarami veriyorlar.anlastik mi cilgin cocuk seni.gider yapicagin insanlari iyi secte zoruna gitmesin sonra.[
Bu yaşta klavye delikanlılığı yaptırdın ya bravo sana kaydettim ben görüşmek üzere..Çok biliyosun be hareli köylü 70e de gelsen böyle kalırsın sen.Dahada yazıp güldürme kendine insanları
ali kulup
16-12-2015, 23:16
Gecmis olsun polisaj pek ıse yaramıyacakktır bır sure ısıl ıslem gordukden sonra tekrar aynı hale donecektır