Orijinalini görmek için tıklayınız : Telefon sapığı rahatsızlığı
Kardeşimin telefonuna bir sapık dadandı. Kardeşimin kendi nosundan arıyor numara aynı. Numara başında sadece + işareti var +90 değil +5.... Lü numara. Arıyor konuşuyor küfür ediyor. Adli makamlardan önce nasıl bulabilirim engelleye bilirim yardım lütfen.
suskunkral_21
09-07-2015, 21:50
Naci abi malesef böyle namussuz şerefsiz insanlar çok var. Bazi uygulamalar var istediğin numaradan istediğin kişiyi araya bilme özelliği olan. İlk aklıma gelen bu oldu. İsterseniz bi ablama sorun. Geçmişte rahatsız eden biri yada ne bilim intikam almak isteyen biri. Ha bu arada 11880 gibi numaraları arayip sordunuz mu?
Numara kendi numaramız 188080 sorsak bir işe yarama. Adam nasıl yaptı ise kendi nomuzla bizi arıyo.
fsunnetci
09-07-2015, 22:06
vay anasına teknoloji telefon sapıklığınıda geliştirmiş,kendi numarandan seni arıyor vay bee...
suskunkral_21
09-07-2015, 22:08
Naci abi biliyorum bu uygulamalari. Siz dediğim yeri anlatin durumu sadece benim kendi numaramdan biri aradi asıl numarasini istiyorum de verirler
Arayan Numara engelleme yolunu denedin mi naci abi?
Eğer kullandığınız operatörde tanıdığınız var ise aradığı numarayı arayın yönlendirme olması lazım oradan gerçek tel no bulabilir.
Yönlendirme falan değil başlıksız arıyor işte.
GSM firmaları türkiyede başlıklı no verir. Başlıkta numaranın kendisidir.
Yabancı fir firmadan başlıksız hat alınabiliyor. Genelde siteler satıyor bu şekilde call centerlar kullanıyor yada atıyorum pkk ile bağlantınız bulundu altınları candan atıver aşağı diyenler revaç gösteriyor.
Başlığı dilediğin gibi atabiliyorsun.
Nonun kime ait oldugunu bulamazsınız. Ama gsm firmasını arayın başlıksız rastgele başlık atanan nolara karşı aranmak istemiyorum derseniz kapayacaklardır bir daha arayamaz.
NakkaSss
09-07-2015, 23:58
iphone kullanıyorsanız arayan numarayı engellerseniz size yüksek ihtimal ulaşamayacaktır. Eğer çözüm olmazsa savcılığa başvurup hakkında şikayette bulunabilirsiniz.
Abi Voxox adinda bi program vadı appstorda aynen sizin dediginiz gibi istediginiz numaradan arama imkani sunuyor. o programı kullaniyor olabilirler. şerefsiz cok ülkede cezalarda caydirici olmayinca gittikce artıyorlar bu adam bulunup yakalansa asliye mahkemesi en fazla 5 yıl hükmun aciklanmasinin geri birakilmasi karari veriyor elini kolunu sallayip cikip gidiyorlar
1880 ni aradık, çözüm yok, gsm firmasını gece aradık yanıt alamadık, bugün gsm firmasının müdürlerinden bir tanıdık varmış onu arayacağız. Son çare mahkemeye başvuracağız. Önce biz bulabilirsek hali harap olacak ama keşke bulabilsek, az çok kim olduğunu biliyoruz yani tahmin ediyoruz ama kanıt lazım.
temmuz06
10-07-2015, 08:07
Voxox programı, hem Windows hem de diğer mobil ve PC platformlarında yer alan ücretsiz sohbet programları arasında yer alıyor ve böylece kullanıcıların tüm dostlarıyla kesintisiz bir şekilde iletişim kurabilmelerine olanak tanıyor. Hem basit ve sade arayüzü, hem de çok sayıda gelişmiş özelliği sayesinde programı kullanırken herhangi bir zorluk yaşayacağınızı da düşünmüyorum.
ABD'de veya Kanada'da yaşayan kullanıcılar için sahte telefon numarası üretme desteği de sunduğu için güvenlik veya ucuza arama amaçlı da kullanılabiliyor fakat ülkemizde maalesef bu özellik aktif olarak kullanılamıyor.
Abi muhtemelen yurtdışından geliyor arama, telefonunuz apple ise kendi numaranızı telefonunuza kayıt edin sonra rehberden isminizi secip arama engelleme yapın arayamaz artık. Veya cia programını kurun tele aramayı oraya girip engelleyi seçin.
Yönlendirme falan değil başlıksız arıyor işte.
GSM firmaları türkiyede başlıklı no verir. Başlıkta numaranın kendisidir.
Yabancı fir firmadan başlıksız hat alınabiliyor. Genelde siteler satıyor bu şekilde call centerlar kullanıyor yada atıyorum pkk ile bağlantınız bulundu altınları candan atıver aşağı diyenler revaç gösteriyor.
Başlığı dilediğin gibi atabiliyorsun.
Nonun kime ait oldugunu bulamazsınız. Ama gsm firmasını arayın başlıksız rastgele başlık atanan nolara karşı aranmak istemiyorum derseniz kapayacaklardır bir daha arayamaz.
Hocam ne yaptın GSM şirketleri, yabancı firma hatları falan :) ; programın adı belli.Bizde arkadaşlara geyik yapmak için zamanında kendi no'larından veya işte resmi kurum numaralarından arama yapıyorduk. Daha sonra program 10$ mı ne oldu ondan sonra sildik gitti. App store'da falan da hala mevcut program.
temmuz06
10-07-2015, 08:10
Arkadaş bu telefon ile ilgili nekadar garip iş varsa ya amerika yada dubai'den çıkma ne hikmetse. Adamlarda para gani uğraştıkları işlere bak,
abi şöyle birşey var ama işe yararmı eğer telefon android se
http://akillitelefonlar.com/2012/06/01/android-telefonlar-icin-numara-ve-sms-engelleme-blacklist-uygulamasi/
Telefon GM Discovery, engelleme sıkıntı değil, önce bulup bir kenara çekmeyi düşünüyoruz, az çok kim olduğunu biliyoruz ama öncelikle kanıt lazım bize. Bir bulalım adamı önce.
temmuz06
10-07-2015, 08:26
kanunlara göre konuşmak gerekirse abi kamera olmayan yerde ya dövün telefonu falan kırın;) yada telefonu kontrol ettikten sonra telefona oturtup durmadan arayın;)
kanunlara göre konuşmak gerekirse abi kamera olmayan yerde ya dövün telefonu falan kırın;) yada telefonu kontrol ettikten sonra telefona oturtup durmadan arayın;)
:)
Valla biz abazalara bir dönme kazandırmak istiyoruz :)
temmuz06
10-07-2015, 08:39
:)
Valla biz abazalara bir dönme kazandırmak istiyoruz :)
Abi yazım hatalarına dikkat ;)
Abi yazım hatalarına dikkat ;)
Fikir başka zikir başka, birde edit olsa :)
suskunkral_21
10-07-2015, 09:01
Naci abi sen dediğim gibi yap ve haberdar et olmadı başka formül ler bulalım
Naci abi sen dediğim gibi yap ve haberdar et olmadı başka formül ler bulalım
Aradık ama sonuç yok malesef. Numarayı bulamadık 11880 de.