PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araba almaktan ve araba değiştirmekten vazgeçtim

AliDogukan
10-07-2015, 22:41
Herkese iyi akşamlar öncelikle.Son bir yıldır bir araba değiştirme düşüncesi ve çabası içindeydim kafama esti olanları yazayım dedim.

Şuanda ev arabası olarak Caravelle var.İlk başta öğrenciyim ve gelirim yok.Babamla anlaşarak 40-50 bin lira aralığında bir araba için arayışa başladım.Kafamdan geçenler zaten belliydi Polo Gti Ibiza Cupra ya da Pug markasının RC lerinden birini bu fiyatlara bulup stock olarak binerim diyordum.Ruhsatı adıma olan şahsıma ait ilk arabam olacaktı.Lakin evdeki hesap çarşıya uymadı.Hani cidden olay alma aşamasına gelince oturdum kendimce ölçtüm biçtim yakıt vergi lastik muayene periyodik bakım akü olası arızalar ve arabaya yapmak isteyeceğim küçük ekstraları düşününce ***** henüz kendi gelirim de yok kendimden çok arabaya yedireceğim galiba dedim ben o işten vazgeçtim.

Kendime ait araba yerine babamla konuşup mevcut Caravelle'i değiştirelim uyar mı sana dedim uyar deyince araştırmalara başladım hem eve hem bana gidecek Passat kafama yattı.Bu sefer aklımdaki plan Caravelle'i satıp üzerine bir lira bile eklemeden 1.4 TSI 125 HP COMF. MANUEL BEYAZ almaktı.Ufak tefek borçları kapatayım araba değiştirme işine öyle girişeyim dedim çünkü Passatı alınca kaskosuydu bagaj havuzuydu boya korumasıydı yine hiç yoktan ekstra bi dünya masraf çıkacaktı.Maddi durumları ayarlayayım derken mayıs haziran ayı geldi.Ben de uzun uzun araştırmalar ve fikir alışverişinden sonra sahibindendeki diğer ilanları da göz önünde bulundurarak ilan açtım 82 bin lira yazdım.81 liralara bırakırsam istediğim Passata yetiyordu.Araba ilanda bir ay kaldı iki teklif geldi biri 78 bin diğeri 79 bin ama reddettim.Aslında fena fiyat sayılmazdı ama Caravelle o kadar temiz ki o fiyata vermeye yine de gönlüm razı olmadı.2014 kasımda 76 binlere kadar bırakılan B8 Passat Manuel 1.4 TSI COMF. lar şuan 84.900 lira ve bayilerin indirim lafı bile açtırmamasından gıcıklanıp Passattan ve araba değiştirmekten vazgeçtim.Küçük bir dipnot ekleyeyim.40-50 bin liralık 2. araba bakıp 3-5 bin liradan kaçmak garip değil mi diye soranlar olacak doğal olarak.2. araba almak için bir gayrimenkul satma durumu vardı,elde nakit yoktu yani.Onu da satmadık,sattırmadım daha doğrusu kalsın dedim.Kredi ödemekten de bu zamana kadar yıldığımız için krediyi de asla istemedim.

Son olarak Caravelle kalacak ne kadar kalır bilmiyorum.Detailing virüsü bana da bulaştı Meguiars Quik Detailer,Wash Mitt,Wheel Cleaner gibi ıvır zıvırları aldım madem kalıyor bari biraz güzelleşsin dedim Caravelle ile bugün 2-3 saat uğraştım.Malzemeler 20-30 lira gözümde küçük görünüyordu osuydu şusuydu busuydu derken 240 lira tuttu hepsi.Merak edenler için Caravelle 2011 model 33 bin kilometrede 180 hp manuel gümüş gri renginde.

Param oldukça Caravelle'i yapacağım.Yazılım,ABT egsoz,ABT bodykit,5cm düşürecek yay ve 19'' Vossen CV3 düşünüyorum.En sonda da başlangıç seviyesinden de aşağıda bir VIP dizayn düşünüyorum.Biraz uzun sürsede bunları tamamlarım.

Biraz uzun oldu biraz da özele girdim sanırım kusura bakmayın.Bugünkü uğraşlarımdan sonra biraz fotoğraf çektim sizi onlarla başbaşa bırakayım :)

http://i60.tinypic.com/2v7wfao.jpg

http://i58.tinypic.com/35j01u1.jpg

http://i62.tinypic.com/122dwyw.jpg

Mpower
11-07-2015, 00:19
Araba almak ve değiştirmekten vazgeçmemizin sebebi araç fiyatlarının fırlamış olması mıdır ?

gökberk
11-07-2015, 00:26
Bence düşündüklerinin hiç birini yapma aile ile ortak kullanılan bir araçta.

b.ustaoglu
11-07-2015, 00:42
zevk meselesi tabi de, bence caravelleyi hiç elleme. en fazla bi yazılım yaptır bin derim. ne yaparsan senin zararına olucak ve ileride alacağın araç için ekside kalıcaksın.

temmuz06
11-07-2015, 00:45
araçta aile bile olsa arada ortak iş hoş değil. ben eşimle bile beraber kullanmıyorum ikimizinde aracı ayrı ikimizinde kafası rahat;)

gespenster
11-07-2015, 00:46
modıfıye etmıs oldugun caravelleyı satarkende sıkıntı yasayabılırsın, gorselden dolayı herkese hıtap etmeyebılır.
her turlu zarar bence elleme suan ıcın

aybarsdnr
11-07-2015, 01:07
21 yaşında olup, olgun düşündüğün için seni tebrik ederim kardeşim. Allah kısmet eder ileride çok çok daha iyi araçlara binersin ama araba almak için gayrimenkul satılmaz, iyi düşünmüşsün. Kredi çekip aileni de yormak istememişsin. Helal olsun sana. Caravelleye dokunma bence de. Gayet güzel araba. Yapacağın masraf hem satmanı zorlaştıracak hem de harcadığın satarken çöp olacak. Allah sana en güzellerini nasip etsin

AliDogukan
11-07-2015, 01:40
Araba almak ve değiştirmekten vazgeçmemizin sebebi araç fiyatlarının fırlamış olması mıdır ?

1-Şahsıma ait araba fikrinden vazgeçme nedenim kendimi henüz maddi olarak hothatch benzinli bir arabayı yürütebilecek güçte görmüyorum.
2-Passattan vazgeçme nedenim Passat almaya karar vermekle icraate geçmem arasındaki geçen sürede Passatın yaklaşık 10 bin lira zam yemesi.

Şöyle bir durum da var arabayı genelde ben kullanıyorum şuan 33 bin kilometredeyse 30 binini ben yapmışımdır.Babamın da yaş baya ilerleyince kendi hiç kullanmıyor bana kullandırıyor sürekli heryere ben götürüyorum kendini bile.

araçta aile bile olsa arada ortak iş hoş değil. ben eşimle bile beraber kullanmıyorum ikimizinde aracı ayrı ikimizinde kafası rahat;)

Gönül isterdi ki ben de senin gibi yapayım ayrı araç alayım ama ayrı araba alacağım diye kendi boğazımdan kısmak bana gelmedi diyeyim abi :)

21 yaşında olup, olgun düşündüğün için seni tebrik ederim kardeşim. Allah kısmet eder ileride çok çok daha iyi araçlara binersin ama araba almak için gayrimenkul satılmaz, iyi düşünmüşsün. Kredi çekip aileni de yormak istememişsin. Helal olsun sana. Caravelleye dokunma bence de. Gayet güzel araba. Yapacağın masraf hem satmanı zorlaştıracak hem de harcadığın satarken çöp olacak. Allah sana en güzellerini nasip etsin

Yorumun ve iyi dileklerin için çok teşekkür ederim abi amin inşallah.

Mantıklı olan bu şekilde stock olarak binmek ama ABT T5 gördüğüm zaman şöyle bir gözden kaybolana kadar süzüyorum desem yeridir yapsam para,harcanan zaman ve emek satarken boşa gidecek yapmasam içimde kalacak.

Ya bu Caravelle aslında çok güzel altı yüksek kullanırken yola hakimiyet çok güzel performansı çok iyi bir çok stock 1.6 dizelden hızlıdır hem ruhsatta otomobil geçiyor hem vergisi çok uygun ama işte beri benzer yere sığmıyor 5.3 metre uzunluk olunca şehiriçinde park yeri bulmak hayal oluyor.Yine de seviyorum özellikle bugünkü uğraştıklarımdan sonra gözüme daha da güzel göründü.

SmT
11-07-2015, 07:45
Caravelle eğer amaca hizmet ediyorsa yani aile işinde,taşımacılıkta vs. kullanılıyorsa kalması tabiki mantıklı olmuş ancak anladığım kadarıyla öyle değil..Bahsettiğin modifiye uygulamaları aracı geriye götürür olası bi satma durumunda zarar bile ettirebilir,satış süreci etkilenebilir..
Öğrenci işi araba alınabilirdi 15-20bin Tl bütçeyle az yakan,parçası ucuz..Hemde ufak tefek uğraşlarına daha açık olurdu :)

can2k
11-07-2015, 08:02

+1
harcicağin parayı kenera at ilerde kendi aracına istediğini yaparsın ama düşünceler güzel, hayırlısı olsun :)

huseyinturk
11-07-2015, 08:15
21 yaşında ilk araba arifesindeki bir insan, araba sahibi olma hevesiyle gayrimenkulü bırak ailesinin kardeşinin rızkını bile verir araba sahibi olabilmek için 42 yaşında gibi olgun davranmışsın seni tebrik ederim. 40-50bin liralık arabalar yerine 15-20binlik basit az yakan bir şey alsana maksat ayak yerden kesilsin. İlk araba olacağından ne alırsan al çok iyi gelecektir diye düşünüyorum

Kadyr
11-07-2015, 09:36
bu tur arabalarda satarken orjınallık aranır. bende mınıbs bakıyorum bazen babama kafama yatan bulamıyorum cunku cogu kurcalanmıs. aracına yazılım yaptır keyfıne bak derım

Burak53
11-07-2015, 10:07
caravelle'yi 80 civarına satıp, babana 50 bin liralık yeni model, kendine de 30 bin liralık hızlı birşey alabilirsin.

halilcakir
11-07-2015, 12:05
Bunu yazından tam çıkaramadığım için soruyorum.

Şu anki aylık gelirin babadan harçlık şeklinde mi yoksa babanın yanında çalışıp (yani sen olmasan başkasına o maaş verilecek) yada başka bir yerde çalışıp iyi kötü bir gelir mi elde ediyorsun?

Eğer böyleyse kredi çekip aylık gelirine göre bir ödemesi olacak araba al.Ödeyebildiğin sürece binersin ödeyemezsen satarsın.Altı üstü araba bu satıldı falan çokda mühim konular değil.Ev değil yani evsiz kalıp sokakda yatasın. Allah göstermesin öyle bir durumda edeceğin maddi zarar ve manevi üzüntü ise sana ders olur böyle bir işe girdiğin için keyfi nedenlerle.Onuda en azından 21 yaşında tecrübe etmiş olursun.

"Araba gibi durduğu yerde değer kaybedecek birşeye para bağlamak" bence büyük hata.

Diyelim elinde 10 lira nakitin var ve bunu arabaya vereceksin.Onun yerine bu parayla kredinin aylık ödemesinden daha fazla kazanç sağlayacağım ne iş yapabilirim diye düşünmen bence faydana olacaktır.

Zaten bankalarda senden benden daha düşük maliyetle mevduat toplar yani bizden borç alır sonra bunu kredi kullananlara karla satar.Kredi kullananlarda işte anapara + faizden daha fazla gelir elde edeceği işlerde bunu kullanarak bu döngü devam eder.

Ha kendi paranı kazanma gibi bir konu zaten yok , babandan harçlık şeklinde hayatın devam ediyorsa eğer bence olup olabilecek en güzeli babanın oğlunu mutlu etmek için tamam demesi şeklinde yapacağı bir güzellik olan caravellei satıp 2 araba alma işi olabilir yukarıda bir arkadaşın dediği gibi. Tabi oda caravelle satıldığında işe dair zorluklar yaratmayacaksa.

Fatih
11-07-2015, 12:32
Arkadaşlara katılıyorum Caravelleyi sat babana 50 değil 60 binlik D segmenti bir araç al.
Kendine de 15 binlik çıtırdan yürüyen bir araç al 5 binide masraflara harca, çık üstüne tepin vur kırbacı hevesini al.

ckrc
11-07-2015, 13:45
Anladığım kadariyla aile arabası kıvamı biraz sende aile şoförlüğü olmuş. O yüzden babana 60 binlik sana 20 binlik araç size mantıksız gelicektir "kasko-bakım vs vs düşününce"(bizim ailedede aynı durum var,babamın arabası yoktur mesela, alalım desek özel işimde kullanmıyorum işe giderken makam arabası var ne gerek var diyor) Araca dokunma, keyifli,rahat ve çok güzel bir aracın var. Bende aynı şekilde düşünerek aracımı değiştirmiyorum, harçlıkla benzinli arabayı kaldıramam diyerekten.
Arabaya harcayacağın parayla iş kurabilirsin.

AliDogukan
11-07-2015, 20:33
Caravelle eğer amaca hizmet ediyorsa yani aile işinde,taşımacılıkta vs. kullanılıyorsa kalması tabiki mantıklı olmuş ancak anladığım kadarıyla öyle değil..Bahsettiğin modifiye uygulamaları aracı geriye götürür olası bi satma durumunda zarar bile ettirebilir,satış süreci etkilenebilir..
Öğrenci işi araba alınabilirdi 15-20bin Tl bütçeyle az yakan,parçası ucuz..Hemde ufak tefek uğraşlarına daha açık olurdu :)

21 yaşında ilk araba arifesindeki bir insan, araba sahibi olma hevesiyle gayrimenkulü bırak ailesinin kardeşinin rızkını bile verir araba sahibi olabilmek için 42 yaşında gibi olgun davranmışsın seni tebrik ederim. 40-50bin liralık arabalar yerine 15-20binlik basit az yakan bir şey alsana maksat ayak yerden kesilsin. İlk araba olacağından ne alırsan al çok iyi gelecektir diye düşünüyorum

Teşekkür ederim,durum bunu gerektiriyor mecburen düşünmek zorundayım.

Babamın bir takıntısı var ki ben hiç sevmiyorum bu huyunu sıfır arabadan başkasına binmez ne olursa olsun ille de sıfır istiyor yıllardır böyle süregelmiş yoksa ben E90 320D ye ayıla bayıla binerdim ikna olmuyor ikinci ele katiyen :) Caravelle den sonra da C sınıfı arabalar çok yavan gelir D sınıfı sıfır aldıktan sonra da para kalmaz bu sefer.

bu tur arabalarda satarken orjınallık aranır. bende mınıbs bakıyorum bazen babama kafama yatan bulamıyorum cunku cogu kurcalanmıs. aracına yazılım yaptır keyfıne bak derım

Böyle binmek de içime pek sinmiyor bakalım ufak ufak çok harcamadan bir şeyler yapmaya çalışacağım.Yazılım aklımda hep.

Arkadaşlara katılıyorum Caravelleyi sat babana 50 değil 60 binlik D segmenti bir araç al.
Kendine de 15 binlik çıtırdan yürüyen bir araç al 5 binide masraflara harca, çık üstüne tepin vur kırbacı hevesini al.

Anladığım kadariyla aile arabası kıvamı biraz sende aile şoförlüğü olmuş. O yüzden babana 60 binlik sana 20 binlik araç size mantıksız gelicektir "kasko-bakım vs vs düşününce"(bizim ailedede aynı durum var,babamın arabası yoktur mesela, alalım desek özel işimde kullanmıyorum işe giderken makam arabası var ne gerek var diyor) Araca dokunma, keyifli,rahat ve çok güzel bir aracın var. Bende aynı şekilde düşünerek aracımı değiştirmiyorum, harçlıkla benzinli arabayı kaldıramam diyerekten.
Arabaya harcayacağın parayla iş kurabilirsin.

Aynen öyle ben sürüyorum babam keyfini sürüyor ciddi ciddi şoför gibiyim.Allah var bireysel işlerimde de çok kullanıyorum.

Caravelle hiçbir zaman ticari amaçlı kullanılmadı en fazla 4 kişi biner iş ile alakası yok aslında sadece beğendik de aldık zamanında

@halilcakir Yazınız çok uzun olduğu için alıntı yapmayayım dedim.Sizin de dediğiniz gibi hala babamdan harçlık alarak devam ediyorum çalışma durumu yok zaten esnaf da değiliz Caravelle'in işte kullanılma gibi bir durumu yok.Ergonomikliği genişliği gibi nedenlerden dolayı almıştık.Galiba Caravelle 1-2 yıl daha benimle :)