Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa 1.3 dti mı ? 1.7 dti mi ?
bi süredir araba aramaktayım öğrenci olduğum için twingo , polo , corsa derken corsaya karar verdim bütçe 13 bin tl , ben 97 model ve üzeri araç bakarken ailemin uygun fiyatlı corsa c bulması üzerine c ye karar verdik.
forumda gezindim bazı bilgiler edindim bunlardan bir kaçı direksiyon kutusundaki arıza ve benzin pompasındaki arıza bunun dışında kronik başka bir arızası var mı ? alırken nelere dikkat edilmeli , 1.3 dti ve 1.7 dti arasındaki vergi farkı ne kadardır ? ( araç hakkında edinmek istediğim bilgi oldukça konuya eklenicektir, teşekkürler )
1.3cdti hocam yeni nesil dizel. Daha sessiz daha cevreci 1.7dti ise eski nesil biraz daha kaba bi motor tipi var. Bende cok kafaya taktim dti lari. Ben olsam dti alip yeri gelince gazlaya gazla gezerim
Silence45
11-07-2015, 13:57
Öncelikle merhaba,
bende sizin gibi öğrenciyim ve ilk arabam 1.7 DTI oldu. Allah nasip etti biniyoruz bakalım :) Şimdi 13.000 bütçe ile temiz 1.7 bulmak bu zamanda çok zorlaştı. Hadi buldun, üste en az 2.000 civarı bakımı,ufak tefek eksikleri derken yine 15-16.000 lere gelecek. O yüzden direk bilinen 15-16.000 lik araçlara bakmak sizin faydanıza olacaktır. En azından ekstrası olmasa bile bakımları tam ve eksiksiz bakarsınız sizi yormaz. Kronik olarak beyinler mazot çeker. Bunları yukarı taşıtarak bu sorunu önlersiniz. Direksiyon kutusu kroniktir. Tekrarlar değişse bile. Ama 3 ay ama 1 sene tekrarlar yani. Kafaya takılacak bir durum değil bana göre çünkü kullanımı engelleyen bir durum yok öyle ahım şahım.
1.3 DTI diye bir model yok. 1.3 CDTI var. Vergi olarak tek kapı 1.3 CDTI derseniz bunların %99'u kamyonet çok nadir otomobil olanları var. İstanbulda köprüde sıkıntı yaşarsınız. Otoyollarda belirli hız sınırları farklıdır otomobillere göre. Vergisini MTV'nin sitesinden bakabilirsiniz ama ortalama 100 TL gibi bir fark vardı sanırım. 1.3 CDTI 4 kapıların da fiyatları ***** çok yüksek bütçenize göre. Şimdilik bunları söyleyebilirim. Dizel olarak 1.7 DTI kesinlikle tavsiye ederim ancak yorulmamış bulmanız şartı ile. Yoksa başınıza çok masraf açar ona göre iyi bir ustaya gösterip alın. Şimdiden hayırlısı olsun.
13000e temiz dtı hayatta bulamazsın anca yolda giden piyasdan bi haber amcadan abladan bulcanda alcan.anca o paralara kamyonet diye geçenlerden bulabilirsiniz.direksiyon kutusu hastalık klimaları çoğunun arzalı ve mazot çekme sıkıntısı oluyor.alırken dikkatli bilen birine baktırın sonra satarken zorlanabilirsiniz km alayının çekiktir zaten ama yinede tramerde km düşüşü gözükmeyen 200.000i aşmamş olanını almaya özen göster.
Bende motoru y17dt olan 1.7 corsalardan bakıyorum fiyatları 15binden başlıyor.1.3 cdti biraz güçsüz kalir endişesindeyim 1.7dti favorim
15-16 binlik araca da para harcarsınız..hangisini alırsanız alın iyice kontrol ettirin yada tanıdıktan emin olduğunuz aracı alın.
1.7 dti iyidir.
Fiyat ve aracin duruma göre karar vermelisin.
2 motorda kendini ispatlamıştır.
Çevreci bir kişi isen 1.3 tercih et :)
i-vtec07
12-07-2015, 21:53
stock binilecekse 1.3 yüklenecekse 1.7 dtı
Erdem K.
13-07-2015, 08:55
1.7 dti tavsiye ederim, bildiğim kadarıyla isuzu motoru varmış ...