Orijinalini görmek için tıklayınız : "Mühendis Arabası" Nedir?
Merhaba arkadaşlar,
***** ilan sitelerinde hep gördüğüm "Mühendisten Araba" ilanlarına illet oluyorum :)
Bu yüzden de bu konuyu açma gereği duydum.
Ya arkadaş bir kere ne mühendisisin? Ulan "Su Ürünleri Mühendisliği" bile var :)
Bindiğin arabayı sen mi ürettin?
Mühendis olunca yolda hesap yaparak mı araba kullanıyorsun?
Sanki adam arabaya binince sanırsın eline kağıt kalemini alıyor "hmm rüzgar 10 m/sn ile doğu istikametinden esiyor. Hava açık, yolun ısısı 38 santigrat derece. Lastik basınçları muhtemelen ben yola çıktıktan 10 dk sonra 5psi daha artacak. Rüzgar ve yol şartlarını da hesaplarsak hmm tahmini olarak 350 km lik yolda 87,5 TL yakıt yakarım. Bak bak bak şimdi ben frene bassam arkada ki araç saatte +15 km farkla benim aracımın kıç tarafından 17 derecelik açıyla vuracak, en iyisi fren yapmayıp direksiyonu 45 derecelik açıyla sola kırıp sonrada 90 derecelik açıyla tekrar sağa girerim" Yok kardeşim böyle bir şey :)
"Memurdan" diyenlerin ne mantıkla dedikleri anlayabiliyorum "Ya kardeşim memuruz işte; kullanırsak hafta sonu, olmazsa bayramda da memlekete gidip geliyoruz işte"
Ama "Mühendisten Araba" mantığını anlayamadım :)
Ha şu olabilir adam "Otomotiv Mühendisi" veya "Makine Mühendisi" filan olur da der ki "Ben güvenmediğim araca binmem" ha bu seferde karşı taraf "ulan bu herif madem bu arabayı satıyor bi halt olabilir o zaman" da diyebilir o ayrı konu :)
Ya bizim şirkette de vardı, adam "Jeoloji Mühendisi"; "Mühendisten Araba" diye ilan veriyor :) (severim keratayı) demezler mi kardeşim "Ulan Jeoloji Mühendisinin arabayla ne ilgisi var?"
Ben bu arkadaştan arabayı alacak olsam sorardım.
Durun hayali olarak aramızda şöyle bir konuşma geçsin :)
- Abi ne Mühendisisin?
+Jeoloji Mühendisiyim
-hmm ama arabayla ne alaka abi?
+Olur mu kardeşim...! Yol nedir?
-Nedir?
+Yol Litosfer üzerine kurulmuş bir yapıdır. Litosfer tabakasını iyi tanımazsan ne olur?
-Ne olur abi?
-Ee Litosferi tanımazsan, yol çevresinde ki jeolojik oluşumları tanımazsan yolda ne ile karşılaşacağını bilemezsin. Biz Jeologlar olarak bunları hesaplayarak arabamızı kullanırız.
+hasssss :(
:) Heralde bu maksatla filan yazıyorlardır diye düşünüyorum şahsen :)
Bu gidişle bende arabamı satarken "Bilişim Uzmanından Araba" diye yazacam. Soran olursa da arabanın yazılımından filan sallar geçerim herhalde :)
Sağlıcakla kalın.
Not: Mühendis abilerimiz, kardeşlerimiz alınmasın sadece işi biraz espriye dökmek istedim. Ama gerçeklik payı da elbet var :)
Adamin mesleği okumuş filan daha mübarek oluyor yaa :)
Bi bitmediler :)
Kuyumcudan satılık ( altın ya da gümüş sanırsın ) :D
Kuyumcudan satılık ( altın ya da gümüş sanırsın ) :D
Ha bak kuyumcuyu da anlarım çünkü adam "Ulan bu arabaya 2 kilo altın parası yatırdım" diye hesap yaparak biniyordur :)
Bir de adam zaten esnaf kolay kolay dükkanı kapatıp bir yere gidemez; ancak işten eve, evden işe :)
Para da olduğu için arabasından masrafı da sakınmaz
vs vs :)
Jeoloji mühendisiyim,bastım kahkahayı. :D
huseyinturk
12-07-2015, 21:23
Bende ayar oluyorum, inşaat mühendisinden diye ilan vermiş adam. Ben şantiyenin 2 sokak uzağına bırakıyorum arabayı sıkıntı olmasın diye, önceki arabama kalas düşürdüler şantiyede adam bu durumu artı olarak kullanmaya çalışıyor satışta.
Biyomedikal muhendisinden satilik. (Sadece hastaneye giderken kullanildi) :)
Adam uzayla ilgili birşey okusa demekki
Araba uzaya çıkıyor filan yazacaklar.
Öğretmen doktor bayan nedir allah aşkına.: )
erhanarici18
12-07-2015, 21:26
cami imamından satılık diye ilan açacam :D
mühendisten ilan konusunu görünce kardeşimin arabasını sattığımız abi geldi aklıma :) Bir insan bu kadar mı detaycı olur. Arabaya bakmaya gelmeden kendisi ve eniştesinin telefonundan 2 kere tramer sorgulamış. Gelince şase numarasını 2 telefonla birden bir daha sorguladı. Arabayı kendisi bir testten geçirdi. Ama ne test :) Daha sonra sanayide motor ustasına gittik. Ordan onay alınca boyacısına gittik. Ardından da computest :) Ve computest'te bir kez daha detaylı tramer sorgulattı. Allahtan bu kadar emek noter'de sonuçlandı da adama mahcup olmadık. Her mühendis böyle detaylı inceliyorsa arabasını tabii ki mühendisten olmasının bir artısı var :D
temmuz06
12-07-2015, 21:31
Kadın doğum doktorundan olursa ne olur ;)
cami imamından satılık diye ilan açacam :D
Soran olursa da "Efendim arabanın içinde katiyyen kotü kelimeler veyahut edep ahlak dışı şeyler yapılmamış olup, içinde bolca dua edilerek koruma altına alınmıştır. Korkmayın siz satın aldıktan sonra da dua ederim 5 yıl garanti veriyorum" :)
mühendisten ilan konusunu görünce kardeşimin arabasını sattığımız abi geldi aklıma :) Bir insan bu kadar mı detaycı olur. Arabaya bakmaya gelmeden kendisi ve eniştesinin telefonundan 2 kere tramer sorgulamış. Gelince şase numarasını 2 telefonla birden bir daha sorguladı. Arabayı kendisi bir testten geçirdi. Ama ne test :) Daha sonra sanayide motor ustasına gittik. Ordan onay alınca boyacısına gittik. Ardından da computest :) Ve computest'te bir kez daha detaylı tramer sorgulattı. Allahtan bu kadar emek noter'de sonuçlandı da adama mahcup olmadık. Her mühendis böyle detaylı inceliyorsa arabasını tabii ki mühendisten olmasının bir artısı var :D
Sizde peygamber sabrı varmış.: )
İnceleyebilir de bakalım aynı güzellikte kendi kullanabilicek mi?
Benim bahsettiğim arkadaşın her gün (abartısız :) ) ama her gün kazası vardı irili ufaklı :)
Geçenlerde arabamı sattım..alıcı expertiz merkezine gösterdi..expertizi yapan kişi hakikaten işinin hakkını verdi 80 tl aldı..alıcı yetinmedi yetkili servise 400 tl ödeyip birde orada expertiz yaptırdı.
Çalıştığım şirket komple mühendis arkadaşlarla dolu bu yüzden iyi tanırım kendilerini :)
Vardı bir tane başmühendis abimiz (Makine Mühendisi)
Aynen dediğin gibi kıl tüy her şeyi didik didik ederdi bir şey alacaksa 100 kişiye sorardı ama en sonunda en .oktan ne varsa onu gidip bulurdu :)
Konuyla alakası yok ama bir olayını anlatayım :)
Bunun bir bahçesi vardı kenarına da su kuyusu açtırdı. Su güzelce akıyor sorun yok bahçeye yetiyor.
Aklı evvelin biri geliyor "x bey biraz daha kazdırında daha fazla su gelsin"
Hoop bu bizim amca da durur mu gidip kazdırıyor.
Adamlar gelip biraz daha derin kazında aşağıda ki kil tabakasını deliyorlar ve su hoop kaçıp gidiyor :)
Tabi bahçe susuz.
Ya araştırmaz soruşturmak güzel şeydir eyvallah ama çok da pimpirikli olmak ve ona buna fazla danışmak ta iyi değil :)
doncarlo
12-07-2015, 21:43
http://herteldeniz.info/wp-content/uploads/2015/02/FB_IMG_1422872706821.jpg
doncarlo
12-07-2015, 21:44
temmuz06
12-07-2015, 21:47
Katı katıla güldüm ;)
volkan_gs
12-07-2015, 21:49
Araba ilanına meslek yazmak kapı ziline veya mezar taşına meslek yazmanın modern versiyonu sanırım :)
Sesli güldüm apartmandakiler gelir birazdan :)
İbrahim33
12-07-2015, 21:55
araba neydi merak ettim ? ben olsam satılık araba yok kardeşim , git işine gücüne derdim.
Karaze abi Muhendıs olucakken 2 puanla fakulteyımı kacırdın ne ettın adamlar o kadar okumus onu gostermek ıstıyorlar heralde dedıklerını gule gule okudum haklısın cunku :D
İnceleyebilir de bakalım aynı güzellikte kendi kullanabilicek mi?
Benim bahsettiğim arkadaşın her gün (abartısız :) ) ama her gün kazası vardı irili ufaklı :)
araba neydi merak ettim ? ben olsam satılık araba yok kardeşim , git işine gücüne derdim.
2008 Grande Punto
onursumer
12-07-2015, 22:54
Benim picantoyu gorseler daha muhendisten araba almazlar :hahaha::hahaha:
Adamın en doğal hakkı değil mi sorgulatmak,baktırmak ? İsterse 50 kere sorgulatsın,,baktırsın kendisinin cebinden çıkar.
Teknik bilgilerine güveniyorlar heralde..Kaçtane makina mühendisi arkadaşım var foruma soksak anında harcayıp turizme geçirtirler :)
ghibli06
12-07-2015, 22:59
bence pertçi galerilere gidin neden ***** siteden araba bakıyorsunuz ki? gülmek için mi?
Adamda haklı düşününce. Piyasada bu kadar çakal olunca :) Daha geçenlerde bir Audi A3 konusu vardı Ankara Polatlı'dan. Benzeri bir durumla karşılaşmak istemezdim bende.
huseyinturk
12-07-2015, 23:31
bence pertçi galerilere gidin neden ***** siteden araba bakıyorsunuz ki? gülmek için mi?
Bütün galericilerin pertçi yalancı olmadığı gibi bütün araç sahipleride melek değil. Saçma sapan alakasız şeylerle insanlar pirim yapmaya çalışıyor gayet gülünecek bir durum bu. Adam 99 model arabayı 3 ay önce almış 'öğretmenden temiz kullanılmış' diye satmaya çalışıyor. Birde mühendis, sağlık personeli vs çıktı...
initial-D
12-07-2015, 23:32
bir su ürünleri mühendisi olarak çok alındığımı söylemem gerek
:D:D
Banane arkadas senin mesleginden. Yok imamdan yok doktor yok ogretmen yok amele yok bilmem banane kodugum sen cokmu durustsun cokmu duzgun araba kullaniyosun.ego isi hepsi
ılerde zoe felan satarsam gonul rahatlıgıyla elk/eln muhendısınden yazacagım ben de :D
Ben de satarken uçak teknisyeninden yazcam . Ne alaka diyen olursa da - E araç yer uçağı derim :)
Onurkk06
13-07-2015, 00:09
Ben telefonda ukala gevşek konuşanları ağlar gibi pazarlık isteyenleri engelliyorum direk adamın teki sırf cumartesi günü 10 kere aradı 30 binin altına olmaz diye 10 kere söylememe rağmen telefonu kapatırken araç başında bişeyler daha yaparsın deyince yok deyip engelledim
İbrahim33
13-07-2015, 00:40
Adamın en doğal hakkı değil mi sorgulatmak,baktırmak ? İsterse 50 kere sorgulatsın,,baktırsın kendisinin cebinden çıkar.
Teknik bilgilerine güveniyorlar heralde..Kaçtane makina mühendisi arkadaşım var foruma soksak anında harcayıp turizme geçirtirler :)
baktırmak doğal hakkı ama , kimse kimsenin zamanını gasp edemez.
doktordan deyil HASTASINDAN MANKEN SAHNEDE ORTADOĞU VE BALKANLARDA TEK 520İ SAFKAN YER UÇAĞI
aracım modelinin en temizi olup kmsi orjinaldir istediğiniz yerden sorgulatabilirsiniz. Parlamen mavisi aracımın mavisi aynı zamanda ESTORİAL özellikte çok güzel bir mavidir. Işıkta yeşil güneş batarken mor ve zifiri karanlıkta ise sarıya dönüşen özel renktir
aracımın motoru çift venüs olup ge-track şanzumana sahip aracım tam bir yer uçağıdır ACEMİ ARKADAŞLARA TAVSİYE ETMEM çünkü asfaldı kazıyan çok güçlü bir sport aracıdır. kilit defransiyel bulunan aracım tam bir YAN MACHİNEDİR.
FUUL+FUUL M paket olan aracım özel üretim indivuğal ALPİNA paket hamaann aksesuarlıdır. jantların bol bol ofseti bulunmaktadır en az 50 bin km ofset istemez. ayrıca jantlar KARPUZ STYLE ROLEX olup ucuz çin malı cantlarla karıştırmayınız benim jantlarım güneybatı tayvan malı en kaliteli REPLİCA markadır. aracım eksiksiz bir German StyLedır.
Ekstra olarak aracımda RECORE fuul baldır bacak destekli sport yarış koltuğu bulunmaktadır. direksiyonu M SPORT DAVUL direksiyon olup suunrof faal çalışmaktadır.
Boya deyişen konusuna gelecek olursak araçımda sadece 7 parça değişen ve tavan hariç komple lokel boyalar avuç içi boyutunu geçmemektedir. keyfe keder boyanmış olup deyişen parçalar yüzeysel olup kaza sebepli deyildir.
Aracımı satmam sebebine gelicek olursam aracım etiket yapısı sebebinden dolayı caddede çok dikkat çekmekte olup evliyi boşandıracak bekarı evlendirecek kapasitede bir machinedir bu sebepten dolayı evlilik sebebiyle satılıktır.
Mpower94
13-07-2015, 00:55
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-emekli-muhendisten-garaj-arabasi-2013-hatasiz-toyota-corolla-211886797/detay
Emekli mühendis nasıl? Emekli ve öfkeli:)
Mutlu Değerli
13-07-2015, 00:55
Bazı meslekler var adam iş yapmaktan hiç bişeyine zaman ayıramıyor. O tarz mesleklerdeki kişiler araçlarına ilan açarken meslek belirterek ''bak kardeş ben bu aracı 0 aldım/2. el aldım şu kadar km yaptım (genelde çok az km yapmış olurlar) temiz kullandım. Arkadaşlarla 10kişi içine doluşup adasahillerinde turlamadık'' demeye çalışıyor. Mühendis adam genelde c.tesi pazar yattıgı için onunda aracı ne kadar temiz olur bilinmez...
İnşaatçıdan BMW diye bi ilan gördünüzmü hiç ? yok çnkü temizlik açısından bi garanti veremez adam :D
Hep inşaatçıdan mütayit kasa mercedes bekledim hiç denk gelmedi be,şöyle şantiye temalı falan..
İnşaat mühendisliği okuyorum,sürekli şantiyelerdeyim.
Araba almayacağım tek meslek grubu sağından solundanda olsa şantiye tozu yutmuş "şantiyeciler" o keşmekeş ve dönen büyük meblağlı paralardan sonra şantiyecinin arabayla ilişkisi değişiyor.
bagajında çimentoda taşıyor, 10 işciyi oturtup yemekhaneyede götürüyor, dağ-bayır demeden sürekli bir yere yetişmesi gereken şantiyeci arabayı düşünmüyor bile. Arada 1-2 tanesi arabanın sadece içerisini tertemiz yapıyor,çamurlu ayakkabıyla binmiyor vs vs. ama kullanım tarzı hepsinin aynı hiç bir değişiklik yok
bymurat___61
13-07-2015, 02:29
Muhendisten olması tabıkı artıdır bnm gozumde. KEndımden ornek vermek gerekıcek olursak 6a yda bır yagımı kendım değiştiriim. Buutn bakımlarını kendım yaparım.
HEr sene antifirizini hıcbır korozyon etkısı gormeden değiştiirim. Hersene radyatorumu temızlerım kı fan açıpta fanımın omru kısalmasın dıye.... :)
Hiç bir sey yokkken kucuk bır ısı dususu oldu kısın soguk havalarda. Gittim oem termostatı mı aldım değiştim. Hiç bir sorun yokken. Böyle bır dunya sey :)))
Arabdan anlayan muhendisden almak ayrıcalıktır bence :)
O asfaltı kazıyan 520 bana takas yolladı geçenlerde :D
''mühendisten satılık'' ile ''amcadan teyzeden aldık'' aynı mantıktır, hatta ve hatta yediği lolipoplar, tersten oturduğu kucakların sayısı pi sayısındaki rakam kadar ama bakire ile aynı mantıktır bunlar.
böyle olunca memurdan, öğretmenden, askerden, memurdan vb. gibi sıfatlarla satış yapılır alan kişi de şundan bundan aldım demeyi bir ayrıcalık gibi görür.
elbetteki çoğunluk alınteri ile para kazanıyor ve madem böyle bir mantık var şimdiye neden hiç ''işçiden satılık'' diye bir ilan görmedik?
mühendisi doktoru fark etmez başına ne olursa olsun XX'den sacmalık valla. banane senin mühendisinden inşaatından doktorundan hastandan. dün arkadasların yıkamaya bir insaat mühendisi diye tabir ettigmiz modelden araba geldi, sol paspastan cıkan kumla 30cmlik duvar örersin jantlar balatada/demir tozundan gözükmüyor kaynaşmıs artık, dışındaki kir arabaya yapısmıs yaglanmaktan falan :D bayanlar kadan pis dagınık bakanı yok hepsinde enaz 3-5 sise su cıkıyor, emekli desek örnek babam üsenmezse kirlenirse yıkanır en kötü ayda 1-2 onun harici garajda yatıyor 2012 model 27-28 bine yeni geldi daha :)