Orijinalini görmek için tıklayınız : kendi kendine cam çatlaması
Slipshod
13-07-2015, 13:35
merhaba arkadaşlar,
aracımın ön camında taş çarpması sonucu noktasal fındık kadar olmayan çatlak vardı. dün aracı park ettim herhangi bir sıkıntı yoktu. bugun 11 gibi araca indim aracın ön cam o noktasal yerden 3-4 kola ayrılarak kılcal çatlak halinde cam boyunca uzanmış. durduk yere cam çatlar mı? teşekkürler.
merhaba arkadaşlar,
aracımın ön camında taş çarpması sonucu noktasal fındık kadar olmayan çatlak vardı. dün aracı park ettim herhangi bir sıkıntı yoktu. bugun 11 gibi araca indim aracın ön cam o noktasal yerden 3-4 kola ayrılarak kılcal çatlak halinde cam boyunca uzanmış. durduk yere cam çatlar mı? teşekkürler.
durduk yere çatlamaz ama çatlak varsa yürür değiştirmekte fayda var Allah korusun
Slipshod
13-07-2015, 13:58
durduk yere çatlamaz ama çatlak varsa yürür değiştirmekte fayda var Allah korusun
bir gecede durduk yere cam boyunca ilerlemesine şaşırdım. azar azar ilerlese sarsıntıdan vs diyeceğim de durduk yere neden ilerler onu anlamış değilim.
PiscocuK
13-07-2015, 14:01
sıcak soğuk genleşmesinden dolayı da yürür gider durduğu yerde
bir gecede durduk yere cam boyunca ilerlemesine şaşırdım. azar azar ilerlese sarsıntıdan vs diyeceğim de durduk yere neden ilerler onu anlamış değilim.
aracınızı tek teker kaldırımda, tek teker yolda yada hafif eğimli yolda park ettiyseniz yada cam ciddi bir sıcağa/güneşe maruz kalıdıysa etki edebilirmiki ? tek aklıma bu geliyor yoksa hakketdened öyle 1 geecede olmaması lazım bendede hep çatlaklar haftalar hatta aylar içinde yürüdüler.
gelecek sefere aklınızda bulunsun taş çatlağı olur olmaz camcıya gidin ufak bir çentik/çizik atıyorlar ve yürümesine engel oluyorlar ben artık öyle yapıyorum.
bi çok sebep olabilir, gece don olması, sabah çok sıcak olması vs...
Slipshod
13-07-2015, 14:20
sıcak soğuk genleşmesinden dolayı da yürür gider durduğu yerde
aracınızı tek teker kaldırımda, tek teker yolda yada hafif eğimli yolda park ettiyseniz yada cam ciddi bir sıcağa/güneşe maruz kalıdıysa etki edebilirmiki ? tek aklıma bu geliyor yoksa hakketdened öyle 1 geecede olmaması lazım bendede hep çatlaklar haftalar hatta aylar içinde yürüdüler.
gelecek sefere aklınızda bulunsun taş çatlağı olur olmaz camcıya gidin ufak bir çentik/çizik atıyorlar ve yürümesine engel oluyorlar ben artık öyle yapıyorum.
bi çok sebep olabilir, gece don olması, sabah çok sıcak olması vs...
çok teşekkürler hepinize. araç düz zemindeydi. ama sabah güneşini gören bir yerdeydi. nazillinin sıcağı sıcaktır ama sabah güneşi o kadar yakıcı olur mu ki? bilseydim o şekilde işlem uygulandığını yaptırırdım valla :( geç kaldık. bir müddet bu şekilde kullanmamın sakıncası olur mu peki? genellikle şehir içi kullanım nazir uzun yol yapıyorum yaparsam da 120yi geçmiyorum durumlar sıkışık ***** :)
Slipshod
13-07-2015, 14:22
acaba diyorum birisi gıcıklığına cama yumruk attı da zayıf nokta olan yerden mi patladı? çatlağın başlangıç noktası camın ortasında. kenar tarafa doğru yumruk atsalar ortadan çatlatır mı?
Aynısı başıma geldi. Cama taş geldi baktık birşey yok, Bir hafta da kızıl ırmağın kolları gibi dağıldı gitti. Değiştirmekten başka çare yok. Geçmiş olsun.
Slipshod
13-07-2015, 14:31
aracı aldığımızda camda o noktasal çatlak vardı. ihale bana kaldı. fiyatı ne tutar bilen var mıdır? 2001 model bravo