PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni 418i bmw

Sayfa : 1 [2]

MK8800
20-07-2015, 19:51
Akli olan esnaf 4 serisi icin m paket tampon marspiyel getirsin , valla borusanin arabadan ettigi kârin 2 3 katini tampondan edersiniz :D

onursumer
20-07-2015, 22:22
Valla ben normal direksiyonu sevemedigim icin m paket ic isterim :)

Bi yurusun gorelim su arabayi merak ediyorum kafam cok karisik :)

TayfunS
20-07-2015, 22:42
140 lik araba 100 e gelirmi ki acaba

Bir tanıdığım 3.20i m plus aldı (dakota yokmuş pek anlamam paketlerinden), 105 bin tl ye geldi diyodu.

barisy
05-10-2015, 17:57
Kaç sayfa muhabbeti döndü hiç kimse satın almadı mı halen? Kullanıcı tecrübesi alsaydık. Performans tüketim vs.

Bu arada ay sonuna kadar 36 ay 0,59 faiz varmış borusanda. Düşünenler için bilgi vermiş olayım.

TaGo
05-10-2015, 18:04
Ben sipariş etmişken vazgeçtim dediğim gibi dokusuna 173 bin fiyat aldım aynı hafta 183 bin dediler. Şimdi 190 lardan bahsediyorlar. Değmez

Yigit-Y
05-10-2015, 20:02
Cuma günü borusanda idim

4 un dolu fiyati 212.000 tl etiket fiyatı gördüm :)

Fiyatlar hepsi için bomba olmuş:)

TFSİ
05-10-2015, 20:10
Dışı enfes içindeki kırmızı deride hoş geldi de
Zamanında passat jettalarda 1.4 tsi ilk geldıgınde garıpsıyodum ama alıştım ıyıde gıdıyolar
Buda 1.5 motor ayı gıbı kasayı nasıl kaldırır gorecegız

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-mazzini-borusan-cikis-m-paket-premium-dakota-kirmizi-deri-full-227097609/detay
Özellikle bu kombınasyon cok hos bence

Bring Out Gimp
05-10-2015, 20:15
3 silindirli 1.5 motorun sesi yüksek devirlerde çok hoş.
Gitmese bile sesi ve sürekli yüksek devir çevirme isteği ile çok keyif verir bence.
BMW 4 silindirlerde ses namına hiçbir şey yok ve buna 328i de dahil.

ProdriveSTI
05-10-2015, 20:28
Olsun yine alamıyorum,kahrolsun fakirlik...

Mpower
05-10-2015, 21:32
Yarbay göre parayı çöpe atmışlar.

Gavurlarda malın önde depar atanı zaten.

Adamlar deli gibi yatırım yapıyorlar.Adamın mühendis ordusu var.

Burda bmw yi tartışıyoruz. Şaka gibi :)

Gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır.

Yalnız abi bu yorumu yapmışsın ve avatarın m3 üstüne işeyen honda komiğime gitti yav :D

EM-RE
05-10-2015, 21:37
4,18 ben sıfır aldım teldeyim yorumlarimi yazarım uzun uzun..1000 km dir kullanıyorum

Yigit-Y
05-10-2015, 21:37
Yalnız abi bu yorumu yapmışsın ve avatarın m3 üstüne işeyen honda komiğime gitti yav :D

Zamaninda bir typerim vardi bir emüçü geçti filan 6 yıllık mevzu.avatar o zamanlardan kalma :)

Yoksa bmw marka olarak tabii ki de seviyorum.

Bmw ile alakalı hicbir zaman sıkıntım olmadi.

Ama araç sahipleri bmw gibi değil diyelim :)

onursumer
05-10-2015, 21:44
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-ozel-siparis-karbon-renk-m-paket-hi-fi-full-hd-navi-dvd-internet-234670756/detay

şu doluluk ideal ama insanı fiyat düşündürüyor :)

EM-RE
05-10-2015, 23:54
Kullanıcı yorumu istemişsiniz bir kaç bir şey karalıyım.
1.cisi araba gitmiyor ama 8 ileri şanzıman ve motorun uyumu çok iyi gitmiyor ama saçma bir şekilde araba akarak gidiyor 60 kmden sonra gitmiyor bu araba demiyorsunuz ve kaçıncı viteste olduğunuzu anlamıyorsunuz.Benimkinin donanımı iç dış m elektrikli koltuklar falan filan sadece deri ve büyük ekran yok sanırım.Hifi filan var.Ocak vergilerine sinirlenip büyük motor arabalara bir anlık uyuz olmamla aldım.Yakıtına gelince net 255 liraya 680 km yol yaptım ki 550 yapsın 1 depoyla yeter diyordum benim için yakıtı iyi geldi.Hatta eco promudur nedir onu hiç açmadım hep comfort modda kullandım şehir içi ağırlıklı olarak.Eco pro ya bir kere bastım araba turbolarınımı kapatıyor ne yapıyor bilmiyorum bildiğiniz en yavaş araba neyse günümüzde ona bağlıyor kendini ,baktım çıldırtacak hemen kapattım bir kerede sport a bastım uçmuyor ama gaz tepkisi güzelleşiyor.içi bildiğiniz bmw 1 2 3 4 hatta x5 neyse o işte.Yazılımla 2.0d olmaz ama yakıt olarak altta kalmadığı kesin vergi avantajıda bizim ülkemiz için sanırım iyi bir artı.En güzel yanı bence direksiz olması normal sedandan ayırması.Kalkışı berbat ışıklarda filan kalkarsanız aman diyiim ama zaten istanbul için konuşuyorum ilerleyebilecek yer olmadığından çokta dert etmiyorum açıkçası artık.M in sertliği sanırım 92 lerdeki gibi çok büyük sertlik farkı yok araba bana yumuşak geldi.Çirkin bir kafadan kayma eğilimi olsa da merkez kaç esp tut ıvır zıvırlarla şeritten çıkartmıyor.Kuruda yanlamıyor zorlamayın boşuna.Aklıma gelenleri yazdım sizin kafanızda olanlar varsa konuyu gördükçe cevaplamaya çalırım.Aile içi alınmayacak araba değil.Plakasız hali ile önden bence çok yakışıklı ama c coupe gelmeden sanırım elimden çıkarırım.Mercedes sevmesemde c coupe etkiledi beni denemek istiyorum.

BOGA
06-10-2015, 00:05
Cuma günü borusanda idim

4 un dolu fiyati 212.000 tl etiket fiyatı gördüm :)

Fiyatlar hepsi için bomba olmuş:)

Etiket fiyatına aldanmayın 180 bin liralara kadar düşüyor fiyat

Sert@ç
06-10-2015, 00:44
Çok yakın bi arkadaşım estoril içi fox red aldı
Harman kardon elektrikli bagaj ön-arka park sensörü koltuk ısıtma vs 189bin liraya aldı

ckrc
06-10-2015, 01:28
Yahu, Albay basindan beri 3 silindirli motorun calisma prensibini anlatmamis ki.

adam diyor ki 4 silindirli motor varken ayni paraya 3 silindirli motor almak otomotivi bilen adamin isi degildir. surekli yanma saglayabilen motor yerine sirali ve zamanli yanma saglayan motor almam diyor.
Nasil ki otomotivden anlayan muhendislerin hic birinin golfe ticari kaygilar disinda binmemesi gibi.
Sen muhendissin, ben daha cok muhendisim tartismasi degil ki bu.

BMW neden 1 milyar yatirim yapmis, 4 silindirle ayni paraya(sizin odediginiz parada OTV Var fiyati daha az demeyin) daha ucuza maliyetli motor uretip-satmak icin, Daha iyisini yada kotusunu yapmis oldugunu su saatte soyleyemeyiz.
Nasil ki 1,6 tdi yeti+dsg uyumu mukemmelken 1,6 tdi +dsg polonun ki yetiye gore yavas hissettiriyorken "motor olmus", "motor olmamis" diyemeyiz.

Insaat Muhendisiyim otomotivle alakam yok.

b.ustaoglu
06-10-2015, 02:00
ilk defa x16i motor hacmi olarak x18i den büyük :D sanırım 316i piyasadan kalkıcak. kalkmazsa çok saçma bi modelleme olucak çünkü.

yalnız f30 kasa çok allak bullak oldu. ileride çok karışıcak. 320i ilk başta 2lt çıktı sonra 1.6lt oldu ama 316 yine devam etti 328i arkadan makyaj 330i filan derken çorba oldu iyice...

gokayy
06-10-2015, 02:11
2.18 coupelerdede aynı motor var sanırım bunlarla ? Bana onlar pek bi mantıklı geliyor

barisy
06-10-2015, 07:57
Kullanıcı yorumu istemişsiniz bir kaç bir şey karalıyım.
1.cisi araba gitmiyor ama 8 ileri şanzıman ve motorun uyumu çok iyi gitmiyor ama saçma bir şekilde araba akarak gidiyor 60 kmden sonra gitmiyor bu araba demiyorsunuz ve kaçıncı viteste olduğunuzu anlamıyorsunuz.Benimkinin donanımı iç dış m elektrikli koltuklar falan filan sadece deri ve büyük ekran yok sanırım.Hifi filan var.Ocak vergilerine sinirlenip büyük motor arabalara bir anlık uyuz olmamla aldım.Yakıtına gelince net 255 liraya 680 km yol yaptım ki 550 yapsın 1 depoyla yeter diyordum benim için yakıtı iyi geldi.Hatta eco promudur nedir onu hiç açmadım hep comfort modda kullandım şehir içi ağırlıklı olarak.Eco pro ya bir kere bastım araba turbolarınımı kapatıyor ne yapıyor bilmiyorum bildiğiniz en yavaş araba neyse günümüzde ona bağlıyor kendini ,baktım çıldırtacak hemen kapattım bir kerede sport a bastım uçmuyor ama gaz tepkisi güzelleşiyor.içi bildiğiniz bmw 1 2 3 4 hatta x5 neyse o işte.Yazılımla 2.0d olmaz ama yakıt olarak altta kalmadığı kesin vergi avantajıda bizim ülkemiz için sanırım iyi bir artı.En güzel yanı bence direksiz olması normal sedandan ayırması.Kalkışı berbat ışıklarda filan kalkarsanız aman diyiim ama zaten istanbul için konuşuyorum ilerleyebilecek yer olmadığından çokta dert etmiyorum açıkçası artık.M in sertliği sanırım 92 lerdeki gibi çok büyük sertlik farkı yok araba bana yumuşak geldi.Çirkin bir kafadan kayma eğilimi olsa da merkez kaç esp tut ıvır zıvırlarla şeritten çıkartmıyor.Kuruda yanlamıyor zorlamayın boşuna.Aklıma gelenleri yazdım sizin kafanızda olanlar varsa konuyu gördükçe cevaplamaya çalırım.Aile içi alınmayacak araba değil.Plakasız hali ile önden bence çok yakışıklı ama c coupe gelmeden sanırım elimden çıkarırım.Mercedes sevmesemde c coupe etkiledi beni denemek istiyorum.

Oldukça bilgilendirici bir yazı olmuş. Teşekkür ederim.

Berkan
06-10-2015, 08:15
2.18 coupelerdede aynı motor var sanırım bunlarla ? Bana onlar pek bi mantıklı geliyor

mini cooper, bmw 1-2-3-4 sülalesi aynı 1.5 3silindir motor :) bunun yamacına minik değişikliklerle x1-x3 ve 3.20ied (1598cc) ve 5 (1592cc) ide koyabiliriz 1.6 4silindir olarak :D

HaKo
06-10-2015, 08:29
hızlanma videosunu izledim istediği kadar dolu olsun fiyatı uygun olsun bence alınacak araba değil. Resmen atmosferik 316i ye dönüş olmuş bu motor aynı rezalet performans.

barisy
06-10-2015, 19:55
hızlanma videosunu izledim istediği kadar dolu olsun fiyatı uygun olsun bence alınacak araba değil. Resmen atmosferik 316i ye dönüş olmuş bu motor aynı rezalet performans.

Hızlanma videosunu izlerken bi sigara biter

E21hamza
06-10-2015, 20:22
Açıkçası kendi E21 3.16'ım ile zorlarım bu aracı, geçemese bile en kötü ihtimal peşinden ayrılmaz. 4 serisi görünüş olarak çok güzel olsa da bu motoru BMW gibi bir markaya yakıştıramadım.

arifba
06-10-2015, 21:56
Araba müthiş güzel fakat fd6 civic ile aynı performans.

EM-RE
07-10-2015, 11:02
1,5 Megane ilk çıktığındada millet kalkmıyor gitmiyor demişti o zamanda alıp 1 yazılımla harikalar yaratmıştı.Günlük kullanım için bence iyi bir yazılımla o araba yeteri seviyeye gelir.öyle 3,16 yla filan olacak iş değil o sene 2015 az basınçla dünyalar değişiyor.Dediğim gibi aile arabası pek genç işi değil az yakması güzel,geçen gün ki yazıma bir ekleme yapıyım frenlerini hiç beğenmedim 4 serisinin hiç birinin frenlerini beğenmedim.motoru ile alakası yok.20d ninde frenleri bana zayıf geldi açıkçası.

Onu-R
07-10-2015, 11:06
218i cabrio var 1.5 136hp bildiginiz gibi. Turkiye yollarina cikan ilk plakali cabrio 2 kasa. 3.500km oldu.
Ben motordan da aractan da en ufak sikayet edecek bir durum bulamiyorum. Saat gibi, akici, guzel giden, moral bozuklugu yasatmayacak, hos bir arac.
418i'ye de asigim. BMW'deki tek sikinti arac geldigi gun alacaksin, almadinmi hafta hafta inceden inceden arttiriyorlar fiyati, bu da moralini bozuyor tabi alacak insanin.

mimarsertac
07-10-2015, 11:13
fd6 civic kadar gidiyorsa sorun nerede? Sonuçta alanlar 1.5 136hp araba aldıklarının farkında herhalde. 136hp ile o kasanın uçmayacağının farkında olmak lazım. Sonuçta isteyene güçlü versiyonunu da sunuyorlar.

FaruKsvs
07-10-2015, 13:23
1.5 3 silindir motorlar hakkında baya büyük iddialar var bunların tek tek linklerini çıkarıp buraya koyma imkanım yok arifin Manchester a attığı golü ararken yönlendiğim sayfalar işte. Ama BMW arge ve yatırım için harcadığı o 900 milyon € mudur nedir bunu fazlasıyla geri alacak. Ayrıca Mercedes'te downsizing konusunda çok başarılı çalışmalar yapıyor hatta 1.5 3 silindir konusunda baya bir çalışma yapıyor. İlerde 1.5 3 silindirle alakalı "yok daha neler" diyeceğimiz çok haber çıkacak.
Büyük hacimden büyük güç çıkarmak için Otto emminin yaptığı motora fazla bir şey eklemeye gerek yok. Ama 4 zamanlı motorların verimi hakkında ki sıkıntı belli. %35'ler 37'ler. 100 hp güç üretecek enerji harcayıp 35 hp üretiyorsun(kaba hesap). Bunu iyileştirmeye gittiğin taktirde geçmişte ki 2.0 motorlu arabaların verdiği gücü 1.5 motordan hatta daha küçük motorlardan çıkarmak zor olmuyor. Bugünün şartları (Emisyon, vergiler, petrol rezervleri, alternatif enerjiler, kutup ayıları, buzullar, foklar) otomobil üreticilerini bu geliştirmeleri yapmaya zorluyor. Gelgelelim 418i grancoupe almam :D ama motorundan dolayı değil coupe olmadığı için.

HaKo
07-10-2015, 13:33
1,5 Megane ilk çıktığındada millet kalkmıyor gitmiyor demişti o zamanda alıp 1 yazılımla harikalar yaratmıştı.Günlük kullanım için bence iyi bir yazılımla o araba yeteri seviyeye gelir.öyle 3,16 yla filan olacak iş değil o sene 2015 az basınçla dünyalar değişiyor.Dediğim gibi aile arabası pek genç işi değil az yakması güzel,geçen gün ki yazıma bir ekleme yapıyım frenlerini hiç beğenmedim 4 serisinin hiç birinin frenlerini beğenmedim.motoru ile alakası yok.20d ninde frenleri bana zayıf geldi açıkçası.

Bende yeni 420d coupe aldım ve aynı fikirdeyim frenleri gerçekten zayıf , herkes aynı şeyi söylüyor zaten. Bu arada 1.5 günlük ideal ama tek kişiyken bile çok hantal 4 kişilik bir aile bindiğinde durum ne hale geliyor peki ?

BARR
07-10-2015, 13:37
Bana çok mantıklı geliyor, haftaya Özgörkeye test arabası gelince gidip bir test yapıcam randevu aldım.

rcourb
09-11-2015, 19:09
merhaba arkadaşlar
e90 320d den f36 418i ye geçiş yaptım 2 ay kadar önce. performans düşüşüne alışmam biraz zaman aldı. yakıt tüketimim 7,2 litrelerde dolaşıyor. comfort mode kullanıyorum aracı. 1 defa yaklaşık 150 160kmlik yolculukta 6 litreye kadar düşürdüm tüketimi. ama çok dikkat ederek kullandım. kalkışlarda üzüyor araba . fakat 100 km nin üzerindeki seyirlerde ivmelenme fena sayılmaz. 6000 kmye dayandı nerdeyse araç. 15000 e ulaşınca box yaptırtmayı düşünüyorum. aramızda acaba chipbox kullanan var mı ? veya siz ne tavsiye edersiniz?

johnie
09-11-2015, 19:11
merhaba arkadaşlar
e90 320d den f36 418i ye geçiş yaptım 2 ay kadar önce. performans düşüşüne alışmam biraz zaman aldı. yakıt tüketimim 7,2 litrelerde dolaşıyor. comfort mode kullanıyorum aracı. 1 defa yaklaşık 150 160kmlik yolculukta 6 litreye kadar düşürdüm tüketimi. ama çok dikkat ederek kullandım. kalkışlarda üzüyor araba . fakat 100 km nin üzerindeki seyirlerde ivmelenme fena sayılmaz. 6000 kmye dayandı nerdeyse araç. 15000 e ulaşınca box yaptırtmayı düşünüyorum. aramızda acaba chipbox kullanan var mı ? veya siz ne tavsiye edersiniz?

Öncelikle hoş geldiniz, keyifli forumlar dilerim.
http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/ < tanıtırsanız eğer, ilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır size.

rcourb
09-11-2015, 19:19
Öncelikle hoş geldiniz, keyifli forumlar dilerim.
http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/ < tanıtırsanız eğer, ilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır size.

hoşbulduk. teşekkür ederim

Octane
09-11-2015, 22:08
Dodge ram promaster city.

Fiat doblonun amerikadaki versiyonu. Fakat 2.4lt atmosferik, devir dönen bir multiair motoru ve 1i çok kısa 9u çok uzun olan 9ileri zf şanzımanı var. Sportlu manuelli. 0-100ü 8.5 saniye civarı, ara hızlanmaları ölümcül.

Bunu burada niye anlattım biliyor musunuz? ADAMLARIN, DÜNYANIN ÖBÜR UCUNDA, ANAHTAR ÜZERİNDE LİMANA ATTIĞI, İŞİ OLAN İŞÇİNİN BİNİP SAĞA SOLA GİTTİĞİ TİCARİ ARAÇ BU. ama sizin 418i'nizi bozuyor. Ki adamlar buna testlerde yavaş demiş. Siz burada 200 bine 1.5 bmw alma peşindesiniz. Ve herkes bu durumdan memnun.

Neymiş, otomobil sadece performans değilmiş. Adamın dokunmatik merkez ekranı, koltuk ısıtması da var merak etmeyin. Hani sizin şu bikaç bin eaauurooo verip aldığınız opsiyonlar bmwde.

Bütün dünyanın nerede olduğunu farkedip, biz niye böyleyiz diye sorgulamayıp, gidip oralardaki hellcat parasını burada 1.5 bmwye veriyorsanız sizin bileceğiniz iş. Fakat böyle saçmalık peşine düşmeyip kimse otomobil almasa, önce ötv indirimleri ardından teşvikler geleceğini de belirteyim. 2009 gibi.

Ben iktidara laf söz söylemiyorum. Adamlar hakikaten vicdanlı bence. Ben bu halkın başında olsam çok daha feci davranırım, ne acıyacam, zaten hakettiğini yaşıyorlar.

levent
09-11-2015, 22:15
Valla gidiyor diyenler neye göre gidiyor onu bi söyleseler keşke..

Yazılımlı 1.5 dci meg coupe, benim yazılımlı corolla d4d 218i cabrio yu geçiyor rahat rahat, hem de ben megane la yürür derken arkadan basıp gelip geçtim ben..

418i de hemen hemen 218i cab ile benzer ağırlıkta 100hp 1100 kg 1.4 atmosferik gibi gidiyor bence. Daha fazla değil. Yazılım ile 200+ bekleyenler çok bekler 170 civarı güç alınıyor ki bence anca o şekilde binilecek kıvama gelir..

*AddO*
10-11-2015, 07:45
Geçen hafta teste gittim;
Önce 318i, sonra 116d, en sonda 320ied test ettim.

BMW'nin yeni nesil 3 silindir 1.6 motorları rezalet ötesi. Hiç zevk vermiyor. M paket araçlarda da 255 tabanlı lastiklerle tam hüsran. 318i bu kadar kötü performanslı ise, 418 e binmeye bile gerek yok dedim kendi kendime ve kullanmadım.

320i çok zevkli, gidişi yeterli. BMW'ye biniyorum demen için şu an en az 320i olmalı araç. 320i 40. yıl m paket harman cardon vs full dolu aracı 166 dediler. fiyatta makul.

BurakOzdemir
10-11-2015, 09:28
ben almayı düşünüyorum bu lanet istanbulda basacak hiçbir yer yok

rcourb
11-11-2015, 16:32
merhaba arkadaşlar.
418i ile başımdan geçenleri anlatmak istiyorum. bir önceki mesajımda aracın yakıt hızlanma vs gibi verilerinden bahsetmiştim. şimdi yaşadığım sıkıntıyı paylaşmak istiyorum.
19 agustosta istanbul kosifler bostancıdan teslim aldım aracımı. izmire döndüm yaklaşık 1 hafta sonra 1200 km 'ye geldiği zaman araç arabanın sağ ön kısmından sesler gelmeye başladı. özgörkey'e hemen servise gçtürdüm 1-2 saat test ve dinleme sonucu motor kulaklarının arızalı olduğunu bildirdiler. 0 arabanın nasıl motor takozu arızalı olur bilemedim. gelelim borusan ile yaşadığım sürece. parçanın almanya'dan geleceğini 1 hafta 10 gün süreceğini, aracı kullanmamda sorun olmadıgını belirttiler ve servisten ayrıldım. sonra şirket avukatı aracılığıyla noterden borusana ve kosiflere ihtarname çektim araç değişikliği ile ilgili olarak. sıkı durun tam 40 gün sonra geri dönüş yapıp sanki tek tercih hakkım tamirmiş vs gibi dayatmaya çalıştılar. ben de fatura tarihi 1 ayı geçmedi diye değişiklik hakkım yanmasın diye ihtar çektiğimi belirttim. velhasıl aracı söküp parçalatmak istemediğimi bu işin erbabı kimse onu yollamalarını gereken dinlemelerin yapılıp ona göre tek seferlik bir işlemle arabayı düzelttirebilecegimden bahsettim. ***** ses bu orayı sök bunu sök tak yapmalarını istemiyorum kaldı ki araba 1200 km'deyken neden bu işlerle uğraşayım. istanbuldan borusan bünyesinden teknik işlerle alakalı birisi geldi sorn takozlarda dedi 2 takoz değişti. geçen ctsi aynı şikayetten dolayı özgörkey e tekrar gidip iş emri açtırttım. sesi tekrar dinletip aynı ses oldugunu onaylattırdım. şimdi cuma gününe ikame araç verip arabamı 2-3 günlüğüne almak istediklerini söyldiler. açıp orasını burasını kurcalamak istiyorlar sanırım. çünkü 3. defa aynı şikayetle arabayı götürürsem değiştirmek zorunda kalacaklar. cuma günü biraz esip gürleyeceğim serviste. bu arada araçtan gelen ses vitesi parktan drive a alıyorum araba esniyor tekrar parka alıyorum düzeliyor. bu sefer geriye taktığımda sanki metal bi parça çatırdama sesi çıkartıyor. bekleyip görecegim bu hafta artık ne olacaksa. saygılar

HaKo
11-11-2015, 16:55
motor çok yeni olduğu için bu tarz problemler olacaktır , çok can sıkıcı bir durum gerçekten. Ben şahsen yeni çıkan bir motor teknolojisiyse en azından bir 3-4 sene sonra alınması gerektiği taraftarıyım. Yoksa bir nevi kobay konumuna geçiyor ilk alan tüketiciler.

Sezgin
11-11-2015, 17:02
merhaba arkadaşlar.
418i ile başımdan geçenleri anlatmak istiyorum. bir önceki mesajımda aracın yakıt hızlanma vs gibi verilerinden bahsetmiştim. şimdi yaşadığım sıkıntıyı paylaşmak istiyorum.
19 agustosta istanbul kosifler bostancıdan teslim aldım aracımı. izmire döndüm yaklaşık 1 hafta sonra 1200 km 'ye geldiği zaman araç arabanın sağ ön kısmından sesler gelmeye başladı. özgörkey'e hemen servise gçtürdüm 1-2 saat test ve dinleme sonucu motor kulaklarının arızalı olduğunu bildirdiler. 0 arabanın nasıl motor takozu arızalı olur bilemedim. gelelim borusan ile yaşadığım sürece. parçanın almanya'dan geleceğini 1 hafta 10 gün süreceğini, aracı kullanmamda sorun olmadıgını belirttiler ve servisten ayrıldım. sonra şirket avukatı aracılığıyla noterden borusana ve kosiflere ihtarname çektim araç değişikliği ile ilgili olarak. sıkı durun tam 40 gün sonra geri dönüş yapıp sanki tek tercih hakkım tamirmiş vs gibi dayatmaya çalıştılar. ben de fatura tarihi 1 ayı geçmedi diye değişiklik hakkım yanmasın diye ihtar çektiğimi belirttim. velhasıl aracı söküp parçalatmak istemediğimi bu işin erbabı kimse onu yollamalarını gereken dinlemelerin yapılıp ona göre tek seferlik bir işlemle arabayı düzelttirebilecegimden bahsettim. ***** ses bu orayı sök bunu sök tak yapmalarını istemiyorum kaldı ki araba 1200 km'deyken neden bu işlerle uğraşayım. istanbuldan borusan bünyesinden teknik işlerle alakalı birisi geldi sorn takozlarda dedi 2 takoz değişti. geçen ctsi aynı şikayetten dolayı özgörkey e tekrar gidip iş emri açtırttım. sesi tekrar dinletip aynı ses oldugunu onaylattırdım. şimdi cuma gününe ikame araç verip arabamı 2-3 günlüğüne almak istediklerini söyldiler. açıp orasını burasını kurcalamak istiyorlar sanırım. çünkü 3. defa aynı şikayetle arabayı götürürsem değiştirmek zorunda kalacaklar. cuma günü biraz esip gürleyeceğim serviste. bu arada araçtan gelen ses vitesi parktan drive a alıyorum araba esniyor tekrar parka alıyorum düzeliyor. bu sefer geriye taktığımda sanki metal bi parça çatırdama sesi çıkartıyor. bekleyip görecegim bu hafta artık ne olacaksa. saygılar

sorunu biraz açarmısınız ? Benzer bir olayı F30' la yaşıyorum arada sırada. Hareket halinde olmadığım zamanlardaki vites geçişleri arasında yapıyor ?

barisy
11-11-2015, 18:07
Geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede çözersiniz. Ben Özgörkey çalışma şeklini tavrını pek beğenmiyorum. Aracım garantide iken de mümkün mertebe servisi vs istanbul da yaptırdım borusana.

rcourb
11-11-2015, 18:25
sorunu biraz açarmısınız ? Benzer bir olayı F30' la yaşıyorum arada sırada. Hareket halinde olmadığım zamanlardaki vites geçişleri arasında yapıyor ?

merhaba. öncelikle size de geçmiş olsun.
sanırm aynı sorun .araba seyir halindeyken duyulmuyor ses. araç durdugu yerde vitesi bir ileri bir geri taktıgımda esneme sesine benzer çatırtı geliyor arabadan. ses bazen azalıyor bazen artıyor. özellikle hız tümseklerinden geçtikten sonra arac dururken vites değiştirdiğimde ses aşırı artıyor.

Wankel Batu
11-11-2015, 18:31
Arkadaslar denicek 418 ariyorum.Yeni 116d var bende ,Yeni 118 ile denedim baya 4-5 boy aca aca gecti, ayni motor 418i de oldugu icin kg ne kadar fark edicek görmüs oluruz hemde satista olan en yavas bmw belli olur :D

Wankel Batu
11-11-2015, 18:36

sesi biraz anlatirmisiniz?

Bendede p den d ye alirken tak diye ses yapiyor arada sirada.4000 km civarinda daha

Octane
11-11-2015, 19:46
Ve bu araçlar güzel diyorsunuz hala. Vwde de aynı sorun. Durduk yere bizim 118in dv patlattığını da buraya konu açmıştım.

Geçmiş olsun. Fakat böyle uyduruk araçlar almayın diye tekrarlamak zorundayım. 1200kmdeki aracın şanzımanından niye zorluk çeksin, niye motor kulakları bozuk çıksın, niye sökülüp takılsın ki?

Alın mazda 6. 6 yıl zaten onlar garanti veriyor. Tüplemediğiniz sürece bir sene de ben garanti verebilirim isteyene...

EM-RE
11-11-2015, 20:10
Uzn uzun yazıp tartısmayacamda mıllet neden alıyorsunuz yavas araba su bu diyorda
Araba ısı tamamen zewk meselesi.arabanın hızı sizin için önemliyse almayın ama bu boklamanızı gerektirmez.
Arkadasın aldıgı 4.18 deki sorun kısmet meselesi.hadi kotu araba o.
Arkadasımın su anda ilanlarda olan 1500 kmdeyken porche gt3 undeki sanzıman sorununu ne yapıcaz.kotu araba gt3
Ben aracı gunluk ıslerimi halletmeye aldım.aman ucsun diye bir beklentim yok cunku diğer arabam e60 m5 yeteri kadar hızlı yeteri kadar silindirli yeteri kadar fazla yakıyor.
Hee octane kardesim yanlıs anlamada bende mazda 6 yı otoparka bile koymam
Araba ısı cunku zewk ve tarz meselesi

EM-RE
11-11-2015, 20:18
Bende yeni 420d coupe aldım ve aynı fikirdeyim frenleri gerçekten zayıf , herkes aynı şeyi söylüyor zaten. Bu arada 1.5 günlük ideal ama tek kişiyken bile çok hantal 4 kişilik bir aile bindiğinde durum ne hale geliyor peki ?

Hako konu guncellenince gordum mesajını
4 kişilik bir ailem yok :)
Arkadaslarla gezdıgımızde bebek cadde efendi spec guzel araba ıste...
Ama gitmıyor az yakıyor vergisi az yakısıklı sendede var 4 zaten
Arabanın tek derdi ilk kalkısı sonrasında zaten bırsey hissettirmiyor birde sinirlenip dip gaz yapıp sola cıkmıcan o kadar.
Dizel gibi tokat atıp basınc gelip tekmelemiyor ,işi o deil daha bir emekli işi

Wankel Batu
11-11-2015, 20:30
[QUOTE=Octane;7975352]Ve bu araçlar güzel diyorsunuz hala. Vwde de aynı sorun. Durduk yere bizim 118in dv patlattığını da buraya konu açmıştım.

Geçmiş olsun. Fakat böyle uyduruk araçlar almayın diye tekrarlamak zorundayım. 1200kmdeki aracın şanzımanından niye zorluk çeksin, niye motor kulakları bozuk çıksın, niye sökülüp takılsın ki?

dediginizin pek bir mantigi yok acikcasi en sorunsuz toyota denilen markada bile kronik hatalar sorunlar cikabiliyor bu arabanin ve markanin kötü oldugunu göstermez.Büyük markalar bütün dünyaya arac ürettikleri icin bir sürü erken var sorun cikarabilicek bunlar mekanik ve elektronik makineler oldugu icin hic bir marka yüzde yüz sorunsuzluk beyan edemez.Böyle oldugu icin tek arabadan degil geneli ele almaliyiz.Acikcasi fiestanin 60 golfun 100 milyar oldugu bir ulkede bmw ye 109 milyar vermek bana mantikli geldi.Dürüst bir kisi bmw kalitesiz diyemez, golf le , civic le , megane ile yani orta seviye hb ile 1 i kiyasladiginizda hic kimse megane veya golf 1 den daha kaliteli diyemez bu samimi olmaz icine binildigi ilk andan itibaren fark belli oluyor.Ben 1 i yakit tüketimi icin aldim , sehir disi 3.8 ortalamam var varsa bu ortalamada bu kaliteyi veren söyleyin onu aliyim.Yanlis anlamayin ben dediklerimde diger markalara *** atmiyorum sadece farkli sinif demeye calisiyorum.Performansi cok iyi olmayabilir ama bmw bmw dir , en net örnekle viraja girdiginizde marka size kimligini belli ediyor.

Yigit-Y
11-11-2015, 20:45
F30 3.16i m paket alma arifesindeydim.

Mesajlari görünce frene bastim

onursumer
11-11-2015, 21:28
şanzımandan mekanik sesmi geliyor acaba dsg deki gibi? dsg maşallah şakır şukur :D

bilalMW
11-11-2015, 21:47
merhaba arkadaşlar.

bmw de hissem yok. borusan da da. orada çalışmıyorum. sadece adı önemli değil x yetkili servisdeyim. ve gördüğüm kadarı ile derdiniz sadece arabayı değiştirmek. araba tabi ses yapar tabi ki hatalı üretim olur. 100 küsür milyarlık araban aslında 1,5 tonluk metal plastik kablo yığın yarı mamülün nizami montajlanıp ürüne çevrilmiş halidir. satış sonrası hizmetler bunun için var bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için. arabayı neden servise bırakıp kontrol amaçlı sökülmesini istemiyorsunuz ? fabrikada ki orjinal mi kalmayacak ? hasar kaydı mı olacak ? sök tak olmadan araştırma yapmadan nasıl anlayacaklar bu adamlar münnecip mi ? medyum memiş mi şey etti teknisyenleri formenleri telepati ile mi anlayacaklar arızayı ? kurcalamak nedir sanayi de miyiz yoksa çoluk çocuğa mı veriyoruz arabayı açmadan bakmadan kök nedeni bulmadan nereden anlasın adamlar ?

Mehmetmert
11-11-2015, 21:49
Motor 3 silindir dolayısıyla çok titreşimli bir motor yapısı itibariyle.Daha doğrusu arabanın içinde titreşim yoktur,esas mühendislik yapısal olarak çok titreşimli olan motoru sürücüye hiçbir şekilde hissettirmeden araca koymaktır.Bundada motor kulaklarına çok büyük bir görev düşüyor ben alakayı buna bağlıyorum kişisel görüşüm olarak.

OrcunInce
11-11-2015, 22:03
bmw de hissem yok. borusan da da. orada çalışmıyorum. sadece adı önemli değil x yetkili servisdeyim. ve gördüğüm kadarı ile derdiniz sadece arabayı değiştirmek. araba tabi ses yapar tabi ki hatalı üretim olur. 100 küsür milyarlık araban aslında 1,5 tonluk metal plastik kablo yığın yarı mamülün nizami montajlanıp ürüne çevrilmiş halidir. satış sonrası hizmetler bunun için var bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için. arabayı neden servise bırakıp kontrol amaçlı sökülmesini istemiyorsunuz ? fabrikada ki orjinal mi kalmayacak ? hasar kaydı mı olacak ? sök tak olmadan araştırma yapmadan nasıl anlayacaklar bu adamlar münnecip mi ? medyum memiş mi şey etti teknisyenleri formenleri telepati ile mi anlayacaklar arızayı ? kurcalamak nedir sanayi de miyiz yoksa çoluk çocuğa mı veriyoruz arabayı açmadan bakmadan kök nedeni bulmadan nereden anlasın adamlar ?

Çoğu serviste 'evet' çoluk çocuk çalışıyor. Buna Borusan da dahil.
Bu yüzden kimse 200.000tl verdiği 1 haftalık arabasını sökülsün diye servise vermek istemiyor. Bence çok normal. Değiştirmek en mantıklısı, hatta ailem gibi uğraşıp para iadesi bile alabilirsiniz.

onursumer
11-11-2015, 22:19
servisler işini hakkıyla yapsa kimse sokulmesin demez sanırım

benim farları 1 kere değiştiler 2. ye çağırdılar goturmuyorum valla :D

Octane
11-11-2015, 22:21
Hee octane kardesim yanlıs anlamada bende mazda 6 yı otoparka bile koymam
Araba ısı cunku zewk ve tarz meselesi

Aynen, zevk ve tarz meselesi. Elin almanının ekonomik sıkıntıdan çıkması için alındığı günden itibaren sürekli servise ve parçaya para vermekte bana zevkli gelmiyor açıkçası. Araçlarımızı alalım, zevkle binelim. Milletin şirketini kurtarmaya çalışmayalım.

rcourb
11-11-2015, 22:35

tabi bu sizin düşünceniz saygı duyarım. kaba bir tabirle dünya kadar para ödeyip arızasız hilesiz hurdasız olsun diye aldıgım araba 1 haftalıkken sıkıntı çıkartmayacak . bu yüzden sıfır araba aldım ben. herkes 3 kuruş kazanabilmek için 40 takla atıyor. o paraları ödediysem karşımda adam gibi hizmet isterim. 1 haftalık arabaya neden anahtar vurdurtayım? 4 defa servise gittim geldim bu sıkıntı yüzünden. işim gücüm var benim kardeşim! işimi gücümü bırakıp bunlarla mı uğraşacam? tüketici hakları kanununda belirtmiş adamlar fatura tarihinden itibaren 1 ay içerisinde arıza olursa araçta 3 seçeneği var tüketicinin. tamir ettirmek, misli ile değişim veya para iadesi. arabanın garanti belgesinde ilk maddedir 1 aylık sürecteki arac arızası vs taraflar feshedebilir diyor. yetkili servisler yanlış yönlendiriyorlar insanları tamir tamir diye dayatıyorlar. o yüzden benim derdim arabayı değiştirmek değil ayıp var bu arabada ve ben hakkım olanı istiyorum. bunda yanlış olan ses var. sizde dünya kadar para verip boyle sorunlarla karşılaşırsanız eger birgün umarım yazdıgınız kadar mantıklı yaklaşırsınız içinde bulunacagınız duruma. saygılar

individual
11-11-2015, 22:53
sesi biraz anlatirmisiniz?

Bendede p den d ye alirken tak diye ses yapiyor arada sirada.4000 km civarinda daha

Aracı p konuma almadan önce N konuma ayagınız frendeyken el frenini çekip fren pedalını bırakıp arabanın yükğnü el frenine bindirdikden sonra p konuma alıp denedinizmi ?

Direk p konuma alıp sonra el frenini çektiğinizde aracın yükü p konumda sanzumana biniyor.P den arabayı kurtarmaya çalışırkende tak diye bir vurma sesi yapıyor.

Bütün otomatik sanzumanlarda bu yaşanıyor.

Yigit-Y
11-11-2015, 22:58
Pederde 12.000 de 3.20ied var bu sorunlara denk gelmedik.

Bende 3.16 arifesinde bunlari duyunca garipsedim dogrusu

Wankel Batu
11-11-2015, 23:20
Aracı p konuma almadan önce N konuma ayagınız frendeyken el frenini çekip fren pedalını bırakıp arabanın yükğnü el frenine bindirdikden sonra p konuma alıp denedinizmi ?

Direk p konuma alıp sonra el frenini çektiğinizde aracın yükü p konumda sanzumana biniyor.P den arabayı kurtarmaya çalışırkende tak diye bir vurma sesi yapıyor.

Bütün otomatik sanzumanlarda bu yaşanıyor.

Park ederken direk p ye almıyorum , dediginiz şekilde bırakıyorum ama evden birisi kullandıgında büyük ihtimalle dikkat etmiyordur sonra ben bindigimde o sesi yapıyor olabilir zaten yokus asagı bir konuma park ediyoruz.Yarın ben bir deniyim dediginizi tesekkürler ilginiz için

EM-RE
11-11-2015, 23:41
Aynen, zevk ve tarz meselesi. Elin almanının ekonomik sıkıntıdan çıkması için alındığı günden itibaren sürekli servise ve parçaya para vermekte bana zevkli gelmiyor açıkçası. Araçlarımızı alalım, zevkle binelim. Milletin şirketini kurtarmaya çalışmayalım.

Son cümlene ithafen yazıyım gözünde canlansın.

E39 5.20İ
E46 M3
E92 3.20CD
E93 3.20İ
6.45
E60M5
F36 4.18

Bunlar bizzat kullandığım sahip olduğum araçlar bir kere bile ne borusan ne kosiflerin içine girmişliğim var.
Hiç birinde de sorun yaşamadım.Sizin çevrenizdekiler sanırım alırken leş araçları alıyorlar ben 3 5 fazla verip en az 5 araba bakıp aralarından eleyip alıyorum belkide bundan bir sorun yaşamadım.Ayrıca şimdi araçları yazınca farkettim e92 dizelin dışında hiç biride 100.000 km altında değillerdi.Anlayacağınız alman servislerini ben zengin etmedim ki dediğiniz gibi olsa bu marka türkiyede en çok satılanların arasına bence giremezdi.
Ayrıca bmw ci filan değilim yanlış anlaşılmasın.Bmw benim gözümde şehir içi kullanımda başarılı bir araba.Amerikan arabasının kullanım hazzı bence hiç bir şeyde yok.

Sezgin
11-11-2015, 23:48
Ve bu araçlar güzel diyorsunuz hala. Vwde de aynı sorun. Durduk yere bizim 118in dv patlattığını da buraya konu açmıştım.

Alın mazda 6. 6 yıl zaten onlar garanti veriyor. Tüplemediğiniz sürece bir sene de ben garanti verebilirim isteyene...

Prestij meselesi. Cikaracagi masraf sahsen beni etkilemez ve ilgilendirmez. Zevk aldigim araca binmeyi tercih eden kesimdenim. Cok acimasiz yorum yapmissiniz ancak EM-RE ' ye katilmak durumundayim. Bende garajima mazdayi veya sevmedigim X bir araci koymam.

Sese gelince; ben birseyi farkettim ani hizlanmada ( ornegin park etmek icin bi one gidip birde arkaya almam gerektigindeki manevra esnasinda ) seri sekilde R den P ye gecince yapiyor bu sesi bende. Simdi bunu su sekilde kuruyorum; manuel aracim varkende 1. Viteste ileri gidip durduktan sonra R ye almaya calistigimda gecmiyordu. Debriyaj ses yapiyo, ayagimi debriyajdan cek-birak yaptiktan 1-2 sn sonra geciyordu. Benim sahsi fikrim bu is kavrama ile alakali ve tamamen olmasi gerektigi gibi dogal. Eger sorunlariniz benimkiyle ayni ise bi problem yok benim gozumde. ( not: manuel araclar : Vw - Opel ' di )

Faruk'S
12-11-2015, 00:11

genellemek elbette yanlış olur ancak çoğunlukla çoluk çocuk olduğu kanatindeyim. Zira *yetkili servise* gittiğimde fabrikadan çıktığı gibi duran (jantlar, bonnet scoop u olmayan vs.) 1.6 cooper 'ıma Mini ustası olduğunu iddia eden arkadaş bu araç 1.6 mı 2.0 mi diye bi soru sordu. :)

cosekar
12-11-2015, 08:45
Yaklaşık 1 senedir f30 316i kullanıyorum, 4 bin km den itibaren yazılım intercoolerli, 9 bin km den itibaren de stage 2 olarak kullanıyorum, su ana kadar tek bir sıkıntı yaşamadım, aracım 12.000 km de.

GKS
12-11-2015, 13:50
Amerikada M4 65 bin dolar, bizde 510 bin aradaki farkla bundan iki tane alınıyor :)

Yigit-Y
12-11-2015, 14:27
Yaklaşık 1 senedir f30 316i kullanıyorum, 4 bin km den itibaren yazılım intercoolerli, 9 bin km den itibaren de stage 2 olarak kullanıyorum, su ana kadar tek bir sıkıntı yaşamadım, aracım 12.000 km de.

Kac hp oldu ve kaca mal ettiniz

HaKo
12-11-2015, 15:23
hayvan gibi kullanılıp sorun çıkarmayan araba var mı ? BMW lerin türkiye de ki kaderi belli kimse inkar edemez. Alan eleman spor araç aldım yanlıycam basıcam dönücem tokatlıycam yolların kralıyım vs. vs. uzar gider bmw nin Türkiye de ki kullanıcı profili bu kim inkar edebilir ? adam 5 serisi alıyor onun bile efendi efendi yolda gidenine zor rastlıyorum. Velhasıl kelam BMW çok hassas bir alet , öyle eşşek gibi binip üzerine tepinmeye pek gelmiyor. O yüzden EM-RE nin dediği gibi 2. el alınacak ince eleyip sık dokumak lazım ki ben şahsen 5 yaşını ve 100 bin km yi geçmiş bmw yi Türkiye şartlarında hayatta kapıma koymam. O arabadan sorun çıkarmaması beklenemez sebebi de yukarıda bahsettiğim kullanıcı kitlesi.

Öyle eşşek gibi binince bir şey olmayan dünya üzerinde tek araç var oda Mercedes-Benz dir. Ne yazıkki 2010 dan sonraki araçlarında bu özelliğini yitirmeye başlıyor ama yavaş yavaş.

Yarbay
12-11-2015, 15:56
bence belli bir model ile yaşanan sıkıntıyı komple marka'ya fatura etmemek lazım.

bugün bana en sıkıntısız araba nedir deseler kendi tecrübelerime dayanarak Honda derim ama zamanında Amerikan pazarında satılan F23 motorlu prelude ile yaşamadığım sorun kalmamıştı, su kaynattı, silindir başı eğildi, egsoz manifoldu çatladı, sürekli fren diski eğdi vs vs

benim şahsen E46 M3 tecrübem hayatımdaki en masraflı tecrübemdi bugün yarı fiyatına teklif etseler yok derim ama bu BMW kötü demek değil, son birkaç ayımı sıfır almadığım ikinci el olan, orijinal dışı 19 jantlı, yazılımlı, ses sistemli 320d ile 20bin küsür km yaptım tık yok ve inanın tadı başka ben aynı zevki audide yada Mercedeste bulamadım.

bir fikri yada iddiayı savunmuyorum ama sizden ricam iyi yada kötü yaşadığınız bir tecrübeyi fanatizm boyutuna getirmeyin :)

BurakOzdemir
12-11-2015, 16:55
sıfır 4.18 i alın d'ye atın bakın keyfinize ya golf olmuş 75 bin tl passat olmuş 100 k üstü

BurakOzdemir
12-11-2015, 16:55
heryerde buzdolabı beyazı f30 var

Yigit-Y
12-11-2015, 17:11
heryerde buzdolabı beyazı f30 var

Keske benimde olsa m paket stage 2 filan hayalim biliyinmi

BurakOzdemir
12-11-2015, 18:22
ahuahuahuahuahuah :D alalım sana ayıpsın

bilalMW
12-11-2015, 19:32
servisler işini hakkıyla yapsa kimse sokulmesin demez sanırım

benim farları 1 kere değiştiler 2. ye çağırdılar goturmuyorum valla :D

tapalar açık mı ? farlar da buğu ise normal diyor bunu fabrika. Ama damlacık olursa sıkıntı var demektir bro.

bilalMW
12-11-2015, 19:40
tabi bu sizin düşünceniz saygı duyarım. kaba bir tabirle dünya kadar para ödeyip arızasız hilesiz hurdasız olsun diye aldıgım araba 1 haftalıkken sıkıntı çıkartmayacak . bu yüzden sıfır araba aldım ben. herkes 3 kuruş kazanabilmek için 40 takla atıyor. o paraları ödediysem karşımda adam gibi hizmet isterim. 1 haftalık arabaya neden anahtar vurdurtayım? 4 defa servise gittim geldim bu sıkıntı yüzünden. işim gücüm var benim kardeşim! işimi gücümü bırakıp bunlarla mı uğraşacam? tüketici hakları kanununda belirtmiş adamlar fatura tarihinden itibaren 1 ay içerisinde arıza olursa araçta 3 seçeneği var tüketicinin. tamir ettirmek, misli ile değişim veya para iadesi. arabanın garanti belgesinde ilk maddedir 1 aylık sürecteki arac arızası vs taraflar feshedebilir diyor. yetkili servisler yanlış yönlendiriyorlar insanları tamir tamir diye dayatıyorlar. o yüzden benim derdim arabayı değiştirmek değil ayıp var bu arabada ve ben hakkım olanı istiyorum. bunda yanlış olan ses var. sizde dünya kadar para verip boyle sorunlarla karşılaşırsanız eger birgün umarım yazdıgınız kadar mantıklı yaklaşırsınız içinde bulunacagınız duruma. saygılar

İstersen trilyonda versen el yapımı da olsa her zaman hata ihtimali olacak.Bunu göz ardı edemezsiniz. 1 haftalık arabaya neden araba vurdurtayım derken anahtar dile dan dan yürüyen aksamları mı vuruyorlar ? Çünkü en son baktığımda öyle bişey yapmıyorduk da. Bulunduğum servis de garantiye de ben bakıyorum. Mevzuatı biliyorum ama ne badire olursa olsun illa değiştirelim illa işi değişime bağlayalım yapan şuana kadar müşteriye denk gelmedim. Ama siz kafanıza koymuşsunuz arabayı sıfırlamayı kolay gelsin derim.

rcourb
13-11-2015, 16:20
İstersen trilyonda versen el yapımı da olsa her zaman hata ihtimali olacak.Bunu göz ardı edemezsiniz. 1 haftalık arabaya neden araba vurdurtayım derken anahtar dile dan dan yürüyen aksamları mı vuruyorlar ? Çünkü en son baktığımda öyle bişey yapmıyorduk da. Bulunduğum servis de garantiye de ben bakıyorum. Mevzuatı biliyorum ama ne badire olursa olsun illa değiştirelim illa işi değişime bağlayalım yapan şuana kadar müşteriye denk gelmedim. Ama siz kafanıza koymuşsunuz arabayı sıfırlamayı kolay gelsin derim.
Iyi aksamlar
Anahtar vurdurtmaktan kastimin ne oldugunu anlamamissiniz sanirim. Anladiysaniz dan dun yuruyen aksama vurmuyoruz gibi suslu kelimele oyunlarina gerek duyma ihtiyacinizi anlayamadim. Hatasiz olur olmaz gibi bir mantalitemde soz konusu degil. Farkettiyseniz adam gibi hizmet istedigimden bahsettim. Bugune kadar bilincli musteri denk gelmemis olmasi sizin sansiniz. Ozel servislerin "illa tamir ettirmek zorundasin "yanlis politikasini sergilemek sizin tercihiniz. Ben bunu kabul etmem. Saygilar

rcourb
13-11-2015, 16:26
Arkadaslar ikame arac f30 320i ed verdiler bugun. Valla 418i ile kiyaslama yapmaya gerek yok. Kendi gorusumdur 418i bayagi hantal kaliyor yaninda :) .3 kasa 40 yil paketiyle 418i arasinda kalmistim. Test surusu yapmis olsam sanirim performans icin 320i yi tercih edebilirdim. 4 kasa cok afilli ama motor beklentileri pek karsilamiyor.
Almayi planlayan arkadaslar test surusu yapsinlar mutlaka. Ileride chip vs cikarsa belki 170hp 290nm yakalanabilirse o zman tekrar yazarim :)

onursumer
13-11-2015, 17:04
tapalar açık mı ? farlar da buğu ise normal diyor bunu fabrika. Ama damlacık olursa sıkıntı var demektir bro.

kontrol edildi sozde ama hala yapıyor anlamadım, ilk zamanlar damlacıklıydı son 1 haftadır sadece ledlern orda olusuyor bişekilde onun çozumu var, benim buyuk problemim farların içi lekeleniyor goturmuyorum bakım zamanı bırakırım sanırım uğraşıcak vaktim yok resim çek gonder vs uğraştırıyorlar

onur_S
23-11-2015, 00:53
Hepsi oyle degil bendeki 118 de hicbi sorun yok dv i de yerinde bakim harici servise gitmedi. Audim var bi tane de yazilimli 95 binde o da servis harici gitmedi. Japonlar gibi kara duzen 1.6- lt atmosferik olmadigi icin dogal olarak kiyaslamak mantiksiz daha atmosferigi asamadilar, yapsinlar 5 sene sonraya kotu almanlarin yaptigini da o zaman kiyaslayalim. Mesela typer in stabil olmadigini herkes soyluyor, pist rekoru kirarken de sorun yapmis alman mali olsaydi dilinizden kurtulamazdi :) , almanlar babamizin oglu degil ancak bu iste en iyi onlar genel olarak :)