Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Aldığım Jant-Lastik Sürtmesi
Herkese hayırlı akşamlar iyi bayramlar dilerim,
uzun zamandır aklımda olan aradığım viper jantlarını buldum ve geçen gün lastikçi de 195/50/16 lastikle taktırdık.
Tam istediğim gibi oldu görüntüsü ama arabaya 3 kişi binince kasislerden geçerken sürtme yapıyor maalesef..
Ama normal zamanda kesinlikle sürtme yok, direksiyon tam tur çevirince sürtme yok.
Sizce ne yaptırabilirim flanş işe yararmı ? Bu arada nereye sürttüğünü bile tam anlayamadık, aracın yayları orjinal.
Teşekkür ederim :)
Jantlar 16x9 ofset.
Bu arada baya bir konuda okuduğuma göre et değeri diye birşey varmış hiç dikkat etmedim ben ona maalsef.. Ama jantları da geri çıkarmak istemiyorum :confused:
http://i.hizliresim.com/yldGNj.jpg
http://i.hizliresim.com/3a8OvM.jpg
Not :Fotoğraflar büyük olduğu için direkt link verdim.
bence hiçbişey yapma direk sök. Hevesin kırılmasın. Direk söyledim. Düz ofsetsiz bi jant kullan derim.
Kardeşim o jantlar o arabaya hiç yakışmamış önce onu söylemeliyim.
Senin zevkindir saygı duyarım, birkaç öneride bulunayım.
Offsetli jantta 195 50 diye bir ölçü olmaz. 195 40 veya 195 45 takmalısın lastiği, gerginliği hem daha güzel durur hem jantı daha çok gösterir hem sürtme azalır.
Et değeri olarak jantlar çok dışarda, 9 offset iddialı bir ölçü sert amortisör, yay olmadan kullanmak zordur. Aracın yumuşak olduğu için fazla esniyor ve o yüzden sürtüyorsun. Başka yerde yok diyorsun ama uzun yolda, viyadükte herhangi bir yol esnemesinde de sürteceksin buna emin olabilirsin.
Ben olsam kısa yoldan bunları elden çıkartır, normal ölçüde bir jant lastik alır üstüne yay da takıp yoluma devam ederdim.
Teşekkürler cevabınız için ama şu anda sökersem gerçekten hevesim gidicek maalesef, beğendiğim bir janttı beğendiğim gibi de oldu ama nedense sürtüyor kasislerde fazla kişi binince arabaya..
Hep görüyorum bu janttan hondalara tofaşlara falan takıyorlar, bizim arabaya da geçenlerde takmıştı birisi..
İstanbul da avrupa yakasındayım, nereye gösterebilirim acaba bu olayı..
Kardeşim o jantlar o arabaya hiç yakışmamış önce onu söylemeliyim.
Senin zevkindir saygı duyarım, birkaç öneride bulunayım.
Offsetli jantta 195 50 diye bir ölçü olmaz. 195 40 veya 195 45 takmalısın lastiği, gerginliği hem daha güzel durur hem jantı daha çok gösterir hem sürtme azalır.
Et değeri olarak jantlar çok dışarda, 9 offset iddialı bir ölçü sert amortisör, yay olmadan kullanmak zordur. Aracın yumuşak olduğu için fazla esniyor ve o yüzden sürtüyorsun. Başka yerde yok diyorsun ama uzun yolda, viyadükte herhangi bir yol esnemesinde de sürteceksin buna emin olabilirsin.
Ben olsam kısa yoldan bunları elden çıkartır, normal ölçüde bir jant lastik alır üstüne yay da takıp yoluma devam ederdim.
Teşekkürler Yavuz abi güzel mantıklı açıklamaların için, aslında arabaya çok ta yakışmadı ama ben jantı sevdiğim için güzel geliyor gözüme :) Lastikler daha sıfır abi pek bilgimiz olmadığı için lastikçi 50 yanak verdi, tanıdık lastikçiydi ondan oradan aldık.
Bu jantla devam edeceğim dersen o lastik ölçüsünü mutlaka değiştirmen lazım. Sonrasında sert bir süspansiyon lazım, sonrasında kamber vs.
Yani çok masraf edeceksin, keyfin de kalmayacak. O nedenle sıfırken sat derim bunları. Aracına daha uygun bir jant lastik al.