Orijinalini görmek için tıklayınız : Kır/Kastamonu pidecisi açmak?
35-40 bin gibi parayla iki arkadaş Kuşadası'na açalım diyoruz. Kuşadasın'da sadece 1 yer börek yanında yapıyor bu işi ama asıl işleri börekçilik. Civarda olmayışı ile iş yapar diye düşünüyorum. Sizlerin görüşünü de almak istedim. Birde bilgimiz yok neye kaç para gider ruhsatı, vergsi, algısı?
Kır pidesini bilmem ama güzel güveç çok güzel satıyor..
Bilenler vardır belki, Bahçelievler Evlendirme Dairesi'nin karşısında var mesela bir tane.. Cidden çok güzel...
Kuşadası'nın kış dönemini bilmiyorum gerçi ama yazın kır pidesi tercih edilen birşey mi? Neticede Kuşadası asıl yazın doluyor?
Beachlerde deli gibi lahmacun yeniyorsa pide hayli hayli yenir bence. Hele bi de tutarsa o zaman gör..
Ama tabi bi de neden 1 tane var onu da araştırmak lazım.
Güveç dediğin nedir abi? Pide çeşidi mi ?
Yazın turist doluyor ama beklentimiz ondan değil. Öğrenci ve esnaftan kazanmak istiyoruz. Kışın ölü bir yer değil. Tabi ki büyük şehir havası yok.
http://www.basoglukardesler.com/images/liste/karadeniz_g%C3%BCve%C3%A7.jpg
Budur:)
Güveç dediğin nedir abi? Pide çeşidi mi ?
Yazın turist doluyor ama beklentimiz ondan değil. Öğrenci ve esnaftan kazanmak istiyoruz. Kışın ölü bir yer değil. Tabi ki büyük şehir havası yok.
http://www.uskudar34.com/resimler/E38_eyup-sultan-guveci-uskudarda-2013-poster.jpg
üzerinize afiyet
iyi bi güveççide kahvaltı ogle yemegi aksam yemegi iftar sahur yer mekan farketmeden 10 tane yiyebilirim
yanına da saglam bi ayran :icon_tup:
Beach'te yenen lahmacun ayrı bi olay gibi geliyor bana.
Lüks ve varlık göstergesi oldu lahmacun, kimin aklına gelirdi:)
Lütfedip yemezdi bizim jet-set kısmı lahmacunu.
google'ın kurbanı olduk ama ikimiz de onu begenmisiz eyup sultanda yer :D
@fora
lnd_samet
16-07-2015, 11:26
yoksa eğer, iş yaparsınız.
35-40 ı da bulmaz.
kar marjı rakamına oranla güzel, sirkülasyon olması lazım, sabah işe giderken alıp gevrek gibi yemeli, götürmeli insanlar.
yazında iş yapar, plaja giderken alır insanlar plajda yerler. bozulan tadı kaçan birşey değil sonuçta.
üzerinize afiyet
iyi bi güveççide kahvaltı ogle yemegi aksam yemegi iftar sahur yer mekan farketmeden 10 tane yiyebilirim
yanına da saglam bi ayran :icon_tup:[/QUOTE]
O zaman dediğim yeri denemen lazım:)
2-3 yiyip her ihtimale karşı 2 tane de paket yaptırıyorum:)
Zamanında bi tane de Gaziosmanpaşa'da vardı çok güzel güveççi ama kapandı..
Beachlerde deli gibi lahmacun yeniyorsa pide hayli hayli yenir bence. Hele bi de tutarsa o zaman gör..
Ama tabi bi de neden 1 tane var onu da araştırmak lazım.
Bu tarz bir kaç düşüncemiz vardı hayata geçiremediğimiz hepsinde ulan bi akıllı biz miyiz tutacak olsa yapardı birileri dedik götümüzü kaldırmadık kaba tabirle. Sonrasında bu işleri yapanlar oldu ve şimdi güzel para kazanıyorlar.
Mesela 10 liraya iç dış yıkama yapalım dedik benzinlik içinde. Şuan yapmaya başladılar tıklım tıklım.
Çeşme kumrusu yok dedik. Sahile açıldı darphane gibi işliyor.
Tabldot ev yemeği yapılmıyor açalım dedik. Çarşıda ev hanımı bi abla açtı işleri güzel.
Benim işin tutacağına inancım tam abiler. Asıl merak ettiğim bu şekil bir dükkan açmanın maliyeti nedir? Özellikle belediye ve devlete ödenecek tutar ne olur ?
üzerinize afiyet
Zamanında bi tane de Gaziosmanpaşa'da vardı çok güzel güveççi ama kapandı..[/QUOTE]
goptakini biliyorum ufak salaş bi yerdi ama efsaneydi
beşiktaş meydanda bi tane açtılar o da güzeldi ama kapattılar
benim iş yerine yakın bi denicem orayı :)
yoksa eğer, iş yaparsınız.
35-40 ı da bulmaz.
kar marjı rakamına oranla güzel, sirkülasyon olması lazım, sabah işe giderken alıp gevrek gibi yemeli, götürmeli insanlar.
yazında iş yapar, plaja giderken alır insanlar plajda yerler. bozulan tadı kaçan birşey değil sonuçta.
İzmir'de ki Alavara benzeri makarnacı fikrimiz vardı ama kışı düşünerek vazgeçtik. Sonuçta sadece öğrenci ile Kuşadası'nda iş yapamayız diyerek kır pidesine yöneldik.
Güveç olayını da kır pidesinin yanında sunabiliriz çeşidimiz artar. Bir kaç video izledim buda güzel seçenek olur.
Esnaf sürekli müşteri olur ama kar marjı düşük olur turist karlı iş demek esnaf ve öğrenciye ayrı yabancıya ayrı fiyat uygulaması yapılabilinir fakat dolandırıcılık şeklinde anlaşılmasın sürekli müşteriye örnek veriyorum kart verilir o kart ile indirimli yer yabancının elinde o kart olmadığı için farklı fiyattan almış olur turıste 2 tl sürekli müşteriye 1 tl şeklinde tadı güzel olursa yemek sektörü her zaman iş yapar.Biz kendi kafemiz de tost yapıyoruz özel bir baharatımız var biz 4 tl ye satıyoruz dışarda 2.50-3.50 arası yapan tostcular var ama bizim ki tercih ediliyor
google'ın kurbanı olduk ama ikimiz de onu begenmisiz eyup sultanda yer :D
@fora
https://www.facebook.com/TarihiMeshurEyupSultanGuveccisi/info?tab=overview
Burasiysa surekli giderim, yedigim en iyi guvecci :)
Yasal olarak neler yapmamız lazım açarken? Yardımcı olacak esnaf abiler vardır.
lnd_samet
16-07-2015, 14:25
la bişey yok, dert etme. sen aç dükkanı zaten mecbur bi tane muhasebeci var, o halleder hepsini,
öyle aman aman büyük paralar değil.
vergi dairesine en başta bilgi veriyorsun, yazar kasa şart, bankada pos şart(servis varsa seyyar pos-kasa alacaksın)
sonra belediye işte senden evrakları istiyor 1-2 günde hepsini topluyorsun.
hadi hadi hadi kasası belediyesi 3-3.5bin lira gitsin dahada fazlası gitmez.
oda en büyük para yazar kasa tutar.
bak mesela şunu buldum, kendin gör.
http://www.kusadasi.bel.tr/?menuid=kat_detay&katid=3&icid=13
lnd_samet
16-07-2015, 14:28
sen belediye vergi dairesi işini kafana takma, muhasebeci bul, adama söyle masrafların makbuzunu isterim, açıktanta açılış için ne kadar alırsın diye pazarlık et.
alacağı para 200-300 liradır. senin bütün resmi işlerini halleder.
sen dükkanın tabelasıydı, tezgahında bunlara yoğunlaş. öncelik ver.
Guvec ıcın eyube beklerız :D
Kır pidesi zonguldakta meşhur bayagi da satıyor hatta 2-3 şube var yanyana :) 1.75 tanesi ve soslu gayet güzel oluyor. Temiz olması da önemli. Bence tutar..
böyle bir iş için kosgeb'e başvurabilirsiniz. 30bin kadar hibe 70bin kadar da faizsiz kredi veriyolar diye biliyorum başvurunuzu kabul ederlerse
İbrahim33
16-07-2015, 19:21
Bende düşündüm aslında bu işi ciddi ciddi ama hiç anlamadığım ustalığım olmadığı için vazgeçtim. Bizim bu mersin'de hiç pide kültürü yok. Ucuz ve lezzetli yapıp esnafı öğrenciyi alıştırırsan getirisi süper olur.
üzerinize afiyet
Zamanında bi tane de Gaziosmanpaşa'da vardı çok güzel güveççi ama kapandı..[/QUOTE]
En iyisi duruyor 30 senedir ayni yerinde, baglarbasi caddesi girisinde 50 mt ilerde sol sirada :)
goptakini biliyorum ufak salaş bi yerdi ama efsaneydi
beşiktaş meydanda bi tane açtılar o da güzeldi ama kapattılar
benim iş yerine yakın bi denicem orayı :)
Hangisi bu dedigini gop meydan dami? Cok guvecci var hala gopta.
mert_can 41
16-07-2015, 21:01
böyle bir iş için kosgeb'e başvurabilirsiniz. 30bin kadar hibe 70bin kadar da faizsiz kredi veriyolar diye biliyorum başvurunuzu kabul ederlerse
2 aylık falan bir kursa tabi tutuyo kursu başarılı olarak bitirirseniz bir diploma veriliyo o diplomayla başvuru yapıyosunuz kredi için biraz torpilin faydası oluyomuş daha sonrasında az bir para veriyo ve diyer geri kalanını eline vermeyip faturalı aldığın malların parasını ödüyo birde kiranın yarısını karşılıyodu :)
guvec dediginiz seyi ilk kez gordum guzel biseye benziyor :)
Size tavsiyem sadece pideye değil karadeniz pidesi sabahlları açma poğaça olabilir börek olabilir dürüm ve kebap ta ekleyebilirsiniz tek ürüne odaklanıp kendınızı köreltmeyın bence
goptaki duruyo ya ramazandan once yedım banka kuyrugu gıbı sıra oluyo kapıda :D
la bişey yok, dert etme. sen aç dükkanı zaten mecbur bi tane muhasebeci var, o halleder hepsini,
öyle aman aman büyük paralar değil.
vergi dairesine en başta bilgi veriyorsun, yazar kasa şart, bankada pos şart(servis varsa seyyar pos-kasa alacaksın)
sonra belediye işte senden evrakları istiyor 1-2 günde hepsini topluyorsun.
hadi hadi hadi kasası belediyesi 3-3.5bin lira gitsin dahada fazlası gitmez.
oda en büyük para yazar kasa tutar.
bak mesela şunu buldum, kendin gör.
http://www.kusadasi.bel.tr/?menuid=kat_detay&katid=3&icid=13
sen belediye vergi dairesi işini kafana takma, muhasebeci bul, adama söyle masrafların makbuzunu isterim, açıktanta açılış için ne kadar alırsın diye pazarlık et.
alacağı para 200-300 liradır. senin bütün resmi işlerini halleder.
sen dükkanın tabelasıydı, tezgahında bunlara yoğunlaş. öncelik ver.
Gıda üzerinde işletme açmak için gereken bir belgeden bahsettiler. Var mı böyle bir şey mesela ? En temizi belediyeden öğrenmek. :D
2 aylık falan bir kursa tabi tutuyo kursu başarılı olarak bitirirseniz bir diploma veriliyo o diplomayla başvuru yapıyosunuz kredi için biraz torpilin faydası oluyomuş daha sonrasında az bir para veriyo ve diyer geri kalanını eline vermeyip faturalı aldığın malların parasını ödüyo birde kiranın yarısını karşılıyodu :)
2 ay kursa git sonra torpil bul vs derken :D olmaz kosgeb işi.
Kır pidesini bilmem ama güzel güveç çok güzel satıyor..
Bilenler vardır belki, Bahçelievler Evlendirme Dairesi'nin karşısında var mesela bir tane.. Cidden çok güzel...
Kuşadası'nın kış dönemini bilmiyorum gerçi ama yazın kır pidesi tercih edilen birşey mi? Neticede Kuşadası asıl yazın doluyor?
Karadeniz güveç pide salonu iyidir bayramdan sonra yemek farz oldu bayadır gitmiyorum :)
Hazır oruç bitmişken canım hepsinden çekti be :D:D
Güvece doyum olmuyor, kır pidesini de severim ama yağ olayında aşırıya kaçmasalar dahada seviliyor :D
onursumer
17-07-2015, 11:17
kuşadasında bende geldiğimde o tarz yer gormedim,bence çok mantıklı , eğer lokasyon dukkan vs iyi olursa herzaman iş yaparsınız
ozellikle güveç menude kesin olmalı esnaf oğrenci için en çok müşteri çekeni diyebilirim aç değilsem bile bahçelievlerden geçerken oturur 2 tane gotururm :D :D
kuşadasında bende geldiğimde o tarz yer gormedim,bence çok mantıklı , eğer lokasyon dukkan vs iyi olursa herzaman iş yaparsınız
ozellikle güveç menude kesin olmalı esnaf oğrenci için en çok müşteri çekeni diyebilirim aç değilsem bile bahçelievlerden geçerken oturur 2 tane gotururm :D :D
Güveç kesinlikle olacak abi. Konuyu açtığım iyi oldu. Kır pidesi yerine güveç üzerine mi açsam diye düşünüyorum. :D
kunteper
17-07-2015, 16:37
Merkezi olsun, cok ayakustu olsun derim. Istanbul Capada da bi tane var. kol boregi, kir pidesi, guvec, sabahlari pogaca vs bilimum hamur isini satiyor, sabah 6.30dan aksam 7.30a kadar acik vallahi, hic durmadan calisiyor.
Yalniz adam guzel yapiyor o ayri.
Bizde güzel yaparız diye düşünüyorum. :D
Is yaparda tarifi gercekten iyi yapmaniz lazim. Hamur ve ici cok onemli. Bazi pideler var sogukken bile efsane yeniyor. Bazilari var sicak olsa bile tadi rezalet. Birde soguk guzel kendi yapiminiz limonata ve ayran sart :)