Orijinalini görmek için tıklayınız : 2.el araç alımı götürülecek yer ?
By CrAzY
18-07-2015, 18:34
Merhabalar abiler kardeşler yakın zamanda inş araç alacağım 2010 -2013 model piyasada cok hatasız denilip turşu cıkan araçlar olabiliyor.Sizce araç alındığında göstermek amaçlı ustamı,computest yoksa servisemi gösterilmeli ? Computest araştırdım ama hatalı olanlar işi bilmeyenler olabiliyormuş servise götürsem bir ton para isterler ustayamı götürelim.
Usta da hangi usta ? Servis ama hangi marka servisler computest yapıyorlar ? Bende aracımı sattım Corsa 1.7 Dti alacağım. Aramızda anlayanlar vardır illaki.
Konuyu takipteyim.
bymurat___61
18-07-2015, 20:08
Ustaysa kesınlıkle o markanın ıncelıklerını bilen bır usta olamlı. YAni iyi usta denılıp gıdılmemelı.
Artık teknolojı gelişti bır boya makınesı yeterde arta bıle. En onmelı sey ister 5 liralık ıster 100 liıralık arac olsun lifte kaldırılıp bır altı ıncelenmelı aracçların.
Son model sıfır hatasız toplama dıye bır sye soz konusu deıl. Ama iste o markanın ustası lazım
Mesela EK kasa civic konusunda piyasada ıyı denılebılecek cogu adamdam daha ıyıyımdır.
computestte bakılan araca güvenmiyorum, alıcı computeste götürdüğünde de sonradan bir de ustaya ya da servise götürmesi için ben ısrar ediyorum.
en son şehirdışından mecburen computeste tabi tutarak araç aldım, ankaraya 70 kilometre kala aks kestim. 1001 rezillik.
aracın markası/modeline göre gayet detaylı inceleyecek yerler her şehirde var. site üzerinden o ildeki o marka aracın kullanıcılarına danışman daha mantıklı olacaktır.
By CrAzY
18-07-2015, 20:55
Usta da hangi usta ? Servis ama hangi marka servisler computest yapıyorlar ? Bende aracımı sattım Corsa 1.7 Dti alacağım. Aramızda anlayanlar vardır illaki.
Konuyu takipteyim.
Net usta diyemiyorum cünki ben Mjetci oldugum için yıllardır bu marka hakkında bilgim yok malesef.Araç Fluence 90 lık euro 5 motor.Computest yorumlarını okudum hata payı olanlar çok sıkıntı yaşayanlar çok sonradan surpriz yumurta olanlar çok.Esasen yine başka bir marka olsa sorgulamam bunu sorgulamamdaki amaç Fluenceler son zamanlarda çok rağbet gördü plazalar ve flolara kiralanan araçların büyük kısmı fluence o yüzden çok riskli şu sıralar.
Ustaysa kesınlıkle o markanın ıncelıklerını bilen bır usta olamlı. YAni iyi usta denılıp gıdılmemelı.
Artık teknolojı gelişti bır boya makınesı yeterde arta bıle. En onmelı sey ister 5 liralık ıster 100 liıralık arac olsun lifte kaldırılıp bır altı ıncelenmelı aracçların.
Son model sıfır hatasız toplama dıye bır sye soz konusu deıl. Ama iste o markanın ustası lazım
Mesela EK kasa civic konusunda piyasada ıyı denılebılecek cogu adamdam daha ıyıyımdır.
Teşekkür ederim yorum için Araçı yukarıyı post'da yazdım.Boya konusunda sıkıntı yok cünki detailing ile ugrastıgım için gerekli ekipmanla mikron kontrolü yaparım önemli olan mekanik varmı önerebileceğiniz Renault ustası veya servisi.
computestte bakılan araca güvenmiyorum, alıcı computeste götürdüğünde de sonradan bir de ustaya ya da servise götürmesi için ben ısrar ediyorum.
en son şehirdışından mecburen computeste tabi tutarak araç aldım, ankaraya 70 kilometre kala aks kestim. 1001 rezillik.
aracın markası/modeline göre gayet detaylı inceleyecek yerler her şehirde var. site üzerinden o ildeki o marka aracın kullanıcılarına danışman daha mantıklı olacaktır.
Şimdi açıkcası Computestler de ateş pahası sokup da haricinde bişey çıkarsa ücrete yazık servise de götürebilirim sonuçta servis bakımlı ise kayıtları illaki çıkar olmadı sağlam bir usta şaşmaz veya ivedik.
bu computest dediğiniz olay nedir tam olarak? dynoya sokup motorun kaç hp verdiğine göre motor % si belirleyen ona göre motor iyi kötü diyen yerler mi? cahilligimi maruz görün daha önce hiç böle biyere götürmedimde aldığım arabaları.eğer doğru tahmin ediyorsam bu şekilde motor hakkında yorum yapmak çok yanlış olur işin ehli bir ustaya kontrol ettirip içindeki yağa kadar bakıp kompresyon testi yaparak ve kullanarak motor hakkında yorum yapılır bence.ne ***** yağ yakan arabayı kalın yağ katkı vs ile satmadıkları ? adam çakar katkıyı araba zaten yağ yakıyordur hp kaybıda olmaz alırsın 2 hafta sonra hop motor kucakta :)
By CrAzY
19-07-2015, 20:28
bu computest dediğiniz olay nedir tam olarak? dynoya sokup motorun kaç hp verdiğine göre motor % si belirleyen ona göre motor iyi kötü diyen yerler mi? cahilligimi maruz görün daha önce hiç böle biyere götürmedimde aldığım arabaları.eğer doğru tahmin ediyorsam bu şekilde motor hakkında yorum yapmak çok yanlış olur işin ehli bir ustaya kontrol ettirip içindeki yağa kadar bakıp kompresyon testi yaparak ve kullanarak motor hakkında yorum yapılır bence.ne ***** yağ yakan arabayı kalın yağ katkı vs ile satmadıkları ? adam çakar katkıyı araba zaten yağ yakıyordur hp kaybıda olmaz alırsın 2 hafta sonra hop motor kucakta :)
Yok tek motor değil kaportaya bakıyorlar kule şase ve alt takıma da bakıyorlar computest yerine servise ve ustaya götürmem gerekicek sanırım.
CasabLanca
20-07-2015, 00:53
araç alırken kaporta ve motor olmak üzere 2 ayrı ustama gösteririm. eğer araç yeni model servis kaydına bakılmayı gerektirecek birşey olursada servise birlikte gider döküm alırım.
En başta dediğin gibi dyno'ya sokuyorlar. Elemanların geneli makineyi kullanmayı bilmediği için farklı değer çıkıyor. O değere göre yazıyor motor şu kadar bitik. Kaporta sonuçları fena değil ama. Hata payları düşük sayılır. Yinede çok güvenmemek lazım.