Orijinalini görmek için tıklayınız : Kredi kartı hakkında yardım (3D Security)
AliDogukan
19-07-2015, 17:56
Merhabalar.
İnternetten alışveriş için sık sık kredi kartı kullanıyorum belki de 20 farklı alışveriş sitesine kart bilgilerini girmişimdir.Kasko yaptırırken kartı verdim üzerindeki bilgilerle sigortacım çekim yaptı.Velhasıl kelam tüm bu işlemlerde kredi kartının şifresini bile istemiyor ön yüzdeki 16 haneli rakam,son kullanım tarihi ve CVV ile direk alışveriş yapılıyor.O kadar farklı yere bilgileri girince güvenlik konusunda endişeleniyorum.Bazı alışveriş sitelerinde 3D security yani telefona şifre gelip o şifreyi girince alışveriş yapma seçeneği var olduğu zaman kullanıyorum ancak çoğu sitelerde bu yok.Benim POS cihazı çekimi dışında tüm alışverişlerimi 3D Securitye bağlama imkanım var mıdır ? Kartım iş bankası maximum kart.
hayır yok.sanal kart kullanmayı denersen daha kolay olur bence..
sanal kart kullanın en kolayı dert tasa yok :)
onursumer
19-07-2015, 18:08
3d sız kart bılgılerı İle yapılan İşlem malı order oluyor
Normal şartlarda bu alışveriş ıcın form doldurulup İmzanın alıyorlar , halıyle sen İtiraz ettıgınde çekim yapan kısı bu evrakı doğrulayamazsa banka İade yapıyor
AliDogukan
19-07-2015, 18:58
Cevaplar için teşekkür ederim hep sanal kart oluşturmaya da eriniyordum bundan sonra kullanırım artık.
blumenberg
19-07-2015, 19:46
benim bankanın da 3d imkanı yok ne yazıkki, bende ininal kart aldım, alışveriş yapacagım zaman ptt'den yükleme yapıyorum, kullanıyorum. onun dışında kartın içinde meblağ kalırsa her ayın başında 1 TL kullanım bedeli alıyorlar
kunteper
19-07-2015, 20:35
Call centeri arayip Karti posta ve telefon ile alisverise kapamak en mantiklisi herhalde.
Akilli telefonla sanal kart olusturmak, limit aktarmak falan cok kolay oluyor, bankanin uygulamasindan kullanicagim zaman limit atiyorum icine netten ne alicaksam o kdr bulunduruyorum
ercan26esk
19-07-2015, 20:37
3D olayı gayet güvenli diğer yöntemde arkadaşların dediği gibi sanal kart alternatif olabilir...
Bende aynı şekilde kartımı internetten sıkça kullanıyordum taki geçen hafta bir gece gelen ... İşlem size ait değilse iptal için başvurun mesajı gelene kadar. Evet kart bilgilerim birşekilde çalınıp limit bitiren bir harcama yapılmıştı. İptal için başvurdum ve haber bekliyorum sanırım iptal olucak ama yinede can sıkıcı bir durumdu sanal kart kullanmanızı ve dikkatli olmanızı öneririm.
AliDogukan
19-07-2015, 20:46
Bende aynı şekilde kartımı internetten sıkça kullanıyordum taki geçen hafta bir gece gelen ... İşlem size ait değilse iptal için başvurun mesajı gelene kadar. Evet kart bilgilerim birşekilde çalınıp limit bitiren bir harcama yapılmıştı. İptal için başvurdum ve haber bekliyorum sanırım iptal olucak ama yinede can sıkıcı bir durumdu sanal kart kullanmanızı ve dikkatli olmanızı öneririm.
Ben öyleyse bu kartı kaybettim deyip yeni kart isteyeyim o geldikten sonra da hep sanal kart ile alışveriş yapayım,geçmiş olsun..