PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vİze İptal yenİ yasa egzoz a son..

ta_one
21-07-2015, 23:53
ARKADASLAR malumunuz hepımızın araclarında ekzoz ve aksesuar var ama artık sızı durduran polıs memurunun ınsıyatıfıyle hareket etcez ..Yeni kanuna gore polisler artik men vermek verine vize iptal ediyolar ve sıfırdan vize yaptıriyorsunuz araca 4 arkadasim bu sebeble aracları komple soktuler ve vize yaptırdılar... bılginiz olsun..

Seven7
21-07-2015, 23:55
Vize dediğiniz muayene değil mi?

ta_one
22-07-2015, 00:03
EVET aracı yenıden muayeneye goturuyorsun tuv zengın oluyor anlıycan

B16
22-07-2015, 00:15
Desibel ölçer olmadan kime göre neye göre karar veriyor. Saçmalık tamamiyle

34tb9544
22-07-2015, 00:19
Pazar gunu yanlarken yakalandim
Kacmak istemidgim halde silah cekerek onumu kestiler transit connectle silah cekip onumu kestiler daha sonra assaga inip tartistiktan sonra bi boslukta aracima binip kactim baglatmaktansa ceza odemeye raziyim

ta_one
22-07-2015, 00:50

valla ustam bız neler yaptık ama dırek vizeyi iptal etti vize 400 lira tutuyor aracdans sokuleceklerde cabası .. :(

2jz
22-07-2015, 01:14

Desibel ölçer???
Polise desibel ölçer desen küfür etti diye karakola götürür :D

E92 m3 ile önceki yıl standart egzos yüzünden 2 kez ceza yedim aracım bağlandı. Sti kanadı yüzünden aracı bağlanan adam dolu. Mrs'ye dizel megane dan bu kadar ses çıkarmı diye ceza yazan polis var.

fthdrn
22-07-2015, 01:24
ya stiye kanadı yüzünden ceza kesildiğini gördü bu gözler...

MTZ
22-07-2015, 01:27
Desibel ölçer???

E92 m3 ile önceki yıl standart egzos yüzünden 2 kez ceza yedim aracım bağlandı. Sti kanadı yüzünden aracı bağlanan adam dolu. Mrs'ye dizel megane dan bu kadar ses çıkarmı diye ceza yazan polis var.

Banada m3 tamamen standart olmasinda ragmen ceza kitliyolardi az daha 20 dakika tartistik, sebebide 'gizli egzos' mus hergun yeni biseyle geliyolar. Allah akil fikir versin

1lker
22-07-2015, 01:31
Desibel ölçer???

Sti'ım yüzünden kanat ve egsoz dahil çok kez çevrildim fakat hiç birisinde ceza yemedim biraz izah tarzı birazda karşında memur ile alakalı sanıyorum. Egsoz konusunda diyecek lafım yok ama orj kanat kaç sene sürerse sürsün bütün masraflarıyla yazan arkadaşa döner bi şekilde mahkeme bilmem kaç sene sürer diye vermekten çekinen arkadaş çok çıkıyor haklı olduğu halde cezayı kabulleniyor senin orj m3 egsozu muhabbetı gıbı

2jz
22-07-2015, 02:55
Sti'ım yüzünden kanat ve egsoz dahil çok kez çevrildim fakat hiç birisinde ceza yemedim biraz izah tarzı birazda karşında memur ile alakalı sanıyorum. Egsoz konusunda diyecek lafım yok ama orj kanat kaç sene sürerse sürsün bütün masraflarıyla yazan arkadaşa döner bi şekilde mahkeme bilmem kaç sene sürer diye vermekten çekinen arkadaş çok çıkıyor haklı olduğu halde cezayı kabulleniyor senin orj m3 egsozu muhabbetı gıbı

Ben aracım bağlandığında servisten yazı alıp çıkardım.
Arkadaşımın mrs'sini aldığımda çevirmeye girdim polis bende bunun sedanı var hiç böyle böyle ses çıkmıyor dedi yazdı. 3 seferde aynı yerde yedim (ankarada bahçelievler akdeniz caddesinden 1. Cadde dönüşü) zaten orada polisin kafa attımı kaşının altında göz var maddesinden geçiriyor cezayı.
Malesef adamlarda bi standart yok.

Oznsrl
22-07-2015, 04:22
ya stiye kanadı yüzünden ceza kesildiğini gördü bu gözler...

kanka o bişey mi biri anlatsa inanmazdım bizzat gördüm lipten araba bağlandı ceza kağıdında modifiyeli tampon yazıyodu :D

DOA
22-07-2015, 04:32
eski audi aracimin 'day light'ina 'sen buna xenon yapmissin' diyen polis bile cikmisti. anlasilan o ki hepimize muayene yolu gozuktu..

PiscocuK
22-07-2015, 06:26
Uzatmayin en efsane benimki arabamda ceset torbasi yok diye bagladilar :)

ahk
22-07-2015, 08:47
sti kanadı yüzünden hep ceza muhabbeti dönüyor daha bir kişi o cezayı buraya koymadı :) evo ve sti lardaki kanatları ispatlama şansı çok basit o yüzden polis ceza yazması çok zor tabi adamla kavga edersin adamda kuyuya bir taş atar uğraşır durursun.
İstanbul'da iki kere durduruldum haliç köprüsü girişi ya da çıkışıydı akşam saatlerinde 2007-2008 civarında s2k ya parça taktırmaya gelmiştim egsoz var film var filtre var vs. çevirdi buyrun dedim aracın içinde göremedim seni o yüzden durdurdum dedi (yanımda eşim vardı) araba alçak o yüzden olabilir dedim iyi günler dedi devam ettim.
İkincisinde radara girdim gt86 ile gene herşey var bu nasıl bişey diye incelediler hatta gaza bile bastırdılar radar cezasını yazdı iyi günler dedi yolladı.

gakko
22-07-2015, 08:51
hadi hayırlısı :)

Yigit-Y
22-07-2015, 08:51
Izmirde aydın otobanda gecenin 3 ü trafik polisin yanında 200 le gecmisiz :)

Bize hizdan ceza kesti onu anladık.

Filmden dolayı araci men etmiş ama bana soylememisti :)

3 ay boyunca men gezmisim satarken çıktı şaka gibiydi.

Nasıl bir ego ise iyi sovmustum.

can2k
22-07-2015, 08:54
sti kanadı yüzünden hep ceza muhabbeti dönüyor daha bir kişi o cezayı buraya koymadı :) evo ve sti lardaki kanatları ispatlama şansı çok basit o yüzden polis ceza yazması çok zor tabi adamla kavga edersin adamda kuyuya bir taş atar uğraşır durursun.
İstanbul'da iki kere durduruldum haliç köprüsü girişi ya da çıkışıydı akşam saatlerinde 2007-2008 civarında s2k ya parça taktırmaya gelmiştim egsoz var film var filtre var vs. çevirdi buyrun dedim aracın içinde göremedim seni o yüzden durdurdum dedi (yanımda eşim vardı) araba alçak o yüzden olabilir dedim iyi günler dedi devam ettim.
İkincisinde radara girdim gt86 ile gene herşey var bu nasıl bişey diye incelediler hatta gaza bile bastırdılar radar cezasını yazdı iyi günler dedi yolladı.

sanırım siz hep iyi niyetli polislere denk gelmişsiniz =)

ferhatcam
22-07-2015, 08:55
Ceset torbasından benimde ceza yemişliğim var :D ehliyetimi ilk aldığımda yeni boy gösteren terlemiş bıyıklarımla müzik son ses gezerken siren sesini duymuyorum ehliyetim yoktur diye takılıyor peşime durup ehliyeti gösterince yüzündeki moral bozukluğu ifadesi hala gözümün önünde :) . Arabayıda didik didik aradı 3 arkadaşımın kimliğini vs. sorguladı en son kıl olup ceset torbası yok diye 70-80 civarı bişey kitledi..

ygtrn
22-07-2015, 08:57
birazda izah ve karşındaki polis memuruyla aramızda olan diyalogla alakalı bu durum diye düşünüyorum arkadaşlar, polis çevirdiği zaman öcü cevirdi gibi tavırlara giriliyorsa şayet poliste ona göre davranıyor... arabamda eşşek gibi scoop, böğüren egzos ve gecikmiş muayenemnle 4 defa çevirmeye girdim hiçbiride ceza yazmadı üstüne araban güzelmiş diye sağını solunu inceleyip 2 dakka muhabbet edip yolladılar....

kanashibari
22-07-2015, 09:26
Konuyu açan arkadaştan ricam bununla alakalı ilgili kanun maddesinin bir linkini yada yazılı halini koyabilir mi? Bazı şeyler yeni kanun zannedilip şehir efsanesi olabiliyor.
Zaten aracınızda yaptığını en ufak değişiklik teknik değişikliğe giriyor far ampulünü örnek orj i sarıdır sen beyaz takarsın bundan bile muayene tespit istenebilir.
O yüzden sağlam bilgilerle konuya bakmak lazım.

blow07
22-07-2015, 09:31

Eksoz ucu var diye ceza yiyen arkadaşım var. Neymiş aracın orjinalligi bozulmuş modifiye yapılmış . DesiBel ile kontrol sanırım gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeler için geçerli . Bizim ülkemizde olmaz öyle şeyler

HarunToprak
22-07-2015, 09:32
Korka korka araba kullanıyoruz 15 gündür bir sefer garajdan çıkardım arabaya binemiyorum egzosu sökücez bu gidişle

HarunToprak
22-07-2015, 09:35
birazda izah ve karşındaki polis memuruyla aramızda olan diyalogla alakalı bu durum diye düşünüyorum arkadaşlar, polis çevirdiği zaman öcü cevirdi gibi tavırlara giriliyorsa şayet poliste ona göre davranıyor... arabamda eşşek gibi scoop, böğüren egzos ve gecikmiş muayenemnle 4 defa çevirmeye girdim hiçbiride ceza yazmadı üstüne araban güzelmiş diye sağını solunu inceleyip 2 dakka muhabbet edip yolladılar....

Biraz çeviren polis ile alakalı arabam da egzos dışında birşey yok,kemerim takılı şekilde çevirdiler sırf 106 diye dönüp dönüp durdu egzosu gördü bağlıyorum dedi. Ne kadar iyi niyetli konuşşamda ceza yaz arabamı bağlama desem de bağladılar. Tamamen karşındaki kişi ile alakalı

Umut melek
22-07-2015, 09:43
Insallah yasal resmi bi bilgi değildir ne istiyorlar bizden anlamadım ben

can2k
22-07-2015, 09:46
yalnız her 10 sayfada bir buna benzer bi konu açılıyo

dirk
22-07-2015, 09:46
sayısız trafik cezası yedim tamamen arabayla ilgili oldduğunu düşünüyorum.. Camı açtıktan sonra ilk söylediğiniz kelimeler polisin yazıp yazmamasında cok etliki :)

hndcrx
22-07-2015, 13:24
1 senedir 1000 km yapmamışımdır bunlar yüzünden.
inatla da sökmüyorum ne film camlarımı ne yayları,ne egzoz kafasını.
garajda yatıyor

Kadyr
22-07-2015, 13:38
iyi güzel olmuş çünkü abuk sabuk bağırtan çağırtan var buna tofşlarda dahil apaçi bmw lerde dahil. abartısına karşıyım. bendede bir miktar ses var pek duyulmuyor ama ceza kesse keser yapcak bişi yok derim. çünkü kurunun yanında yaşda yanar. millet bokunu çıkarıyor sokak arasında bağırtmalar falan hemen arayıp şikayet ediyorum.

HaKo
22-07-2015, 13:40
eşşek gibi böğüren egzozları bağlasınlar çok iyi yapıyorlar. Hiç kimse bi kaç adamın egosu zevki yüzünden o sesi çekmek zorunda değil.

Burak-Akın
23-07-2015, 00:15
Banada m3 tamamen standart olmasinda ragmen ceza kitliyolardi az daha 20 dakika tartistik, sebebide 'gizli egzos' mus hergun yeni biseyle geliyolar. Allah akil fikir versin

Son zamanların modası o zaten '' GİZLİ EGZOZ '' uydurmuşlar kıçlarından bişey herkes aynı şeyi söylüyor

Bende polisin vicdanına kaldığına inanıyorum. Bende birkaç kez egzoz yüzünden çevrildim. Birinde resmen egzoz bütün çevreyi inletiyordu. Yakaladı ve ceza vermeden bıraktı

Sonra Sİ ile egzoz açıkken yakalandım 196 lira kitleyip bıraktı

ta_one
23-07-2015, 00:33
http://i.hizliresim.com/rVmE2P.jpg
http://i.hizliresim.com/WZ6bGP.jpg
EN SON CEZA YİYEN ARKADASİM POLISIN DEDIGINE GORE YENI YASA CIKMIS VE HANI NERDE DINLEMEMIS VIZEYI IPTAL ETMIS EKZOZ HARIC RENK BILE RUHSATA İŞLİ

Erdem K.
23-07-2015, 08:33
bu yeni bir olay degil bence...

2007 yilinda izmir bucada cam filmi yuzunden polis ceza keserken konu uzadi ve arabami bagladilar. filmleri sökup, muayene tazeleyip trafikten men olan aracimi tekrar trafige sokmustum... bence ceza yazilan maddeyle ilgili bir durum bu...

sti'ım haftalardir garajda, twingo aldim kafam rahat :D herkese tavsiye ederim :p

sagi
23-07-2015, 13:44
Kacmak istemidgim halde silah cekerek onumu kestiler transit connectle silah cekip onumu kestiler daha sonra assaga inip tartistiktan sonra bi boslukta aracima binip kactim baglatmaktansa ceza odemeye raziyim

anlatsana biraz neden kaçtın :D

johnie
23-07-2015, 13:47

senin yaptığını ben geçen hafta cadde de yapıcaktım , tam gazlıyordum baktım ileride motorize bekliyor aynadan baktım arkadan da geliyor dedim kenarı çek. Cezayı kesti sonra ileride 2 tane daha varmış çevirme iyi ki kaçmamışım dedim . Seninki iyi boşluğuna gelmiş :) Adam motorda plaka yok diye direk trafikten men ediyorum dedi , konusu açılmışken var mı böyle bir hakkı ? Motor da plaka takılı değil diye men etmek ?

Yigit-Y
23-07-2015, 13:57
Evet men ediliyor.plakasiz motorlu taşıt.

Ama geçen bizim arkide elektrikli motorsiklet var memuru acayip trolledi :)

Memur siee git dedi çocuğa.

Elektriklo motorsiklet hicbirseye tabi değil. Bisiklet muamelesi görüyormuş: )

can2k
23-07-2015, 13:57
senin yaptığını ben geçen hafta cadde de yapıcaktım , tam gazlıyordum baktım ileride motorize bekliyor aynadan baktım arkadan da geliyor dedim kenarı çek. Cezayı kesti sonra ileride 2 tane daha varmış çevirme iyi ki kaçmamışım dedim . Seninki iyi boşluğuna gelmiş :) Adam motorda plaka yok diye direk trafikten men ediyorum dedi , konusu açılmışken var mı böyle bir hakkı ? Motor da plaka takılı değil diye men etmek ?

avrupada daha motor cevirdiklerini gormedim ama anadoluda ugrasiolar o işle katlanan plakalıklardan takmak sart =)

can2k
23-07-2015, 13:58
avrupa derken avrupa yakası yanlış olmasın entel bi yazı olmuş şimdi farkettim:D

johnie
23-07-2015, 14:03
avrupada daha motor cevirdiklerini gormedim ama anadoluda ugrasiolar o işle katlanan plakalıklardan takmak sart =)

bu hafta taktık zaten, adam direk çevirdi konuşma şu amiri ile ;
Amirim söylediğini motoru çevirdim, plaksı yok trafikten men ediyorum. Ben tabi 1-2 yaşıma girdim orada. Diller döktük, plaka geldi 88TL ye paçayı kurtardık

ilkay325i
23-07-2015, 15:52
Warex için parayı ayarladım ben kararsızım şuan Warex mi Note Edge Mi :D Yardımcı olun arkadaşlar :D

can2k
23-07-2015, 16:03
Warex için parayı ayarladım ben kararsızım şuan Warex mi Note Edge Mi :D Yardımcı olun arkadaşlar :D

warexte durumu çok kurtarıcak gibi diil artık ama note a da karşıyım, iphone :icon_tup:

hondaa
23-07-2015, 22:31
bndede var warex ama orjınale donsemmı dıye dusunuyorum :)

Evrenoz
23-07-2015, 22:34
Vize iptali nedir ben anlamadım.. Egsos, cam filmi ya da benzeri bir sebep ile bağlandığında aracı muayeneye sokmadan çıkaramamak ise, bu zaten senelerdir olan bir şey

hndcrx
24-07-2015, 00:06
bu olayın tek elle tutulur tarafı kendi açımdan masrafım azaldı,aracım km yapmıyor...
ama araba yattığı yerde gene zarar(satsam parasını değerlendirsem 1,5 sende ne getirirdi vs..)
daha çok yatacak anlaşıldı :D

fthdrn
24-07-2015, 00:45
konu dışı olacak ama bu nasıl bir başlıktır ya :D her gördüğümde gülüyorum.

MTZ
24-07-2015, 01:10

Gel al serviste Egzostan men edilene film bedava :D

evrendogu
24-07-2015, 07:27
arkadaşlar durum zaten bu şekilde değil miydi? Aracı trafikten men ediyor, alıp otoparka çekiyor. sen otoparkta veya aracı çekici ile götürerek orijinale çeviriyorsun ve tekrar muayeneye sokuyorsun. Geçerse ruhsat çıkartarak trafiğe çıkıyorsun.

Yigit-Y
24-07-2015, 07:35
Eskiden izin kagidi verirlerdi 1 hafta için muayaneden geçip

Trafikteki.men kaldirilirdi egzoz için.

Eskiden izmitten bir abim cozerdi muayanesiz bıraktı bu işleri ne güzel günlerdi.

:)

can2k
24-07-2015, 07:52
Eskiden izin kagidi verirlerdi 1 hafta için muayaneden geçip

Trafikteki.men kaldirilirdi egzoz için.

Eskiden izmitten bir abim cozerdi muayanesiz bıraktı bu işleri ne güzel günlerdi.

:)

eskiden bi telefon acip atmden 250yi yollardık men kalmazdı :D

Yigit-Y
24-07-2015, 07:55
eskiden bi telefon acip atmden 250yi yollardık men kalmazdı :D

Aynen izin kağıdı ile 1 hafta semte terör estirirdim.

Polis cevirirdi izin kagidini gosterirdim.

Son gün hesaba atardım parayı.

Men kalkardi ama araba 10 gun yatirirdim polisler unutsun diye b.evler çok çekti benden :)

Şimdi kendime sovuyorum keske yapmayaydim diyorum :(

can2k
24-07-2015, 07:57
Aynen izin kağıdı ile 1 hafta semte terör estirirdim.

Polis cevirirdi izin kagidini gosterirdim.

Son gün hesaba atardım parayı.

Men kalkardi ama araba 10 gun yatirirdim polisler unutsun diye b.evler çok çekti benden :)

Şimdi kendime sovuyorum keske yapmayaydim diyorum :(

olsun iyidir guzel gunlerdi galeriler caddesinden kesicisiz geçmezdim semt severdi beni :D

arkın_aLLen
24-07-2015, 13:14

Benimde aklıma nedense sen istiyor duj vercek 100 dollar geliyor... :9

can2k
24-07-2015, 13:16
Benimde aklıma nedense sen istiyor duj vercek 100 dollar geliyor... :9

hahahahaha

hondaperformans
24-07-2015, 13:35
hayatımda tüvtürk muayene sistemi kadar saçma bir sistem görmedim....
polisin tavrı ayrı bir muamma...
zaten polis ve tüvtürkün işlemleri koordineli ve aynı standartta olması lazım...
bazen tüvtürk den geçtiğiniz birşeyden polis ceza yazıyor. bunun için muayene istasyonunda polisin de görevlendirilip onay vermesi lazım.
nedir bu çocuk oyuncağı mı???

tek sebebi var arkadaşlar...
para....

Sadık Özyer
24-07-2015, 13:40
Aracın egzozunun ses çıkartması yada çıkartmaması değil , fabrikasyon bir egzozun üzerinde bulunması yasaktır ve cezai işlem uygulanır. Ayrıca Ferrarinizle gece gece mahalle arasında bu araba stok yiaa diyip çevreyide rahatsız edemezsiniz buda yasaktır.