PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : RCD510 a anfi ve sub bağlamak

driver_can
23-07-2015, 12:20
6r polo aracım var.Orjinal kapı hoparlörleri mevcut.Xetec 600.1 anfi aldım mono sıfır.Alpıne 30 cm kendinden kutulu subwooferım var.Bu şekilde kullanan oldu mu hiç?Kapılar basın altında çok ezilir mi.Derdim çok yüksek ses değil elimdeki subwooferı değerlendirip içerde kaliteli bir müzik dinlemek şuanki halinden şikayetçi değilim.

Yarbay
23-07-2015, 12:31
6r polo aracım var.Orjinal kapı hoparlörleri mevcut.Xetec 600.1 anfi aldım mono sıfır.Alpıne 30 cm kendinden kutulu subwooferım var.Bu şekilde kullanan oldu mu hiç?Kapılar basın altında çok ezilir mi.Derdim çok yüksek ses değil elimdeki subwooferı değerlendirip içerde kaliteli bir müzik dinlemek şuanki halinden şikayetçi değilim.

xetec 600 + 30cm lik alpine polo 6r gibi aracı ötürür.

şahsen bence 30cmlikler çok abartı geliyor zevk meselesi ama 30cm likler hem yeteri kadar hızlı değil hem tondan çok bangır bangır bağırıyor, kaliteli müzik dinlemek istediğini belirtmişsinki genelde SQ cular yani Sound Qualityciler 20cm önerir belki tek tük birkaç 25cmlikler vardır ama asla 30cm önerdiklerini okumadım görmedim :(

diyorum ya zevkler renkler hem polo 6r için 30cm bagajı öldürmek değil yok etmek demek :)

rex8 yada jbl 804 gibi tonlu çalan 20cmlik dinleme şansınız oldumu hiç? doğru kabinde bence çok ama çok tatlı özellikle rex 8.

driver_can
23-07-2015, 12:44
daha önce 30 cm alpıne basımı 207 aracımda kullanıyordum.İnfinity midler ve jl audio stereo anfiye bağlıydı.Alpıne çok sert çalmıyordu.Tonu hoşuma gidiyordu uğultu yoktu.Ama bu anfi hem mono hem de daha güçlü.Bagaj çok problem deil hep tek başıma kullanıyorum.Kutusu kendinden kabinli çok abartı yer kaplamıyor.Ama çok mu sert gelir.Bası mı değiştiriyim?

phantom
23-07-2015, 13:41
subw'ın ürettiği ses kabinetin tasarımına bağlı; kabinetin hacmi (basitçe büyüklüğü) çok önemli bir parametre.

büyüklüğü kafaya göre belirleyemeyiz, kabinet hacmi ve tasarımı (port sayısı vs.) bazı hesaplara göre belirleniyor. gelişine vuruyorum pampa mantığında kabinet yapıldığında çıkacak ses aynı şekilde oluyor...

kendinden kabinetli Alpine aldım dediğine göre kabinetin belli bir hesaba göre yapıldığını, bu nedenle uygun olduğunu varsayıyorum, zaten almışsın; denemeye değer.

kabinetin büyük olmadığından bahsetmişsin, buradan çok alt frekanslara inmediğini anlıyorum; yani abartılı, müzik harici saçma sapan bas frekanslar üretmeyeceğini tahmin ederim.

bir başka konu subw'a gidecek sesin frekansını limitlemek; yani sadece çalabileceği frekansları göndermek (freq cut). stok teybi kullandığını varsayarak freq cut işlemini anfinin üzerinde yapabileceğini tahmin ediyorum. amp üzerinde low pass filter (LPF) switch olması lazım, bu switchi ayarlayarak ilgili ayarı yaptırabilirsin.

geriye subw'ın ses seviyesini ayarlamak kalır; bunu da amp üzerindeki gain düğmesi ile yapabilirsin. kapı driverlarını ezer mi gibi soruların cevabı burada. anfinin acayip güçlü olması mono olması vs. önemli değil. kısarsın, az güç üretir :)...

zaten almışsın, bu saatten sonra sana kalan denemek... ;)

driver_can
23-07-2015, 14:25
subw'ın ürettiği ses kabinetin tasarımına bağlı; kabinetin hacmi (basitçe büyüklüğü) çok önemli bir parametre.

büyüklüğü kafaya göre belirleyemeyiz, kabinet hacmi ve tasarımı (port sayısı vs.) bazı hesaplara göre belirleniyor. gelişine vuruyorum pampa mantığında kabinet yapıldığında çıkacak ses aynı şekilde oluyor...

kendinden kabinetli Alpine aldım dediğine göre kabinetin belli bir hesaba göre yapıldığını, bu nedenle uygun olduğunu varsayıyorum, zaten almışsın; denemeye değer.

kabinetin büyük olmadığından bahsetmişsin, buradan çok alt frekanslara inmediğini anlıyorum; yani abartılı, müzik harici saçma sapan bas frekanslar üretmeyeceğini tahmin ederim.

bir başka konu subw'a gidecek sesin frekansını limitlemek; yani sadece çalabileceği frekansları göndermek (freq cut). stok teybi kullandığını varsayarak freq cut işlemini anfinin üzerinde yapabileceğini tahmin ediyorum. amp üzerinde low pass filter (LPF) switch olması lazım, bu switchi ayarlayarak ilgili ayarı yaptırabilirsin.

geriye subw'ın ses seviyesini ayarlamak kalır; bunu da amp üzerindeki gain düğmesi ile yapabilirsin. kapı driverlarını ezer mi gibi soruların cevabı burada. anfinin acayip güçlü olması mono olması vs. önemli değil. kısarsın, az güç üretir :)...

zaten almışsın, bu saatten sonra sana kalan denemek... ;)
subwooferı yeni almadım 1 senedir bende daha önceki aracımda da kullandım tonu hoşuma gidiyordu.Fakat ozaman stereo anfiye bağlıydı ön kapılardada midlerle çalıyordu.Şimdi kendinden daha güçlü mono anfi aldım.Bunu yeni almış oldum.Kapılarda da fabrika çıkışı sistem mevcut olacak.

Korollacı
24-07-2015, 08:45
bıraz basslı olur ama teybın ayarlarından bası kıstın mı tatmın edıcı ses alırsın.

slowmotion
24-07-2015, 09:46
Konu açılmîşken rcd510 a usb kullanmaya yarayan kablo kullanan varmi?

enes28
24-07-2015, 11:40
Makyajlı Polo'da orjinal kolonlar ve üniteyle Xetec 600.1 ve Jbl 1000'lik kullandım.
İyi bi ayarla orjinal tizlerle keyifli bir müzik sistemi olur

Gokhan43
24-07-2015, 12:20
Konu açılmîşken rcd510 a usb kullanmaya yarayan kablo kullanan varmi?

RCD510 malesef USB desteği yok.

driver_can
24-07-2015, 13:20
Makyajlı Polo'da orjinal kolonlar ve üniteyle Xetec 600.1 ve Jbl 1000'lik kullandım.
İyi bi ayarla orjinal tizlerle keyifli bir müzik sistemi olur

Benimde xetec anfim bugün geldi 600.1 kargodan tam istediğim gibi ufak yer kaplamayacak bir ürün.Sanırım bas kabininin arkasına montajlayacağım orjinal alpıne kabin altına saç kestirip.Benimde yapacağım şey orjinale sadece anfi ve bas eklemek olacak.

slowmotion
24-07-2015, 20:18
RCD510 malesef USB desteği yok.

Bu ürün sahtemi ozaman?
http://www.aliexpress.com/item/RNS315-RCD510-USB-Switch-and-Cable-for-VW-MK6-Golf-6-SCIROCCO-Jetta-Passat-5KD-035/32328117378.html?tracelog=ae-app-ios-sharefor-shkmail

Gokhan43
24-07-2015, 21:22
Bu ürün sahtemi ozaman?
http://www.aliexpress.com/item/RNS315-RCD510-USB-Switch-and-Cable-for-VW-MK6-Golf-6-SCIROCCO-Jetta-Passat-5KD-035/32328117378.html?tracelog=ae-app-ios-sharefor-shkmail

O ürün Çin pazarı için üretilen Delphi marka rcd510'lar için :)

driver_can
07-08-2015, 14:54
geçtiğimiz salı ürünlerimin montajını yaptırdım.Şuan gayet memnunum beni yeterince memnun etti.Orjinal rcd510 ana ünite mevcut aracıma anfi ve alpıne bas montajı yaptırdım.Sıfır aldığım xetec 600.1 mono anfinin içinden çıkan bas kontrol ayar düğmesini de gizli bi yere monte ettirdim.Duruma göre kısıp arkada oturanları rahatsız etmiyorum böylece.Sırada rcd510'a orjinal scırocco tampon kamerası montajı var.
http://i.hizliresim.com/mz14ry.jpg

mannerboy
07-08-2015, 15:52
ben o kabloyu aldım rcd 510 lar ikiye ayrılıyor wersiyon farkı var benim 6r polo gtide usbnin takılcağı pin yok bazı rcd 510 larda var ama yine orijinal olan sanırım sciroccolarda yada golflerde olan olabilir..

teybinizi söküp resimdeki soket varsa o kablo işe yarar :D

http://g04.a.alicdn.com/kf/HTB1fvN5HVXXXXbTXXXXq6xXFXXXg/USB-Cable-Adapter-Wire-Harness-Loom-for-RCD510-Radio-RNS510-Golf-Tiguan-Jetta-Passat-.jpg

driver_can
07-08-2015, 15:57
ben o kabloyu aldım rcd 510 lar ikiye ayrılıyor wersiyon farkı var benim 6r polo gtide usbnin takılcağı pin yok bazı rcd 510 larda var ama yine orijinal olan sanırım sciroccolarda yada golflerde olan olabilir..

teybinizi söküp resimdeki soket varsa o kablo işe yarar :D

http://g04.a.alicdn.com/kf/HTB1fvN5HVXXXXbTXXXXq6xXFXXXg/USB-Cable-Adapter-Wire-Harness-Loom-for-RCD510-Radio-RNS510-Golf-Tiguan-Jetta-Passat-.jpg
ben usb kablosu montajı yapmayacağım yalnız.Bende sarı çoklu pin girişi var o da kamera için zaten.Usb kablosu montajı için bu gösterdiğiniz jak çıkışı yok benim cihazımda.Aliexpresste bu çoklu pine girecek soketle birlikte satılıyor scırocco kamera seti.

mannerboy
07-08-2015, 16:00
diğer arkadaşlara cevap verdim ben onu @slowmotion

driver_can
07-08-2015, 16:04
diğer arkadaşlara cevap verdim ben onu @slowmotion

ok.Bende tekrar okurken farkettim yukarıda ki yoruma istinaden cevap verdiğinizi.Olsun tekrar bilgilenmiş olundu dediğiniz gibi usb için o sarı yuvarlak çıkış olması gerekiyor.Yanındaki sarı çok pinli sokette kamera çıkışı.

Mehmetmert
07-08-2015, 16:42
O usb cikisi media in opsiyonu olan aracin rcd 510!teybinde geliyor baskada gelmiyor diye biliyorum...

Ufuk
07-08-2015, 16:58
Bende rcd 310 var ama usb de kullanabiliyorum. Aux ucuna usb kablosu aldım bi teknoloji marketinden yalan olmasın 14 liramıydı neydi. Nette ''aux to usb '' diye aratırsanız çıkıyor.
Aux için illa telefon,ipod vs bağlayıp bide onun şarjı bitmesin diye araç şarj kiti takıp ortalığı kablo yığınıyla doldurmaya gerek yok..

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/narita-usb-to-aux-kablo-1-kalite-bir-sifir-urun-177044789?mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

mannerboy
07-08-2015, 17:08
oda mantıklıymış :D

murat_ileri
10-08-2015, 03:41
oem ana üniteler için audio system cadence gibi markalar usb aparatı üretiyor, dikkat edilmesi gerek konu ise öncelikle cihazı almadan önce teybi söküp arka bağlantı soketine mutlaka bakılmalı aksi takdirde aldıgınız aparatı baglayamaya bilirsiniz

Raindrops
10-08-2015, 03:50
Bende rcd 310 var ama usb de kullanabiliyorum. Aux ucuna usb kablosu aldım bi teknoloji marketinden yalan olmasın 14 liramıydı neydi. Nette ''aux to usb '' diye aratırsanız çıkıyor.
Aux için illa telefon,ipod vs bağlayıp bide onun şarjı bitmesin diye araç şarj kiti takıp ortalığı kablo yığınıyla doldurmaya gerek yok..

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/narita-usb-to-aux-kablo-1-kalite-bir-sifir-urun-177044789?mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Şarkıyı nasıl değiştiriyorsunuz?

murat_ileri
10-08-2015, 03:59
Şarkıyı nasıl değiştiriyorsunuz?

değiştirmiyoruz zira o kabloyu takıpta daha usbden müzik dinleyebileni görmedim :D

Ufuk
10-08-2015, 06:57
Değiştiremiyorum fakat güzel bi playlist yaparsanız değiştirmeye gerekte kalmıyor.

dirk
10-08-2015, 08:23
o kablo gerçekten calışıyor mu ya ? ahahaha :) hayretler içerisindeyim