PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Peugeot 208 GTI

ZX-636R
24-07-2015, 01:42
Makyajlanan 208 GTİ ın teknik verileri ve fiyatı açıklandı. Haziran ayında peugeot.com da yayınlanan foto ve veriler sonrasında nihayet Peugeot TR de bugün internet sayfasında güncelleme yaptı. Yeni bir araç almaya karar verdiğimden ve eski bir Peugeot sahibi olduğundan 208 GTİ ile yakından ilgileniyordum. Temmuz ayı başından bu yana bir çok bayii ile görüştüm bugün yaptığım son görüşmelerde de aldığım bilgilere göre henüz TR de hiçbir bayinin ne fiyattan ne araçtan net bilgisi olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim :-) Öyleki bazı bayideki satış temsilcileri(ağırlıklı bayanlar) GTİ fiyatı yerine bana GT line özelliklerini anlatıp GT line fiyatı verdiler :-) Gerçekten konusunda uzman önerebileceğiniz bir bayi ve satış temsilcisi varsa yardımcı olmanızı isterim.(eski aracımı aldığım firma artık peugeot bayisi olmadığından tanıdığım bayi yok)

Takip ettiğime göre aracın eski ve makyajlı versiyonlarının fiyatları temmuz ayında www.peugeot.com.tr sayfasından şu şekilde açıklandı

Tarih Model Liste Fiyatı Kampanyalı Fiyat
06 Temmuz 2015 mevcut 73.075 71.075
06 Temmuz 2015 makyajlı 73.900 71.900
23 Temmuz 2015 makyajlı 73.900 70.900

bugün itibariyle resmi internet sayfasında artık sadece makyajlı versiyonun fiyatları sunuluyor ancak bayileri aradığından henüz TR de araç yok o yüzden fiyat belli değil diyorlar. İnternet sayfanızda açıklanmış ama deyince onlar baz fiyat TR ye gelince değişir diye cevap alıyorum. O zaman bana € bazında teklifinizi sunun dediğimde henüz hiçbir bayiden cevap alamadım. Bugün konuştuğum bir bayi bana cam tavan+navigasyonlu araç için son fiyat 73.000 TL teklif etti :-) Makyajlı versiyonda nav. standart olduğundan yenisi almak istediğinizde liste fiyatı cam tavan da dahil 72.376 TL ye geliyor. Bir başka gariplik de aracın opsiyonları arasında metalik boya ve sedefli beyaz seçeneklerinin olması. Mesela ben opak renk istiyorum baz fiyat 70.900 olandan ama araç sadece metalik yada sedefli beyaz olarak satılıyor yani ops olan metalik renk aslında zorunlu :-) Baz fiyatı düşük tutmak için uygulanan klasik pazarlama teknikleri.

Bugün Peugeot TR genel merkezi arayıp bilgi istediğimde bayiler ile görüşmem tavsiye edildi. Yau bayilerin konu hakkında net bilgisi yok ben onlardan daha çok araştırdım diyerek biraz israr ettiğimden size yarın döneceğiz diye cevap aldım. Bakalım yarın ola hayır ola. Yanlız bir konuda firmayı tebrik ediyorum daha araç TR ye gelmeden kampanya yaparak önce 2.000 TL ve bugün itibariyle de toplam 3.000 TL indirim yapmış oldu. Üstelik €/TL kur 3 ü aşmasına rağmen kampanya tam gaz devam ediyor. Araç bayilere gelince bu indirim 5.000 TL yi geçecek gibi gözüküyor :-) Bu da başarılı pazarlama stratejisinin bir uygulaması olsa gerek. Milyar dolarlık ciro yapan şirketler yönetim tarzını görünce hayret ediyorum yoksa kabahat bizde mi? Arz-talep, eşek-semer meselesi.
Arabayı almaktan vaz mı geçsem diye düşünmüyor değilim.

Bu arada arabayı almak istememin en önemli sebebi çok üstün teknolojisi yada çok uygun fiyatı yada çok hızlı olması vs değil. 1999 yılında 206 GTİ ilk çıktığında almıştım ancak gençlik yıllarının verdiği ateş ve immortalite hissi sonucu 1 yıl içinde 2 kaza yapınca aile baskısı ile satmak durumunda kalmıştım. İçimde biraz ukte kaldığından yılların getirdiği kısmi olgunluk ve gelişen otokontrol sonrası 208 GTİ yı daha mantıklı kullanarak bu boşluğu kapatmak istiyorum.

Makyajlı 208 GTİ ın TR de bugün yayınlanan verileri sonrası eski versiyon ile karşılaştırdığımda Tork aralığının hatalı yayınlanmış olabileceğini düşünüyorum.
Eski versiyonda Tork 275 Nm 1750-4000 dd aralığındaydı. Yeni versiyonda 300 Nm 3000-6000 dd aralığında yayınlanmış. 3.000 dd max tork gelmesi beni şaşırttı ayrıca eski araç max hp yi 5.800 dd verip 6.500 dd devir bitiriyordu. Bunun 6.000 de max torku vermeye devam etmesi bana mümkün gelmiyor. O zaman max hp yi de 7.500 demi verecek :-) fotolarda Redline 6.000-7.000 olarak gözüküyor. (fotoları ekleyemedim link: http://www.peugeot.com.tr/kesfet/208/gti/ )
İki araç arasında sadece yazılım farkı olduğunu aracın stage 1-2-3 uygulamalarında aynı verileri verdiğini görmüştüm.
( http://www.dvxperformance.be/stage/peugeot/208/mid-2015-/4864/gti-16-thp/1 ) bu linkte Stage 1 ve standart güç eğrisi mevcut. Gördüğüm kadarı ile max Tork 2.000 - 4.400 aralığında. 6.000 dd tork 200 Nm gibi oysa Peugeot Tr sayfasında 6.000 dd tork 300 Nm olarak yayınlanmış :-)

Yukarıda belirttiklerim sonrasında görüşlerinizi paylaşmanızı rica ederim.
Teşekkürler

ZX-636R
25-07-2015, 14:38
Peugeot TR de yayınlanan özellikleri
http://www.peugeot.com.tr/media/showrooms/showroom-peugeot-208-gti-kppv3/medias/208%20GTI/06%20-%20Information%20techniques/motor_690.png

http://www.peugeot.com.tr/media/showrooms/showroom-peugeot-208-gti-kppv3/medias/208%20GTI/02%20-%20Design%20Exterieur/PEUGEOT_208GTi_1502PC002.jpg

http://www.peugeot.com.tr/media/showrooms/showroom-peugeot-208-gti-kppv3/medias/HEADER/default-header-208gti.jpg

http://www.peugeot.com.tr/media/showrooms/showroom-peugeot-208-gti-kppv3/medias/208%20GTI/01%20-%20Homepage/PEUGEOT_208_2015_436_FR.jpg

http://www.peugeot.com.tr/media/showrooms/showroom-peugeot-208-gti-kppv3/medias/208%20GTI/02%20-%20Design%20Exterieur/exterior3.jpg

http://www.peugeot.com.tr/media/showrooms/showroom-peugeot-208-gti-kppv3/medias/208%20GTI/03%20-%20Design%20Inte%CC%81rieur/PEUGEOT_208_2015_437_960x460_FR.jpg

http://www.peugeot.com.tr/media/showrooms/showroom-peugeot-208-gti-kppv3/medias/208%20GTI/03%20-%20Design%20Inte%CC%81rieur/interior_2.jpg

http://www.peugeot.com.tr/media/showrooms/showroom-peugeot-208-gti-kppv3/medias/208%20GTI/03%20-%20Design%20Inte%CC%81rieur/interior_3.jpg

MiaMi
25-07-2015, 15:12
Bide kullanırken kadranları görebilsek çok iyi olurdu.Ayrıca kafadan dalma yapıyor araç ben beğendim kullanımı keyifli alt devirler için bişeyler lazım.

beakmenek
25-07-2015, 15:22
Benim kendi aracımda kadranı görememek gibi bir sıkıntım hiç olmadı, oturuş pozisyonundanda çok memnunum açıkcası. Çoğu kişi kadrandan şikayetçi ondan belirteyim dedim :)
Makyajlı hali çok hoşuma gidiyor imreniyorum :D Tork aralığı bence benim modelimde yanlış belirtilmiş :), maksimum tork denildiği gibi 1750 de başlamıyor gibi hissediyorum açıkcası.
Bu arada ben daha dün araca bakım yaptırıyordum serviste ve artık gti getirilmediğini söylediler bana :soru:

Eworen
25-07-2015, 15:24
Teknik özellikler konusunda sıkıntı yaşıyorsanız evvela tüm markaların uk sitesini kontrol edin
Ben acabaya düştüğüm an ingiltere sitelerini kontrol ederim
Burdan detayları kontrol edebilirsiniz.;
http://www.peugeot.co.uk/media/new-peugeot-208-prices-and-specifications-brochure.pdf

Öte yandan 0-100: 6.5 sn 0-1000 m: 26.5 sn fabrika verileri harika gözüküyor.
Otm versiyonu olsa kesinlikle GTI ın yerine almak isterdim ben tipini falan beğeniyorum
Tabi güzel adam akıllı çalışan bi otm sistemle..

ali kulup
25-07-2015, 15:48
Kadranla ilgili bende hic bir sorun yasamadim:)

MiaMi
25-07-2015, 16:09
Direksiyon simidinin altından bakmak zorunda kaldım tepe noktalarda kapatma yapıyordu.

ZX-636R
25-07-2015, 18:07
Bide kullanırken kadranları görebilsek çok iyi olurdu.Ayrıca kafadan dalma yapıyor araç ben beğendim kullanımı keyifli alt devirler için bişeyler lazım.
aracın süspansiyon sistemi biraz da konfor ve eğlenceli kullanım göz önüne alınarak hazırlanmış. Kısmen önden kayma hisse veriyor 207 RC ye göre biraz daha yumuşak olduğu söyleniyor. Alt devirler daha da canlı olsa efsane olur:-)

Benim kendi aracımda kadranı görememek gibi bir sıkıntım hiç olmadı, oturuş pozisyonundanda çok memnunum açıkcası. Çoğu kişi kadrandan şikayetçi ondan belirteyim dedim :)
Makyajlı hali çok hoşuma gidiyor imreniyorum :D Tork aralığı bence benim modelimde yanlış belirtilmiş :), maksimum tork denildiği gibi 1750 de başlamıyor gibi hissediyorum açıkcası.
Bu arada ben daha dün araca bakım yaptırıyordum serviste ve artık gti getirilmediğini söylediler bana :soru:
ewet araç ilk çıktığından beri ilk eleştirilen kadran ve direksiyon uyumsuzluğu oldu. açıkçası araç kullanırken kadrana çok bakmam, aracı yolda kendim hissederek kullanmayı severim. Bir de aracın direksiyonu gerçekten çok güzel bu yüzden kadrana verdiği eksiler benim için getirisine göre önemsenecek seviyede değil
sizin aracınız da çok güzel arada çok bir fark yok, hatta bana göre makyaj öncesi aracın alt tampon ve sis far grubu daha güzel, eskiden gövdeye entegreydi makyajlanınca siyah kutu içine alınmış sisler, Ben sevmedim bu halini. Max Tork 3.000dd olarak belirtilmiş gönül ister ki 2.000dd altında ulaşsın.
Size serviste söylenen artık getirilmeyen makyaj öncesi GTİ dır ki muhtemelen elinde varsa stokta bekleyen satmak isterler doğal olarak getirmiyoruz demişlerdir. ancak şuanda herhangibir bayiye gitip sipariş verebilirsiniz bana da sürekli söyledikleri siparişinizi verin tamam da neye göre sipariş vericem net fiyat yok, donanım net açıklanmamış.

Teknik özellikler konusunda sıkıntı yaşıyorsanız evvela tüm markaların uk sitesini kontrol edin
Ben acabaya düştüğüm an ingiltere sitelerini kontrol ederim
Burdan detayları kontrol edebilirsiniz.;
http://www.peugeot.co.uk/media/new-peugeot-208-prices-and-specifications-brochure.pdf
Öte yandan 0-100: 6.5 sn 0-1000 m: 26.5 sn fabrika verileri harika gözüküyor.
Otm versiyonu olsa kesinlikle GTI ın yerine almak isterdim ben tipini falan beğeniyorum
Tabi güzel adam akıllı çalışan bi otm sistemle..

ewet UK sitesini detaylıca inceledim haklısınız ençok veriyi burada buldum teşekkür ederim. 8hp güçlenen aracın özellikle 0-1000m süresinde iyileşme dikkat çekiyor. DSG ye benzer bir opsiyonu olsa bir çok VW kullanıcısı GTİ yı daha tercih eder diye düşünüyorum

snrk
25-07-2015, 21:33
Ibiza cupra ve polo gti Türkiye'den çekilince zaten meydan 208 gti ve corsa opc'ye kaldı. Şu sıralar altın çağını yaşaması lazım bu modelin. Keza Fiesta ST gelirse işler değişecek.

ZX-636R
25-07-2015, 23:52
Burada en önemlisi; körü körüne marka bağımlısı ve amansız marka savunucusu değil de tutkuları ve ihtiyaçları için mantıklı karar veren tüketici olmak.
her ürünün, hatta hayatta her varlığın bir ömrü vardır, ancak yaratan müstesna.
şöyle bir düşünsek hepimizin aklına daha önce efsane olan ama şuanda adı bile duyulmayan ne markalar ne araç gelir, Bu hayatın gerçeği ve güzelliğidir aslında. O yüzden bunu akıldan çıkartmayıp araç alırken ihtiyaçlarımıza göre ve bizi mutlulu edecek kararlar vermeliyiz diye düşünüyorum. Dün Polo veya ibiza , bugün 208 , yarın fiesta yada başkası hiç fark etmez.
kısaca ürünlerin yaşam eğrisi :-)
http://notoku.com/wp-content/uploads/1002_11_sek_11_4.gif
http://www.alasayvan.com/attachments/her-telden-egitim-konulari-20528d1350121044/r-n-hayat-d-ng-s-.jpg

Alper134
26-07-2015, 13:56
Geçen bir arkadaşım demişti ki Peugeot ankara göral da 3 tane yan yana yatan yeni 208 gti var 3ü de sandık motor bekliyor.. Acaba motorla ilgili kronik bir problemmi var ?Bilgisi olan varsa merak ediyorum

ZX-636R
27-07-2015, 03:19
Henüz ülkemizdeki standart donanım açıklanmadı ama aracın Almanya daki standart donanımı şu şekilde

Dinamik ve Tasarım
Gövde renginde arka spoyler
Kaliper ön ve arka kırmızı boyalı
Çift egzoz borusu krom
Yarış bayrağı desen ve kırmızı trim ön ızgara
Gövdede ve C-direğine GTi logosu
Kırmızı PEUGEOT logo
Kapı gövde renginde kolları (değil dış renk Buz Gümüş ile birlikte)
Kapı (Dış renk Buz Gümüş ile birlikte) krom kolları
Kısmen kırmızı dikişli deri görünüşlü Dashboard
Kırmızı dikişli siyah paspaslar
İç kapı kırmızı trim parlak siyah kolları
Deri direksiyon simidi kırmızı dikişli ve GTi logosu ile alt basık
Kırmızı araçların LED anahat
El freni kolu, vites topuzu ve kapı döşeme Kırmızı dikiş
Kırmızı uygulamalarla topuzu ve emniyet kemerleri Shift
Konfor ve teknoloji
Aynalar elektrikli uzaktan kumanda ile katlanır
Yolcu koltuğu yükseklik ayarı
2 bölgeli klima kontrol dahil. Aktif karbon filtresi
3 adımda ayarlanabilir ısıtmalı ön koltuklar,
Arka cam ve yan camlar satırda 2 daha renkli
Kırmızı harfler PEUGEOT ile alüminyum yan eşik,
Footrest ve alüminyum eki ile pedallar
LED dönüş sinyali
Spurverbreiterung +10 mm ileri
Spurverbreiterung +20 mm, arka
Minder
Dolgu :. sırtlığındaki Deri / kumaş siyah / kırmızı, dahil GTi logosu
Tekerlekler ve lastikler
Stepne ve hafif alaşımlı jant 17 "
Alaşım jantlar "Carbone" 17 "Fırtına Gri

ZX-636R
27-07-2015, 03:49
Opsiyonlar ise İngiltere de tam olarak açıklanmış eğer aşağıdaki opsiyonların bazıları TR deki standart donanıma eklenirse işte o zaman araca daha fazla talep olabilir. Geçen cuma Peugeot TR genel merkezi ile yaptığım görüşmede ağustosun ilk haftasında TR paketinin tam içeriğinin belli olacağını söylediler. Bayiler ile yaptığım görüşmede henüz net olmadığı en geç ağustosun ortasında netleşeceği ni belirttiler. Bu arada GTİ değil ama 1.2 benzinli motorlardan bir aracın Ankara Göral a geldiğini öğrendim. Aracın fotolarını gördüm kırmızı renk ve renk tonu önceki versiyona göre daha açık. Hatırlarsınız önceki versiyonda kırmızı daha çok bordo/vişne rengi gibiydi. Fotolardan gördüğüm kadarı ile bana 2001-2002 deki kırmızı 106 GTİ rengini hatırlattı, Bu renk GTİ da da olacak.

İngiltere opsiyonları ve fiyatları şu şekilde; Fiyatları diğer ülkeler ile kolay karşılaştırmak adına £/€ güncel paritesinden €uro ya çevirdim. Bu arada aracın baz fiyat ve opsiyonlar dahil en ucuz olduğu avrupa ülkesi Almanya ardından Fransa geliyor, en pahalı olan İngiltere gibi gözüküyor. Baz fiyattan hareketle bizdeki fiyatların Almanya gibi olacağını düşünüyorum.

Baz €27.036
Metalik Renk 699 €
Gri ve inci beyaz Renk 911 €
Onyx siyah Jant 141 €
Geri görüş kamerası 282 €
Şehir içi aktif fren sistemi 353 €
Navigasyon 565 €
Cam Tavan 565 €
Park Asist. 424 €

alperaslann
27-07-2015, 20:14
Opsiyonlar ise İngiltere de tam olarak açıklanmış eğer aşağıdaki opsiyonların bazıları TR deki standart donanıma eklenirse işte o zaman araca daha fazla talep olabilir. Geçen cuma Peugeot TR genel merkezi ile yaptığım görüşmede ağustosun ilk haftasında TR paketinin tam içeriğinin belli olacağını söylediler. Bayiler ile yaptığım görüşmede henüz net olmadığı en geç ağustosun ortasında netleşeceği ni belirttiler. Bu arada GTİ değil ama 1.2 benzinli motorlardan bir aracın Ankara Göral a geldiğini öğrendim. Aracın fotolarını gördüm kırmızı renk ve renk tonu önceki versiyona göre daha açık. Hatırlarsınız önceki versiyonda kırmızı daha çok bordo/vişne rengi gibiydi. Fotolardan gördüğüm kadarı ile bana 2001-2002 deki kırmızı 106 GTİ rengini hatırlattı, Bu renk GTİ da da olacak.

İngiltere opsiyonları ve fiyatları şu şekilde; Fiyatları diğer ülkeler ile kolay karşılaştırmak adına £/€ güncel paritesinden €uro ya çevirdim. Bu arada aracın baz fiyat ve opsiyonlar dahil en ucuz olduğu avrupa ülkesi Almanya ardından Fransa geliyor, en pahalı olan İngiltere gibi gözüküyor. Baz fiyattan hareketle bizdeki fiyatların Almanya gibi olacağını düşünüyorum.

Baz €27.036
Metalik Renk 699 €
Gri ve inci beyaz Renk 911 €
Onyx siyah Jant 141 €
Şehir içi aktif fren sistemi 353 €
Navigasyon 565 €
Cam Tavan 565 €
Park Asist. 424 €
Arka Park Sensörü 282 €

Arka park sensörü nasıl opsiyon oluyor bu yıllarda bu fiyatlarda ki araçlara? Bildiğimiz sensörlerden daha mı farklı bunlar? Aklıma takıldı

ZX-636R
28-07-2015, 17:50
arka park sensörü sanırım google ın otomatik çeviricisinin azizliğine uğramış :-) şimdi sizin yazdığınızdan sonra manuel kontrol ettim. REVERSING CAMERA yazıyor yani park için geri görüş kamerası http://configurateur3d.peugeot.com/CFG3PSite/Images/V3DCentral/1PIA/A3/ThumbnailsNew/Features/th_UB09.png

düzeltme için teşekkür ederim

yusuf yılmaz
28-07-2015, 17:54
sanırım rakibi sadece kia pro ceed gt
ikiside manuel
seçim zor

alperaslann
28-07-2015, 22:18
Rica ederim aklıma takılmıştı düzeltme için teşekkürler :)

ZX-636R
31-08-2015, 22:55
arkadaşlar 1 ayı geçti konuyu açalı sonunda PUG TR katalog yayınladı.
aklıma takılan konu, daha önce Peugeot Sport modelinin yani eski adı ile 30. yıl modelinin TR ye gelmeyeceği söylenmişti ama katalog da geniş yer verilmiş, gelir mi dersiniz?

http://www.peugeot.com.tr/media/deliacms/media//74/7456-20455c.pdf

snrk
01-09-2015, 20:27
TR'ye gelmeyeceğini nereden duymuştunuz?

ZX-636R
01-09-2015, 23:05
TR'ye gelmeyeceğini nereden duymuştunuz?

yaklaşık 1 ay yeni 208 GTi araştırmasında bulundum by Peugeot sport versiyonu için 2 farklı bayi benim için Peugeot TR ile görüştü
ikisi de TR ye gelmeyeceğini söyledi. Ancak bu yayınlanan katalog tan sonra ilk fırsat bulduğumda tekrar konuşacağım. Aracın rengini ve iç koltukları yayında mekanik olarak RCZ R dakine benzer Torsen kilit var. bu da büyük bir artı, umarım gelir.

snrk
02-09-2015, 00:19
Sanırım 308 gti için de gelmeyecek diyenler aynı bayilerdi değil mi? Umarım o konuda da yanılırlar. 208 gti sınıfında rakipsiz şu anda Fiesta ST gelene kadar. 308 gti da sırf 1.6 thp için alınır. Her ikisi de çok beğendiğim araçlar.

Naman
09-02-2016, 13:32
Haberi ben vereyim o zaman.

208GTi by PS ve 308GTi Haziran'da TR lansmanı yapılıyor.

Yeni 208GTi konusunda da TR websitesinde sadece tercümeden ibaret kontrolsüz ve yetersiz bir broşür var. Bayilerin stoklu araçlarından olmayan(Maalesef Peugeot'nun 2015'te en çok satan modeli Partner) bir model olduğu için de onlar da GTi konusuna hakim değiller. İşini iyi yapan, amatör merak ruhunu kaybetmeyen bayi ve çalışanları hariç söylüyorum.
Yeni 208 GTi almak istiyorsanız biraz tırmalamanız gerekiyor ama sipariş alıyorlar. Ancak asıl sükseyi Mayıs-Haziran aralığında yapmayı planlıyorlar. GTi düşünüyorsanız o aralığı beklemenizi tavsiye edebilirim. Ha tabi o zamana kadar ötv'ler filan uçarsa benden bilmeyin :)

onurgoyunc
09-02-2016, 17:02
@Naman:

Yaklaşık fiyatları hakkında bir bilginiz var mı? 208gti by ps sitedeki fiyattan çok mu farklı gelir?

ZX-636R
09-02-2016, 21:02
Güncel bilgi paylaşımı için teşekkür ederiz
Peugeot TR nin keyfini bekleyene kadar gti aldım :)
Ben bir süre gti ile dewam edeceğim :D

Antalyalogy
09-02-2016, 21:55
Haberi ben vereyim o zaman.

208GTi by PS ve 308GTi Haziran'da TR lansmanı yapılıyor.

Yeni 208GTi konusunda da TR websitesinde sadece tercümeden ibaret kontrolsüz ve yetersiz bir broşür var. Bayilerin stoklu araçlarından olmayan(Maalesef Peugeot'nun 2015'te en çok satan modeli Partner) bir model olduğu için de onlar da GTi konusuna hakim değiller. İşini iyi yapan, amatör merak ruhunu kaybetmeyen bayi ve çalışanları hariç söylüyorum.
Yeni 208 GTi almak istiyorsanız biraz tırmalamanız gerekiyor ama sipariş alıyorlar. Ancak asıl sükseyi Mayıs-Haziran aralığında yapmayı planlıyorlar. GTi düşünüyorsanız o aralığı beklemenizi tavsiye edebilirim. Ha tabi o zamana kadar ötv'ler filan uçarsa benden bilmeyin :)

Deniz hoşgeldin nerdesin, nasılsın ? Özledikkkkkk :P

Naman
10-02-2016, 00:10
@Naman:

Yaklaşık fiyatları hakkında bir bilginiz var mı? 208gti by ps sitedeki fiyattan çok mu farklı gelir?

Hiç bilgim yok maalesef. Sormak aklıma gelmedi. Zaten yaz başına çıkaracaklar aracın fiyatı TL bazında şimdiden hesaplanmaz. Nasılsa değişecek :)
Ama tahminimce normal GTi + 9-11bin TL fark olur. Yurtdışında ortalama 3000-4000Eur fark var aralarında ama oradaki GTi lar genelde bizdekinden daha boş.

Naman
10-02-2016, 00:16
Güncel bilgi paylaşımı için teşekkür ederiz
Peugeot TR nin keyfini bekleyene kadar gti aldım :)
Ben bir süre gti ile dewam edeceğim :D

Maalesef Sarkozy döneminden kalan hedef kitleyi C-D profilinde tutma politikası devam ediyor. Peugeot TR pazarının hemen hemen %10'una hakimken kıyamet gibi üst donanımlı Binekler satılıyordu. Yanlış politika ve Sarkozy etkisi işi bozdu maalesef.
Tabi bu benim görüşüm. Peugeot'nun en çok satanı Partner olmamalı. %4'lere çok acayip başarı diye demeç vermemeli..
Çok satmayacak modellerle ilgili detaylı bilgi için distiyi baskılamak gerekiyor maalesef.

Güle güle kullanın :)

Naman
10-02-2016, 00:17
Deniz hoşgeldin nerdesin, nasılsın ? Özledikkkkkk :P

Evlendim filan baya bir düzenim değişti :) Sen nasılsın? Duydum ki bir GT'nin sonuna çok güçlü bir 'i' eklemişsin :D

Antalyalogy
15-02-2016, 22:36
Evlendim filan baya bir düzenim değişti :) Sen nasılsın? Duydum ki bir GT'nin sonuna çok güçlü bir 'i' eklemişsin :D

Onu Yalın yapıyor şu anda td05-big 16 g ile :P Benim gözüm 308 1.6 THP de ama bir türlü istediğim koşullarda araç denk gelmedi (18 jant, cam tavan, bi-led, denon ve içi siyah )

Naman
16-02-2016, 13:11
Onu Yalın yapıyor şu anda td05-big 16 g ile :P Benim gözüm 308 1.6 THP de ama bir türlü istediğim koşullarda araç denk gelmedi (18 jant, cam tavan, bi-led, denon ve içi siyah )

Haziran'a getiriyorlarmış senin aracı :)

PULAT
20-02-2016, 22:01
yumurtaya benziyor zerre gti havası yok yahu

By Devvil
21-02-2016, 21:22
308 gti rekabetçi bir fiyat ile gelirse iş yapar bence. Ben de merakla bekliyorum

Naman
22-02-2016, 14:50
Ben nedense pek ümitli değilim o konuda :)
Cupra'yla kıyaslıyorum hep ama vergi avantajı kısmen yansır gibime geliyor. İlla ki ucuz olur ama yeteri kadar olmayacak bence.

Exhaust
31-03-2016, 08:51
Benim sorum 208GTi sahiplerine:

Memnun musunuz? Sakin kullanımda kaç yakıyor? ESP kapandığında şasi oyun oynamaya izin veriyor mu? Kafa tutunması nasıl? Bu hafiflikte bu güçte bir araç kilitsiz olarak en ufak gazda kafa açarak gitmesini bekliyorum? Tutunması dirayetli mi? Galiba 3. Vites ölüymüş? Yabancı testlerde süspansiyonun çıtır sert olduğunu günlük kullanımda sorun yaşatamadığını söylemişler tabi bu ingiliz asfaltında. Peki bizim nacizane asfaltımızda durum nasıl?
Valla çok dikkatimi çekiyor bu küçük şeytan ;)

Batuhan67
12-04-2016, 21:25
Bu peugeot bence yeni kadranlı modelleriyle bozdu gibime geliyor satış rakamları filan bilemiyorum ama ? Eski 407'ler eski 206'lar nerde geçenlerde 308'e bindim avm'de tanıtım yerinde göstergeler hakikaten çok sıkıntılı