Orijinalini görmek için tıklayınız : Reno CAPTUR tavan boyası kalınlığı?
Yakın bir arkadaşım ist/kartal ASF den sıfır aldığı capturu, kadjar modeli ile takas etmek için gene aynı yere gider.
prosedur gereği kaza-boya tespiti yapılır
her taraf 90-100 mikron iken tavan 170-190 mikron çıkmaktadır.(araç kesinlikle kazasız)
araç çift renk, tavan beyaz biliyorsunuz.
ASF, takası kabul etmez
peki o zaman aracın boyalı olduğuna dair yazı ister arkadaş servisten, bana boyalı araba satmışsınız!
olmaz derler..
peki o zaman takas edelim der arkadaş, madem kazası boyası yok?
onada yanaşmazlar..
başka bir arkadaşımız 2. el captur satın alır
ne hikmetse onunda tavanı 170-190 mikron kalınlığında boyalıdır.
soru:
1-satılan bütün capturlar kazalımı?
2-capturların tavanları farklı boyalı ve bundan kimsenin haberi yokmu?
Dava açsın direk.
Boyle saçmalık mi olur
yilmazcatalbas
26-07-2015, 11:01
Abi burdaki renault bayisinde daha önce böyle bir sorun olmuş sanırım o yüzden tanıtırken söylüyorlar bunu
Onlar işin ne olduğunu biliyorlar da bu yüzden yokuş yapıyorlar. Direk dava açarak zararınızı giderebilirsiniz ki sizinle aynı sorunla karşılaşan araç sahiplerini de bulursanız eliniz güçlenir.
SULTANOGLU
26-07-2015, 11:07
cift renk araclarda fabrikada ilk olarak komple govde rengi boyanir. Ornek veriyorum arac siyah. komple siyah boyandi verniklendi ardindan sizin sectiginiz 2. renk beyaz fabrikanin boyadigi orjinal boyanin ustune boyanir.
Mini cooper uretim hattinda aynen bu islem gerceklestirilir. Eger arac cift renk isteniyorsa. Oyuzden araciniz orjinaldir. Daca acsanizda firma hakli cikar.
mert_can 41
26-07-2015, 11:12
cift renk araclarda fabrikada ilk olarak komple govde rengi boyanir. Ornek veriyorum arac siyah. komple siyah boyandi verniklendi ardindan sizin sectiginiz 2. renk beyaz fabrikanin boyadigi orjinal boyanin ustune boyanir.
Mini cooper uretim hattinda aynen bu islem gerceklestirilir. Eger arac cift renk isteniyorsa. Oyuzden araciniz orjinaldir. Daca acsanizda firma hakli cikar.
Ama abi kaybedilse bile ilerde tavanda boya var diye aşırı bir değer kaybına uğrucak satarken gösterir kağıtları araç orjinal dir diye bence kaybedilsede açılmalı ilerde daha büyük sıkıntıya sıkar peki diyer bayiler ne diyo bu duruma ?
Aracın tavan micro kalınlığı, tavan harici micron kalınlığı
Su sekildedir diye mais yazi alınırsa birsey olmaz.
Takas yapmayan bayiyede uyarı gider.
neothenew
26-07-2015, 11:16
Asf'dekiler ne salakmış öyle. Tavanı orjinal fabtika boyalı arabaya kazalı muamelesi yapmak ne saçma şey. Bence takasa almak istemediler, ya da fiyat kırıp daha fazla kar etmek için arkadaşınıza düşük takas fiyatı da teklif etmiş olabilirler; lakin böyle esnaflık olmaz. Anadolu mais'e gidin bence takas için oldukça yardımcı olmuşlardı 5 yıl önce bana.
satın alınan bayiden PDI isteyin, fabrikadan çıktığı boya ölçümleri bayilerde mevcut, kagıdı alın o şekilde kanıtlarsınız
fabrikasyon boya kalınlığı olabilir
ASFden alınmış zaten danışmana gidip PDI isteyin, pdi vermeye yanaşmıyorlarsa belli ki bi üçkağıt var
İbrahim33
26-07-2015, 11:25
Aracın bel altı kaç gösteriyor önemli olan o. Bel altı da 180-190 gösteripte ustalar boya yok diyorsa araç orjinaldir. fabrikasyon hatası olabilir mikron yüksekliği. mesela bazı markalarda 140-150 ye kadar normal kabul edilir mikron düzeyi.
SULTANOGLU
26-07-2015, 12:13
Beyler lutfen burada soz konusu olan tavan boyali denmis. Aracin bel alti mikronu falan onemli degil. Arac cift renk oldu icin tavaninda ekstradan boya ve vernik tabakasi var. Hatta renk farkli oldugu icin renk astari bile olabilir.
Buradaki problem yetkili renault servisinin cift renk araca boyali kazali muamelesi yapmasi.
ResuscitateR
26-07-2015, 12:14
Bir capture de bizde var.. Peder aldı yılbaşında, takipteyim konuyu..
fatihcakin
26-07-2015, 12:17
Konudan çıkartılacak bir husus da Renault bayisinin alçaklığıdır.
Tavanda gövde ile aynı renk olan kısmın boya kalınlığı ölçüldü mü?
bymurat___61
26-07-2015, 14:38
Renault bayısının asf nın yokusa yatması. Aynısının ban ayapıcak ortalıgı kaldırırım resmı bır sekılde. Somurgecılıkten basşka bır sey deıl.
Araçta boya yoksa dava açılacak bir durumda yok. Ettiğiniz masarafın üstüne birde karşı tarafın avukat masraflarını ödersiniz. Araç boyalıysa kesinlikle dava açmalısınız.
asf tok satıcı modunda devam ediyor yine..
Aynen oyle, benim corsaninda tavani sari ustune siyah boyali
aynı model ve renkte sıfır araç bulup ölçün varsa o bayide daha iyi olur.
fabrikanın da belirlediği değerler dahilinde çıkan sonuca göre hareket etmek daha iyi olur.
O anda yapilacak en mantıklı şey, tamam o zaman showroom'a çıkıp 0 araçlarinizin da tavanını ölçelim demek olurmuş.
O anda yapilacak en mantıklı şey, tamam o zaman showroom'a çıkıp 0 araçlarinizin da tavanını ölçelim demek olurmuş.
Kesinlikle. =)
Grimlord
26-07-2015, 16:01
arkadaşın cooperını satarken de aynısı oldu,bu araba takla açmış bile dendi.bence kesinlikle o firmaya dava açılmalı.
Minilerdede ayni olay var, isten anlamayan adamin eline vermislerdir mikron olceri direk boyali zannetmisti5
Beğendiniz kadjarin tavanını çizin :)
yaw herkes boya makinesiyle eksper oldu ya şu memlekette ona yanıyorum.
Yokmuymuş serviste bi delikanlı? Adam gibi gözle, elle tavanda gerçekten boya varmı yokmu kontrol edecek??
işi sonuca çıkaramamış koskoca bayi. Kendi mesleğim otomobil değer eksperliği boya makinesi çıkana kadar herşey daha iyiydi yeteneğimizin kıymeti biliniyordu, şimdi parayı basıp makina alan eksper.
Gerçi ASF den şirketimize fluence aldık siyah, bize hiç göstermediler önce ses çıkarmadık, sonra gündüz söz verdikleri teslimatı evrak gelmedi bahanesiyle akşam yapacaklarını söylediler haliyle kıllandık sonrada normalde araç teslim alanına alıp araç tanıtımı yapacakları ışıl ışıl aydınlık yerde değilde firmamın otoparkında karanlıkta teslim etmeye kalktılar dedim durun bu iş böyle olmaz telefonun ışığıyla bile karanlıkta 30 küsür tane boya üzernde kuş pisliği yanığı saydım. Kocaman kocaman lekeler astara kadar inmiş yanıklar. Arabaya özel plakada almıştık şubeden herşey hazırdı. Bide ellerinde teslimat formu, işte ben aracı gördüm beğendim varsa/yoksa kusuruyla alıyorum vs gibi bi form. Kem küm ettiler bilmiyoduk görmedik tozluydu gibi bahanelere sığındılar. Dediler size başka araç buluruz. 10 gün sonrasında buldular tekrar plaka değişikliğiyle uğraşmamızamı söversiniz, arabasız kalındığınamı yeni getirdikleri araçtada 4-5 tane olan kuş pisliği yanıklarınamı...
byspeedman
27-07-2015, 07:52
Eğer boya kalınlığı konusunda diğer eşdeğer araçla kıyasladığında ölçüm aynı ise bunu teknik birimle paylaşır ve net cevabı alır. Burda biraz sallama iş olmuş çift renk varsa kalınlık yüksek çıkar ayrıca boya ustası gözden geçirmemiş mi? Değişik bir iş olmuş.
Benim eski Leon'da ortalama kalınlık 260 mikrondu. (Tavanda 300 olan yerlerde vardı)
Doğuş'un savunması, yatay parçalarda 300 düşey parçalarda 500 mikron fabrika toleransı içindedir oldu.
Ayrıca bunun üstüne Doğuş Oto çok büyük bir firma, çok sayıda avukatı var, birşey elde edemezsiniz de dediler..
benimde cooperı satarken başıma aynı olay gelmişti.cihazda tavan boyalı gösteriyordu.usta gözle kontrol ettiğinde boyasız demişti.sadece sizin aracınızda değil tüm capturlarda da aynı boya sorunu olması muhtemel
Korollacı
27-07-2015, 08:43
bazı fırmalar arac bayıye gelırken hasar goruyor yada fabrıkadan gelırken yukleme sırasında olusan hasardan dolayı ucuza alıyor aracı. bu nedenle kımseye caktırmadan servıste tamır edıp vatandasa tabırı caız ıse cakıyorlar.
ama sızın durum farklı aracınız cıft renk arkadasların dedıgı gıbı faqbrıkada orjınal boyanın ustune sonradan astar boya vernık atıldıgı ıcın kalın cıkabılır. zaten bu asf ıle ıs yapılmaz tam bı yamyamlar. gebzedekı bayısınden bılıyorum
mehmetRS
27-07-2015, 09:22
Benim eski Leon'da ortalama kalınlık 260 mikrondu. (Tavanda 300 olan yerlerde vardı)
Doğuş'un savunması, yatay parçalarda 300 düşey parçalarda 500 mikron fabrika toleransı içindedir oldu.
Ayrıca bunun üstüne Doğuş Oto çok büyük bir firma, çok sayıda avukatı var, birşey elde edemezsiniz de dediler..
500 mikron muu :) bu yarım milimetre eder, fırçayla boyayıp zımpara vernik atsak demekki adamların eksperinden geçip gidecek araba, gerçekten cok enteresanmış herifler :)
2010yada 2011'di nerdeyse tum vw grubu araçlarda enalt seriden en üstüne kadar hepsi baştan boyalı olabilecegini Özgün'ün az ilerisindeki boyacı Aziz usta kendi ağzıyla söylemişti hwpsi bana kontrole geliyor diye sizin seatta o aralıktaysa ondan öyle diyip geçitirmiş olabilrler
benim asıl şaşırdığım diğer yanları,
90 ile 100 mikron çok ama çok ince değilmi ya?
şahsen çok araba sahibi oldum ve genelde yılda 3-4 defa pasta polish yaparım elle kendim ona rağmen genelde 200lü rakamları görürdüm ben hep çoğu markada,renkte.
90 mikron artık milimin 10da birinden ince ya kuşun sıçmasına gerek yok hapşursa boya bitti :)
camsemih
27-07-2015, 19:41
ben izmirde sıfır bayinin alım bölümündeyim . bize gelen araçlarda da böyle durum olabiliyor. boya makinesiyle sadece mikrona bakıp 170-180 i görüp bu araç boyalı demek kendi ayağına sıkmaktır. o araç döner dolaşır sana şikayet olarak geri gelir. Sıfır araçlarda çift renk siparişinden dolayı değil, bazı parçalar (kaput tavan kapı vs.) yada aracın tamamı çift kat boyayla fabrikadan çıkabiliyor. ben geçen hafta 2 adet cift renk captur ekspertizi yaptım ikisindede tavan beyaz olmasına rağmen gövdeyle aynı mikronu veriyordu. sizin aracın tavanı çift kat boyalıdır araç kazalı yada tavanı boyalı anlamına gelmez. şuan sıfır satılan corsalarda da bu hastalık var tavanı 180 mikron falan veriyor. geçmişte eski kasa focuslarda komple çift kat boyalı çıkıyordu connectlerinde bagaj kapağı çift kat boyalı olabiliyordu. örnekleri çoğaltabiliriz bunun gibi.
dj ugurcan
27-07-2015, 19:55
iyi bir avukatla aracı geri bile verebilirsiniz paranızın tamamını eksiksiz alarak
ozan gülle
27-07-2015, 20:21
Dogusta aynen dediginiz gibi gecen yil leon fr almak icin istanbula geldim arabaya baktik ettik icime sindi kendi boya makinamla geldim en son boyasina bakiyorum her yer 250 ila 300 mikron tavan 400 bagaj kapagida 400 mikron cikti servisi tam hatirlayamacagim hatirladigim detay avrupa yakasinda audi de vardi yaninda oraya gittik ekspertiz icin ama icime sinmedi araba o dakikadan sonra ekspertiz yapmiyoruz dediler baska bi seat bayine gittik sadece boya ekspertizine 250 lira dediler yaptirmadim izmir mbu yu aradim ordan dedikleri evet 350 400 mikrona kadar boyasiz olabilir arabanin sahibide iyice killandi kendi soktu servise arabasini boyasizmis boya kalinligi o kadar olabiliyormus almadim cunku satarken herkes servise goturmez disarida ki her ustada anlamaz ( sanayi ustalarini kucumsedigimden degil her isimi sanayide yaptiririm)boyali der satamam diye siger aldigim leonun boya degerleride 140 civariydi