Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : A3 sedan vs Jetta

DOHC
26-07-2015, 21:33
Merhaba,

Şirket arabasının yenilenme zamanı yaklaşıyor. Geçen seneye kadar Jetta dizel DSG veya A3 dizel HB Stronic seçimi yapılabiliyordu. Şimdi A3 sedan da eklendi listeye.
Donanım olarak jetta muhtemelen trendline bir ihtimal comfortline olabilir.
A3 sedan ise standart attaction donanımı diyelim.

Her ikisini de kullandım, jetta daha ferah, büyük bagajlı olarak güzel ama trendline donanım fakiri.
A3 sedan hem ebat olarak daha küçük, bagaj da küçük. A3 HB istemememin sebebi bu. 4 yaşında oğlum var. Ayrıca HB arka lastik yol sesini daha belirgin alıyor.

İç ekipman kalite hissi olarak Audi daha yukarıda.

Gönlüm A3 sedan, mantığım Jetta diyor. Siz ne dersiniz?

İbrahim33
26-07-2015, 21:51
bu soru bir şaka olmalı

DOHC
26-07-2015, 22:01
bu soru bir şaka olmalı

Çok yardımcı oldun mersi.
Başka fikri olan?

Canselmo
26-07-2015, 22:27
A3 sedan la , jetta farklı yerlerde acık ara A3 sedan tabi ki

TarikS
26-07-2015, 22:31
Merhaba,

Şirket arabasının yenilenme zamanı yaklaşıyor. Geçen seneye kadar Jetta dizel DSG veya A3 dizel HB Stronic seçimi yapılabiliyordu. Şimdi A3 sedan da eklendi listeye.
Donanım olarak jetta muhtemelen trendline bir ihtimal comfortline olabilir.
A3 sedan ise standart attaction donanımı diyelim.

Her ikisini de kullandım, jetta daha ferah, büyük bagajlı olarak güzel ama trendline donanım fakiri.
A3 sedan hem ebat olarak daha küçük, bagaj da küçük. A3 HB istemememin sebebi bu. 4 yaşında oğlum var. Ayrıca HB arka lastik yol sesini daha belirgin alıyor.

İç ekipman kalite hissi olarak Audi daha yukarıda.

Gönlüm A3 sedan, mantığım Jetta diyor. Siz ne dersiniz?

Çocuk sahibi olarak sizin ıvır zıvırınız çoktur, bir yere 2 valiz atıp gidemiyorsunuzdur, o yüzden bagaj çok önemli ihtiyaç olmalı? Audi evet çok iyi görünüyor, en alt modelinde bile BMW ve Mercedes gibi kaliteyi o kadar düşürmemiş bir firma, dolayısıyla kalp tamamen A3 Sedan'dan yana ama, aile kullanımı öne çıkınca Jetta'ya eşek gibi binmek daha rahatlatıcı olabilir :)

Hadi arka koltuk çok farketmez çocuk koltuğuyla ufaklık her türlü sığar ama bagaj eğer cidden ufaksa, siz şu an Jetta'nın bagajını limitlerde kullanmaya alıştıysanız A3 sizi epey zorlar :D Yoksa içmekan küçüklüğü vs rahatsız etmeyecektir, 2 günde alışılır.

i-vtec07
26-07-2015, 22:32
A3 bence .

Seven7
26-07-2015, 22:57
Bence de açık ara a3 sedan.

D.Demir
26-07-2015, 23:52
A3 Sedan tabiki

Berkan
27-07-2015, 00:02
ikisi arasında tabiki A3 jettayla karsılasmaz bile bence.

ekstra fikir olarak baktınız araçlar 80-90+ arasında oynarken onların yerine, aynı gruptan hem hepsinden geniş, rahat ve donanımlı skoda octavia 1.6dsg style alın(85'bin TL)

http://www.skoda.com.tr/models/new-octavia/donanimlar/

Oznsrl
27-07-2015, 01:02
Bence beyaz jetta ama sunroof olucak olmuyosa a3 :)

yesil
27-07-2015, 01:38
Hacim hariç a3 her yönden üstün bir araç.

barisy
27-07-2015, 07:20
Geçen bir arkadaşım tatile çıkarken f30 bmw sinin bagajına eşyalarını sığdıramadığı için şirket aracı olan fluence ile yola çıktı.

Bu iş görüntü Şekil işi değil. Evli ve çocuklu iseniz Arabanın artık görüntüden ziyade ihtiyaca hizmet etmesini beklemeniz gayet doğal. Avrupa'nın her tarafı station.

Jetta 530 litre bagaj var , 520d den büyük yani bagajı. Iyi düşünün

MCN21
27-07-2015, 07:23
A3 un tek eksigi biraz kucuk olmasi. Gidip bir inceleyin genislik yete rdiyordsniz a3 yokda aile icin mecburi jetta olur :)

Korollacı
27-07-2015, 07:34
bence de a3 tercıh edın. sonucta her zaman bagaj valız dolu yolculuk yapmayacaksanız. a3 bagajı bıraz kucuktur belkı jettaya gore ama sonucta sedan araba ıyıdır. hem kalıte hem de tıp olarak. rengınıde kırmızı aldınız mı tadından yenmez. sımdıden kazasız belasız ıyı gunlerde kullanmanız dılegı ıle yenı olacak aracınızı.

kalipson
27-07-2015, 09:09
Ben de sedan bir araca geçiş yapacağım. Her gün eşya tasinmiyorsa " a3 kalitesi + mevcut bagaj " > " jetta kalitesi + mevcut bagaj " diyorum ben. Tabii puanlama olarak..

optimus_prime
27-07-2015, 09:15
octaviayı bile jetta comfortline a tercih ederim ettim de gerçi

a3 sedan on numara bence hatta trafik de şirket a3 lerini görünce içim gidiyor bizim de şirket aracımız olsa biz de neden yok diye :D

can2k
27-07-2015, 09:33
a3 sedan tartışmasız, jetta şikayetler yazıp googledan aratmanız yeterli olacaktır

yasindemir
27-07-2015, 09:56
Benim de şirket aracım Jetta Comfortline DSG. Geçici olarak 15 gün A3 Sedan vermişlerdi. Açılır cam tavanlı, yaa bir araba bu kadar mı güzel olur,,, Jetta değil Eski Passat'a bile değişmem A3 Sedan'ı. Bagajı da bence hiç fena değil...

DOHC
27-07-2015, 10:07
OK, A3 sedandan yana ibre anlaşılan. Bagaj konusu bir şekilde katlanılır.
Skoda falan seçemiyoruz. Bizim seviyemizde bu 2 araç var. Olur ya terfi ederim o zaman 320d veya A5 seçeneği var :).
Sunroof yok, siyah arabalarımız.
Donanım olarak comfortline mi daha aksesuarlı yoksa attraction mu?
Örneğin bluetooth bağlantısına çok alıştım cep telefonunda, vazgeçmek istemem. Dijital klima da alıştım diyebiliriz en azından estetik olarak. Direksiyondan teyp kumandası, cruise control falan da olmazsa olmaz artık bu andan sonra.

XSi
27-07-2015, 10:39
A3 sedan daha bi yakisikli duruyor hem distan hem icten. Bagaj ini hic gormedim a3 un ama jetta baya buyuk bagaj var.

3 yasinda cocugu olan biri olarak en onemli kriter benim icinde bagaj oluyor :p

can2k
27-07-2015, 11:13
A3 sedan daha bi yakisikli duruyor hem distan hem icten. Bagaj ini hic gormedim a3 un ama jetta baya buyuk bagaj var.

3 yasinda cocugu olan biri olarak en onemli kriter benim icinde bagaj oluyor :p

bence çocukta kendini audinin içinde daha iyi hissedecektir,
hisleri kuvvetli oluyo çocukların :D

johnie
27-07-2015, 11:20
Sizinle aynı ikilemi arkadaşımda yaşadı. Passat ile girip , jetta ile çıkış a3 e döndü. Sonra onlara o kadar para vereceğime dedi ( sizin ki şirket ) gitti Skoda SuperB aldı. Aldığına da çok mu çok memnun. Arka koltuk , bagaj falan fazlasıyla tatmin edici. Eğer uzun yol yapıyorsanız ve sürekli bebek arabası taşıyorsanız bagaj tıka basa doluyor ise jetta derim. Ama yok nadir oluyor derseniz kesinlikle a3. 3 Kişilik bir ailesiniz sanırım, arka koltukları da kullanabilirsiniz tatile vs giderken. A3 şehir içinde tavsiye ederim. Arkadaşım uzun yol yaptığı için genelde superb yi tercih etti.

997TT
27-07-2015, 13:13
Sadece ıkı opsıyon varsa ve amac bagaj ıse acık ara Jetta.
Ancak bıraz fark ıle passat yada SuperB ılac olucaktır.

yasindemir
28-07-2015, 13:18
Gerçi Jetta'nın dolu paketi comfortline'da hiç fena değil... Bagaj tabiki karşılaştırılmaz.. ciddi büyük. Aradığınız donanımlarında tamamı mevcut Comfortline paketinde.

hddsheriff
28-07-2015, 13:26
olm al a3 ü çok sorun olursa bagaj vs. tavana atarsın bir port bagaj biter gider.

luca55
28-07-2015, 13:28
a3 sedanın 423 lt bagaj hacmi var ford focus ile aynı hacme sahip jettanın ise 510 lt . bagajın çok buyuk fark yaratacagını sanmıyorum belki kucuk bir parça eksık koyabılırsınız ancak audinin kalite farkının bagaj hacmındeki eksikliğini örtecegını düsünüyorum. ben lsa audiyi secerdim.hemde daha guvenli geliyor bana.

K.Kaan
28-07-2015, 13:49
Bu iki araç arasında biri haldır haldır şirket aracı olarak kullanılıyo filo kiralamalarda ( jetta ), diğeri ise tasarım olarak çok daha başarılı. Donanım ve motor seçeneği olarak ikisinin yakın versiyonları olarak düşündüğüm de kesinlikle a3 derim.