Orijinalini görmek için tıklayınız : Wordpress hk
Wordpress üzerinden bir blog sayfası açtım. Adresinin xxx.wordpress.com şeklinde olmaması için de ücretini verip xx.net olarak alan adını satın aldım.
wordpress'e login olabilsem de siteme sabahtan beri giremiyorum. Wordpress'in support kısmında mail atılacak bir link / adres bulamadım. WP kullanan, sorun olduğunda nereye nasıl case açılabileceğini bilen var mıdır?
Ayrıca TR wordpress forumları da nedense açılmıyor bir türlü..
sorun wp değil de sunucunuz la alakalı olabilir mi ? :)
Sunucumu ayrı bir yerden satın almadım; yani herhangi bir hosting firması ile alışverişim yok. Alanı da WP host ediyor
Misal;
şu açılıyor;
https://wordpress.com/stats/insights/gezikosesi.net
Şunlar açılmıyor;
https://gezikosesi.wordpress.com/wp-admin/
https://gezikosesi.wordpress.com/
https://gezikosesi.net/
Yurtiçi - yurtdışı alakalı olabilir mi acaba sorun?
şu da açılmıyor mesela;
https://support.wordpress.com/
Bunlar açılıyor bende. Eksik bişey var mı ?
http://www.hizliresimyukle.com/images/2015/07/27/wp.jpg (http://www.hizliresimyukle.com/image/glX)
Bende kesinlikle açılmıyor.. Sayfa bulunamadı diyor. Kıbrısta mısın şuan?
Bende kesinlikle açılmıyor.. Sayfa bulunamadı diyor. Kıbrısta mısın şuan?
Y.içi ile alakalı sanırım.
Aynen Kıbrıstayım. O yüzden açılabiliyor olabilir bende.
Support'ta açılıyor çünkü..
Sorun kaynağı bulundu sanırım, çözüm ne olabilir acaba
Beklemekten başka bir şey yapılabilir mi
Edit: sabah saatlerinde terör eylemleri ile alakalı 80 site kapatıldı gibi bir haber vardı, bu şapşallar wordpressi de komple bu sebeple kapamış olmasın :)
Sorun kaynağı bulundu sanırım, çözüm ne olabilir acaba
Beklemekten başka bir şey yapılabilir mi
Edit: sabah saatlerinde terör eylemleri ile alakalı 80 site kapatıldı gibi bir haber vardı, bu şapşallar wordpressi de komple bu sebeple kapamış olmasın :)
Bu işine yarar mı ?
http://shiftdelete.net/yasakli-wordpresse-nasil-girilir-2228
Evren abi problem hala devam ediyor mu ?
Evren abi normal super online internetim ile giriş yapamadım sitene.
VPN ile giriş yapabildim.
Almanya Proxy ile giriş yapabildim.
Uydunet'i olan birisi deneyebilir mi?
Evren abi problem hala devam ediyor mu ?
Şuan TTnet ile evden girebildim. Cepten de girebildim ( yarım saat önce giremiyordum )
Evren abi normal super online internetim ile giriş yapamadım sitene.
VPN ile giriş yapabildim.
Almanya Proxy ile giriş yapabildim.
Uydunet'i olan birisi deneyebilir mi?
Şuan düzeldi galiba; WP destek de "it looks like you are contacting us from turkey is that right? I've had a couple of people today saying the same thing" şeklinde dönüş yapmıştı. Herhalde TR çıkışlarındaydı sorun
saat 7'de sorun tekrar etti.. Net olarak Türkiye'nin yurtdışı çıkışları ile alakalı bir sorun..
Hayır bir siteyi engellemek istiyorsan neden komple wordpress'i engellersinki.. Hangi gerzek yaptıysa bu işi, tebrik etmek lazım..
mehmetRS
27-07-2015, 22:07
mesela ben şu an sizin linke giremiyorum..3 defa deniyorum her denememde bağlantıma sanki modemden reset atmışım gibi kopuyorum.
farklı siteleride deneyeceğim, meraklandım şimdi.
Türkiye'den girilemiyor wordpress'in host ettiği sitelere.. Başka siteler de wp'nin host ettiği ise, onlar da açılmaz muhtemelen
Sayfa bulunamadı diyor direkt olarak
Sabahki durumdan şu ana tek fark, wordpress admin'in açılabiliyor olması
kunteper
27-07-2015, 22:45
Abi admin linkini degistir muhakkak.. Wp-admin gibi kalmasin
Orcun_Simsek
27-07-2015, 23:22
Merhabalar kendi bilgim dahilinde size birkaç tavsiyede bulunmak isterim. Yanlışlarım var ise daha bilgili olan arkadaşlar düzeltir. Öncelikle kendinize ait xxx.net şeklinde bir domain kayıt ettiyseniz kendi hosting alanınızı kullanmanızı tavsiye ederim. Hosting zaten şu anda fazlasıyla ucuz. sizin siteniz yeni olduğu için 100mb alan ve 5000 yada 10000mb trafik işinizi fazlasıyla görecektir. Bu özelliklere sahip bir hosting şu anda yıllık 15-20 lira civarı olması gerekiyor. Kendi sunucunuzda kurulu olan bir site bu tarz olaylardan etkilenmeyecektir.
Kullanım olarak ne üzerine bir blog olacağını bilmiyorum ama sade ve seo altyapısı güçlü bir tema seçmenizi tavsiye ederim. Google amcanın gözüne girebilmek için önemli.
All in one seo eklentisini kurmanızı şiddetle tavsiye ederim.
otomatik sitemap oluşturan eklentiyi mutlaka kurun.
Sitenizi google dizinine bir üyelik oluşturarak webmaster tools kullanarak ekleyin ve site haritanızı oraya kaydedin.
sitenizin açıklamasını , anahtar kelimelerini , açıklamasını ve alt sayfa kurallarını özenle seo kurallarına göre oluşturun.
Oluşturduğunuz yazılarda <h> etiketlerini mutlaka kurallara uygun şekilde kullanın. Eklediğiniz resimlere gerekli etiket ve açıklamaları mutlaka girin.
Anahtar kelime bulutu oluşturun.
Konularınız arasında linkleme yaparak site içi link ağını güçlendirin. Gelen google bot bir konunuzu okuduktan sonra sayfadan çıkmak yerine farklı bir konunuza ulaşabilsin.
Sırf link kazanabilmek adına önünüze gelen her siteye sitenizin linkini yazmayın. İmza kısmına bile eklemeyin. Sadece içeriğinizle alakalı sitelerde linkiniz bulunsun. Kalitesiz sitelerden gelen referanslar sitenizi olumsuz etkiler.
Hosting alırken Türkiyede barınan bir sunucudan almaya özen gösterin.
Domain sürenizi en az 3-5 yıl olarak kayıt edin veya uzatın.
Sitenizden başka sitelere link çıkışı vermeyin. Vermeniz gerekir konu içlerinde bahsetmeniz gerekirse bu linkleri nofollow olarak ekleyin.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sormak istediğiniz birşey olursa seve seve cevaplarım. Sitenizin alanında fazla rakibiniz yok ise kaliteli içerik ve uygun adımlar ile kısa sürede güzel bir konuma gelebilirsiniz. Önemli olan Google amcaya kendinizi sevdirebilmek :) Bununda yolu kullanıcı dostu kaliteli bir site olmak.
Türkiye'den girilemiyor wordpress'in host ettiği sitelere.. Başka siteler de wp'nin host ettiği ise, onlar da açılmaz muhtemelen
Sayfa bulunamadı diyor direkt olarak
Sabahki durumdan şu ana tek fark, wordpress admin'in açılabiliyor olması
Evren abi vereyim sana bir host TR lokasyonlu rahat et istersen uğraşma.. Zaten Cpanelde direk tek tık ile wordpress kurabiliyorsun..
cevaplar için çok teşekkürler, dünden beri ben de wp yerine local hosting firmalarından birinden alan almayı düşünmeye başladım. Elalemin kontrolünde olmaktansa kendi kontrolümde olur, dert - tasa oldu mu 1 telefonla hallederim.
müsait zamanda hosting firmalarına bakıcam, bir diğer seçenek de evdeki kendi pc'mi kullanmak.. Alet zaten 7-24 açık duruyor, sitenin ciddi bir trafiği hiçbir zaman olmayacak, down time da çok mühim bir konu değil..
Bakalım, önce bi hosting firmalarını kurcalayayım da
Orcun_Simsek
28-07-2015, 21:42
cevaplar için çok teşekkürler, dünden beri ben de wp yerine local hosting firmalarından birinden alan almayı düşünmeye başladım. Elalemin kontrolünde olmaktansa kendi kontrolümde olur, dert - tasa oldu mu 1 telefonla hallederim.
müsait zamanda hosting firmalarına bakıcam, bir diğer seçenek de evdeki kendi pc'mi kullanmak.. Alet zaten 7-24 açık duruyor, sitenin ciddi bir trafiği hiçbir zaman olmayacak, down time da çok mühim bir konu değil..
Bakalım, önce bi hosting firmalarını kurcalayayım da
Hocam kendi evinizdeki bilgisayar malesef en son seçeneğiniz olmalı. Şöyle düşünün evinizde 8 veya 16mbit bağlantı hızınız var. Bu aşırı yavaş demek.
Eğer size bir faydam olacaksa kendi reseller hesabımdan ücretsiz olarak size hosting sağlayabilirim. Dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz. İlerleyen zamanda isterseniz bir firma ile anlaşıp siteyi oraya taşıyabilirsiniz. Siteniz legal olduğu sürece benim açımdan bir sıkıntı yok.
Hocam kendi evinizdeki bilgisayar malesef en son seçeneğiniz olmalı. Şöyle düşünün evinizde 8 veya 16mbit bağlantı hızınız var. Bu aşırı yavaş demek.
Eğer size bir faydam olacaksa kendi reseller hesabımdan ücretsiz olarak size hosting sağlayabilirim. Dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz. İlerleyen zamanda isterseniz bir firma ile anlaşıp siteyi oraya taşıyabilirsiniz. Siteniz legal olduğu sürece benim açımdan bir sıkıntı yok.
Çok teşekkürler,
Kendi firmamın iş yaptığı hosting firması olan radore'dan 1 senelik alan aldım. Şimdi asıl zor kısım olan, wordpress kurulumları vb işlerle uğraşıyorum
Radore yerinde bir tercih olmuş abi. En son beni misafir ettiklerinde veri merkezlerine, Kanyon'un eksi katlarında gayet güzel bir çalışma ortamıyla yan yanaydı. Etkilenmiştim.
Orcun_Simsek
29-07-2015, 00:03
Çok teşekkürler,
Kendi firmamın iş yaptığı hosting firması olan radore'dan 1 senelik alan aldım. Şimdi asıl zor kısım olan, wordpress kurulumları vb işlerle uğraşıyorum
Rica ederim. Forum üyesi arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmak beni mutlu eder. Kurulum & eklenti & tema yada her hangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa seve seve yardım ederim.
Ayrıca belirtiyim internet ile ilgili bilgisi olmayan web site açmak vs konularda bilgiye ihtiyacı olan tüm arkadaşlar çekinmeden yazabilir. Son olarak şunuda belirtiyim yanlış anlaşılma olmasın. Yapabileceğim elimden gelen yardımlar için vs. kesinlikle bir karşılık beklemiyorum , ücret istemiyorum. Özellikle altını çizerek yazıyorum ki aramızda bazı arkadaşlar kendine müşteri arıyor , derdi para kazanma gibisinden iyi niyetimi kötüye yorumlayıp ortalığı karıştırmasın. Daha önce başıma geldi.
Rica ederim. Forum üyesi arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmak beni mutlu eder. Kurulum & eklenti & tema yada her hangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa seve seve yardım ederim.
Ayrıca belirtiyim internet ile ilgili bilgisi olmayan web site açmak vs konularda bilgiye ihtiyacı olan tüm arkadaşlar çekinmeden yazabilir. Son olarak şunuda belirtiyim yanlış anlaşılma olmasın. Yapabileceğim elimden gelen yardımlar için vs. kesinlikle bir karşılık beklemiyorum , ücret istemiyorum. Özellikle altını çizerek yazıyorum ki aramızda bazı arkadaşlar kendine müşteri arıyor , derdi para kazanma gibisinden iyi niyetimi kötüye yorumlayıp ortalığı karıştırmasın. Daha önce başıma geldi.
Teşekkürler,
Aslında şuan biraz sıkıntı var lakin kuzenim ilgileniyor. Bakalım, eğer o çözemezse özel mesajla yardım rica ederim.
Konuyu açarkenki sorunların tamamını giderdim, temamı vs değiştirdim.. Epey hakim oldum kısaca Wordpress'e
Şimdiki kaşıntım, bloğu tamamen İngilizceye çevirmek. Yazıları ve diğer yazılı metinleri kendim İngilizceye çevirebilirim orada sıkıntı yok. Problem "İngilizce site - Türkçe site" tarzı bir butonu nasıl kurup nasıl yöneteceğim..
Yardımcı olabilecek var mıdır acaba bu konuda?